Как да ремонтираме подове и методи и помощни материали

Ремонт на подове

След като купи апартамент или къща на вторичния пазар на недвижими имоти, новият собственик на жилището най-напред започва да прави ремонти. По правило ремонтът е капитал, където никой ъгъл или повърхност не е оставен без внимание. Нека да се съсредоточим върху процеса на ремонт на подове и ще анализираме какви технологии за това съществуват и какви допълнителни материали трябва да се използват.

Обръщаме вашето внимание на факта, че пода е част от стаята, която носи най-голяма тежест. Поради това трябва да се обърне специално внимание на индикаторите за силата, надеждността, безопасността и разбираемото представяне.

Подовете в апартамент или частна къща са от два вида - дървени и бетонни. За да ги поправите, ще трябва да използвате напълно различни технологии и помощни материали. Следователно, помислете за всеки вид ремонтна работа поотделно.

Ремонт на дървени подове

Какви са дървените подове? Тази изостанала структура, която включва дървени греди и подови настилки от ръбове или листово набиване. Ремонтните работи започват с демонтирането на стария под - линолеум, ламинат или друг материал. След това дървеният под е проверен за дефекти и дефекти. Ако къщата или апартаментът е много стар, тогава е вероятно дървеният под да бъде в лошо състояние. Така че съветите - ако сте възложили на ремонта на къщата достатъчно количество, за да актуализирате напълно всички елементи, след това разглобявайте дъските с лагери и ги заменете с нови.

Ако капиталовата инвестиция във вашия дом е ограничена, тогава трябва да направите ремонт. Резултатът от вашето изследване трябва да бъде списък на тези секс елементи, които подлежат на пълно заместване. Това може да бъде гнило дъски или закъснения, пукнати по цялата дължина, както и заразени с мухъл или гъбички. От тези материали си струва да се отървете и да инсталирате нови. За да направите това, ще ви е необходим закачалка, която ще извадите ноктите. Този случай не е лесен, защото ноктите са били инсталирани отдавна, вероятно са ръждясали и са загубили силата си.

Препоръчва се нокътният водач да бъде внимателно прибран под капачките за закрепване и без усилие да извади ноктите, като се опита да не ги счупи. Ако това се случи, извличането им ще бъде много по-трудно. Не забравяйте да поставите парче дървени греди или шперплат под нокътя - това ще улесни работата ви и ще ви предпази от натиска върху повърхността на дъската. Ако демонтирате борда, който ще се отхвърлите, не можете да останете на церемония. Пречупете го, смажете го, защото скоростта е важна, а не качествена. След извършване на всички демонтажни работи освободете помещението от остатъци и замърсявания.

Сега лекувайте всички елементи на дървената структура с антисептично решение, което ще защити вашия пол от размножаването на микроорганизми върху него. В следващата стъпка трябва да проверите дали изоставането е инсталирано в същата хоризонтална равнина. Това може да се постигне чрез издърпване на низ между два лагера или слагане върху тях на една равна, дълга релса. Тя трябва да провери нивото на плоскостта на равнината хоризонтално по конструктивно ниво. Този метод обаче не е много точен, затова препоръчваме да използвате нивото на лазера.

Изравняване на изоставането и създаване на дъски

Ако закъснението не е задоволено с хоризонта, ще трябва да ги поставите сами. На първо място, поставете две закъснения на противоположните стени, поставяйки под краищата на елементите дървени щандове, отрязани от дъската. Сега между тези две закъснения, издърпайте няколко реда силна резба, която ще определи хоризонталната равнина. На него трябва да зададете междинни закъснения. Обърнете внимание на крепежни елементи, които е по-добре да се заменят с нови. Отървете се от ноктите, но вместо това инсталирайте дълги винтове за самозатягане.

