Как да изберем килера?

Шкафът е подходящ за всяка стая. Но много хора се чудят как да го изберат правилно? Ще разкрием някои тайни как да избираме такива мебели.

Съвети как да изберете гардероб.
1. Форма. Има отделни корпусни шкафове и вградени гардероби за снимки, които можете да видите в различни каталози за мебели. Отделен гардероб има своя собствена форма на рамка, таван, стени, както и дъното. Недостатъкът е, че той заема голяма площ и са малко по-скъпи от вградените шкафове.

Вградените шкафове заемат по-малко пространство в стаята, могат да бъдат поставени в различни помещения, а шкафът може да се настройва към всяка стая. Тук минусите в не много силна конструкция и невъзможността да се премести на друго място, също така не може да бъде поставен близо до стената, завършена с гипсокартон.

2. Механизмът за отваряне на вратите. Механизмите са два вида
• Ролка. Вратата е вградена в металната рамка и се движи върху ролките по жлеба. Този метод е най-разпространеният, по-евтин, но по-малко надежден
• Монорелси. Ролерите се движат на еднопосочен мост. Тези шкафове са по-скъпи, но вратата е защитена от подхлъзване и чужди предмети не се запушват в каналите.

3. Материал на ролките. Обърнете внимание на това, от което се състои ролковата система, тя винаги се отразява на работното време на вашия шкаф. Най-добрият вариант е металните ролки, средният е пластмасовите ролки с PTFE покритие (Teflon), а най-лошият вариант е от обикновена пластмаса.

4. Капацитет. Размерът на кабинета зависи пряко от броя на вашите неща. За малки количества можете да си купите малък гардероб, а ако има много неща, то е по-добре да вземете още кабинета. 5. Профилът на плъзгащата се система. Това означава направляваща система, метална рамка, канали и тъй като тези системи са разделени на стоманени профили и алуминий. Стоманен профил. Най-често срещаните и евтини. Те продължават по-дълго, но произвеждат повече шум.
• Алуминиев профил. Дизайнът е относително по-скъп и по-малко издръжлив, но те са безшумни



6.Материали за фасадата на вратите. За завършване на вратите могат да се използват ПДЧ, фурнир, ратан, огледала, стъкло.

7. Местоположение - си струва да мислите предварително:
• Най-добрият огледален гардероб изглежда в коридора, разширява пространството
• Модулните шкафове са по-подходящи за кухнята
• За шкафове за всекидневната, състоящи се от стелажна система
• За спалнята, гардероби с огледални врати
• За детската стая са подходящи модулни шкафове, които могат да бъдат пренаредени на всяко място в стаята

8. Вратичките. Трябва да изберете листата на вратата. Препоръчва се те да не са повече от 100 - 120 см, в противен случай шкафът ще бъде неудобен за използване.

9. Оценка на чекмеджета, рафтове и барове. Вижте удобството и функционалността на кабинета. Разстоянието между рафтовете трябва да е най-малко 30-35 см, а дълбочината трябва да е до 60 - 70 см. Шнурите могат да бъдат до 150-160 см от пода и до 100-120 см

10. Производител. Предпазни мерки при избора на фирма.
• Разберете колко години компанията търгува на пазара
• Прегледайте отзивите за нея
• Вижте цените за подобни модели
• Разберете дали фирмата има централно управление
• Купете мебели само с гаранция
Това е всичко! Придържайте се към съветите ни и със сигурност ще изберете подходящ гардероб. Насладете се на пазаруването си!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем мебели за коридора?Как да изберем мебели за коридора?
Купуване на килер в банятаКупуване на килер в банята
Как да изберем гардероб?Как да изберем гардероб?
Детски гардеробДетски гардероб
Шкаф и идеи за интериораШкаф и идеи за интериора
Кухня без окачен шкаф, интериор, снимкаКухня без окачен шкаф, интериор, снимка
Предимства на поръчков гардеробПредимства на поръчков гардероб
Как да изберем правилния гардероб и да избегнем неприятни изненади?Как да изберем правилния гардероб и да избегнем неприятни изненади?
Как да изберем гардероб в коридораКак да изберем гардероб в коридора
Защо да изберете гардероб гардеробЗащо да изберете гардероб гардероб
» » Как да изберем килера?
© 2021 BggeHat.com