Детската площадка със собствените си ръце ще осигури на децата си луксозна страна почивка

Нормалното развитие на детето е невъзможно без активна почивка. Момичетата и момчетата трябва да се движат, да скочат и да се движат, да придобиват нови знания и умения във форма на игра. Идеално място за такова забавление е детската площадка. Можете да го направите сами. За да направите това, достатъчно е да имате някои водопроводни, общи строителни и дърводелски умения.

Организиране на детската площадка - откъде да започнем?

Дача е идеално място за почивка на цялото семейство. Извън града, можете да забравите за смога и шума на големия град, да се насладите на природата, да направи шик пикник, кани своите близки приятели и познати. Останалата почивка е обичана от милиони. И не напразно. В същото време възрастните трябва да се грижат предварително, че забавлението на страната е интересно не само за тях, но и за по-младите членове на семейството. Детската площадка, подходящо оборудвана със собствени ръце, ще даде на децата много забавления. И разходите за него с правилния подход към случая ще бъдат минимални. Докато възрастните ще станат свидетели на красотата на природата и се запържва кебап, да се грижи за цветята и дърветата в градината, любимия си потомство ще бъдат ангажирани в полезна и интересна за забавление в собствените си деца село. При проектирането на зона за отдих за малки деца, трябва да се обмислят много нюанси.

Основното е, че градът, който се строи, трябва да бъде възможно най-безопасен за децата.

Поради тази причина, на сайта трябва да се намира далеч от потенциално опасни места в предградията - оранжерии, загряване с електричество, дълбок басейн или езеро, ограда от бодлива тел и така нататък. В този случай детският град трябва да бъде видим за родителите от дома. Бебетата се нуждаят от постоянен надзор. Така че, трябва да го има близо до дома. И по такъв начин, че ако е необходимо, един възрастен може бързо да стигне до детската площадка.

Детска площадка със собствени ръце - ние ще осигурим на децата с луксозна ваканция

В следващия миг. Градът трябва да бъде компетентно ориентиран по отношение на слънцето. В идеалния случай, ако през деня детската площадка ще бъде покрита със сянка от дървета или сгради. И ярката слънчева светлина ще падне върху нея изключително сутрин. В този случай не е нужно да се притеснявате, че момчетата по време на игрите ще получат топлинен удар. В частта на детския комплекс, където не е възможно да се организира една сянка, експертите съветват да оборудва малък басейн с пързалка. Слънцето бързо ще затопли шрифта и децата няма да хванат в процеса на водните забавления.

Подготовка на обекта и изготвяне - се грижи за комфорта на децата

Територията, върху която планираме да организираме домашен комплекс за игри, трябва да се подготвим качествено за инсталирането на развлекателни съоръжения. Ние трябва да се почисти всеки сантиметър от площта, стърчаща от почвата корените на дървета и камъни, добре изравнени земята. След това трябва да се погрижите за организирането на безопасно покритие за града. Тя трябва да бъде бързо изсъхване и колкото е възможно по-мека. Има няколко опции. Можете да използвате следните видове покрития:

  1. 1. Естествено. Това означава тревна трева. Цената на кацането му е незначителна, грижата е проста. Желателно е да се направи трева от устойчиви видове треви, за да бъде колкото е възможно по-трайна.
  2. 2. Изкуствен. Това покритие се продава в готов вид в специализирани магазини. В повечето случаи се прави на каучукова основа. Само имайте предвид, че изкуственото покритие в страната не е много хубаво. Това всъщност е несъвместимо с природната красота на природата. И цената на тези продукти е обективно висока.
  3. 3. Комбинирани. Може би най-добрият вариант за организиране на детски комплекс. В близост до гимнастическите черупки и пързалки може да поставите изкуствен мек материал или да излеете чист пясък. Такива покрития ще спасят децата от наранявания по време на спорт и активен отдих. А останалата част от територията е по-добре засети с трева.

След това проектираме комплекса. Решаваме кои игрални обекти ще инсталираме на него. Тук всичко зависи от предпочитанията и възрастта на детето. Стандартната версия на града за игри обикновено включва пясък, люлки, пързалки (няколко или само една структура), малка градинска къща. Всички тези предмети наистина могат да бъдат направени със собствени ръце, използвайки обикновени материали. След това описваме процесите на тяхното изграждане. Но първо ще го разберем с размера на игралния комплекс.

