Как да изберем подходящите пластмасови прозорци?

Комбинираните прозорци се считат за стандарт на качество, защото комбинират предимствата на няколко материала наведнъж. Най-често срещаните прозорци са направени от метал и пластмаса: те са издръжливи, устойчиви на големи промени в температурата, отличен външен вид и зашеметяваща изолация и звукопоглъщане. Ако решите да не пестите качеството и да инсталирате прозорци в къщата си, които ще продължат повече от десетилетие, без съмнение ще имате нужда от пълна и подробна информация как да изберете подходящите пластмасови прозорци.

Каква е разликата между пластмасовите прозорци и пластмасовите прозорци?

Метален пластмасов и пластмасов профил в секция Основната им разлика в профила. Пластмасовият профил е изцяло изработен от PVC, съкратен PVC (без да се брои уплътнителя и междинния профил). В момента производството на такива прозорци е изоставено, тъй като самата пластмаса, без твърда рамка, не може да устои на теглото на листа, профилът бързо се огъва и става неизползваем. При метални пластмасови прозорци, PVC играе само една от ролите, защитава дизайна от външни фактори. Основата на прозореца е специална метална (подсилваща) вложка, изработена от поцинкована лента с дебелина 1,2-2,0 мм, което придава допълнителна здравина и здравина на прозореца.

В допълнение металопластният профил се характеризира със следното:

• Тя е много по-издръжлива, обслужва около 50 години.

• Има по-високо ниво на топло и звукоизолация.

• По-твърда и стабилна, може да издържи тежестта на многокамерното устройство.

Какво трябва да започна с избора на метални пластмасови прозорци?

Преди да изберете пластмасовите прозорци, трябва да решите какво точно очаквате от тях: топлоизолация, звукоизолация, сигурност или може да има добра вентилация на помещението?

Разбира се, всички тези характеристики могат да бъдат комбинирани, но в този случай цената на един прозорец ще надхвърли границите на разумните. Ето защо трябва да се даде приоритет. Например, ако живеете в селска къща, не ви е грижа за степента на шумоизолация на прозорците, а за помещения с ниска влажност не се нуждаете от естествена вентилационна система.

След като разберете вашите нужди, можете да започнете да избирате прозорци от метална пластмаса, да решите кой профил да изберете и кой тип остъкляване да ви е най-подходящ.

Топлоизолация на помещения

1) Броят на камерите в профила.

Трисекционен пластмасов профил в секция Ако сте запознати с това как да изберете правилните пластмасови прозорци, трябва да знаете това всеки профил се състои от няколко кухи камери, вътре в който има обикновен въздух. Броят на камерите зависи от коефициента на устойчивост на топлопредаване - важен параметър, който показва съотношението на температурата на външната и вътрешната страна на профила и плътността на топлинния поток. Колкото по-високо е съотношението, толкова по-топла е стаята. В трикамерния профил тази цифра е средно - 0,64, в четирикамерата - 0,67, в петкамерната - 0,72.

Във всеки профил трябва да има поне три камери:

• Основният, разположен в средата на профила, вмъква в него укрепваща вложка.

• Камерата за фиксиране на фитингите е тази, която се намира отстрани на стаята. Тя е разделена на допълнителни хоризонтални прегради за специална твърдост.

• Дренажната камера е проектирана така, че да изтича вода, която може да попадне в профила, когато външният уплътнител и шпатула се разрушат (част от прозореца, който закрепва прозореца с двоен стъкло в профила). Тя има наклонена форма и малко по-далече от рамката или стената отдолу.

2) Брой камери в прозорци с двоен стъклопакет

Следващото нещо, на което трябва да обърнете внимание, преди да изберете подходящите пластмасови прозорци с отлична топлоизолация е стъкленият модул. В него, както и в профила, броят на камерите е много важен. Отличната топлоизолация ще осигури три или пет камери, но в този случай листовият прозорец ще бъде твърде тежък и неговият хардуер може бързо да стане неизползваем.

