Как да изберем стречинг таван Тайните за създаване на устойчиво строителство

Stretch тавани - модерен, удобен и бърз начин за интериорен дизайн на хола. Такива дизайни придават на помещението естетически вид. С тяхна помощ е лесно да се създаде чисто практичен и наистина необичаен дизайн. Специалистите препоръчват избора на опънат таван, така че да има приемлива цена, да се вписва перфектно в съществуващия стил на стаята, да се обслужва възможно най-дълго и да се обслужва лесно.

Stretch таван - ключови предимства

Описаната конструкция е плат, който е опънат върху по-рано изработена рамка. След инсталирането на материала се получава красив и много чист таван. Тя може да бъде многоетажна, фигурна или проста, изпълнена в едно или няколко цветни решения.

Опънати тавани имат много предимства. Нека да подчертаем основните предимства на използването им:

  • Бърза инсталация. Гладкият дизайн, без калъфки, се инсталира буквално в рамките на няколко часа. Комплексни къдрави и многоетажни тавани се строят в рамките на 5-7 часа.
  • Платното за опъване може да бъде монтирано не само по време на сложни ремонти на помещенията, но и по всяко време. Това ви позволява да променяте дизайна на дома си поне веднъж годишно.
  • Животът на опъващите се структури се оценява в продължение на десетилетия. Грижата за тях е елементарна.
  • Под таваните е лесно да се скрият всички комуникации - тръби, електрически кабели.
  • Удължаващите се кърпи ви позволяват да маскирате първоначално нискокачествената повърхност на тавана, без да е необходимо да работите в голям мащаб, за да я приведете в съответствие.

За да изберете опъната тавана, трябва да разберете материала, от който се изработва платното, да определите неговата структура и цвят, а след това и с производителя.

Филм или плат - кое е по-добре?

Разтегателните тъкани за монтаж в хола са изработени от PVC (пласт от поливинилхлорид) или плат. Първите продукти се наричат ​​винил или филм. Списъкът на техните предимства е впечатляващ:

  • достъпна цена;
  • широка цветова палитра;
  • разнообразие от текстури;
  • пожарна безопасност;
  • лесно почистване (достатъчно за изтриване на замърсената зона с влажна гъба);
  • екологична безопасност, нетоксичност.

PVC облицовки се характеризират с висока еластичност. Те могат да държат до 100 литра вода без да се разкъсват. След изтичане на течността разтегнатият материал лесно се връща към оригиналния си вид с помощта на топлинен пистолет.

Недостатъкът на филма е ниското му механично натоварване. Винилните тавани лесно се повредят от удари и други физически ефекти. Такива структури са нежелателни за монтиране в помещение със значителни температурни промени в студени помещения. Основното намаление на филмовите платове е необходимостта от използването на специално оборудване (топлинно оръдие) за тяхното инсталиране.

Тайните тавани се монтират много по-лесно - според студената техника. Не се изисква използването на специални единици. Текстилните платове могат да се монтират самостоятелно, без да се плащат за услугите на професионалните монтажници. Такива структури са безопасни за огъня, имат висок индекс на якост, не се страхуват от температурни промени. Те са по-широки по ширина - до 5,1 м срещу максимум 3 за винил. Недостатъци на тъканите тавани:

  • по-скромен (в сравнение с PVC продукти) текстура и цветова гама;
  • малки (до 2 см) огъване на ножа след монтаж;
  • висока цена;
  • сложността на почистването на заразените места.

Ефективността на платното и филмовите тавани е приблизително еднаква. Ето защо изборът на конкретен дизайн зависи най-вече от личните предпочитания на човек. Специалистите също препоръчват инсталирането в стаите за жилищни цели (спални, хол), тъкани бельо и в нежилищни (бани, кухни) - филм.

Структурата и цвета на платна - ние избираме, като се има предвид дизайна на стаята

На текстура опънати тавани, изработени от плат и PVC са разделени на матиран, сатен, гланц. Първите от тях се считат за най-честите. Матовата таванна повърхност е идеална за стаи с класически дизайнерски решения. Той е подходящ и за стаи с интериор в еко и селски стил. Матови тавани - най-достъпни по цена. Те са по-евтини от сатен и гланцирани продукти с 5-15.

Матовите подложки не се използват за създаване на интериори с нов дизайн. За такива случаи са по-подходящи гланцираните структури. Те са подходящи за високотехнологични стилове и минимализъм.

Гланцираните тавани са много елегантни и оригинални. Те отразяват вътрешната украса на стаята, мебелите, инсталирани в нея. Платното от тази текстура визуално разширява пространството на стаята благодарение на огледалния ефект.

Сатени тавани - това е един вид компромис между примамливи и провокативни гланцирани и спокойни матови продукти. Кърпи с подобна текстура се използват в просторни стаи. В сатенени тавани отраженията на обзавеждането изглеждат по-замъглени и ненатрапчиви. Специалисти в областта на проектирането препоръчват монтирането на такива съоръжения в стаи с ориенталски или класически интериор.



