Спасяваме мебели за ремонти и правим себе си

Скъпо е да купуваме нови мебели и е жалко да изхвърлим старата, въпреки че отдавна е необходима подмяна. В този случай ще бъдете подпомогнати от затягането на мебели, за което не е необходимо да се обадите на господаря. Ако се вслушате в съветите ни относно избора на тапицерия, пълнене и ремонт, старите ви смачкани мебели ще изглеждат като нови от магазина.

Изберете тапицерия по цвят, външен вид и плътност

За да издържите мебели и да удължите живота им през следващите 10 години, препоръчваме внимателно да се приближите до селекцията на тапицерията. Първото нещо, за което препоръчваме да обърнете внимание, е цветът. Ако сте начинаещ, не избирайте ярки тъкани с голям геометричен образец. При рязане на такива материали трябва да спазвате точността, така че украсата да се сближи с модела на облегалката, подлакътници и други мебели. Нямайки опит, е доста трудно да се поставят всички детайли правилно, а върху ярките тъкани дефектите ще бъдат много забележими. В допълнение, тапицерията с широки ивици и фигури привлича голямо потребление на материал, което се отразява в разходите. Какво е решението? Изберете монофонични платове с малък или абстрактен шаблон. За да получите шаблон, можете да въртите материала така, както ще се чувствате удобно, да скриете неравностите и да спестите разходите за тапицерията.

При липса на опит в свиването на мебели, по-добре е да изберете едноцветни платове за тапицерия

При липса на опит в свиването на мебели, по-добре е да изберете едноцветни платове за тапицерия

Когато купувате, обърнете внимание на тъканта и другарите. Такива комплекти са комбинирани в цвят, текстура и модел, предназначени да подчертават индивидуалните детайли и да направят мебелите по-изразителни. Къде работи това добре? Например, решихте да изтеглите диван или кресло. Обратно и основа в ярки цветове, а подлакътници на тъмно. Тази комбинация позволява визуално разделят Мебел мека по отделните компоненти и използването на тъмни тъкани за прикриване малки петна по области уязвими към замърсяване, в който случай подлакътниците.

При избора на плат за тапицерия, не купуват материал с остър мирис на синтетични и други специфични аромати, избягвайте платове с ниско качество боя, от която следи от боя остават по ръцете и се натрупват в насипно състояние от основата.

Необходимо е да се определи вида на материала на тапицерията. Ако сте спрели на кожата, си струва да вземете предвид няколко важни нюанса. Тапицерията на мека мебел, изработена от кожа, не трябва да бъде прекалено гъста. Предпочитате материал, който не е по-дебел от 3 мм. С тъкани с по-голяма плътност, е неудобно да се работи, те не се разтягат добре. Най-оптималната опция - дебелина на кожата до 1,5 мм. Материалът се простира добре и не предизвиква проблеми при разтягане. Използвайте мебели, изработени от суха кожа, за да затегнете мебелите. Потопете продукта само ако искате да го затегнете твърде плътно, като барабан. След изсушаване материалът се свива, това също трябва да се вземе под внимание. Препоръчваме да купувате естествена или еко кожа. Но плъзгането на мебели с изкуствена кожа не е най-добрият вариант, бързо се пречупва и става безполезно.

Избирайки като материал за свиване на кожата, обръщайте внимание на нейната дебелина

Избирайки като материал за свиване на кожата, обръщайте внимание на нейната дебелина

Спряхме на окачането на мебели с кърпа, а след това препоръчваме да купите материал с дебела купчина. Това ще помогне да се скрият неравностите и дефектите в мебелите, дори и в ръцете на начинаещи майстори. Все пак, помислете за една важна характеристика - посоката на купчината. Преди да направите шаблон, изправете го в една посока и се уверете, че тази позиция се поддържа, когато отново затесите всички части на мебелите. За да не мислите какъв вид тъкан да купувате за дълго време, препоръчваме да спрете на версия, която е била тествана от години - гоблен. Съставът на този материал включва памук, вълна и синтетични добавки, които повишават здравината на продукта. Особено гоблен ще отговарят на къща, в която има домашни любимци. Дори ако вашият домашен любимец притиска тапицерията с нокти, няма да има издутини. Ние смело отсече образуваната прежда, тъканта няма да се разтегне. Друг хубав бонус: тази тапицерия на мебелите е покрита със специална импрегнация, която предотвратява залепването на прах и мръсотия.

