Монтаж на душ кабина какво да изберем, как да инсталирате без капитан

Банята - незаменим атрибут на всеки апартамент. Но много от тях не отговарят: обемисти, неудобни за използване на душ. Много по-удобни душ кабини, инсталирането на които не е особено трудно.

Изберете душ - възможностите на продуктите

Ако не сте доволни само от банята, има модерен изход - инсталиране на душ кабина. Те могат да се използват заедно и ако няма достатъчно свободно пространство, можете да монтирате вместо банята. При избора ние вземаме предвид личните желания и възможности, сред които една от най-важните измерения и разходи. Изборът в магазините е огромен и затова реши да купи, не е излишно да знаем какви са те.

Различните модели имат различия във функционалност, форма, материал и т.н. Основната разлика е функционалността. В зависимост от тях кабината може да бъде проста, многофункционална или комбинирана. Простото табуретка е душ и нищо повече, той напълно се справя със задачата си. Много хора не се нуждаят от допълнителни удобства в банята, те са доста доволни от простата кабина, известна като душ кабина. Комплектът включва само палет и завеси, стените на банята са едновременно душ кабина, без таван.

Когато избирате, трябва да се ръководите от комфортните функции, които предлага оборудването

Когато избирате, да се ръководите от удобните функции, които предлага оборудването

Многофункционални кабини не само с допълнителни функции, но често и с екзотични функции. На разположение на потребителя по избор може да бъде турска баня, душ на шерко. Вграденият парогенератор ще запълни кабината с аромати или може да има "дъжд в тропиците", хидромасаж. Мултифункционалната кабина разполага с радио, има мобилна комуникация, различни осветление създават уют и спокойствие. Управлява цялата електронна система.

Комбинираните душове са комбинация от хидромасажна вана и душ. Те са оригинални, елегантни, имат отличен дизайн. Купете богати хора, които ценят преди всичко външния вид и качеството. Завършването на модела зависи от цената, може да има закачалки, огледала, рафтове и други аксесоари, като например дозатори на течен сапун, тропическа душа на праз.

Височината на кабините е 2-2,2 м, широчина от 0,9 м до 1,85 м. Формите са много различни: ъглова, правоъгълна, кръгла, овална. Важно е да изберете правилно, въз основа на размера на стаята, нейното оформление, дизайн. За малките стаи ъгловите кабини ще бъдат най-добрият вариант. Те ще осигурят комфорт при минимално пространство.

Видове душ инсталации - каква е разликата между кабината и ъгъла

Можете да изберете душ кабини и ъгли. Основната разлика е във вашите собствени стени. В ъгъла няма всички странични панели, вместо тях се използват стените на стаята. Кабината е оборудвана с всички стени и, дори ако е инсталирана близо до стените на банята, използва собствената си. Тя не е свързана със стените, тя е инсталирана на всяко място, включително и в средата на стаята, трябва да има покрив.

Вместо обичайните пластмасови стени на кабината, зидарията

Вместо обичайните пластмасови стени на кабината, зидарията

Душ кабина може да се монтира не само от доставения комплект за един модел. Някои хора, които разбират кабините на устройствата, аксесоарите се избират поотделно, включително от различни модели и производители. Стените на кабината създават твърда рамка, имат слой хидроизолация. Понякога щорите играят ролята не само на рамката, но и са оборудвани с оборудване, прикрепено към вътрешната й повърхност.

Душ кабината трябва да се предпочита пред ъгъла в някои случаи:

  • лошо хидроизолация на стените на банята;
  • в стаята има достатъчно място;
  • има желание да се инсталира сложна система, например хидромасаж.

Душният ъгъл струва по-малко, не изисква много място. Дори ако искате да оставите вана в тесни пространства, можете да си купите хибриден модел. Клапите са монтирани по стените по периметъра на банята, пръскат и течове не са ужасни.

