Декоративните възглавници влияят върху интериора и създават уют в къщата

Доброто обзавеждане и правилно избраното обзавеждане не означават, че стаята ще бъде удобна. Удобството на атмосферата създава всякакви малки неща в интериора, включително такива като dumas и други декоративни възглавници. Разпръснати в живописна бъркотия на дивана или небрежно лежащи на столовете, те създават усещане за пълнота в ситуацията, просто трябва да знаете няколко тънкостите на използването на такива подробности.

Форма и размер - създаване на различни изображения

Мебелите могат да бъдат различни, включително само отчасти меки, с твърди дървени подлакътници, а понякога и без тапицерия на гърба. Или, например, да вземете сгъваема табуретка, изработена от естествена дървесина, върху която изобщо няма мека покривка. В такива случаи се извличат възглавници и тяхната форма трябва да съответства на дизайна на мебелите. Така че, ако татко има висока наклонена равнина на облегалката за глава, за удобство само плоските правоъгълни възглавнички на дупа ще се поберат. Ако диванът има ниски дървени подлакътници, е по-добре да ги допълвате с цилиндрични меки ролки. Формата на възглавницата може да бъде всякаква: кръгла, квадратна, овална, удължена цилиндрична, под формата на сърце или звезда. Съществува и съвсем необикновен, сложен дизайн: женски устни, бисквити, хамбургер, торс с ръце.

Декоративни възглавници - влиянието върху интериора и създаването на уют в къщата

Що се отнася до размерите, тогава декоративните елементи не трябва да бъдат големи. Класическата версия е кнедли, удобно поставени под гърба на главата или под лакътя, сгънати наполовина или бият, леки и компактни. Вторият тип е по-масивен и гъст валяк, направен под формата на цилиндър или елипсоид, понякога украсен с четки на краищата. Сърцата и другите фигури служат в по-голяма степен като декоративен компонент, подчертавайки вътрешните композиции, въпреки че могат да се използват по предназначение.

Има специални възглавници, например, едно и също тяло с ръка е предназначена за удобно положение на бременни жени, за да създаде чувство за сигурност. Също така не забравяйте за големите външни възглавници, които можете да използвате, за да седнете на мястото на по-масивните меки подплатени столове или, поставяйки няколко парчета на ред, за да направите легло от тях.

Материалът е важен - изберете правилната опаковка и удобното покритие

Целта на възглавницата за дивана е различна. Ако тя трябва да играе ролята на подлакътник, то в никакъв случай не трябва да бъде направена мека, няма да добави удобство. Напротив, подложката трябва да бъде направена еластична, така че ръката да не падне. Тя може да бъде направена от твърда пяна от гума чрез навиване на материала с ролка, да го обвие отвън с няколко слоя от sintepon и да го шият с кърпа или пуснати на подготвен капак. Друг вариант е възможно - плътно навит от ролка (за ролка) или многократно сгънат (за квадратна форма) вата, той също ще даде умерено мека и в същото време еластична възглавница. Ако искате естествен пълнител, трябва да опитате обвивка от елда или бамбукови влакна.

Декоративни възглавници - влиянието върху интериора и създаването на уют в къщата

Ако, напротив, се нуждаете от мека дума, която можете да смачквате, да сгъвате двойно, да използвате като валяк под гърба си или просто за кратък сън - по-добре е да използвате sintepon. Тя лесно се бие и не се слепва след измиване, като например памучна вата или естествен пух. Колкото повече пълнеж материал, толкова по-добре възглавницата ще запази формата. За тази цел можете да си купите и холофибър. Но ако искате да е плоска и в същото време мека, можете да използвате интегриран подход. За да направите това, основата ще бъде няколко слоя сгънати вата, и отгоре се слагат от двете страни или обвиват синтипона в необходимото количество.

Ако решите да направите разтегателен диван със собствените си ръце, материалът за корицата може да се използва почти всеки: кадифе, коприна, памук. Много подходящ за обикновени ленени калъфки. Дори е допустимо, но тази опция ще бъде по-декоративна, отколкото практична. Интересно решение ще бъде използването на изкуствена кожа. За подови възглавници или валяци често се използва гоблен или велур и в някои случаи естествена или екологична (изкуствена) кожа. Това означава, че същите материали се използват закрепващи мебели. Отлично в това отношение е доказано, че е деним, поради своята висока якост и издръжливост.

Цветове - възглавници като докосване в интериора

Преди всичко, трябва да решите колко ще изглежда дъмпа или валяк с мебелите, които сте решили да поставите в хола или спалнята. Декорът трябва хармонично да се вписва в стила. Например, ако интериорът е направен в неутрални нюанси: бежово, кремообразно, само бяло, а след това в очевидно не достатъчно ярки петна. И те могат да станат възглавници на дивана и фотьойли, на леглото и може би дори на пода. Това означава, че кориците в този случай трябва да съдържат повече сочни, наситени тонове, те могат да бъдат червени или зелени, възможно оранжеви или лилави. Всичко зависи от вашите предпочитания. Оптимални - възглавнички под формата на плодови резени от подходящо оцветяване или същите сърца, звезди. Ако стихът позволява, оформят турските възглавници, украсени с златни бродирани калъфки в комплекта и буйна подложка.