Детска площадка със собствени ръце - ние ще осигурим на децата с луксозна ваканция

Съгласно съществуващите стандарти за играенето на бебе на възраст под седем години, достатъчно е парцел от 8-9 квадрата. Това пространство е достатъчно за детето за пълноценна активна почивка в страната. Но за деца на възраст над седем години тази област ще бъде малка. Те трябва да разпределят парцел от 14-15 квадрата. И ги поставя на тези или други забавления, игри и спортни структури. Уверете се, че сте изготвили чертеж - диаграма, която показва параметрите и местата за инсталиране на планираните съоръжения. Ние изчисляваме количеството необходим материал. И ние продължаваме да създаваме ваканционен ваканционен комплекс за вашето дете.

Sandbox - ще изградим бързо и без затруднения!

За да направите пясък всеки квалифициран работник може да се грижи за децата си. Лесно е да се изгради от импровизирани материали, дървени трупи, изкоренени пънове, остатъци от дървени продукти. В този случай, такъв прост дизайн дава на децата много положителни. В крайна сметка за тях пясъкът е място, където можете да "печете" торти и кексове от пясъка, да построите рицарски замък, да копаете пещера. Вижте чертежа по-долу. Той ще ни даде възможност да изградим безопасно пясък в рамките на часове.

Детска площадка със собствени ръце - ние ще осигурим на децата с луксозна ваканция

Както се вижда, за сглобяването на описаните структури трябва 1.2 m на дървесина 5x5 cm и 18 m дъски 2х15 cm. Свържете заедно тези елементи не е трудно (изпълнява всички необходими действия на позициите, изброени в диаграмата). След това остава само инсталирането на самостоятелно направена пясъчна кутия на мястото, предназначено за нея. Той обаче ще трябва предварително да се подготви за монтажа на структурата:

  1. 1. Застреляме около 0,25 м почва в мястото на пясъка.
  2. 2. Заспиваме дъното на мини-ямата със слой от развалини или камъчета, като по този начин създаваме най-простия дренаж.

Сега можете да поставите нашия дизайн на място и да го напълните с пясък. Купуваме чисти строителни материали. Ако е необходимо, можем да го пресечем. За деца на възраст от 2 до 4 години пясъчната кутия обикновено се изработва в размери 170x170 - 200x200 см. По периметъра на самостоятелно изработената конструкция е възможно да се копае в различни височини или малки трупи. Такава стълба, която можете да ходите и да скачате, много приличат на децата.

На Съвета. Ако кучета или котки живеят в страната, е необходимо да се предвиди възможност за покриване на пясъчната кутия през нощта. Тогава сутринта в чист пясък никога няма да открием неприятни "подаръци" от нашите по-малки братя.

Детска площадка със собствени ръце - ние ще осигурим на децата с луксозна ваканция

Правене на люлка - не крила, но надеждна



Атрибут на задължителен характер на игралния комплекс е люлка. Нека да ги направим щастливи за децата. Ако на площада расте високо дърво със силни клони, най-простото люлеене на въжето може да се извърши след няколко минути.

Детска площадка със собствени ръце - ние ще осигурим на децата с луксозна ваканция

Вярно е, че безопасността на тяхната работа ще бъде под сериозен въпрос. Ето защо, за да не се притеснявате за децата, по-добре е да се изгради капитално строителство. За изграждането и трябва да се подготвят дълго (3.5 m всеки) дървен шкаф-бар раздел 5h5-7h7 см, седалка борда и стълба стъпала, коноп въже или кабел от найлон, две куки.

Детска площадка със собствени ръце - ние ще осигурим на децата с луксозна ваканция

Редът на работа е както следва:

  1. 1. Внимателно полирайте всички дървени елементи, поставете върху тях антисептично съединение, покрийте с лак или устойчиво на мраз боя.
  2. 2. Подгответе свързващите гнезда за опори (описание на чертежа).
  3. 3. Изкопайте дупки с дълбочина от 80-90 см. Инсталираме опори в тях. Запълваме ги с тухлени фрагменти или развалини (голяма част), запълваме ги с бетон.
  4. 4. Издърпайте опорите с болтове от двете страни на конструкцията (използвайки предварително направените гнезда).
  5. 5. Монтирайте напречния елемент. Желателно е да се укрепи мястото на закрепването му с стоманена лента.
  6. 6. Запълваме стъпките по стълбите, като ги държим на разстояние от около 0.2-0.25 м.
  7. 7. Завийте куките в напречната греда.
  8. 8. Закачаме кабелите (конопа), прикрепете седалката към тях. Последното задължително се извършва с по-нисък акцент върху краката на детето (дървена напречна греда) и облегалката.
  9. 9. Проверяваме надеждността на конструираната структура.

