Измерване на опънати тавани полезни trivia



6. 
Преди да поръчате плата за таван за разтягане, трябва точно да определите размера на стаята и да създадете работен проект на проекта. В тази статия ще говорим за това как да измерваме таванния участък в просторна и сложна стая. 

Измерване празно: дизайн и възможни проблеми 

Как записвате резултатите? Заготовката е скица на тавана на помещението, в която са посочени параметрите на повърхността.
В същото време отстраняването на размерите се придружава от две много важни нюанси:
  • ако направите това да работи с грешки, това ще доведе до неправилно изрязване на материала;
  • ако между измерванията и отстраняване преди началото на таван Окабеляване конфигурация промяна стая, това не само може да доведе до недоразумения между клиент и изпълнител, но и допълнителни разходи за ново платно на модела. 
окачено напрежение на тавана
Втората грешка често придружава измерването на опънати тавани. Така например, след премахването на размерите, строителният екип започва да инсталира тавани от гипсокартон, върху който ще се монтира таванът. Разбира се, такива манипулации ще доведат до промяна в реалната площ на тавана.
Ето защо, за да не се появи тази ситуация, е необходимо да се спазва работния график:
  • Измерването на таванния участък трябва да се извършва от двама различни работници, независимо един от друг. Резултатите се сравняват.
  • Клиентът задължително проверява скицата и потвърждава нейната коректност.
как да измервате тавана на стрелата със собствените си ръце
Ако клиентът е подписал проекта, в случай на смяна на таванната конфигурация разходите за работа ще бъдат отново съгласувани. Въпреки своята простота, прилагането на тези препоръки ще намали броя и вероятността от грешки. Ако дизайнът на тавана се промени след поставяне на поръчката, изпълнителят има пълното право да поиска компенсация за допълнителни работи. 
За съжаление, в действителност се оказва, че повечето клиенти разглеждат въпроса за координацията на строителите и gaugers свой собствен бизнес, и следователно живопис в проекта помага само при подаване на молба до съда. 

Премахваме размерите 

Проста форма на стаята 

Така че, нека да разгледаме как да се измери простиращия се таван на обикновена квадратна или правоъгълна форма. Първо трябва да скицирате скицата. Те правят това безпроблемно, тъй като те разчитат на паметта, в резултат на което можете да получите напълно различна форма на плат. Размерите на стените се премахват възможно най-високо, т.е. по-близо до припокриването. В този случай се измерват всички стени, тъй като в действителност абсолютно редовните форми на стаите са много редки (визуално успоредните стени не винаги ще бъдат еднакви).
Измерванията под тавана се дължат на факта, че стените могат да имат отклонения във вертикалната равнина. След това измерете дължината на диагоналите на стаята. Това е необходимо, за да се контролира и намали вероятността от грешки. 
как да направите опъвам таван
Най-точната и изчерпателна информация за формата и размерите на помещението се вписва в листа за измерване. Дори ако двете противоположни стени имат едни и същи размери, те са обозначени отделно в листа. В такива случаи се измерват диагоналите, тъй като в действителност стаята не може да бъде правоъгълна, но с форма на диамант. 

Сложна форма на помещение с праволинейни стени 

Как да измерваме опънати тавани в стая със сложна форма? В тези стаи главните ъгли често са прави или близки до тях, но са възможни и други опции. Както и в предишния случай, трябва да начертаете скица. Тази операция е задължителна. След това се откриват размерите на всички прави секции на стените. Те се прилагат към скицата. Сега стаята е разделена на няколко триъгълника с върха под прав ъгъл и основа до стените с извивки. Желателно е също да се измерват стойностите на всички ъгли. В случай, че таванът се поддържа от колони или има допълнителни елементи на повърхността му, това трябва да се вземе предвид, което показва в измервателния лист разстоянието от стените до тези елементи и техните размери. 
мъртви тавани със собствените си ръце
Подобен принцип се прилага при измерване на тавана на две нива с декоративни шарки и форми.

Извит таван 

Но не всички тавани се образуват от пресичането на прави стени, понякога са необходими за формирането на интериора кривината се използва комбинация от начупени линии и дъги, и така нататък. Г. Той също така се отнася до фигурата окачени тавани на няколко нива. В този случай измерванията са малко по-сложни от предишните две. 
И отново нарисувайте скица. Тогава заснемаме размерите на всички прави стени, както и диагоналите. След това върху скицата трябва да маркирате тавана с мрежа от определена стъпка. Размерът на клетките зависи от сложността на контура на тавана. Ако таванът е напълно криволинеен, то за изчисления е необходимо да се избягва всяка точка - полилеи, колони, отоплителна стойка. На скицата подобни контролни пунктове са маркирани с препратка към мрежата. Измерването на разстоянието от контролната точка до различни ъгли и секции от стаята, можете точно да пресъздадете оформлението на тавана. 
как да направите измерване на напрежението на тавана със собствените си ръце
Алтернативен метод е да се представят дъгите като последователност от акорди. По този начин всеки отделен триъгълник може да бъде измерен. В някои случаи този подход може да бъде по-опростен. 

Полезни малки неща 

Някои съвети за последните:
  • Използването на лазерна търсачка може значително да увеличи скоростта на премахване на размерите на помещение с всякаква конфигурация.
  • Максималният размер на тавана без използване на свързващи профили е 50 кв.м. При по-големи размери повърхността ще се увисне. Но също така да вземе под внимание формата на стаята, тъй като в някои случаи таванът може да се огъне поради голямата обща дължина.
  • Когато създавате макет на тавана, не се страхувайте да направите грешка 2-3 см. Поради факта, че PVC-мрежата е опъната по време на инсталацията, е възможно да се изравнят минималните пропуски в измерванията. Обикновено платното е 30 пъти по-малко от тавана. Това се дължи на високата еластичност на материала при нагряване. 
Измервания на таван на две нива, подробно за видеоклипа:

заключение 

Както може да се види от всичко по-горе, процедурата за измерване на помещението за монтаж на опънати тавани не е трудно. За стаи със сложни конфигурации това е малко по-трудно, но ако условно разделяте стая на прости триъгълници, тогава всички измервания могат да бъдат направени сами. 
Надяваме се, че този материал ви е помогнал да разберете как да измервате тавана на опън. След приключването на тази процедура можете да продължите да изработвате тъканта и да я инсталирате. 
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Опънете таваните са най-добрите от гледна точка на дизайнаОпънете таваните са най-добрите от гледна точка на дизайна
Скрита корниз в характеристиките на тавана на опън на устройствотоСкрита корниз в характеристиките на тавана на опън на устройството
Как да нарисуваме таван за разтягане - препоръкиКак да нарисуваме таван за разтягане - препоръки
Видове опънати тавани - уникален интериорВидове опънати тавани - уникален интериор
Плюсове и минуси на опънати таваниПлюсове и минуси на опънати тавани
Какви са предимствата на опънатите таваниКакви са предимствата на опънатите тавани
Stretch таван бели класически или дъга у дома?Stretch таван бели класически или дъга у дома?
Как да изберем опъвам таван?Как да изберем опъвам таван?
Наречен таван подреден?Наречен таван подреден?
Монтаж на опънати таваниМонтаж на опънати тавани
» » Измерване на опънати тавани полезни trivia
© 2021 BggeHat.com