Изборът на цветове на опънати тавани зависи изцяло от въображението на собственика на жилището и от версията на декора, която той възнамерява да създаде. На практика детските игрални зали са най-често оборудвани с картини с ярки цветове, в спални - с тишина. Но това не е задължително изискване. Можете безопасно да експериментирате с цветовете на таваните, да получите необичайни дизайнерски опции. Важно е само тук да не прекосим фината линия, разделяща оригиналността от лошия вкус.

Производителите на тавани - кои марки да се доверите?

Уплътнителните тъкани и платното са произведени от местни и чуждестранни производители. Руските продукти сред професионалистите не се оценяват. Вътрешните компании работят с ленти и тъкани от китайски и европейски марки. Качеството на крайния продукт не винаги отговаря на високите световни стандарти. Известен руски производител на опънати тавани е заводът в Казан. Работи с поливинилхлоридни платна от свое собствено производство. Фабриката произвежда PVC продукти с лъскава и матова текстура с широчина до 142 см.

Най-високотехнологичните са системи от Германия. Популярни сред руските потребители са тъканите тъкани под марката "Делор". Тяхната ширина е 3-5 м. Такива тавани се почистват без детергенти, което се приема като едно от основните им предимства. Най-популярните филмови продукти на германското производство са понг. Тези PVC конструкции са скъпи, но имат безупречно качество и дълъг експлоатационен живот.

Тавани от Франция се признават като модел на стила. В Русия тъканите продукти под марката Clipso се оценяват. Те се характеризират със сложно тъкане. Тяхната повърхност е боядисана с акрил, декорирана с фотопечат. Тези системи имат висока цена. Те се използват за изключителни довършителни работи на хола.

Ако човек планира да инсталира таванна структура с минимални финансови разходи, той избира продуктите от китайското производство. От Народна република Китай до нас идват в различна форма, цвят и текстура на системите за напрежение. Тяхното качество е признато от специалистите като ниско. Има дори филми, които са потенциално опасни от гледна точка на околната среда. MSD е единствената китайска марка, която произвежда системи за задвижване за стриктни европейски стандарти. Продуктите под тази марка въпроси не възникват. Те са трайни, висококачествени и безопасни за здравето.

Допълнителни съвети за избор на таванни системи

Конструкцията с протегляне ще направи интериора на стаята наистина уникален, ако клиентът правилно избере осветителната система за него. Стандартната версия с полилей в средата на тавана не е на мода сега. Дизайнът на стречинг ви позволява да създавате уникални възможности за осветление, като използвате много малки източници на светлина и диодни устройства. Те са монтирани около периметъра на помещението, през цялата площ на тавана, създавайки специална атмосфера в стаята.

Осветлението се извършва както с монохромни, така и с цветни светлинни източници. Втората възможност в наши дни е особено популярна сред младите хора. Преди това този вид осветление се използва изключително в елитни ресторанти и хотели. Сега е лесно да се приложат във всяка къща или апартамент.

За да създадете безшевни таванни покрития, трябва да използвате филмови ролки или платове с голяма ширина. Тогава отделните ленти от продукти не трябва да се свързват заедно. Въпреки това, върху таваните на висококачествени материали, шевовете също не са много забележими.

Броят на степените на таванната система се избира, като се вземе предвид наличният бюджет, определен за работата, височината на помещението, неговият стил на изпълнение. Едностепенните дизайни са универсални. Те са инсталирани във всяка стая, независимо дали е спалня, коридор или кухня. Такива системи са лесни за инсталиране. Те са лесни за грижи.

За да създадете необичаен дизайн на помещения, се използват тавани на няколко нива. Те се монтират много по-сложно и по-дълго във времето. Но резултатът е уникален дизайн. Той съчетава различни видове осветление, материали с различна структура и нюанси. Такива тавани са добри за зониране зони, те са в състояние да визуално разширяване или разтягане на стаята.

Експертите съветват да закупят опънати тавани, които имат сертификати за качество. Тяхното присъствие гарантира безопасността на строителството в експлоатация, спазването на екологичните и санитарни стандарти. По-разумно е да се купи сертифицирана система за вътрешни тавани, а не фалшив продукт от Европа.

Правилният избор на структурата на напрежението не е лесна, но интересна и доста решаваща задача. Ако човек се справи с него, той разполага с шикозен таван, който работи без аварии десетилетия.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Stretch таван - плат или PVC, което е по-добреStretch таван - плат или PVC, което е по-добре
Окачен или опънат таван за и противОкачен или опънат таван за и против
Stretch таван в коридора - добро решениеStretch таван в коридора - добро решение
Плюсове и минуси на опънати таваниПлюсове и минуси на опънати тавани
Какви са предимствата на опънатите таваниКакви са предимствата на опънатите тавани
Stretch таван бели класически или дъга у дома?Stretch таван бели класически или дъга у дома?
Как да изберем опъвам таван?Как да изберем опъвам таван?
Излагане на мита за вреда на здравето на опънати таваниИзлагане на мита за вреда на здравето на опънати тавани
Наречен таван подреден?Наречен таван подреден?
Простри тавани и техните характеристикиПростри тавани и техните характеристики
» » Как да изберем стречинг таван Тайните за създаване на устойчиво строителство
© 2021 BggeHat.com