Избор на цветни пластмасови прозорци нестандартно вътрешно решение

Пластмасовите прозорци са неразделна част от изграждането на многоетажни сгради. В същото време, разработчиците в почти всички стаи инсталират класически бели рамки. Днес дизайнът обаче изисква по-индивидуален подход.

Следователно, трябва да обмислите инсталирането на цветни пластмасови прозорци, който ще се превърне в светло и подходящо решение за интериора. Благодарение на това цялостният външен вид на къщата ще се промени без да се признае. Широкият избор на цветове днес не се ограничава до никакви стандарти.

Предимства на цветни PVC дограма

Пластмасовите прозорци имат следните предимства:

  • Кардинална промяна във вътрешността на апартамента и фасадата на сградата. Правилният избор на цветове и текстури, които са подходящи за потребителя и колкото е възможно повече за дизайна на жилището, ще създадат хармонична интериорно-
  • Цветните пластмасови рамки са по-устойчиви на механични повреди. По време на производството те се покриват с допълнителен слой боя или специален филм, което увеличава степента на износване;
  • Покритията, използвани за промяна на цвета предпазват PVC от излагане на ултравиолетова радиация. Прозорците не се обезцветяват на слънце по време на работа, те не се деформират под въздействието на температурни промени. В допълнение, ламиниращият филм прави PVC профила безопасен за околната среда, предотвратявайки изпаряването на поливинилхлорида, прегрял на слънце;
  • Покритието на прозорците не изисква специални грижи. Продуктите се почистват с обичаен сапунен разтвор;

Цветните прозорци обслужват до 50 години. Продуктите изискват ремонт на лакирано покритие или филм не по-рано от 20 години непрекъснато обслужване.

Как да промените цвета на пластмасовите прозорци

Известно е, че PVC профилът първоначално има бяла матова повърхност. За да получите правилния цвят, използвайте различни технологии:

  • Ламиниране е прилагането на многослоен декоративен филм към основата на прозоречния профил със специално лепило и ламинираща машина. Долният полу-твърд слой държи основата на покритата рамка. На върха на приложената боя, устойчиви на неблагоприятни ефекти от влага и температурни промени. На горния слой на покритието се нанася и специална акрилна боя, устойчива на ултравиолетова радиация и определя цвета и профила на яркост. Декоративният филм ви позволява да избирате не само монохромни нюанси. Тя може да имитира различни дървесни видове, текстури;
  • Оцветяването - акрилни бои се използват за промяна на цвета на профила на прозореца;
  • Коекструкцията е приложението на цветна стопилка (плексиглас) върху профил с помощта на специално оборудване - екструдер. За да извършите процедурата за оцветяване по този начин, е възможно при тези прозорци, които вече са инсталирани. Цветът може да бъде допълнен с текстура с неравна повърхност, например, имитираща дървена конструкция.

Видове ламиниране:

  • Ламиниране на "маса" - оцветена в монофоничен цвят по време на производствения процес, покрита с филм със защита от ултравиолетови лъчи;
  • Филм - прилагане на декоративен филм от двете страни на профила на прозореца или само един;
  • 3D-ламиниране - филмът се прилага допълнително към вътрешните странични части на профила на прозореца. Също така е възможно да се покрият и фитинги.

Как да избера цвета на прозореца

Цветът на рамката придава на къщата индивидуален стил, позволяващ тя да изпъква на фона на хиляди други сгради.



В частни къщи външните фасади ще получат елегантност и класически строги прозорци с покритие, симулиращо различни дървесни видове.

Това е почти невъзможно да се разграничат от истинските дървени рамки. Дървените нюанси, нанесени върху цветни рамки, им придават пълна прилика с естествения материал. В този случай пластмасовите дизайни запазват всичките си предимства. Симулирайки текстурата и цвета, можете да изберете прозорци за мебели и да се фокусирате върху една единствена текстура.

Разбира се, в многофамилни сгради или архитектурни паметници, външните цветови профили не винаги изглеждат хармонични. Но това не пречи да изберете цвета на вътрешния капак на прозореца, който е най-подходящ за идеята за дизайн. Билковите пластмасови профили не ограничават идеята какво трябва да изглежда една всекидневна.

Ако е необходимо, във всяка стая за вътрешно обзавеждане на профила на прозореца можете да изберете цвят, независимо от външното покритие. Има чудесна възможност да се комбинира цветът на рамката със стените или предметите от декор на стаята. Всички налични цветове са представени в палитрата RAL, която непрекъснато се актуализира и допълва според нуждите на развиващия се пазар. С тази маса от сенки можете да вземете тапети или щори в тона на вътрешната облицовка на рамките.

Къщите в модерен архитектурен стил често са оборудвани с големи панорамни прозорци. Стилно решение в този случай ще бъдат модните сиви или графитни пластмасови рамки. Те ще позволят декорирането на интериора в стила на високите технологии, за които използването на високи технологии е особена. В стаите с малки прозорци е по-добре да използвате пастелни нюанси. Те ще бъдат подходящи и в останалите райони, като спалня, детска стая, всекидневна. Въпреки това, никой не забранява инсталирането на ярки цветни рамки при декориране на разсадник, основното нещо е, че цветът не е твърде много.

Когато подготвяте цветни рамки, не забравяйте, че тона на печата съвпада с цвета на продукта.

Правилно избраният уплътнител ще завърши целостта на прозоречната конструкция. Например, кафявият уплътнителен елемент ще съвпадне перфектно с декоративния филм от дървесен сянка.

Цената на цветни пластмасови прозорци

Когато поръчвате цветни прозорци, купувачът неизбежно ще се изправи срещу разходите си. Обикновено тези пластмасови изделия са 15-30 пъти по-скъпи от обикновените бели прозорци. Цената включва производствена технология:

  • С ламиниране на филми, цената варира от 9 до 17 000 рубли;
  • Ламиниране на "маса" - от 14 000 рубли;
  • Co-екструдиран прозорец се оценява в диапазона от 15-20 000 рубли;
  • Най-евтиният вариант (от 7 до 18 000 рубли.) Оцветяването с акрилни бои.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Бърза и висококачествена инсталация на прозорци от прозореца pБърза и висококачествена инсталация на прозорци от прозореца p
За цветните пластмасови прозорциЗа цветните пластмасови прозорци
Как да изберем висококачествени пластмасови прозорциКак да изберем висококачествени пластмасови прозорци
Предимство на пластмасови прозорциПредимство на пластмасови прозорци
Пластмасовите прозорци са правилният изборПластмасовите прозорци са правилният избор
Как да изберем подходящите пластмасови прозорци?Как да изберем подходящите пластмасови прозорци?
Гаранция за качество на пластмасовите прозорциГаранция за качество на пластмасовите прозорци
Какви са предимствата на пластмасовите прозорциКакви са предимствата на пластмасовите прозорци
Фактори за екологична безопасност на PVC прозорциФактори за екологична безопасност на PVC прозорци
Какви са предимствата и предимствата на инсталирането на пластмасови прозорциКакви са предимствата и предимствата на инсталирането на пластмасови прозорци
» » Избор на цветни пластмасови прозорци нестандартно вътрешно решение
© 2021 BggeHat.com