За да се опрости конструкцията, могат да се използват допълнителни мерки, като пълнене на инертни газови камери и енергоспестяващо стъкло.

3) инертен газ

Специалните газове значително намаляват загубата на топлина. Всичко това се дължи на факта, че те имат много ниска топлопроводимост.

Аргон или криптон се използва за запълване на камерите на стъклените агрегати. И двата са абсолютно нетоксични и дори когато прозорецът е счупен, хората няма да навредят.

Аргонът в малко количество (1) се съдържа във въздуха, затова е по-лесно да се извлече и цената за него е по-ниска. Криптонът е по-скъп газ, но топлоизолационните му свойства са два пъти по-високи от тези на аргон.

Коефициентът на съпротивление на топлопреминаване в еднокамерно изолиращо стъкло с инертен газ е от 0.30 до 0.34, в подобна двойна остъклена единица без инертен газ - само 0.28.

4) Специални очила

Говорейки за това кое е по-добре да изберете прозорци от метална пластмаса и как да осигурите максимална топлоизолация, струва си да разкажете отделно за очилата. Има закалено, оцветено, ламинирано и друго стъкло. Всички те са много по-дебели от обикновено, така че допълнително да предпазват стаята от студа. Но техните индикатори за термична защита не са включени в сравнение с подобни енергоспестяващо стъкло.

Това стъкло е създадено специално, за да поддържа вътрешността на помещението максимално количество топлина. Принципът на действието му е подобен на принципа на действие на конвенционалното огледало - той просто отразява топлинното излъчване обратно в стаята.

Звукова изолация на помещението

1) Дебелина на профила

За жителите на големите градове мълчанието в къщата е от особено значение. В този случай, кои метални пластмасови прозорци да изберете зависи от дебелината на профила, трябва да бъде минимум 70 мм. Като правило, в профила на тази дебелина има 3-4 въздушни камери, броят им също така влияе положително на шумоизолацията на помещението (например, KBE произвежда 6 камерни профили KBE-88, който при топлинните си свойства не е по-малък от тухлената стена).

2) Звукоизолиращо изолационно стъкло

Нормални и шумоизолиращи прозорци с двоен стъклопакетТакива прозорци с двоен стъклопакет се различават от обичайните, тъй като в една от камерите радиусът за разстоянието (алуминиевата плоча вътре в прозореца с двоен стъклопакет) е леко уголемен и самата стъкла е с различна дебелина.



Нивото на шума в помещението, където са инсталирани шумоизолиращи изолационни стъкла, е 20-30 dB. За сравнение: пълно мълчание - 0 dB, шумолене на трева - 10 dB, тиха музика - 30-40 dB, шумна реч - 60 dB, шум на улицата - 70-80 dB.

3) Инертни газове

Описахме отличните топлоизолационни свойства на аргон и криптон по-горе, но освен това, инертните газове отлично шумолизират шума. С помощта на специална изолация стъкло и инертен газ, можете да постигнете идеално тишина в стаята.

Сигурност на помещенията

Във въпроса как да изберете пластмасови прозорци за къща или апартамент, нивото на безопасност е от особено значение. Самият прозорец без метални решетки не може напълно да предпази дома ви от осакатяване, но ще усложни много задачата на нарушителите.

1) Предпазни фитинги

Писалките, болтовете и пантите против фалшифициране се различават от традиционните фитинги с по-здрава рамка и специален механизъм, който напълно изключва възможността за отваряне на прозореца отстрани на улицата.

Освен това можете да поставите на аксесоарите специални сензори, които ще предизвикат аларма при опит за счупване.

2) Ламинирано стъкло (триплекс)

Ламинирано стъкло се състои от няколко слоя, като правило - това са две стъкла, свързани от специална, изработена, покрита със специален филм. Когато удари, тя не се разпада на малки парченца, но се покрива с пукнатини. Тази технология се използва при производството на стандартни предни стъкла и е полезна за допълнителна защита на вашия дом.

