Удобство и функционалност на прозоречните щори за прозорци

За да защитите вътрешното пространство на всяка стая в дома или в офиса, най-лесно е да инсталирате на пластмасовите прозорци касетите за щори. С правилно избран дизайн, резултатът ще учуди дори тези, които са много взискателни и внимателни за интериорния дизайн. Какви са предимствата на тези блиндове и какви са те?

приспособление

Касетните щори са избор на тези, които предпочитат практичност, но не искат да губят едновременно функционалността на продуктите и тяхната привлекателност. Характеристиките на такива проекти са, че:

  1. Цялата система е монтирана само върху рамката на прозореца, докато само стъклото е покрито, а прозоречният перваз остава отворен.
  2. Основният държач на ножа е лека тръба, чието напречно сечение обикновено е само до 17 мм.
  3. Добрата скованост и надеждност на конструкцията се осигурява от страничните водачи - ако те са монтирани правилно на прозорците, увиването на лентата е напълно изключено.
  4. Касетните щори трябва винаги да са покрити със специална кутия. Благодарение на това се създава ефектът от цялостното проектиране на прозореца и светлината прониква в стаята точно толкова, колкото и потребителят се нуждае.

приложение

Касетните щори могат да се монтират само на пластмасови прозорци или дървени. Но тъй като за да се осигурят удобни условия и висококачествена топлоизолация в помещенията, те използват продукти, изработени от тези материали, такива условия не водят до значителни ограничения.

По отношение на конфигурацията на прозореца, неговите размери и устройство, няма допълнителни изисквания. Като се започне от това, може спокойно да се каже, че касетъчните конструкции са универсален вариант за довършване на прозорците.

материали

Касетъчните конструкции по своята същност са вид ролетни щори, за производството на които се използват различни видове тъкани. В зависимост от целта светлинната пропускливост на тъканта може да варира от 25 до 100.

Най-често, за да получите наистина висококачествени, надеждни и надеждни касетни щори, изберете следните видове тъкани:

  1. Дисперсни кърпи. Такива тъкани напълно преминават светлина, но ги разпръскват. Поради това е възможно да не се намалява степента на осветеност на стаята, а да се избегне директното излагане на слънчева светлина.
  2. Засенчване. Тъканите от този тип не само дават добра защита срещу ярко слънце, но средно половината намаляват пропускливостта на прозореца.
  3. Непрозрачен. Друго име за такива тъкани е Black Out. Такива картини са много висока плътност, така че не само напълно блокира достъпа на светлина до стаята, но и топлина. Благодарение на това, дори без специално климатично оборудване, е възможно да се регулира микроклимата в стаята. И това е допълнително спестяване на енергия.
  4. Тъкани тип Zebra. Такива продукти включват ленти от тъмни и полупрозрачни ленти, което също дава специфичен ефект върху контрола на пропускливостта на прозореца.

предимства

Всеки тип касетъчна структура, която е оборудвана с пластмасови изделия, има своите предимства. Ще се запознаете с тях в тази статия по-долу.

Но е възможно да се разпределят и общи плюсове за всички защитни кърпи от тази група са:

  • трайност;
  • цветова стабилност;
  • антистатична;
  • прах, влага и отблъскващи свойства;
  • антибактериален ефект, който гарантира безопасността на употреба, дори и удължен;
  • непрекъснато запазване на формата;
  • най-близката позиция на щорите към стъклото;
  • Усъвършенствана система за управление - регулирането на позицията на ламелите се осъществява само с една верига;
  • широки декоративни възможности - всякакви шарки или шарки могат да бъдат нанесени върху повърхността на платното, за да се подчертае оригиналността на интериора и да се превърнат щорите в пълнофункционален декор, а не само практично устройство;

Касетните щори могат да бъдат използвани като един елемент от дизайна на прозорците и в комбинация с завеси, завеси.

Такива отлични характеристики се постигат не само поради характеристиките на външния дизайн на касетите и структурата на вътрешната лента. Това се отразява и върху допълнително специфично третиране на платно, което се състои в импрегниране със специални защитни решения.

Видове касетни щори

За да имат пластмасови прозорци перфектен завършек и да гарантират необходимото ниво на осветеност на стаята, трябва първо да определим правилно съответния тип. Касетите за щори се класифицират според вида на използваното платно, по дизайн, както и по метода на контрол.

Затворени щори тип UNI (Uni). стандарт

Щори от този тип се фиксират отделно на всяко крило на двустранно шотче или на самобръчкови винтове. Отстрани листът се натиска с водачи и отгоре се навива в ролка, затворена от кутия.

Предимствата на такива проекти са:

  • компактен размер;
  • ниска цена;
  • голям ъгъл на отваряне.

