Интересни и полезни факти за пластмасовите прозорци

Все повече собственици на апартаменти решават да заменят стари дървени прозорци с нови - пластмасови. Голямото търсене на техните PVC продукти се дължи на отличните качествени характеристики както на суровината, така и на крайния продукт. Малко хора знаят, че пластмасов профил, за разлика от конвенционалната пластмаса, не е способен да запали. Обичайният термичен ефект от слънчевата светлина не влияе върху физичните свойства на PVC (PVC).

Първият пластмасов прозорец е направен в Германия през 1954 г., но идеята за създаване на пластмасови конструкции принадлежи на американците. Първоначално формулата pvx съдържа опасни за здравето тежки метали, например, олово, това е причина за белотата на материала. Днес този компонент се заменя с комбинация от калций и цинк.

Повечето пластмасови профили от новото поколение са екструзионни. Профилът е холистичен, хомогенен и много издръжлив.

Материалът, получен по метода на екструзия, се отличава с високата си твърдост, устойчивост на атмосферни валежи и явления, високи термофизични и звукоизолиращи характеристики, както и екологична безопасност.

Повече от 90 от целия профил на профила на прозореца принадлежи на Германия. Тази страна е довела до съвършенство системата за структуриране и редовно разработва нови, подходящи производствени технологии. Германските пластмасови прозорци нямат аналози, напълно съответстват на особеностите на руския климат и затова заемат водеща позиция на пазара на строителни материали.

Предимства на пластмасови прозорци

Профилът от пластмаса на прозореца затвърди своето място на пазара на строителни материали. В сравнение с дървените аналози, пластмасовите прозорци имат много повече предимства.

  • Ниска топлопроводимост. Този индикатор е отговорен за поддържането на оптималната температура на въздуха в помещението. През зимата тя не позволява на студения въздух отвън и не освобождава топлината от апартамента, но през лятото спомага за поддържането на комфортна температура на въздуха в стаята, когато климатикът работи.
  • Висококачествена изолация. Никоя дървена дограма не може да предпази от шум и чужди звуци от улицата. Една стъкла с дебелина 4 мм може да намали шума с 5 dB. Стъкленият елемент в комбинация с пластмасов профил увеличава тази цифра до 65-70 dB. Ако прозорците са изправени пред натоварена магистрала, производителите препоръчват инсталиране на конструкции с двукатна прозорка с еднокамерен или двоен стъклопакет, напълнена с инертен газ, например аргон.
  • Пълна плътност. Съгласно правилата на ГОСТ за максимална дългосрочна експлоатация на конструкцията е необходимо да се създаде трислоен монтажен шев. Външната му страна е водоотблъскващ слой, който не позволява атмосферни валежи. Средният слой е монтажна пяна. Вътрешният слой е силиконов уплътнител, който предава кондензат. Само ако тези правила се спазват, рамката надеждно ще държи структурата, а в апартамента никога няма да има чернови.
  • Сила. От пластмасов профил можете да създадете мащабни продукти за панорамни остъкления. Якостта на опън е 41 N / mm2, поради което профилът може да издържа дори на много тежки двойни стъкла. Допустимите максимални размери на конструкцията на PVC: 980x1600 мм за прозореца за щори, 930x1600 мм за един въртящ се или люлеещ се капак.
  • Дълготрайност. Животът на качествени производители на немски профили и експерти се оценява на 30-50 години. През това време прозорецът, когато е правилно инсталиран, не трябва да позволява впускането на въздух, натрупва кондензат и отговаря на всички оригинални характеристики. Пластмасите за дълго време запазват своя оригинален цвят и не изгарят на слънце. Дървени прозорци, дори ако са покрити с няколко слоя боя, накрая изсъхнали, кутията може да се деформира. За поддържане на естетически външен вид са необходими редовни козметични ремонти. В допълнение, не е необичайно дървото да се храни с вредни насекоми. С пластмасови прозорци подобни проблеми няма да се случат.
  • Многокамерни двойни стъкла. В обичайния дървен прозорец може да се монтират една или две чаши. Но дори и ако прозорецът се състои от две стъкла, няма помещение между тях, което увеличава нивото на шумоизолация и топлинна защита. Структурата на прозореца с двойно остъкление се състои от самата стъкла, рамката за разстояние, сушителя и двукомпонентния полисулфиден уплътнител, който предотвратява навлизането на влага в камерата.
  • Разнообразието от форми и цветове е друго значително предимство на пластмасовите конструкции. От профила, получен от метода на екструзия, можете да създадете прозорци с всякаква форма: правоъгълна, триъгълна, кръгла, трапецовидна. Благодарение на тази нова модерна сграда може да има уникален, оригинален и творчески екстериор. Иновационните технологии позволяват ламиниране на пластмасовия профил с филм от всякакъв цвят, включително с текстура, която симулира естественото дърво.
  • Разнообразие от фитинги, механизми за отваряне / затваряне. Има няколко вида принадлежности, които ви позволяват да отворите крилото както с отворен край, така и от принципа на клапата. Освен това всички пластмасови прозорци и врати имат адаптивна функционалност "зима-лято". В края на клапата има т. Нар. Шпонки, които могат да се регулират за най-удобния климат в стаята. Така че, с монтажа, монтиран отстрани на улицата, клапата ще бъде в режим "зима", т.е. колкото е възможно по-близо до рамката.