Стълба от едната страна на люлката също е подходяща за спортни игри за деца на възраст над 7-8 години и за периодична поддръжка и проверка на здравината на построената сграда.

Дървена пързалка - ще трябва да опитате

Хълмът на играта със собствена сила не е лесен за изграждане изобщо. Ако човек не знае как да изпълнява основния дърводелски и дърводелски изделия, е по-добре веднага да поръчате завършена структура от пластмаса или дърво. В случаите, когато е налице известен опит от такива събития, можете да изградите хълм и ваш собствен. Например, вижте чертежа по-долу.

Детска площадка със собствени ръце - ние ще осигурим на децата с луксозна ваканция

Няма да опишем процеса на подготовка, рязане и сглобяване на материали за изграждане на плъзгач. Повече или по-малко опитен занаятчия ще разбере всичко от чертежа. Но тук са някои полезни съвети за майстори по домовете, които ще дадем:

  1. 1. Максималната допустима височина на пързалката за деца над 5 години е 3-3,5 м, 2-5 години - 1,5 м. Не е необходимо да се прави по-висока конструкция. В този случай рискът от сериозно нараняване на детето се увеличава значително.
  2. 2. Стълбите, водещи до конструкцията, са направени здрави, ние я оборудваме с широки стъпала (разстоянието между тях е минимално - до 15-20 см) и силните перила. Ако хълмът завърши в мини басейн, на сцената трябва да инсталираме противоплъзгащо покритие.
  3. 3. Защитаваме горната платформа на конструкцията от двете страни с високи парапети, за да избегнем риска от падане на детето.

Наклона на влакче в увеселителен парк може да бъде направен от няколко листа шперплат, нарязани на желаната форма, закрепени заедно, а след това се обработват с лак. Но ще бъде много по-лесно и по-бързо да инсталирате завършена пластмасова конструкция върху домашния хълм. Такива украшения са по-удобни за използване. Те се характеризират с оптимален коефициент на триене и максимална здравина. Освен това можем да постигнем не само права рампа, но и винт.

Детска площадка със собствени ръце - ние ще осигурим на децата с луксозна ваканция

Playhouse за бебета в един ден!

Една обикновена градинска къща с височина 2,5 м с размери около 1,7x1,7 м за малки деца може наистина да бъде издигната в рамките на 10-12 часа.

Детска площадка със собствени ръце - ние ще осигурим на децата с луксозна ваканция

Работата се извършва в съответствие със следния алгоритъм:

  1. 1. Отбелязваме парцел от 2 х 2 м за изграждане на къща. Ние се изравняваме и подскачаме подложката.
  2. 2. В ъглите на бъдещата игрална зала ще копаем плитки (0,2 м) ями. В тях се монтират дървени греди 25x25 мм. Освен това изкопаването в средата на всяка стена е все още в дупката. В тях също поставяме баровете. Конкретната поддръжка не е необходима.
  3. 3. Закрепете към монтираните стелажи четири широки плоскости. След това слагаме по-деликатни дървени продукти между тях. Поставете ги с винтове. Получаваме пода на детска къща.
  4. 4. Стените на сградата са направени от 4 дървени бръснарски листа. Ние ги изрязваме. От двете страни на всеки лист закрепваме винтовете с остри долни ръбове. Нарежете стените на отворите за вратата и прозорците. Поставяме гредите с остри ръбове на земята. Свързваме стени помежду си с винтове и метални ъгли.
  5. 5. Монтирайте къщата на покрива от 4 греди. Ние го покриваме с гъвкави плочки, парчета шисти, шперплат, дървени ламели или други материали.

Оцветете сградата в ярки цветове. Ако искате, ние ще запълним прозорците с рамки за прозорци, поставете симулиран комин на покрива. Къщата е готова да приеме своите малки собственици!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Детска площадка в странатаДетска площадка в страната
Оформлението на детска стая за момичеОформлението на детска стая за момиче
Разположението на детската стая за момчетоРазположението на детската стая за момчето
Детски пъзели килими за пълзящи развиват бебеДетски пъзели килими за пълзящи развиват бебе
Интериор на разсадникИнтериор на разсадник
Всички в МестаВсички в Места
Монтаж на прозорци в детската стаяМонтаж на прозорци в детската стая
8 Съвети за подобряване на децата8 Съвети за подобряване на децата
Осветление в детската стая какво да вземем предвидОсветление в детската стая какво да вземем предвид
Как да оборудвате детска стая, където живеят няколко децаКак да оборудвате детска стая, където живеят няколко деца
» » Детската площадка със собствените си ръце ще осигури на децата си луксозна страна почивка
© 2021 BggeHat.com