Как да се изгради една евтина къща

Ако мислите за това как да се изгради една евтина къща, тогава тази статия ще бъде полезна за вас. Първо, струва си да се обърне внимание на факта, че разходите за построяването на къща не зависят от нейната територия. За да направите къщата си по-бюджетна, ще трябва да инвестирате много енергия и енергия в нея.

Основното нещо, не забравяйте, че изграждате къща за себе си, така че тя трябва да бъде най-удобна за живеене в нея. Например, стойте къща с такъв размер, че вие ​​и вашето семейство имате достатъчно място в нея. Също така обръщайте внимание на какъв начин на живот ще изведете.

Изберете продукти с високо качество или най-малкото тествани по време, за да сте сигурни, че къщата ви е служила възможно най-дълго.

Опитайте се да запишете неща като:

  • Проект или оформление на къщата. Можете да спестите доста значителни пари, на план, който има цялата структура на бъдещата къща. Опитайте се да изберете от художника / архитекта такива оформления, където къщата няма да изглежда "красива", но евтина. За да направите това, обърнете внимание на:
  • Формата на къщата. В евтините къщи формата обикновено не е сложна: квадрат или правоъгълник.
  • Брой на етажите. По-малкото етажи, по-евтино, защото по-малко прозорци, врати и стълби. Това е просто.
  • Брой на сутерена. Сутеренето обикновено е 30% от всички строителни разходи. Ето защо е по-добре да изберете къщи без изби.
  • Къщата е ниска или висока. Колкото по-малък е соколът, толкова по-евтин.
  • Наличие на добавки. Такива като заливи, арки, колони, балкони и т.н.
  • Покривът трябва да има не повече от пет стълби.
  • Външни стени.
  • Не е сложна стенна декорация.
  • Фасади, които имат традиционен път.

Изборът на бъдещия проект за къщи трябва да отнеме максимално време, защото това е много важен етап. Ако го пропуснете, можете да похарчите много пари. При избора на проект обърнете внимание не на красотата, а на икономическите компоненти, описани по-горе.

Довършителни работи. Опитайте се да прекарате колкото е възможно по-малко, като изберете мазилка, подове и водопроводна инсталация във вашата баня. Обикновена мазилка или, ако за вас е по-добре, суха гипсова мазилка. На пода можете просто да поставите ламинат.

Материали за изграждане на къща. Можете да построите къща евтино само с помощта на метода "Аз самият". Изборът, покупката, доставката на всички необходими материали може да бъде много по-евтино, ако направите всичко сами, вместо да се обадите на специални майстори и да поръчвате шофьори със своите ванове. Когато избирате всички най-необходими, опитайте се да вземете най-добрите качествени материали. Не е нужно да разглеждате цените, защото понякога те просто се увеличават, а качеството на материала не се различава от по-евтините. За да не правите грешки с компонентите, прочетете прегледи и описания на различни фирми в Интернет, сравнете ги помежду си. Можете да се консултирате с приятели и познати, които вече са построили къщи сами. От грешките им ще бъде възможно да се предотврати появата на собствените им. Не се ограничавайте до вашия град. Вземете стоката за преглед и от съседните градове, защото може би във вашия град няма да е това, от което се нуждаете. Но не забравяйте, че ако е възможно, ако знаете, че стоките наистина си заслужават парите, ще бъде по-добре да си купите нещо по-скъпо. Основното нещо е качеството. Просто имайте предвид, че ако имате време да почакате, по-добре е да вземете стоките, когато има отстъпка. Обикновено продавачите определят отстъпка, когато търсенето на определен продукт е много ниско. Нека да кажем, че през студения сезон никой няма да построи къща, следователно, приблизително от ноември до началото на пролетта, скъпите стоки ще бъдат намалени.

