Ние шие завеси на прозорците просто инструкция за домашни занаятчии

Важен детайл от всяка стая са завесите. Те са лесни за закупуване в специализиран магазин, но е много по-интересно да се направите и да украсите стаите във вашия дом.

Ролетни щори - за създаване на стилен и удобен интериор

Дизайнерите при разработването на проекти за декориране на помещения в жилищни къщи и апартаменти отделят специално внимание на дизайна на прозоречните отвори. Завесите са най-популярният начин за декориране на прозорците. Тези продукти носят шик, комфорт и красота в интериора и освен това изпълняват чисто практична функция - предпазват помещението от външни изгледи и слънчева светлина. Сега, домашните потребители са много популярни ролкови щори (ролетни щори), които имат разнообразен дизайн. Ако желаете, те са лесни за правене със собствените си ръце.

Ролетните щори са много популярни

Ролетните щори са много популярни

Ролетните щори са направо бельо, изработено от тъканен материал с висока плътност. В повечето случаи тези продукти са изработени от полиестер с естествен лен или памук. Такъв материал допълнително се обработва със специални съединения, които придават еластичност на завесите, трайност и предотвратяват натрупването на прах върху тях. Въпреки това, с независимото приспособяване на ролетна щора можете да използвате всяка друга тъкан. Основното е, че тя трябва да съответства на съществуващия декор на стаята и да я предпази от слънцето.

На ръба на ролерната щора се поставя (зашит) - малка бара. Тя завършва платното. Тази процедура се осъществява с помощта на:

  • елементарен (пружинен или верижен) механизъм;
  • електромеханично устройство.

Първоначално описаните платна декорирани прозорци на лоджии, кухни. Малко по-късно потребителите оценяваха практичността и удобството на ролерните щори и започнаха да декорират всички помещения в жилището. Ролетните щори най-често се монтират на пластмасови прозорци. Но това не означава, че те не са подходящи за декориране на дизайни от други материали. Ролетните щори изглеждат чудесно както на дървени, така и на метални пластмасови рамки. След това ще опишем подробно процесите на шиене на ролкови изделия и производството на механизъм за повдигане за тях със собствени ръце.

Предлага ролкови щори - принципът на работа и основните сортове

Ще разберем как представляват интерес за нас конструкциите. Без това, да ги направи сами, ще бъде проблематично. Тук всичко е просто. Вече споменахме по-горе, специалният ботуш служи като корниз. Лентата е инсталирана над отвора на прозореца или директно върху рамката на прозореца. Водораслото осигурява плътно задържане на тъканта. Тя е прикрепена към бара и фиксирана с панделки и шнурове (те се наричат ​​жартиери). Тези елементи позволяват понижаване на ролковите щори до необходимата височина за потребителя.

Продуктите от ролки могат да имат различни форми. Има завеси с една кърпа, а също и с няколко напречни платнени пластини. Ширината на последната е различна. Проектите, които ни интересуват, обикновено се разделят на три вида - класически завеси, касета и затъмнение. С вашите ръце е най-лесно да шиете първия от тези продукти. Те се състоят от една кърпа и корниз. Механизмът на повдигането им се осъществява така, че завесата лесно да се навие на върха с въже или верига.



Касетъчните конструкции се препоръчват за монтаж на прозорци, изработени от метална пластмаса. Това се дължи на факта, че тъканта от такива завеси трябва да се монтира почти почти на стъклото и да се контролира от доста сложен механизъм, който не може да бъде фиксиран върху обикновен пластмасов прозорец. Освен това, касетъчните продукти дават на помещението отличителен градски вид. Завесите в този случай се сливат в една система с прозоречно стъкло.

Продуктите за затъмняване са направени с една или повече брошури. Тяхната особеност е, че адаптирането на такива продукти се извършва изключително от непрозрачен (не предава светлина извън помещението) тъкани с антибактериални, анти-прах и антистатични свойства.

