Дървени и метални парапети със собствени ръце създават евтина и надеждна ограда

Всеки майстор, който е научил цялата мъдрост на тази операция, ще може да направи парапет със собствените си ръце. Придържането към препоръчителните технологии гарантира получаването на функционални и атрактивни перила.

Метални парапети - проекти за възрасти!

Парапети за стълби от метал изработени от мед, неръждаема стомана и алуминиеви сплави, чугун, въглеродни стомани. Огради от тези материали се характеризират с максимална здравина и оперативна безопасност. Високата технология на металите позволява да се работи с тях с неподготвени майстори, които са въоръжени с прост набор от инструменти. Стоманени конструкции са заварени, сглобени в едно цяло с помощта на различни резбови съединения на гранули, яки, фланци. Металът не се срутва, когато се подлага на пластична деформация. Поради това се правят почти всички декоративни елементи за стълбища.

Металните заграждения се характеризират с максимална здравина и оперативна безопасност

Металните заграждения се характеризират с максимална здравина и оперативна безопасност

Металната конструкция може да работи от десетилетия. В повечето случаи тя не се нуждае от твърде сложна и отнемаща време грижа. Завършването на релсите от метал се осъществява с помощта на съвременни технологии:

  • Галванично анодиране. Техниката прави възможно да се произвеждат никелирани и хромирани перила, които перфектно се вписват в интериора с нововъведения.
  • Оцветяване. Най-лесният начин да направите стълбите изглеждат добре. Металът може да боядисва почти всеки състав, от скъп прах до традиционно масло.
  • Матиране (сатен). Тази техника включва използването на устройство за пясъкоструене, което придава на продуктите уникален гладък матов цвят.
  • Полиране. Работен, но евтин начин за обработка на стълби от метал с помощта на специални абразивни материали.

Обърнете внимание. Най-скъпите са парапетите от неръждаема стомана, а най-достъпните са направени от въглеродни стомани.

Видове и основни елементи на метални огради - какво трябва да знаете?

Металните парапети могат да бъдат щамповани, сглобяеми, ковани, отливани, заварени, комбинирани. Щатите се произвеждат в специални форми. Те имат различна конфигурация, което прави възможно производството на перила за всеки интериор. Предварително изработените огради обикновено са изработени от неръждаема стомана или алуминиеви сплави. Такива структури са издръжливи, лесни за инсталиране в къщата сами. Кованите релси през последните години се превърнаха в истински хит. Те изглеждат страхотно, характеризиращи се с надеждност при използване и сравнително лесна инсталация.

Произведените продукти са по-рядко срещани. Те ги правят от бронзови, чугунени сплави. В жилищните сгради са монтирани леки парапети в изолирани случаи, обикновено се монтират на входа. Заварени огради от въглеродни сплави са търсени от много собственици на имоти. Монтажът на такива перила се извършва чрез заваряване - в атмосфера на газ (аргон, въглероден диоксид), използвайки електроди. Комбинираните парапети са универсални продукти, произведени от различни технологии.

Формованите парапети са рядкост

Формованите парапети са рядкост

Всички парапети (дървени, метални) се състоят от парапети, парапети и специален пълнеж. Под балюстралите се разбират наклонени или вертикални опори. Между тях те са свързани с перила. Важна точка! Перилата трябва да имат достатъчно ниво на якост (не по-малко от 100 кг на метър). Пълненето е елементите между балюстраторите. Те изпълняват функциите на декоративни детайли, както и предпазват човека от падане от стълбите.

Преди производството е необходимо да се направи чертеж на парапета. Според Sannorms и правилата, оградата не може да бъде по-малка от 0.9 м височина, перилата трябва да са с размери 0.5 м или повече. Опорни елементи могат да бъдат монтирани в краищата на стълбищата или директно върху тяхната повърхност. В този случай височината на стелажите се приема за еднаква. Трябва да се уверите, че линията на походната стълба е строго паралелна на монтираните перила.

Парапети и балюстри от тръби - евтини и надеждни!

Нека да направим евтини метални парапети за стълбите със собствените си ръце с минимални финансови разходи. За тези цели е възможно да се използват тръби от неръждаема стомана, чугун, обикновена стомана, които остават за много усърдни собственици, след като замени старата водоснабдителна система с по-модерна. Ако нямате такива продукти, не се страхувайте. Винаги можете да ги купите евтино в специализирани магазини или с ръце. За работа подгответе следните инструменти:

  • за рязане на дърва за шлифоване;
  • Машина за заваряване с тел или електроди;
  • сондажна пейка (ако не е налице, може да се използва електрическа бормашина);
  • отвертка, отвертка;
  • puncher (за случаите, когато в къщата е инсталирана конкретна стълба);
  • кабел, измервателна лента, ниво на сградата;
  • Бендер.


Как може направете парапет за стълби, с такива инструменти и тръби? Без проблеми. Схемата на операцията ще бъде както следва. Първо изрежете тръбите до желания размер. Ние произвеждаме балюсти от тях, заваръчни фланци до края на всеки продукт. Последното е лесно да се направи от 4-5 мм дебел метален лист. Във всеки фланец е необходимо да пробиете няколко отвора (2-4), така че частите да могат да се фиксират на стълбите.