Интериорно запълване на мебели - как да се оцени качеството?

Тапицерията е избрана, сега остава да изберете пълнежа. Трябва да изберем качествен синтепун и гума от пенопласт, които най-често се използват като вътрешен компонент. Нека да започнем със синтипона, тук трябва да следвате четирите основни правила: цвят, сила, мирис и еднородност на структурата. Синтетепонът трябва да е бял, а смес от други нюанси показва, че по време на неговото производство се използват нестандартни добавки. Острата миризма на материала също показва ниско качество на материала. Синтетичните трябва да бъдат силни, когато се опитвате да ги разчупите, трябва да бъдете трудно да ги направите. Ако материалът се раздробява и падне в ръцете ви, такъв синтепон няма да продължи дълго. И последното нещо, което трябва да обърнете внимание, е еластичността и еднородността на структурата, която трябва да присъства навсякъде по периметъра на продукта.

Синтетичен - един от най-разпространените пълнители за мебели

Синтетичен - един от най-разпространените пълнители за мебели

Изборът на пяна гума или полиуретанова пяна трябва да се подхожда внимателно. В края на краищата, това зависи от това, какво ще бъде вашето мебели, меко и еластично или твърдо и увиснало. Както при закупуването на качествена тапицерия, обърнете внимание на цената и направете малък тест. Стиснете силно пяна в ръцете си и я освободете. Висококачественият материал ще се върне в оригиналната си форма бавно и ниско качество за няколко секунди. Ако имате втората възможност, смело я отказваме. Ние също така разглеждаме порьозността на гума от пяна. Наличието на малки мехурчета показва качеството на продуктите и обратно. Внимателно се обърнете към твърдостта и дебелината на гумената пяна.



Препоръчваме ви да изберете материал с повишена твърдост (HL) или твърда (EL). Що се отнася до дебелината, придържайте се към средата.

Не избирайте прекалено плътна пяна, тя е неудобна за работа, но също така не се препоръчва тънък материал, той бързо се изпуква и се удря. За да създадете твърда и гъвкава основа, ви препоръчваме да обърнете внимание на следната опция: 2 листа гума от пяна с дебелина 20 и 30 мм с подложка за плочки между тях. След закупуването не оставяйте материала в опаковката, издърпайте го и го оставете да почине, така че гумената пяна да получи оригиналната си форма.

Инструменти и допълнителни материали - какво ще трябва да работите?

Извличането на меки мебели със собствените си ръце е невъзможно без набор от основни инструменти, които ще ви помогнат бързо и ефективно да се справите със задачата. Много от инструментите са в къщата на всеки господар, а някои ще трябва да бъдат купени. Ето списък на стандартните устройства, от които се нуждаете при извършване на изрязване на мебели от всяка конфигурация:

  • Мебелни (строителни) скоби с 10 мм скоба за леки тъкани и 14 мм за дебели материали;
  • клещи, странични ножове, отвертки с плоски съвети за разглобяване на стари скоби и приспособления;
  • набор от ключове за разглеждане на мебелната рамка;
  • чук;
  • остри ножици и нож за строителството;
  • креда, маркер и сантиметрична лента за моделиране на шаблона.

От спомагателните материали ще ви трябва и конец. Препоръчваме ви да закупите силна нишка от титан или кожи, които не могат да бъдат разкъсани без остри предмети. Може да се наложи да използвате декоративни копчета, вложки и панделки, тук всичко зависи от избрания дизайн.

Демонтаж на мебели и демонтиране на старата тапицерия

Ремонт на мека мебел започва с анализ на неговите компоненти. Разкачваме облегалката, подлакътниците, вагоните, седалката, страничната стена, други части, закрепени заедно, с помощта на отвертки и регулируеми гаечни ключове. За да може след това да се съберат всички детайли на дизайна, препоръчваме ви да направите подробни снимки на мебелите, преди да ги разглобите. Така че няма да се бъркате и да събирате всичко правилно. И за да не загубите нищо, сглобете закрепващите елементи в отделна торба или контейнер.