Декоративни възглавници - влиянието върху интериора и създаването на уют в къщата



Но, като правило, изборът на гама трябва да съответства на цветовата палитра на ситуацията. Например, ако стаята е много зелена, използвайте зелена или тъмно зелена възглавница. По този начин, dumas различаващи се с няколко тона няма да бъдат загубени на общия фон и ще се превърне в отлично допълнение към интериора. Също така е добър вариант - да се използва цветово съвпадение с интериора като основа на калъфката за възглавници, с контрастиращ модел на фона. Разбира се, ако случаят е направен от кожа, ще изглежда страхотно с почти всички мебели. Много ефективно, ако използвате цялостен подход, т.е. да имате няколко възглавници и ролки с калъфки от различни материали с различни цветове.

Взимаме като основа всеки елемент в околната среда, например ярка картина, килим и ние избираме капаци за възглавници или ролки в същия стил с избраното парче от интериора.

В дизайна често се използва тематичен дизайн, може да се подчертае с помощта на декор в интериора. Например, ако основната тема е кучетата и техните статуи и фотографии присъстват в стаята, изображенията на тези животни на калъфки за възглавници ще бъдат отлично допълнение. И, между другото, за снимките - те могат да бъдат не само по стените. Днес съществуват технологии за прехвърляне на рамки върху тъкани, а думите с снимки могат да се превърнат в украса за мека слушалка. Разбира се, тази опция е по-добре да не се използва за възглавници, които ще бъдат използвани за седене на пода, в ракита столове и столове.

Много удобен и ефективен изглежда ръчно изработен. По-специално, можете да опитате този вид декорация, като апликации или бродерия. В първия случай е достатъчно просто да купите готови тъкани листа и цветя в занаятчийските магазини, след което внимателно да шиете под формата на определен състав. Вторият тип предполага притежаването на някаква техника: бродерия с гладка или кръста. И в двата случая можете да използвате готови комплекти бродерии, след което изображението е просто фиксирано на предната страна на възглавницата.

Как да направите корица в дома - практически съвети

Най-простият и въпреки това най-ефективният вариант може да се направи с обичайната стара риза. Достатъчно е само да изключите ръкавите и да шиете дупките, след това да го пъхнете навътре и да го шиете отзад. Яката също трябва внимателно да се разстила и да се шие. Бутоните улесняват закрепването на получената възглавница. Нещо подобно може да се направи от стар пуловер, но не е необходимо да се крадат и нарязват. Просто вдигнете подходяща възглавница за размер, поставете я вътре и завийте всичко друго, след което я зашийте. Костюм за тази цел и тениски, но само тениски, а не ремъци.

Декоративни възглавници - влиянието върху интериора и създаването на уют в къщата

Втората възможност е да шиете корица от парчета, ще отнеме много време, но лесно можете да намерите достатъчно материал от парчетата. Всъщност този начин за украсяване на думата или валяка напомня на мозайка. От горе, можете да шиете апликации чрез навиване на някои подрязани материал в kulichki и изглаждане им да приличат на цветни листа и листата на растенията. Ако няма запас от парчета, използвайте ръкави от ризи, като първо прилагате първия метод за изработване на корици. За да шиете калъфка за калъфки, това е възможно дори и от носни кърпички, ако са направени от плътна или достатъчно здрава тъкан.

Друг начин е да се свържете. И не само от обикновените нишки, въпреки че тази опция е най-достъпната за много хора, които знаят как да работят с кука или спици. Можете също да използвате всички стари неща от муселин, камбрик или мека и не много прекъсната тъкан, нарязана на тесни ивици и завързана в дълга лента. След това го завъртете от турникет, който се използва за плетене с много голяма кука или плътни игли за плетене. Днес в занаятчийските магазини се продават подобни тъкани ивици в големи бобини или заплитания, или се навиват на куха картонена тръба. В този случай комплектът цветове е доста обширен, така че можете да направите красиво декоративно нещо.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Спалня в провансалски стил френски чар в интериораСпалня в провансалски стил френски чар в интериора
Възглавници във вътрешността на кухнятаВъзглавници във вътрешността на кухнята
Столове за критерии за избор на кухняСтолове за критерии за избор на кухня
Легло с механизъм за повдиганеЛегло с механизъм за повдигане
Диван-легло във всеки интериорДиван-легло във всеки интериор
Начало текстил, който е по-добре да изберетеНачало текстил, който е по-добре да изберете
Провансалната кухняПровансалната кухня
Как да изберем диван?Как да изберем диван?
Разнообразие от мека мебелРазнообразие от мека мебел
Предимства на ортопедичен диванПредимства на ортопедичен диван
» » Декоративните възглавници влияят върху интериора и създават уют в къщата
© 2021 BggeHat.com