Устройство - основните части на душ кабини

Проектираните душ кабини се събират - собственикът продължава да свързва продукта с вода, канализация, електроенергия и национални отбори. Ъглите, които използват стените на стаята, са винаги само сглобяеми. Основните части на всяко устройство:

  • тави;
  • фиксирани панели, врати;
  • устройства за захранване с вода;
  • покриви (не всички ъгли).
Пример за сгъваема конструкция на кабината

Пример за сгъваема конструкция на кабината

Размерите на палета оказват влияние върху размера на цялото устройство. Палетите са направени предимно от акрилни, емайлирани метали, керамика. При скъпите модели използвайте дърво, стъкло, гранит и мрамор. Почти всички палети имат устройства за контрол на нивото. Важно е да се вземе предвид състоянието на стените, когато палетът е монтиран, ако кабината се прилегне към тях. Те могат да бъдат не-перпендикулярни или неравномерни, а след това съседните клапи стават много трудни. В този случай стените се коригират преди инсталирането на кабината.

Започвайки с палета - видовете и методите на инсталиране

Инструкциите на производителя се отнасят за един конкретен модел, който сте закупили. Това не винаги е ясно и подробно обяснява процеса на създаване. Но основните етапи и моменти присъстват при сглобяването на всички модели от собствените ръце. Най-търсените ъгли на душ, подобни на всяка друга конструкция. За да се събере ъгловият душ ще се нуждаете от инструменти и материали: ключове и отвертки, свредло, силиконов уплътнител, гънки, маркучи.

Ние инсталираме всяка душ кабина от палета. Преди да го монтирате с гъвкави маркучи, свързваме дренажа на водата, по-добре е входът за отпадни води да се намира по-близо до отвора за оттичане. Маркучът е монтиран в дренажния отвор, обработваме го с уплътнител. Погрижете се предварително за чашата, защото вече има нещо свързано с канализацията, а сега се добавя и друг източник на слива. Монтирането на уплътнението на дренажната тръба, монтирането на устройството с винтове. Оставяме водата, след като затвори отвора за отпадни води, да видим дали има изтичане. Ако всичко е наред, върви напред.

Преди да инсталирате палета вертикално, не забравяйте да свържете преливника за изтичане и други комуникации

Преди да инсталирате палета вертикално, не забравяйте да свържете преливника за изтичане и други комуникации

На стената монтираме скобите от комплекта на височината на палето. Ако декоративният панел не е включен, настройваме височината така, че да може да се свърже канализационната система. Инсталираме на краката, постигаме необходимата височина с винтове, проверяваме нивото по ниво. Ако няма крака, подравняваме пода с циментова замазка. Ние правим облицовка от керамични плочки.

Сифона трябва да пасва под палета, така че размерите му са по-малки от обичайното. Освен това трябва да влезете в канализационен маркуч с наклон 15 или повече. При тези изисквания трябва да се уверите, че височината на таблата е 10-12 см. Входът може да бъде покрит с подвижен капак, под който има малка цепка за водата на стека. Ако е поставена неделима конструкция около палета, оставете отвор, през който е възможно да се почисти сифона от замърсители.

Ако палетът не е предвиден в доставката, ние правим наклонен под. На припокриването поставяме хидроизолация, на върха - керамични плочки. Поставяме го така, че да осигуряваме наклон към изтичащия отвор. В този случай водата няма да застане и веднага отидете в канализацията. Мокрите плочки не трябва да са хлъзгави, в противен случай могат да настъпят наранявания. Душ кабини без палети са много редки, купуват се предимно за фитнес зали или се помещават в нова баня. Препоръчва се да се направят дренажни стълби на първия етаж при отсъствие на мазе.

Ограждащи елементи на кабината - наблюдаваме точността

Инсталираме рамка за врати от два полукръгли и два вертикални профила. Много важен момент, ако не е направен погрешно, е невъзможно събирането на кабината да продължи. Полукръговите профили обикновено са маркирани: "Нагоре" - е поставено в горната част, "Надолу" - отдолу. Правите профили имат квадратни отвори за монтаж на ръба на палета. Ние ги обръщаме с винтове.