Можете да спестите от екип от работници. Тъй като всяка фирма има свои собствени котировки, например за една и съща работа, компания от столицата или големите градове ще поиска много повече от обикновена бригада от работници от малките градове. Тя също зависи от това дали хората работят законно, т.е. плащат данъци върху спечелените пари или не. С първия вариант, разбира се, цената ще се повиши. Също така е възможно да се построи къща евтино, с помощта на приятели / познати, които знаят този въпрос. Ако решите да изберете професионални работници, струва си да погледнете добре избрания от вас. За да направите това, говорете с тях лично, отидете и вижте предишната им работа. Ако всичко работи за вас, започнете да изготвяте договор. Договорът е много важна част. След като се срещна с представителя на бригадата, обсъди с него всички предварително избрани етапи на строителството, опишете всичко в подробности в договора. Също така е много ясно да се опише какво трябва да бъде бъдещата къща. Колкото по-ясна е идеята за това, толкова по-безопасно ще бъде за вас. Опишете качеството, размера, количеството на всичко необходимо, времето на изпълнение, цената, санкциите или не, ако работата не е същата, каквато е планирана. Така че трябва да бъде мястото на такива неща като вашите и неговите задължения. Вие, като клиент, трябва да предоставите всички материали "без никакво неудобство, като посочите тяхното количество", храна, жилище, необходима електроенергия. В случай, че в средата на цялата си работа сте разбрали, че екипът не работи както ви е нужно, можете да ги откажете, да отмените договора. Но в този случай сте длъжни да им платите аванса за работата си, дори и да не е завършен. При избора на екип се наклонява повече към качествени хора, а не към скъпи, защото, както беше споменато по-горе, качеството е почти независимо от цената.

От какво да се изгради една къща евтин и високо качество

От какво да се изгради една къща евтин и високо качество

Общата цена на един квадратен метър зависи от вида на строителството на къщата ви.

Определяйки колко харчите за материали за стени и други повърхности, трябва да изчислите размера на парите, които ще похарчим за отопление. За всяка позиция в такъв списък напишете датата, през която трябва да възстановите всички тези разходи. Този период зависи от района, в който живеете, и от цената на строителните материали. Ако не сте твърде придирчиви за сметка на строителни материали, използвайте специални таблици, които показват всички резултати от тези изчисления. Такива таблици могат да се намерят в дизайнерите, с които планирате да работите.

Обикновено в различни градове е различно да се определи с какъв материал е по-добре да се харчат повече. Зависи от какъв климат има този или онзи град.

Тежък климат

Ако вашият регион проявява суров климат, например, студени зими, е по-добре да инвестирате в добра изолация на къщата. Всичко това, защото обикновено в тези райони цената за гориво за отопление е много по-висока, отколкото в по-топлите градове.



За изграждане на евтини стени на къщи, да започнем с обичайните бетон или тухлена зидария, следвана от нагревател, а след това специална мазилка върху изолацията. При студено време в града е по-добре да се монтират стени, състоящи се от два слоя от тънък материал, например тухли или бетонни блокове, но нагревателят трябва да има по-дебела основа. Или можете да използвате по-малко строги, но и по-топлинни материали за строителството. Но в този случай, тъй като дебелината на изолацията ще намалее, ще е необходимо да се увеличи дебелината на стените сами. Най-печеливша и топла стена за суров климат е скелетът. В средата на стелажите на рамката има минерален нагревател под формата на плоча с подходящ размер. Плътността на такава плоча не трябва да бъде по-малка от 125 килограма на метър в куб. Но вече отвън можете да използвате нагреватели. Това може да бъде като EPS, пяна и керемиди, състоящи се от минерална вата. Преди всичко ние вече приложихме известна мазилка върху изолацията. Но си струва да се има предвид, че рамковите стени не са подходящи за всички собственици, тъй като има и минусите си. Преди да вземете решение, препоръчваме да прочетете всички недостатъци и предимства на рамковите стени.

Мек климат

При умерен климат в районите изграждането на стени вече е по-малко трудно, тъй като стеблата се състоят не от две, а от един слой. Монтажът на газобетон на лепилна основа е направен, отгоре всичко е покрито с циментова замазка приблизително с три мм. Плюс това, такива стени са, че техният компонент е лек материал, това значително намалява цената на построяването на къща евтино. Също така, не се изисква допълнително затопляне на стените, което също спомага за значително спестяване. Често хората използват класическо дърво, за да построят къща, но този вариант не дава тези изисквания за спестяване на топлина, за които хората са свикнали през зимата. Ето защо, ако използвате дърво при построяването на къща, струва си допълнително затопляне на стените.

С допълнителна изолация много функции на дървени стени изчезват по принцип, заради които хората сами ги инсталират. Ясен пример е преминаването на въздух през едно дърво. Ако инсталирате нагревател, въздухът от улицата няма да премине толкова добре вътре, тъй като няма да има нагревател. Ето защо, обикновено, ако изграждането на стени, изработени от дърво без изолация, хората очакват, че тя няма да живее в къща в студения сезон. Това е, най-често, това са доха или просто селски къщи, без постоянно пребиваване през цялата година.

