Кухня в английски стил

Какъв е английският стил в интериора? Това е преди всичко симетрия, хармония, строгост, както и голямо количество свободно пространство. В Британия има стил, който се характеризира с влажен климат, любов към традицията, финес и благодат. Всеки дизайнер ще каже, че английският стил е топъл и уютен. Също така е важно да знаете, че интериорът в английския стил има доста голям брой характеристики и тънкости, които трябва да знаете и, разбира се, да вземете под внимание.

Кухня в английски стил

Кухнята е не само работна площ за всяка домакиня, кухнята е и място, където хората прекарват доста време, както сами, така и с приятели. Тя, разбира се, може да бъде "лицето" на апартамент или къща. Една от възможностите за кухненски интериор може да бъде английски стил.

Основни характеристики на кухнята в английски стил

1. Използването на мебели трябва да бъде изключително от тъмно дърво, т.е. от махагон или дъб. Мебелните крака трябва да са грациозно извити под формата на запетая.

2. Ако се използват килими, те трябва да бъдат много скъпи и с високо качество.

3. Камини - изработени от мрамор с изящна дървена украса. Често над самата камина е инсталирано голямо огледало в златната рамка.

4. Задължително присъствие на полилеи, настолни лампи и стенни стенни стени. Светилниците трябва да бъдат направени от кристал.

5. Прозорците трябва да бъдат проектирани по специален начин, т.е. е задължително да се използват завеси с шнурове и четки, както и ламбрекини.

6. Положително върху интериорния дизайн в английски стил ще се отрази и на големи картини с антични рамки.

7. Кухненският под в английски стил трябва да бъде изработен от качествени плочки. Интересно ще бъде някои сложен модел.

8. Заслужава да се отбележи, че диагоналите от малки плочки ще помогнат визуално да увеличат пространството.

9. Броячите ще бъдат много оригинални.

Оформлението на кухнята в английски стил

Помислете за оформлението на кухнята в английски стил. В повечето случаи тя е почти класическа, но въпреки това нейната основна отличителна черта е ясното разпространение в зоните. Всеки дизайнер, при разработването на проект, ще приложи прием на "острова", т.е. голяма елегантна маса за довършителни работи в кухненския център. Също така е важно, че за този дизайн ще се поберат само големи стаи, където ще има достатъчно място както за големи мебели, така и за оборудване и за движение.

Кухня в английски стил

Стени в английски стил

При този тип дизайн много внимание се отделя на стените. Най-важното е, че трябва да помните, че те не трябва да доминират в целия интериор, но гладко и леко съчетават и допълват външния вид. Ако кухнята е достатъчно голяма, тогава стените от тъмно дърво са перфектни. Ако районът е малък, тогава тази опция ще окаже натиск върху човек и ще го опъне.

Известни дизайнери искали да използват фриз, който е украсен с мазилка. Все пак трябва да внимавате с този случай, защото при неправилно прилагане е възможно претоварването на помещенията значително.

Ако мазилката текстура на стените има някои дефекти, тогава тапетът ще бъде в състояние да ги скрие перфектно. Те са подходящи опции като двуцветни ивици и преплетени флорални мотиви.

Днес огромна селекция от материали за довършителни работи ще подготвят идеално стените за боядисване. Този метод ще бъде най-издръжлив. Матовата повърхност на стените може да подобри наситеността на червените и златните цветове.

мебели

В кухнята в мебелите в английски стил просто трябва да изглеждат надеждни. То трябва да създаде впечатлението, че е било създадено от векове. Материалите за маси могат да служат перфектно, както и камък и естествено дърво. Вратите на шкафовете трябва да бъдат направени в панелен стил, при проектирането на които е подходяща малка мека нишка. Почти винаги декориране на корнизи над мебелите.



кухненски мебели в английски стил

Съдовете трябва да бъдат красиво поставени в отворените рафтове на вертикалните секции на кухненския комплект. Понякога използват обикновени стъклени витрини.