След това инсталираме панели и стъклена ограда. Проверяваме стъклото за откриване на възможни дефекти, определяме горната и долната част - отгоре повече дупки. Време е да подредите водачите: тънката долна част има изрези, горната е по-широка. Водачите са фиксирани с винтове към стълбовете, монтираме уплътнения върху стъклото. Поставяме уплътнителя на фугите, поставяме стъклото в жлебовете и затягаме винта на скобата. Нанасянето на уплътнителя върху долните водачи гарантира, че не покриваме дренажните отвори в тавата.

Основното правило при сглобяването на стени е да опитате, да мислите, да се завъртите без да дърпате.

Монтиране на рамката

Монтиране на рамката

Монтажът на кабината трябва да осигури тясна връзка с палета и също така да предотврати пролуките между нея и стените. За да запечатаме ставите на панелите до стената, използваме силиконов уплътнител или използваме уплътнения, ако се продават заедно с кабината. Не покривайте краищата на тавата с плочки. Тогава връзката на стените и палета оставя нееластични, ако е необходимо, ще е необходимо да се премахне плочката.

Централният панел - установяваме хидромасаж, блока за управление

Понякога централният панел идва в разглобена форма, трябва да съберете всичко, от което имате нужда. Смесителните рамена са прикрепени с малък фиксиращ болт. Комплектът за хидромасаж може да бъде в кутията или по-често прикрепен към панела. Важно е да не обърквате входните и изходните дюзи. Входящата дюза е усукана ръчно, без да се забравя за запечатващата шайба.

Пълен комплект душ аксесоари

Пълен комплект душ аксесоари

Свързваме маркуча с единия край към необходимия монтаж, а другият - към дюзата на първоначалната дюза. Свързваме всички инжектори. Дължината на маркуча от комплекта се изчислява по такъв начин, че да не е достатъчна, ако направите запас. Следователно, ние изчисляваме точно, лежим, не позволяваме наклонения, в противен случай дюзите ще работят по различен начин. Ненадеждните стоманени скоби се заменят с домашни автомобили, а пластмасата може да бъде оставена.

Най-напред опитайте контролния блок на мястото за инсталиране. Закрепваме скобите за затягане, затегнете леко. Запълвайки празнината със силикон, в допълнение даваме стабилност на уреда. Възможно е блокът да се коси леко поради прекалено голямото инсталационно пространство. Обръщаме внимание на това и го поставяме точно така, че да изглежда красиво.

Покрив - събирайте всички елементи и ги инсталирайте

В тавана на покрива могат да бъдат поставени лампа, вентилатор, високоговорител, декоративни елементи. В отвора стартираме проводника, свързваме и фиксираме лампата. Монтирайте високоговорителя на място, така че да не се разтърсва по време на работа, можете да поставите малко уплътнител наоколо. Закрепваме две декоративни решетки. Те могат да се различават по размер, опитайте върху дупките, за да знаете какво да инсталирате. Използвайки отвертка, отвертката може случайно да повреди повърхността.

Инсталирайки вентилатора, прекарайте всеки винт в отвора на кутията, дръжте я с пръсти и го затегнете. След това затвори охладителя с решетка. За душ кабината е необходимо отделно окабеляване с водонепроницаем отвор. Свързваме гнездото през устройството за остатъчен ток (RCD), за да гарантираме безопасността в случай на токов удар или късо съединение.

Разгледахме основните точки на инсталацията. Устройството на различните модели е малко по-различно, но принципът на монтаж е същият.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Мебели за баняМебели за баня
Изберете добра душ кабинаИзберете добра душ кабина
Как да ремонтирате самата душ кабинаКак да ремонтирате самата душ кабина
Настройка на банятаНастройка на банята
Душ кабини с разнообразие и правила за подборДуш кабини с разнообразие и правила за подбор
Душ или ъгъл е въпросътДуш или ъгъл е въпросът
Душ кабина има изборДуш кабина има избор
Как да изберем душ кабинаКак да изберем душ кабина
Проектиране на баня в къщаПроектиране на баня в къща
Как да изберем кранче за баня?Как да изберем кранче за баня?
» » Монтаж на душ кабина какво да изберем, как да инсталирате без капитан
© 2021 BggeHat.com