Недостатъците са:

  1. Монтирането е възможно само при прозорци, оборудвани с леко закръглени, скосени или прави страници. Нейната дълбочина трябва да бъде от 10 мм.
  2. От всяка страна на прозореца се прикрива светъл отвор около 20 мм.
  3. Платът е разположен възможно най-близо до прозореца, така че нежеланата комбинация от бельо от този вид ldquo-Black Outrdquo-, тъй като е възможно кондензиране или залепване на тъканта.

Затворени щори тип UNI (Uni) -2



Такива касетни щори се монтират и върху пластмасови прозоречни конструкции. Разграничава ги от предишния вид една характеристика на устройството - формата на водачите. Тя не е плоска, но има U-образна структура. Благодарение на това конструктивно решение, пластмасовият прозорец, покриващ пластмасовия прозорец, не минава под самата стъкла, а във вътрешността на водача. Това дава известно разстояние, което разширява функционалността на блиндовете.

Предимствата на тези продукти са:

  1. Липсата на каквито и да е ограничения за вида на прозоречната конструкция, включително такива щори, са подходящи за прозорци със средна или напречна преграда. Единствените изключения са продуктите с фигурно зърно.
  2. Монтажът се извършва по всякакъв удобен начин - върху самонарезни винтове или монтажни скоби.
  3. Възможно е да се използва всякакъв вид тъкан, дори при пълна непрозрачност.

недостатъци:

  1. Не е толкова компактен по размер, колкото при модела UNI-1.
  2. По-висока цена в сравнение със стандартния вариант.

Щори с пружинен механизъм

Тези щори се различават само в управляващия механизъм. В този случай, вместо веригата, се използва пружинна дръжка.

Затварянето / отварянето на платното се случва в един миг.

Предимства:

  1. Възможност за избор на метод за инсталиране. Валът за намотаване може да се монтира върху прозореца или по-надолу. Във втория случай е възможно само частично да се затворят щорите.
  2. Максималната удобна и бърза настройка на платното.
  3. Универсално приложение за прозорци с всякакви видове стъклени перли, с изключение на фигурите. Отлично за такива продукти и за прозорци с наклон от 40 градуса.

недостатъци:

  1. Пружинният механизъм има ограничен капацитет на опън / компресия. След известно време може да се наложи да използвате съветника, за да го настроите.
  2. По-високи разходи от конвенционалните модели касетни щори.

Касетни щори от тип Day-Night или Zebra

Основната разлика на този вид защитни конструкции за прозорци не е в тяхното устройство, а в структурата на самия плат. Щори от тип "Ден-Нощ" се извършва чрез редуване на прозрачни и непрозрачни ленти, което прави възможно максимално бързо и точно управление на пропускливостта на прозореца.

предимства:

  1. Такива продукти могат да имат стандартен дизайн Uni или Uni-2, и следователно - са универсални в употреба.
  2. Най-лесният контрол.
  3. Красив и стилен дизайн, при който дори не е напълно подходящо да се използват допълнителни завеси или завеси за декора на отвора на прозореца.

Недостатъци: Относително висока цена - по-висока от двете предишни версии с обичайния вид плат.

Размери на щорите

За да определите най-накрая вида на щорите, които са подходящи за вашите прозорци, запознайте се със стандартните размери на тези продукти.

Uni системи:

  1. Широчината е 25-130 см.
  2. Височината е 220 см.

Системи с пружинен механизъм:

  1. Широчината е 30-120 см.
  2. Височината е 150 см.

Като претеглихте всички предимства и недостатъци на инсталирането на касетни щори на пластмасови прозорци, със сигурност ще осъзнаете, че в много случаи това е идеален вариант. Остава само да изберете кой тип строителство да изберете и да направите поръчка за покупка и монтаж, така че отсега нататък къщата е била толкова светла или тъмна, колкото ви е необходима в това или онова време на деня.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ролетни щори като вътрешни за дървени прозорциРолетни щори като вътрешни за дървени прозорци
Вертикалните пластмасови щори се поставят върху пластмасови прозорциВертикалните пластмасови щори се поставят върху пластмасови прозорци
Как да изберем и инсталираме тъкани щори на прозорци?Как да изберем и инсталираме тъкани щори на прозорци?
Как да закрепим римските завеси в кухнятаКак да закрепим римските завеси в кухнята
Предимства при избора на щори за прозорциПредимства при избора на щори за прозорци
Слепота на изборСлепота на избор
Ролети и ролетни щори в КиевРолети и ролетни щори в Киев
Как да се измери хоризонталните, вертикални щори на пластмасови прозорци?Как да се измери хоризонталните, вертикални щори на пластмасови прозорци?
Предимства на щоритеПредимства на щорите
Щори за пластмасови двойни стъклаЩори за пластмасови двойни стъкла
» » Удобство и функционалност на прозоречните щори за прозорци
© 2021 BggeHat.com