Конструкцията на изолацията позволява да се извърши изолацията на основата на пода, което в крайна сметка ще спести малко за разхода на гориво за отопление. Затова изпълнете изолацията на пода. За да направите това, можете да използвате всички топлоизолационни материали, които на модерния пазар огромна сума. Но преди това е необходимо да се положат основите хидроизолационния слой, който предпазва изолацията от вредните въздействия на влажен въздух, идващ от долу - от земята, с по-ниските етажи на мазето.

Полагане на изолация

Затопляне на пода при ремонт

Нагревателят трябва да бъде поставен по такъв начин, че да няма празнина между него и закъсненията, които могат да се превърнат в студен мост. Това е първото. Второ - трябва да оставиш хоризонтална пропаст между нагревателя и борда. Това ще бъде вентилация, отстраняване на изпаренията от подовата настилка и увеличаване на експлоатационния живот на подовата конструкция. Сега на дървените трупи е необходимо да поставите още един слой хидроизолация, който ще предпази нагревателя от навлизане на вода. В края на краищата ще измиете дървения под, така че малко количество вода винаги да може да проникне през дъските за паркет, да се появи на нагревателя, като по този начин ще намали техническите и експлоатационни характеристики.

Моля, обърнете внимание! Два хидроизолационни слоя обикновено се полагат на няколко ленти, което зависи от ширината на ролката на хидроизолацията и от дължината на помещението. В този случай не забравяйте да разгледате две основни правила за стил. Първо, хидроизолационните ленти се припокриват една спрямо друга с изместване от 10-15 сантиметра. И на второ място, за да запечатате краищата, трябва да го поставите с лепяща лента, например със строителна лента.



Така че всичко е готово и можете да продължите да инсталирате подовите настилки. Вече сте ги сортирали, обработени със защитни съединения, за да започнете инсталацията. Някои може да мислят, че процесът е твърде сложен, но ако всички изпълните точно технологията, вършете работата доста бързо. Първо, се подгответе за това, което ви трябва, плоска рейка, която съответства на дължината на подредените дъски и няколко дървени клинове, които можете да направите сами.

Разпределение на плочките

Схемата на процеса е, както следва:

  • На стената с разстояние от 1 сантиметър се инсталира първата платка. Ако сте избрали такъв материал, поставете го така, че с гребен да гледа в стената. Изложете дъската точно по стената, така че краищата й да са успоредни - това е важно. След това закрепете дъската към дървените трупи с помощта на обикновени дървени винтове. Монтажът трябва да се извърши през канала на дъската, което ще го направи невидим.
  • Сега, близо до първия елемент, поставете подготвената релса и я закрепете със закрепвания с винтове. Разстоянието между двата продукта трябва да бъде ширината на дъската плюс 4-5 сантиметра.
  • Между първата дъска и стойката поставете втората дъска, която е здраво притисната към първата. За да направите това, можете да използвате чука.
  • По-нататък между втората дъска и пръта, леко задвижване на клинове, поставяйки ги равномерно по цялата дължина на дъската. По този начин плътно притискате подовите елементи заедно. Втората дъска може да бъде прикрепена към лагерите чрез винтове чрез собствения си жлеб. И така продължавайте до края на стаята.

Имайте предвид, че фиксирането на последната дъска в канала ще бъде трудно и понякога невъзможно. Ето защо, ние препоръчваме да се монтират винтове за самозатягане по-близо до стената - те ще бъдат затворени с первази.

Плащане за етажа

Боядисване на пода

Характеристики на полагане на дървения под по време на ремонта

Често дървеният под е в добро състояние, точно между плочките за подова настилка, образува се цепнатина в течение на времето и се появява скърцане. Можете да се отървете от тези проблеми по един прост и евтин начин. За да направите това, трябва да повдигнете дъските за подова настилка, да проверите структурата на изоставането и, ако е необходимо, да замените някои от дневниците. Не забравяйте да проверите ключалките им към основата, тъй като понякога на това кръстовище се появява глухо. Ако има възможност и винаги е, поправете отново изоставането, като използвате нови крепежни елементи. След това можете да съберете дъските.