През лятото точката се завърта в обратна посока, като по този начин отслабва стягането на прилягането.

Как да изберем пластмасов прозорец

Преди да поръчате монтаж на пластмасови прозорци във вашия апартамент или частна къща, трябва да се запознаете с профилните системи, представени на пазара. Трикамерният профил е подходящ за умерен и топъл климат. Тези системи са най-достъпни и евтини. Пластмасовите прозорци от трикамерния профил са най-често глухи или имат една малка площ.

Като правило трикамерният профил е завършен с двукастък прозорец с едно отделение, тъй като не може да издържи натоварването на прозорец с двоен стъклопакет от три или повече стъкла. Въпреки това, някои немски компании създават по-здрав подсилен трикамерен профил, чиято централна камера е подсилена с допълнителна стоманена плоча. Формата на армировката може да бъде затворена или U-образна.



Четири- и петкамерният профил е проектиран да създава прозорци с големи размери. Такива пластмасови системи са в състояние да издържат натоварването на тежко двойно стъкло. Топлоизолационните и шумопоглъщащи свойства на тези конструкции са няколко пъти по-високи от тези на пластмасови прозорци от трикамерен профил. В допълнение, вътрешните камери, разположени по-близо до ръба на профила, могат да бъдат допълнително усилени. Това ви позволява да инсталирате тежкотоварни антивиндални фитинги, което увеличава защитните свойства на конструкцията.

Първите трима лидери в производството на три-, четири- и петкамерни системи са представени от германски компании: KBE, Veka и Rehau.

Всяка фирма има свои собствени характеристики както по отношение на структурата на профила, така и по отношение на външния дизайн. Те представляват повече от 30 вида PVC профил, които се различават по функционални и физически параметри.

Шест- и седем-камерен профил рядко се използва на практика. Препоръчително е да ги използвате в районите, където температурата на въздуха спадне под -30 ° C-C през зимата. Известни фирми, които произвеждат такива пластмасови конструкции са Salamander и Gealan.

За да се увеличи нивото на продажбите, много производители стартират "печеливши" за клиентите и предлагат отстъпки - пластмасови прозорци се продават под пазарни цени. Резултатът от тази стратегия са проблемите, които възникват с клиента с появата на първото студено време. Бързо сглобен дизайн, инсталиран с увреждания стандартите на ГОСТ, води до следните проблеми:

    • Пластмасовите прозорци мъглават вътре и извън помещението;
    • В изолационното стъкло се появява конденз, което показва нарушение на запечатването на продукта;
    • На кръстовището на кутията и крилото се образува лед, който предотвратява нормалното отваряне на прозореца;
    • черновите се появяват през лятото;
    • на перваза на прозореца, се събира прах, мокри валежи.

По-добре е да поръчате прозорци според индивидуалните размери на отвора на прозореца, а не да купувате стандартни. Има голяма вероятност проектът да не съвпада с параметрите и ще трябва или да разширите отвора, или да направите твърде широк монтажен шев. И това и другият вариант могат да доведат до ненужни разходи. Пластмасовият прозорец може да се разхлаби, затворите не се затварят правилно, хардуерът бързо изгасва.

Друг важен детайл - склонове, ниски приливи и прозорци. Всички тези аксесоари трябва да бъдат включени в монтажа на пластмасов прозорец.

Ако наклонът е направен от друга фирма, която не е свързана с структурата на прозореца, производителят на прозорци може да отмени гаранцията и да се позове на слабата производителност на шева на сглобяването.

Стъклената единица в прозоречната конструкция също играе важна роля. Малцина знаят, че нивото на шумопоглъщане зависи от разстоянието между чашите. За високото потискане на шума най-добре е да поръчате пластмасов прозорец с прозорец с двоен стъклопакет, състоящ се от три стъкла. В този случай дистанционните рамки, които определят ширината на камерите, трябва да бъдат с различна големина. Друга тайна, която ви позволява да увеличите звукоизолацията - вътрешното стъкло трябва да е малко по-тънко от външните две.

Когато поръчвате прозорци, не спасявайте с малки неща. Такива компоненти, като вентилационна решетка, мрежи против комари и щори, значително ще подобрят функционалността на пластмасовите прозорци и ще укрепят ежедневието на всеки.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какви са най-добрите пластмасови прозорци или дървени?Какви са най-добрите пластмасови прозорци или дървени?
Разнообразие и перфектен дизайн на пластмасови прозорци kbeРазнообразие и перфектен дизайн на пластмасови прозорци kbe
Кои пластмасови прозорци се считат за най-добриКои пластмасови прозорци се считат за най-добри
Стилен дизайн на пластмасови прозорци, използвайки оформлениетоСтилен дизайн на пластмасови прозорци, използвайки оформлението
Пластмасови прозорци значението на професионалната инсталацияПластмасови прозорци значението на професионалната инсталация
Как да изберем висококачествени пластмасови прозорциКак да изберем висококачествени пластмасови прозорци
Основните предимства на дървени прозорциОсновните предимства на дървени прозорци
Изборът на прозорци е пластмаса или дърво?Изборът на прозорци е пластмаса или дърво?
Гаранция за качество на пластмасовите прозорциГаранция за качество на пластмасовите прозорци
Какви са предимствата на пластмасовите прозорциКакви са предимствата на пластмасовите прозорци
» » Интересни и полезни факти за пластмасовите прозорци
© 2021 BggeHat.com