3) Закалено стъкло

Такова стъкло преминава през по-задълбочен процес на обработка и се темперира при високи температури. В резултат на това стъклото е 5-6 пъти по-силно от обичайното.

В един изолационен стъклен модул е ​​възможно да се използва ламинирано и темперирано стъкло едновременно, което допълнително ще повиши защитата срещу взлом.

Вентилация на помещението

1) Различни начини за отваряне на прозорец

Различни начини за отваряне на прозорец Мислейки за какъв прозорец от метал-пластмаса да изберем за кухнята, не можем да пренебрегнем една особеност на тази стая - изисква често излъчване. Същото може да се каже и за всяка друга стая с висока влажност. За да разрешите този проблем, експертите съветват закупуването на прозорци с различни начини за отваряне.

2) Гребенът

Такъв ограничител е много ефективен за прозорци с само един начин за отваряне. Този механизъм е приложен директно към самия профил.

3) вентилационен вентил

Това е малък отвор в горната част на прозореца, през който се влива непрекъснато чист въздух в стаята. Входящият вентил не влияе на температурата в помещението, тъй като въздухът от улицата веднага се смесва с топъл въздух под тавана.

Вътре в захранващия клапан могат да се монтират специални филтри, които да пречистват въздуха от прах и вредни замърсители.

Как да изберем доставчик на прозорци?

Вентил за отвеждане на въздуха за пластмасов прозорецСега, когато знаете кой прозорец от метал-пластмаса трябва да изберете, трябва да намерите подходящата фирма, чиито услуги и продукти ще използвате. За да направите това, трябва внимателно да проучите цялата налична информация. Особено внимание трябва да се обърне на следните нюанси:

• Наличие на препоръки

Ако вашите близки, приятели или познати наскоро са инсталирали нови прозорци за себе си, разберете от тях всички селекции. "Радио" Сарафане "е от полза не само за производителите, но и за купувачите, защото е по-малко вероятно да купувате продукти, които не отговарят на стандартите.

• Опит на компанията

Друга гаранция за качеството е опитът на организацията. Ако компанията успя да остане на този пазар повече от 10-15 години, говори за качеството на своите продукти и за своята увереност в конкурентоспособността.

• Професионализъм на служителите

Не изберете избора си за компания, чиито служители не са компетентни в своята дейност. Компетентен служител с радост ще отговори на всичките ви въпроси.

• Да имате собствен екип за инсталиране

Добрите фирми не само произвеждат и продават прозорци, но и ги инсталират. Предварително проверете дали има такава услуга в ценовата листа на компанията.

• Споразумение

Съзнателните производители непременно сключват договор с клиентите си. То трябва ясно да описва задълженията на двете страни, времето на изпълнение и плащането на услугите.

• Гаранция

Висококачествените пластмасови прозорци могат да продължат 40-50 години, ако компанията е уверена в своите продукти, ще ви осигури гаранция не по-малко от 10 години. В противен случай не трябва да се свързва с тази фирма.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
За цветните пластмасови прозорциЗа цветните пластмасови прозорци
Как да изберем висококачествени пластмасови прозорциКак да изберем висококачествени пластмасови прозорци
Предимство на пластмасови прозорциПредимство на пластмасови прозорци
Пластмасовите прозорци са правилният изборПластмасовите прозорци са правилният избор
Монтаж на прозорци от метал-пластмасаМонтаж на прозорци от метал-пластмаса
Изборът на прозорци е пластмаса или дърво?Изборът на прозорци е пластмаса или дърво?
Как да изберем подходящите пластмасови прозорци?Как да изберем подходящите пластмасови прозорци?
Гаранция за качество на пластмасовите прозорциГаранция за качество на пластмасовите прозорци
Как да изберем подходящите пластмасови прозорциКак да изберем подходящите пластмасови прозорци
Какви са предимствата на пластмасовите прозорциКакви са предимствата на пластмасовите прозорци
» » Как да изберем подходящите пластмасови прозорци?
© 2021 BggeHat.com