Тази технология е идентична с тази, описана в предишния раздел. Това означава, че просто трябва да монтирате дъските. Да, те са стари, но състоянието им е задоволително, така че такъв под все още ще ви служи. И не забравяйте за защитата на дървените елементи, както и за изолацията на цялата конструкция.

Ремонт на бетонна основа

Бетонните подове са по-чести в градските жилищни сгради. И въпреки че това е най-издръжлив и надежден етаж, все пак, с течение на времето, той губи своите характеристики. Така че, той ще се нуждае от ремонт. Големи дефекти в бетонния под не могат да бъдат. Като правило това са малки пукнатини, вдлъбнатини и люлки на самолета. Така че замазката от циментов пясък може лесно да се справи с тях.

Такъв метод на изравняване и ремонт на пода се нарича влажен. Тя е мръсна, отнема време и отнема много време. Но той е най-често използван от онези, които решават да ремонтират пода със собствените си ръце.

Как върви?

  • Хидроизолационният материал се полага върху бетонния под и се монтират водачите на маяците. Те могат да бъдат дървени ламели или метални профили.
  • При необходимост се полага изолацията, която е покрита с още един слой хидроизолация. Въпреки това, днес на пазара можете да намерите такива нагреватели, които не се страхуват от влага.
  • Над маяците се излива замазка. След изсушаване на разтвора след няколко дни водачите трябва да бъдат демонтирани, а останалите канали са напълнени със същия циментово-пясъчен разтвор.
Ремонт на подове

Ремонт на бетонно покритие

Днес много специалисти се отдалечават от традиционните методи за ремонт на пода и използване на други технологии. Например, можете да излеете основата с полимерни или циментови саморазливни съединения, които се доставят на пазара в суха форма и се разреждат с вода преди употреба. Това е много проста опция не само за изравняване на сексуалната повърхност, но и за нейното втвърдяване. Самонивелиращите се подове са със скорост и високо качество.

Друга възможност за ремонт е сухата замазка. В тази технология плочките - шперплат, плочи от дървесни частици, листове от гипсокартон се използват като изравняващ материал. Те се полагат върху повърхността на бетонен под, който преди това е бил ремонтиран и изолиран. Като топлоизолационен материал обикновено се появява глина. Ако стаята има голяма площ за пода, тогава е необходимо да инсталирате водещи елементи, които я разделят на няколко секции. Това се прави с цел равномерно разпределяне на експандираната глина на височина.

След това плочите на изравняващия материал се монтират върху подготвения под този начин и се закрепват заедно. Това означава, че те не са прикрепени към самата основа. Това е така нареченият плаващ под, който се характеризира с високи якостни характеристики и много плоска повърхност. Между другото, германската фирма Knauf, специализирана в производството на гипсови продукти, предлага уникален дизайн за сухи замазки. Нашите господари го нарекли суперполе от Кнауф. Препоръчваме да го използвате, тъй като не само високи показатели, но и приемлива цена, както и затоплена повърхност.

Заключение по темата

След като решите да ремонтирате пода в дома си, трябва правилно да поставите акцентите. В този случай появата на гениталната основа и качественото състояние на конструкцията са фундаментални. Ако вземете предвид тези два фактора, можете не само да сте сигурни, че ремонтът ще бъде на високо ниво на качество, но и ще ви спести малко.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Евтини ремонти на апартаментиЕвтини ремонти на апартаменти
Ремонт на дървени подове в старата къщаРемонт на дървени подове в старата къща
Ремонт на апартамент на кредит?Ремонт на апартамент на кредит?
Как да направите ремонт в апартаментаКак да направите ремонт в апартамента
Ремонт в банятаРемонт в банята
ПодовеПодове
Как да започнете качествен ремонт в стаята?Как да започнете качествен ремонт в стаята?
Апартаменти в нови сградиАпартаменти в нови сгради
Апартамент в съвета за избор на нова сградаАпартамент в съвета за избор на нова сграда
Предимства на новите сградиПредимства на новите сгради
» » Как да ремонтираме подове и методи и помощни материали
© 2021 BggeHat.com