Поддържащите елементи са най-добре направени от тръби от 2 инча с външно сечение от 6 см. Важно е внимателно да отрежете стълбовете, да направите края на долния им ръб и след това да махнете скобата отдолу. Ако обработката на балюстрадите е с лошо качество, няма да можете да постигнете идеална вертикална инсталация на опорните части. Фланците към стълбовете са заварени на две места. Проверете точките на свързване (празнината е недопустима), след което изстържете елементите в кръг.

Сега вземете рулетката, направете точна стъпка маркиране стълби. Важна точка! Разстоянието между балюстрадите трябва да е същото. В този случай всяка опора трябва да се монтира стриктно в средата на стъпалото. Продължете да инсталирате стелажите. Първо инсталирайте екстремните опори (от края на похода те са разделени със същото разстояние). Проверете вертикалността на стелажите. Простри 2-3 cm от горния и долния край на шнура. Всички останали опорни елементи са монтирани, ориентирани към опънатите въжета.

Ние правим перила (използваме една и съща тръба за 2 инча). Инсталирайте ги. Горните краища на стълбовете трябва да се регулират плътно (с помощта на bulgaria) под перилата. Препоръки за професионалисти. Ако стълбата се състои от няколко разстояния, експертите съветват да се свържат всички перила помежду си. В този случай дизайнът ще бъде възможно най-стегнат и следователно надежден. За стълби с един обхват краищата на перилото трябва да се сгъват с помощта на огъвач.

Евтини метални парапети за стълби

Евтини метални парапети за стълби

Като пълнеж на пространството между опорите обикновено се използват половин инчови тръби. Те се монтират по различни начини. Някои занаятчии заваряват отделни части от агрегата между главните щандове, докато други монтират тръбни изделия на балюстрасти отстрани. Вторият метод е по-лесен и по-бърз. След като монтирате частите за пълнене, отворете краищата на тръбите с декоративни капачки или парчета метален лист. След това преминете към последния етап от работата - крайната обработка на обграждащата конструкция. Необходимо е да се почистят всички дефекти по конструкцията, останалите шевове, да се полира парапета с шкурка, да се полира със специална паста.

Дървени парапети - правим и монтираме всички елементи

Дърво е използвано от древни времена за изграждане на стълбища с различни конфигурации и видове. Този материал е обичан от мнозина заради високите си декоративни качества. Дървени релси от проста конструкция са направени и монтирани както следва:

  1. 1. Вземете лентата с подходящи размери. Направете две опори от него, фиксирайте ги отгоре и отдолу на походната стълба (по отношение на низа, която трябва да стоят навън). Проверете точността на монтажа на балюстратори вертикално. Нагласете необходимото положение с винтове.
  2. 2. Завържете връзката между двата крака. В центъра на полета по протежение на закрепването на първите две стелажи инсталирате още един барус.
  3. 3. С помощта на електрически мозайката или друго режещо устройство направете три заготовки под перилата. Техните ръбове трябва да бъдат закръглени.
  4. 4. Заготовките с обработените ръбове са закрепени на задната страна на балюстрадите. Разстоянието между тях трябва да е същото.
  5. 5. Изрежете необходимия брой междинни стелажи от гредите (те ще играят ролята на пълнител). Прикрепете ги към струните или директно към стъпките. В първия случай опорните елементи трябва да бъдат леко поставени под определен ъгъл. До стъпалата на една и съща стойка са фиксирани хоризонтално. Закрепването се извършва чрез слепващи състави или самонарезни винтове. Не се препоръчват ноктите. Те бързо се разхлабват.
  6. 6. Свържете всеки дървен баласт с парапет. На Съвета. Предварително направете жлеб в перилата, за да монтирате стелажите. В този случай процесът на сглобяване на оградата ще бъде много по-бърз. Междинните балюстратори преди монтажа са нарязани под ъгъл (това ще бъде същото за всички части), което се определя от наклона на стълбата.

След като инсталирате всички елементи, които трябва да попълните внимателно останалите пропуски, премахнете праха от дървените повърхности, замърсявайте, пяснете откритите дефекти. Завършете дизайна трябва да се направи след няколко дни. Дървесината трябва да изсъхне. Последната обработка на парапета включва нанасяне на боя или безцветен лак върху тяхната повърхност. Честито! Направила си евтина и красива дървена ограда със собствените си ръце.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Заваряване на металиЗаваряване на метали
Метални стълби и техните видове, конструкции и материалиМетални стълби и техните видове, конструкции и материали
Зададохме релсата за майсторския клас на кухнятаЗададохме релсата за майсторския клас на кухнята
Железни стълби към втория етаж от металЖелезни стълби към втория етаж от метал
Дървени стълбиДървени стълби
Самооправка на бетонни конструкцииСамооправка на бетонни конструкции
Цветни метали в строителствотоЦветни метали в строителството
Типове структурни стоманиТипове структурни стомани
Предимства на парапети от неръждаема стоманаПредимства на парапети от неръждаема стомана
Видове пръчкиВидове пръчки
» » Дървени и метални парапети със собствени ръце създават евтина и надеждна ограда
© 2021 BggeHat.com