Модерни мопове за измиване на пода с кофа

Мръсници за измиване на пода с изстискване

Никой, вероятно, няма да се съмнява в правилността на думите, че чистотата е гаранция за здравето. Но въпреки това има малко хора, които редовно почистват приливите на ентусиазма. Особено когато става въпрос за мокро почистване на подове. Кой ще го хареса, като се наведе, обърка се с мръсна вода и не винаги е удобна за температурата. Това е уморително и просто неприятно. Междувременно съвременните производители отдавна решават проблема с мокри и мръсни ръце, като използват мопове с натискане за измиване на пода. И с това име изобщо не се има предвид специфично устройство за мокро почистване, а цяла серия от устройства. Те се различават конструктивно и функционално един от друг, но служат на една цел - създаването на чистота.

Почистване по съвременен начин

Така че, нека да разгледаме по-отблизо напредъка, постигнат с цел опростяване на ежедневието на домакините и почистването.

Най-лесният вариант

Към днешна дата един от най-популярните модели за почистване на пода са гъбестите пепелници с натискане на валяк - много удобна и доста бюджетна опция. Мопният дизайн прилича на класическа четка. С изключение на това, че мястото на четката върху нея заема подобна по размери гъста и еластична гъба, изработена от пенополиуретан. Директно над гъбата е монтиран ролков механизъм, напомнящ устройство за изваждане на стари центробежни перални машини. Лостът за задействането му е фиксиран върху вала на мопа - приблизително по средата на дължината му.

Особеността на устройството е, че той е предназначен само за мокро почистване. Факт е, че при сушенето гъбният материал губи еластичността си, става напълно неподходящ и дори опасен за почистване на скъпи покрития. Но ако е напоена с вода за буквално половин минута, гъбата отново става мека и овлажнена достатъчно, за да не напусне развода по време на работа.

Между другото, за развод. За тези, които предпочитат почистването с много вода на пода, чистачките на много производители имат регулатор на интензивността на въртене. Използвайки го, можете лесно да измиете това, което трябва да бъде предварително напоено - например суха кал.

Единствената неприятна особеност на този модел може да се нарече липсата на подвижни заменяеми части. Това е устройство за еднократна употреба, чиято дата на изтичане е ограничена от времето на износване на работната гъба.

Поплавъци - мопове с модерен дизайн

Сериозна конкуренция за гъба "мързелив" е моп за измиване на пода с натискане, наречен пикник. Структурата на рамката им прилича на книга или пеперуда, монтирана върху пантата в края на пръчката. На рамката по начина на книги покрития са пуснати на специално направени за мопове на този тип текстилни дюзи. Различни по отношение на състава и твърдостта, тези дюзи могат да бъдат закупени в почти всеки хардуер. Връзката на работната равнина с вала ви позволява да я накланяте във всяка посока и под всякакъв ъгъл. Това прави възможно използването на устройството за почистване на най-недостъпните места.



Фланерите и аксесоарите към тях се предлагат в няколко размера. Изборът на необходимите размери зависи от големината и сложността на стаята, която ще почистите. Ако изберете моп с голяма работна повърхност, уверете се, че при сгъване ще бъде поставен в съществуващия резервоар за вода.

Дизайнът на устройството за изтласкване на излишната вода от блатата е най-близък до пластмасовия ключер, монтиран на дръжката на устройството. Това по някаква причина се счита за допълнително оборудване и не е включено в комплекта не всеки моп. Може би това се дължи на факта, че не винаги се налагат покупки за мокро почистване. С това устройство можете идеално да почиствате сухия под. Тогава въртенето наистина не е необходимо. От друга страна, в случай на повреда на пластмасовата част, винаги можете да купите или да поръчате нова.

В резултат на това благодарение на наличието в магазините на голям брой аксесоари за устройства от този тип, техният експлоатационен живот е практически неограничен.

Момчета с кофи

Комплект за почистване

Комплект от моп и кофа с механизъм

Друг метод за екстракция безконтактен е използването на "otzhimatelya", направени под формата на пластмасова грубо сито разположен на ръба на кофата. Въпреки това, не всеки моп е съвместим в размери с въртяща се кошница. За едно кръгло сито се нуждаете от подходящ въже, който напомня на метла. Единствената разлика е, че вместо на прътите трябва да бъде въже или ивица абсорбиращ материал - микрофибър, целулоза или памук.

За да се гарантира пълно съответствие с кофи и матове, много производители ни предлагат готови комплекти за подстригване за измиване на пода с кофа. И размерите и на двете са обикновено толкова удобни и гъвкави, че в случай на счупване на една от частите на комплекта, той лесно може да бъде заменен от подобен. И двата кофи и мопове също се продават отделно.

Последната дума въпросния процес измиване оптимизиране етаж може да се разглежда цялата тази кофа с цедка, предназначена да се върти въже бърсалки специален дизайн. Работа инструмент на този набор, действителната парцала, е подобно на гъба въже сменяем и сменяеми работна повърхност, монтиран на равна основа с диаметър около 20 см. Основата, от своя страна, е свързан с панта на пръчка. В резултат на това работната част на устройството получава няколко степени на свобода. Един от тях - възможност за въртене около оста си - е била използвана от разработчиците за нова стъпка към опростяване на процеса на екстракция.

Но най-интересното е, че натискът на ситото може да се задвижва от педал, който се монтира отвън на кофата. Редовното натискане на педала стартира механизма на въртене на екрана заедно с подвижната част на чистачката в него. Процесът на въртене наподобява този на центрофуга в пералната машина. Два или три налягания обикновено са достатъчни, за да изтласкат четката почти за да изсъхнат.

Това са съвременните мопове. Почистване на пода с тяхна помощ, ако не се превърне в празник, то поне става много по-лесно.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Почистваме медните плочи у дома!Почистваме медните плочи у дома!
Как да почистите плочките на подаКак да почистите плочките на пода
Модерният моп за измиване на пода какво да изберем?Модерният моп за измиване на пода какво да изберем?
Как да измиете ламинатКак да измиете ламинат
Как да измиете паркетаКак да измиете паркета
Незаменим асистент робот-любителНезаменим асистент робот-любител
Перфектно почистване на всеки складов сервиз за подова настилкаПерфектно почистване на всеки складов сервиз за подова настилка
Четка за бързо и висококачествено почистване на подаЧетка за бързо и висококачествено почистване на пода
Кое означава за измиване на пода е по-добре да се използва?Кое означава за измиване на пода е по-добре да се използва?
Тайните на почистване след почистванеТайните на почистване след почистване
» » Модерни мопове за измиване на пода с кофа
© 2021 BggeHat.com