Как да направите подиуми със собствените си ръце

Подиум в апартамента

За да направите подиуми със собствените си ръце, ще ви трябва прости строителни материали, два или три дни тежка работа и всичко останало. Предвиждайки нарастващия интерес и много допълнителни въпроси, свързани с инсталацията, предлагаме да се запознаете с възможностите за производство на този дизайн.

Малка стая и подиум - тайни на интериора

Стилен подиум с вградено легло - днес ненадминат лидер в дизайна на мебели за малки стаи. Това се обяснява с приемливите размери на тези структури, строгите им геометрични форми и възможността да се използват като допълнителна зона.

Има няколко модела на такива конструкции:

  1. Първата е леглата на модните подиуми. Подобна опция позволява използването на вътрешното им пространство като шкафове за пране или други неща. Сънят е организиран отгоре. В същото време върху рамката се полага фабричен матрак. Под самия слой могат да се образуват допълнителни ниши за съхранение на леглата.
  2. Вторият вариант е подреждането на леглото под подиума. В този случай горната част се използва като работно място, на което можете да поставите писмено или компютърно бюро. И за нощта от вътрешното пространство на подиума се поставя спалня. Всичко е просто, компактно и удобно.

При всякакви вариации такива конструкции позволяват максимално използване на цялото жилищно пространство на апартамента. Но преди да направите подиум, за да спестите квадратни метра от стаята, прочетете някои от препоръките на дизайнерите.

Съвет на специалистите

Повечето потребители смятат, че такива проекти могат да се правят дори и в малки помещения. Експертите обаче опровергават това. Например, подиум в стая може да бъде изграден само ако има голямо пространство, тъй като размерите на бъдещата рамка ще намалят до известна степен обема си.

Също така, ако поставите подиум в детска стая, която не е голяма, рамката ще "открадне" последните полезни измервателни уреди и детето няма да има къде да играе. Дори ако новата структура е много привлекателна.

Можете да направите подиум легло в спалнята на средния площад, красиво декорирайки стаята. Но в този контекст, той трябва да бъде снабден с допълнителни чекмеджета, за да се запази свободното пространство, което да заема кабинета на леглото.

Ролята на подиума във вътрешността на помещенията

Модерен интериорен дизайн

Позициониране на стаята

Изграждането на леглата на модните подиуми се извършва като стъпало, изпъкващо на 25-30 см от пода. Ако искате да направите по-висок кадър, тогава се изграждат многостепенни модели с широка горна платформа.

Като допълнителен елемент от интериорните подиуми с легло са издигнати с няколко цели:

  • Определяне на пространството.
  • Декорация на помещения.
  • Корекция на пропорциите на стаята.
  • Разширяване на полезната зона.
  • Укриване на комуникациите.

Зоното пространство

Създавайки този дизайн, дизайнерите повдигат част от стаята, като се съсредоточават върху определена част от интериора.

Според законите на човешкото възприятие, всичко, което се намира по-горе, привлича вниманието на първо място. На подиума с леглото, ако се извършва в стаите за почивка, е възможно да се организира всяка функционална зона - детска стая или спалня. В останалите стаи може да бъде трапезария или дори кухня.

Декориране на стаята

Напоследък особено важно е използването на подиуми с вградено легло, за да се създадат визуални ефекти в стаята.

Например, много е удобно да се направи апартамент-студио, разпределяне на определена зона с помощта на такъв дизайн.

Коригиране на пропорциите

Дизайн на спалня и хол в една стая

Интериорен дизайн на тясна спалня

Подиумите с или без легло ви позволяват да коригирате визуалното възприятие на пространството, като му дайте правилната форма.

Тясната стая може да бъде разширена с помощта на заоблена конструкция, а ъгълността на стаята с квадратни пропорции е скрита от триъгълен подиум.



Разширяване на използваемата област

Ако подреждате легло на подиума, можете да използвате вътрешното пространство на него, за да съхранявате различни неща.

В противен случай, когато мястото за спане се намира вътре, горната част действа като работна зона.

Скриване на комуникациите

Преди да направите подиум в апартамент, можете да мислите предварително място в своя интериор на необходимите комуникации. Те могат да бъдат телефонни кабели, а не само, окабеляване на аудио и видео оборудване, както и други комуникационни системи.

И, разбира се, не забравяйте за най-търсеното приложение на такива дизайни - това прави подиуми с легло или ги използва като малък диван. Много често се изграждат многостепенни структури. В този случай, леглото може да се намира на върха или да се простира от вътрешното пространство.

