Избор на оръжейни шкафове

1Оръжието в нашите бурни времена гарантира човешката сигурност в различни житейски ситуации. Има определени правила за съхраняване на оръжия, които трябва да се следват. Обикновено хората използват стоманен шкаф или сейф за това. Също така в тях можете да съхранявате пари, важни документи и бижута.

Има повече от сто видове оръжейни шкафове. Между тях, те се различават по размер, тип заключване, дизайн и брой на съхранените оръжия. Съществуват минимални изисквания за такива сейфове, които се проверяват от персонала на LRR.

  • Металната кутия или кутията трябва да има дебелина на стената най-малко 2 милиметра.
  • В допълнение към стандартните два брави, е необходимо да се инсталира отделна заключваща се част за боеприпаси в сейфа. Дебелината на стените му трябва да бъде повече от 3 милиметра.


Почти всички модерни модели оръжейни сейфове отговарят на тези общоприети стандарти. Изключение са металните шкафове на монтажа на дома. Основната задача на сейфа е да държи оръжието от трети и случайни лица. Два милиметра желязо е достатъчно, за да осигури достойно съпротивление срещу крадец с инструмент за металообработка. Но ако искате истински надежден шкаф за оръжие, тогава трябва да изберете по-мощни модели.

Основните критерии за избор на оръжеен сейф

  • Трябва да решите дали имате нужда от рафтове, за да съхранявате различни ловни съоръжения.
  • Необходимо е да се изчисли приблизителният брой оръжия, които ще се съхраняват в сейфа. Също така не забравяйте да вземете предвид максималната височина на оръжията. Няма смисъл да купувате кабинет, за да съхранявате цял арсенал, ако имате само няколко пистолета и патрони за тях.
  • Тип на заключването. Стандартните безопасни модели са завършени с 2 ключови брави. Предимството им е с ниска цена и практичност. Ако искате по-надеждна система за защита, тогава трябва да купите модели с електронен код или механична комбинация.
  • Вид на съхраняваното оръжие. При моделите с гладководно тяло е достатъчен стандартен сейф, но оръжието с назъбено оръжие не може да се съхранява в метален шкаф с дебелина на стената по-малка от 3 милиметра. В противен случай ще направите забележка пред правоохранителните органи.

Най-удобната и надеждна система за защита е електронната комбинация. Тя е бърза и лесна за отваряне и няма нужда да се използват и съхраняват ключове. Естествено, за тези обезщетения ще трябва да платите малко повече.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем килера?Как да изберем килера?
Шкафове и шкафове за тяхШкафове и шкафове за тях
Как да изберем гардероб?Как да изберем гардероб?
Кухня без окачен шкаф, интериор, снимкаКухня без окачен шкаф, интериор, снимка
Сейфове в интериорния дизайнСейфове в интериорния дизайн
Medvejatnik е ваш помощник при аварийно отваряне на бравиMedvejatnik е ваш помощник при аварийно отваряне на брави
Офис мебели от ламелиоОфис мебели от ламелио
Защо да изберете гардероб гардеробЗащо да изберете гардероб гардероб
Отваряне на ключалките на врататаОтваряне на ключалките на вратата
Плъзгащи се гардероби в коридора как да избиратеПлъзгащи се гардероби в коридора как да избирате
» » Избор на оръжейни шкафове
© 2021 BggeHat.com