Когато изваждате старата тапицерия, трябва да извадите целия пълнител

Когато изваждате старата тапицерия, трябва да извадите целия пълнител

След като сте отделили частите и сте свалили скрепителните елементи, продължете да демонтирате старите скоби. Въоръжени с плоска отвертка и клещи, ги изваждаме от дървения панел. За да направите това, избягвайте да използвате остри предмети, които могат да повредят основата. Старата тапицерия също не бърза да изхвърля, тя ще служи като шаблон за бъдещото събиране на реколтата. След отстраняване на тапицерията, премахваме гумената пяна, която от дълго време се е разпаднала. Отстраняваме всички останали пълнители и внимателно проверяваме металната мрежа, стрии и пружини. Ние гледаме, кои от тях трябва да бъдат ремонтирани, извършваме локално премахване на дефектите. Изхвърляме старите разтягания и ленти, поставяме нови. След това внимателно проверете рамката. Укрепете ставите с ъглите, залепете уязвимите части и здраво затегнете винтовете, за да избегнете скърцане и изкривяване.

Създаване на модел и peretyazhka

Следващият етап е затягането на мебелите. Ако сте послушали нашия съвет и сте напуснали старата тапицерия, използвайте го като тамплиер. Прикрепете го към новата тапицерия и направете отстъпки отстрани. За да ви помогнем да разберете как да правите измервания, нека вземем пример за възглавници (основата на мека мебел). След демонтажа измерваме дължина, ширина и височина. След това измерваме стария ни модел, сравняваме показанията. Всичко се събра, след което го приложим към материала на тапицерията. В дома, кредата или парче сапун ще работи най-добре за маркиране, отстрани не забравяйте да оставите минимум 5 см за завоя. Не се страхувайте да изрежете повече плат, по-лесно е да почистите, отколкото да рестартирате материала.

Преди да издърпате плата, поставете гума от пенопласт или друг избран пълнител, поставете я с лепило. Над нея лежи субстратът на синтепон, който ще изглади острите ъгли и ще даде мекота, ние го фиксираме към рамката с помощта на строителна сепаратор. След това зависи от тапицерията. Първо, да го оправи на няколко места на рамката с помощта на ноктите за мебели, така че да не се плъзга. След това вземете строителния сепаратор и минава през целия периметър на конструкцията, като фиксирате тъканта с помощта на скоби от 14 мм. Разстоянието между всяка скоба не трябва да надвишава 3-4 см, подлакътниците да прикачат милиметър на милиметър. За да сте сигурни, че гънките не се образуват след работа, стягаме тъканта възможно най-много. Подобно на всички останали части на дизайна.

Често срещана грешка при увиване на мебели вкъщи е неправилното изчисление на материала. Разбира се, тапицерията винаги може да бъде купена, но другата страна може да се различава по цвят, не се сближава с орнамента. Така че не купувайте тъканта отзад, но веднага го вземете с марж. Последният етап е събирането на структурата. Тук ще намерите полезни снимки, направени по-рано. Когато всички болтове са закрепени и сглобени, възстановяване на мека мебел ще свърши. Заедно ние издърпахме самите мебели.

Нека да обобщим. Старият диван, легло или столове, които нямат сложни форми, могат да бъдат възстановени сами. Но вариантите със сложна геометрия на конструкцията, към която искате да добавите треньорски съединител, претъпкана кърпа или гънки, не се дърпайте с ръцете си. Поканете опитен специалист, който знае всички тънкостите на процеса.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Диван-легло във всеки интериорДиван-легло във всеки интериор
Цвят в апартаментаЦвят в апартамента
Как да изберем добър диванКак да изберем добър диван
Офис мебели от ламелиоОфис мебели от ламелио
Как да възстановите старинните мебелиКак да възстановите старинните мебели
Разнообразие от мека мебелРазнообразие от мека мебел
Изборът на качествени офис мебелиИзборът на качествени офис мебели
Мебели в коридораМебели в коридора
Интериор на малка дневна Съхранявайте пространствоИнтериор на малка дневна Съхранявайте пространство
Предимства на елитните мебелиПредимства на елитните мебели
» » Спасяваме мебели за ремонти и правим себе си
© 2021 BggeHat.com