Как да се направи мебел майсторски клас за мебели

Всички неща и мебели имат свойство да се износват и се случва, че любимото мека мебел не угождава окото такава, каквато е била: тапицерията не става толкова красива, изглеждат петна и дупки. Отчаяно и бягайте в магазина за нов не си струва, ние ще предложим още една възможност - да издърпате самия диван.

Какви са предимствата на независимата работа и какъв инвентар да готвите?

Възстановяването от собствените си ръце има следните предимства:

  • Можете да изберете всеки материал, който ви харесва, и да украсите според вашите предпочитания.
  • При подмяната на тапицерията ще бъде възможно да се ремонтира рамката и пружинното тяло.
  • Модерните мека мебел са много по-ниско качество от старите продукти, така че ще имате отлична рамка, която ще продължи много години напред.
  • Не е нужно да харчите голяма сума пари за закупуване на нови мебели, възстановяването ще струва много по-евтино.

Как да се направи диван - майсторски клас на мебели банери

За да покриете дивана у дома, ще ви трябва:

  • гаечни ключове (от 8 до 19 мм);
  • тел ножове;
  • ножици;
  • странични ножове;
  • строителни скоби;
  • Анти-стаплер, който ще ви помогне да премахнете старите скоби;
  • силни нишки;
  • избраната от вас тъкан;
  • гума от пяна;
  • филц;
  • синтепон (пълнител).

Изберете материала - кожа, памук или стадо?

Има много платове за мебели, така че преди да започнем работа, трябва да решаваме кой материал да изберем: изкуствен или естествен, със или без шаблон и, разбира се, да изберем цветова схема.

Истинска кожа. Това е показател за стабилност и последователност, но намирането на качествена кожа не е толкова лесно. Безусловни предимства са: благородният външен вид, лекотата на употреба и грижата, дълъг живот, контра: пукнатини (с недостатъчно качество) и висока цена.Как да се направи диван - майсторски клас на мебели банери

Памук. Естествен материал, идеален за обзавеждане в детските стаи. Безвреден, екологичен и добре абсорбира влагата. Сравнително евтин.

Жакард. Избирайки този плат, няма да бъдете разочаровани, ще ви служи много години. Тя има доста плътна основа и сравнително висока цена, но изглежда доста впечатляваща, не се износва и не изгаря на слънце.Как да се направи диван - майсторски клас на мебели банери

Flock. За любителите на домашни любимци ще бъде просто незаменим, защото почти не показва следи от ноктите на вашите домашни любимци. Той е един от най-добрите за околната среда материали, външно прилича на кадифе, приятно на допир, лесно отстранява всички домашни петна.

Tapestry. Тя започва да се използва още от 14-ти век, но сега компаниите предлагат най-широк избор от цветове, различни отпечатъци и орнаменти. Независимо от това, значителният недостатък е чувствителността към лъчите на слънцето, така че ако решите да направите тапицерия от гоблен, трябва да го скриете от слънцето.



При избора на гума от пяна е по-добре да се даде гума от пяна с плътност 30 кг / м3 и дебелина не по-малка от 4 сантиметра. Меки или твърди, изберете да ви хареса.

Дърпане на мебели - как да се справим с този въпрос?

След като сменихме тапицерията на дивана, премахваме старата тъкан, докато се препоръчва да не се разваля старото рязане, за нас ще бъде по-лесно да правим модели. В това ще помогнем на антистгапизатор или плоска отвертка. След това трябва да разширим всички шевове по частите. В резултат на това имаме отделни части, които могат да спестят нови суровини. Препоръчваме Ви да правите снимки на всички етапи, така че в бъдеще ще бъде по-лесно да съберете нашия дизайн.Как да се направи диван - майсторски клас на мебели банериКак да се направи диван - майсторски клас на мебели банери

Ако вземете креда или химикалката, лесно можем да проследим старите модели на нова тъкан (ще бъде удобно да направите това на маса или на пода). След това внимателно изрежете необходимите детайли и можем да пристъпим към шиене на кориците (детайлите трябва да бъдат номерирани така, че да не се объркват).Как да се направи диван - майсторски клас на мебели банери

Ние правим бележките в хода на работата, това ще постигне максимална точност. Фиксирайте тъканта с шивашки щифтове. Ние правим окончателното монтиране преди да шием капака на шевната машина. Поставете капак на дивана и го фиксирайте със строителна скоба, без да забравяте да затегнете тъканта възможно най-много.

Когато поставяте нов плат, не забравяйте за три важни неща:

  • внимателно изправете и прикрепете новата тапицерия към дървените панели със телбод, разстоянието между скобите не трябва да надвишава четири сантиметра;
  • поставете пълнителя на места, където е необходимо;
  • ъглите се фиксират в последния завой.

Сега ние събираме всички подробности заедно, трябва да направим това внимателно, за да не разваляме цялата ни работа (като разгледате предварително направените снимки, ще ви бъде по-лесно да разберете как да съберете конструкцията).

Когато промените самата тапицерия, опитайте се да избегнете сложни фигури и парчета от няколко части. Тази тапицерия, разбира се, ще изглежда страхотно, но ще бъде трудно и отнема време да се приложи такава идея. Останалите суровини не са непременно изхвърлени, лесно можете да шиете декоративни възглавнички. Дори от парчетата, можете да създадете забавно малко нещо.

Как да се направи диван - майсторски клас на мебели банери

Друг съвет - имайте торбичка за боклук с вас, тъй като ще има много боклук и боклук, не губете ценно време далеч. Когато всички мебели са демонтирани, лекувайте ги с антисептик срещу насекоми и микроби.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Диван за кухнята, която моделът да изберетеДиван за кухнята, която моделът да изберете
Как да изберем диван за холаКак да изберем диван за хола
Как да изберем удобен диван за голямо семейство?Как да изберем удобен диван за голямо семейство?
Как да изберем добър диванКак да изберем добър диван
Какво трябва да знаете, когато купувате мека мебел?Какво трябва да знаете, когато купувате мека мебел?
Как да възстановите старинните мебелиКак да възстановите старинните мебели
Елитни мебели скъпо или високо качество?Елитни мебели скъпо или високо качество?
Разнообразие от мека мебелРазнообразие от мека мебел
Къде да поставим старите мебели?Къде да поставим старите мебели?
Всички за банери за мебелиВсички за банери за мебели
» » Как да се направи мебел майсторски клас за мебели
© 2021 BggeHat.com