Техника и декорация

Голям плот и луксозна качулка са два централни елемента на кухнята в английски стил. След плота трябва да се постави керамичен екран. Той често е нарисуван с красиви рисунки. Също така на екрана можете да поставите куки за някои ястия. Под печката поставете фурната (понякога има две).

кухненски принадлежности в английски стил

Мидичните съдове са скрити зад мебелните фасади. В днешно време в магазините можете да намерите различни електрически чайници и кафеварки в стил, подходящ за интериора, тъй като не струва да се разваля дизайнът с неправилна рязкост и баналност.

Керамика и порцелан

Английски стил - това също е голям брой внимателни детайли, които са избрани с добър вкус и се различават по лаконични форми.

Идеалният избор при избора на ястия ще бъде английски порцелан. Тя се отличава със своята финес, белота, извити и гладки линии и цветни орнаменти. Въпреки това, такава благородство и аристокрация трябва да се прилагат с умереност, човек не трябва да се ангажира твърде много с такива подробности.

интериор в английски стил

Английският порцелан се характеризира с топли и деликатни цветове, като бежово, червеникаво-кафяво и тъмнозелено. Също така добри аксесоари ще бъдат стилни скъпи вази, фигурки, играчки от този материал.

осветление

В английския интериор не можете да използвате прекалено ярко осветление. Светлината трябва да е мека и дори приглушена.

Кухня в английски стил

Кухненски декор в английски стил

Така че, нека обобщим декора на кухнята в английски стил:

1. Украсете мебелите или стените могат да имат златни ръбове.
2. Керамичните плочки в шахматен ред могат да дадат на някого шанс и визуално да увеличат пространството. Най-важното е правилният избор на цветовете и техните нюанси. Без подробности, нищо не трябва да изпъква и "крещи", че не е от този стил.
3. Ако кухнята има достъп до лоджия или балкон, можете да увеличите пространството за своя сметка.
4. В допълнение към ежедневните ястия, използването на декоративни е важно. Обикновено използвайте медни аксесоари. Различни благородни сплави винаги ще са подходящи в английския интериор. Окачените рафтове за плочи стават по-популярни и популярни. Те могат да бъдат украсени с интересни ламбрекини от скъпи тъкани.

За да постигнете идеалния и правилен английски стил е доста трудно, затова, преди да започнете ремонтните работи, трябва да направите проект, да скицирате и разделите помещението на зони и да премислите до най-малките детайли.
Дизайн в английски стил - това е доста скъпо. Това се дължи на необходимостта да се използва огромно количество благородни материали. Естествено, евтините и банални елементи тук няма да работят.

кухненски столове в английски стил

В заключение, искам да кажа, че кухнята в английски стил, разбира се, ще бъде едно от най-престижните и стилни решения. Съвременните възможности ще направят възможно реализирането на всяка фантазия. Сега няма почти никакви ограничения нито в технологиите, нито в материалите, нито в мебелите. Не можете да се страхувате да експериментирате, само по този начин можете да постигнете уникална оригиналност.

В такава кухня, без колебание, можете да развеселите, като семейство и всяко официално събитие.


Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кухня с японски стилКухня с японски стил
Кухня в хай-тек стилКухня в хай-тек стил
Кухненски интериор в стил ПровансКухненски интериор в стил Прованс
Класически стил в дизайна на апартаментаКласически стил в дизайна на апартамента
Кухни в стил Арт Нуво са точно вашият стил?Кухни в стил Арт Нуво са точно вашият стил?
Стилове на модерното разнообразие на кулинарията и критериите за подборСтилове на модерното разнообразие на кулинарията и критериите за подбор
Модерни стилове в интериорния дизайнМодерни стилове в интериорния дизайн
Как да изберем мебели за кухнятаКак да изберем мебели за кухнята
Проектиране проект на основата на качествени ремонтиПроектиране проект на основата на качествени ремонти
Провансалната кухняПровансалната кухня
» » Кухня в английски стил
© 2021 BggeHat.com