Въпреки всички тези недостатъци на дървени къщи, те все още продължават да струват. И дори доста често. Вероятно такава традиция се е развила в старите времена, когато абсолютно всички къщи са построени изключително от дървени капаци. Но в наши дни има огромен избор от материали за строителство, така че помислете дали трябва да отделите още повече пари за допълнително гориво, ако можете да построите къща с по-топъл материал.

Колко дълго ще се построи евтината къща?

Колко дълго ще се построи евтината къща?

Разбира се, както бихте могли да разберете, ако искате да построите къща евтино в продължение на много време, ще трябва да купите по-издръжливи и здрави материали и следователно къщата ви ще се помести в по-голяма сума. Да, цената на материалите и тяхното качество са напълно отразени в колко ще издържи във фитнеса, изграден от вас, къщата. В живота на къщата мога да се разделя на:

  • Дълъг експлоатационен живот. Това е, колко години може да държи къщата, преди неизбежното да се случи. Такова време зависи от изграждането на изградените стени, свойствата на материалите и съответствието им с времето в тази област. Разбира се, бетонните или тухлени къщи ще продължат много по-дълго, отколкото къщите от дървени конструкции. Но в същото време, дървените къщи ще бъдат по-трайни от къщите със стени на скелета. Дебелината на стените също определя тяхната трайност, колкото по-дебела - толкова по-дълго.
  • Времето, в което къщата ще застане преди първата основна реконструкция. Всички знаем, че по време на ремонт заменя всички от най-повредените части на къщата, тъй като, ако собствениците имат такава възможност, разрушаването на някои от стените и да ги поставят на нов ред с по-твърда структура. Промените се променят, стените са облицовани, изолацията се променя и се променят различни инженерни системи.

Струва си да се отбележи, че къщата не само може да загуби своята важност, т.е. просто да служи на хората, но също така да загуби своята релевантност. Поколенията се заменят, образите и начинът на живот се заменят. Трябва да разрушите вътрешните стени и да инсталирате нови на тяхно място, което ще ви помогне да промените броя на стаите, от размерите и формите. По същия начин е логично да се приеме, че техният проект се променя. Не само вътрешността на къщата се ремонтира, но и външността. Облицовъчни стени с различни материали, смяна на огради и различни градински декорации, добавяне на нови разширения, които да помогнат на хората да живеят по-комфортно.

Тъй като почти всички елементи на живота се заменят, не бих посъветвал да построя къща, която да продължи цял век или дори повече. Разбира се, бихте искали вашите деца и внуци да живеят в къщата ви, но помнете старата къща на вашите родители. Това ви ли прилича? Почти всичко се е променило. Но когато родителите ви построиха тази къща, тя коригира всичко според неотложността и модата, както сте сега. За мен максималният период, през който трябва да стои една къща, е 60-70 години. По това време вашите деца ще изградят това, от което се нуждаят.

данни

данни

Благодарение на тази статия научихте как и как можете да спестите пари при изграждането на къща.

Точно толкова бързо и евтино да се построи къща на база "до ключ". Как да изградим евтин дом за вас и вашите близки? сега няма да бъде труден въпрос за вас.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направим фасадата на къщата красива за малко пари?Как да направим фасадата на къщата красива за малко пари?
Оформлението на едноетажна къща 9x9Оформлението на едноетажна къща 9x9
Вила 7x7Вила 7x7
Проектиране и оформление на двуетажна къща със зимна градинаПроектиране и оформление на двуетажна къща със зимна градина
Изграждане на къщата по проект Заслужава ли си?Изграждане на къщата по проект Заслужава ли си?
Оформлението на едноетажна къща е от 8 до 8Оформлението на едноетажна къща е от 8 до 8
Къща от бетонни конструкцииКъща от бетонни конструкции
Предимства на индивидуален проект у домаПредимства на индивидуален проект у дома
Защо трябва да направите проектЗащо трябва да направите проект
Оформлението на двуетажна къща е повече от 200 кв.м.Оформлението на двуетажна къща е повече от 200 кв.м.
» » Как да се изгради една евтина къща
© 2021 BggeHat.com