Ние шият платното и го оборудваме с повдигащ механизъм - ръководство за манекени

Обикновените ролетни щори са лесни за шиене и монтиране на самия прозорец, по-долу е дадена стъпка по стъпка инструкция за започване на майстори. Първо се приготвя ножици, линийка, винтове, куки, винтове, пръстени, два бара на дървен материал, за намаляване на тъканта две, иглата, конци, мозък, шевна машина. Дължината на дървените релси трябва да съответства на широчината на рамката на прозореца. След това извършваме измерването на рамката, изрязваме две парчета тъкан според получените параметри. Уверете се, че сте добавили към платното 3 см от материала на ширина и 10 на дължина. Тези обезщетения са необходими за шевовете.

В горната и долната част на платното е необходимо да се избутват джобове за летви

В горната и долната част на платното е необходимо да се избутват джобове за летви

След това извършете следните действия:

  1. 1. Зашийте нарязаните парчета плат от грешната страна. В същото време единият край не е пришит. Чрез него ние превръщаме слепите. И тогава спираме свободния край.
  2. 2. Вземете ютията и внимателно изпийте плата.
  3. 3. Изберете предната част на ролетните щори. Поставяме платното на плоска основа (например на маса).
  4. 4. Сгънете ръбовете на продукта на 3 cm над и 1,5 на дъното. Поставихме ги и поставихме дървените ламели в джобовете.
  5. 5. Ние завинтваме в горния рейку-винтове-пръстени (две парчета). Металообработването трябва да се завинтва направо през тъканта, така че тази част от операцията трябва да се извърши колкото е възможно по-внимателно, така че да не се повреди острието. Два други пръстена се завинтват от предната страна на продукта. Отстъпваме от единия край на релсата на около 5 см и в тази точка монтираме друг винтов пръстен. Направихме един бар, който ще поставим на стената.

Сега правим елементарен ръчен механизъм за ролетни щори. Премахнете две корди, с които ще контролираме работата на платното. Обърнете внимание. Един кабел трябва да бъде три пъти по-дълъг от ролките, а вторият - три и половина пъти. Предаваме подрязаните жартиери в пръстените, които се предлагат на бара. И по-дългият кабел трябва да бъде фиксиран върху метала, който е на по-голямо разстояние от обикновения (отделен) пръстен. Ние прекарваме жартиерите по долната част на платното, оставяме ги през пръстените и излизаме през страниците на общата контур. Остава само да свържете двата края на кордите заедно. Механизмът за повдигане и спускане на завесите е готов.

Ако възнамерявате да окачите платно, направено от себе си, директно върху пластмасова рамка на прозореца, трябва предварително да го завиете с две куки. Те са разположени срещу винтовете на завесата. След това закачете завършената ролкова ролетка и монтирайте друга кука. Инсталира се в страничната част на рамката. На тази кука завързахме жартиера за кърпата, превързана в ролка.

Както виждате, независимото приспособяване на ролетните щори и тяхното монтиране на прозореца е най-простата процедура. С минимални умения в бизнеса за шиене за такава операция, вие прекарвате не повече от няколко часа от времето си. Украсете прозорците в жилището сами. Не харчите пари за готови ролетни щори. Вие сами ще направите не толкова качествени и оригинални продукти с минимални финансови разходи. Успех!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какъв вид ролетни завеси да се мотае на пластмасови прозорци?Какъв вид ролетни завеси да се мотае на пластмасови прозорци?
Ролетни щори като вътрешни за дървени прозорциРолетни щори като вътрешни за дървени прозорци
Декорация на стая с готови ролетни щориДекорация на стая с готови ролетни щори
Въртящи се светлинни завеси върху пластмасови прозорциВъртящи се светлинни завеси върху пластмасови прозорци
Предимства при избора на щори за прозорциПредимства при избора на щори за прозорци
Ролети и ролетни щори в КиевРолети и ролетни щори в Киев
Предимства на щоритеПредимства на щорите
Ролетни щори в интериораРолетни щори в интериора
Монтаж на щори на пластмасови прозорциМонтаж на щори на пластмасови прозорци
Интериор на градски апартамент и избор на щориИнтериор на градски апартамент и избор на щори
» » Ние шие завеси на прозорците просто инструкция за домашни занаятчии
© 2021 BggeHat.com