Изграждаме подиума - избора и изчисляването на материалите

Избирането и изчисляването на количеството материал за легло с подиум е необходимо да се отхвърли от функционалната цел и декоративния компонент на конструкцията. Независимо от избрания тип рамката трябва да бъде направена само от лъча с напречно сечение от най-малко 30 до 30 mm.

Ширината на рамката за легло под подиума или върху него директно зависи от размера на стаята. Височината трябва да бъде 5-10 см над матрака, който ще лежи на леглото. В противен случай ще изглежда неестествено.

Опростено разпределение на леглата

Подиум - легло с ниша

Подреждане на леглата

Най-простите подиум легла са структури с матраци, фиксирани на върха. На първия етап от производството се маркира пространството и се определя местоположението на конструкцията. Процесът на монтаж е по принцип подобен на монтажа на дървен под на трупи. Разликата е само в конструктивния фокус на работата.

Един от простите и демократични възможности за поставяне на подиуми с легло е облицовката на сглобяемите трупове с листове от ПДЧ. След това вареният матрак е фиксиран отгоре. Дизайнът преди баналността е лесен и лесен за изпълнение.

В този случай се измерва първо дължината, на която е изрязана и монтирана на пода. След това се монтират напречни подпори, върху които е прикрепена подобна по размер горна релса. Цялата конструкция е кръстосана на няколко места за надеждност и зашита с листове от ПДЧ. Подиумът за леглото е готов!

Просто, скучно и примитивно. Виждайки завършеното изобретение, със сигурност няма да дойдете, за да се насладите, няма да почувствате целия чар и монументална възвишеност. Затова ще бъде по-естествено да погледнете подиума в спалнята с вътрешните чекмеджета.

Дизайн с чекмеджета

Подиуми с легло, чиято вътрешна кухина са снабдени с плъзгащи се конструкции, също са монтирани по прост начин. С това се разбира предварително закрепване на шината по предварително маркиран периметър с последващо полагане на дъски. Важно е да се вземат предвид параметрите на стаята и да се съблюдават препоръчителните размери.

За подиуми с легло се използва дъска с дебелина 22 мм. Необходимо е за монтаж на външните панели и централната част. Вътрешните части на конструкцията са направени само от ПДЧ. Поддържащата рамка за монтаж на матрака се събира отвътре. Първо фиксиране на опорите, размери 40 × 30 mm, които са разположени в хоризонтално положение, а след това опората.

Опорите ще поемат целия товар, така че те трябва да бъдат подредени равномерно. Те са закрепени с винтове. В средата на конструкцията е монтирана една лента и две в краищата.

Мебели, спестяване на пространство

Легло с чекмеджета

За да се направят стените на плъзгащите се конструкции за легла на модните подиуми, се изисква дъска с дебелина минимум 16 mm. Подробности за кутиите се приготвят предварително и се сглобяват в готови конструкции. Дъното е направено от шперплат, а вътрешните размери трябва първо да бъдат сравнени с размера на пространството под леглото. Кутиите са направени по тези стандарти.

Частите на блоковете са покрити с лепило и са събрани. Преди да изсъхне, касите трябва да бъдат закрепени със скоби. След това те се вкарват в жлебовете, ако е необходимо, за да се поберат. Този подиум е малко по-трудно да се направи, но идеята си заслужава. Перфектно допълвате интериора, като запазвате работното място.

Ако планирате да направите мост в спалнята с изтеглена конструкция, това изисква инсталиране на допълнителна водеща релса за ролката.

заключение

Да се ​​направи подиум е да се актуализира интериора, давайки повече функционалност и оригиналност на украсата на помещенията, които не са ограничени в пространството. Всички работи по проектирането и монтажа на височини могат да се извършват самостоятелно, спестявайки услугите на специалисти. Разбира се, трябва да харчите пари за закупуване на допълнителен инструмент и да имате достатъчно търпение, но резултатът си заслужава.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Легло с механизъм за повдиганеЛегло с механизъм за повдигане
Как да решите и изберете подходящия матракКак да решите и изберете подходящия матрак
Мебели за спалниМебели за спални
Как да изберем мебели в апартаментКак да изберем мебели в апартамент
Ремонт на апартаменти монолитно подиумно устройствоРемонт на апартаменти монолитно подиумно устройство
Удобни детски легла в детските стаиУдобни детски легла в детските стаи
Спалня интериорСпалня интериор
Избиране на легло за спалняИзбиране на легло за спалня
Гардеробни стаиГардеробни стаи
Избирайки мебели за спалнятаИзбирайки мебели за спалнята
» » Как да направите подиуми със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com