Как да съберем компютърно бюро или удобство, направено от собствените си ръце

Дейността на съвременния човек е почти винаги свързана с компютър. Работим, учим, почиваме или планираме да си починем, без да се отделяме от монитора. В много отношения комфортът и здравето зависят от компютърните мебели. Понякога готовите мебели не се побират и те трябва да се събират независимо.

Мебели за себе си или създаване на маса за вашия компютър със собствените си ръце

Както знаете, търсенето създава доставки. Но, за съжаление, производителите, пуснати няколко успешни модела, спрат по-нататъшното развитие. Компаниите, които са по-малки, добавяйки някои подробности, издават продукт на основен производител за своя модел.

Домашното компютърно бюро може да бъде интересен детайл от интериора

Домашното компютърно бюро може да бъде интересен детайл от интериора

В резултат на това един и същ вид строителство достига до потребителя, различавайки се в цена, качество и цвят. И не винаги такава маса за компютър се вписва във вътрешността на апартамента. Оригиналността на интериора в този случай също е под въпрос.

Като алтернатива можете да поръчате мебели в работилницата, но цената й ще бъде по-висока от средната. Но в действителност това е домашно компютърно бюро, което е доста способно да произвежда и най-много.

Материали и скрепителни елементи - черти и трудности при избора

Чертежи и диаграми са основата, от която започва всяка повече или по-малко сложна работа. Предварително подготвеният проект ще започне да се възползва от предварителния етап. Той ще ви помогне да направите компютърна маса със собствените си ръце с минимални разходи. В края на краищата, с помощта на скица можете да оцените дизайна на бъдещия продукт, да изчислите необходимото количество материали и скрепителни елементи.

Можете да направите мебели от много материали, най-полярни са:

  • MDF е среднокачествена дървесна маса, характеризираща се с якост, външен вид, устойчивост на температура и влажност. В нашия случай силата и външността са от първостепенно значение;
  • ПДЧ в основната версия има непредвиден външен вид, но е надежден и лесен за работа. Основното предимство е цената. В производството на мебели, ПДЧ е широко използван преди няколко десетилетия. Днес по-удобни и красиви материали се появиха на пазара;
  • Дървен файл. Естествената картина на едно дърво с дял от въображението може лесно да се побере във вътрешността на всяка стая. Основният недостатък на тези заготовки е високата цена. Работата с дървото не е по-трудна, отколкото с други материали, но много по-интересна. В допълнение дървените компоненти лесно се комбинират със стъкло, пластмаса, метал и др.
  • Шперплат. Добра възможност за самосъздаване на компютърна маса. Има платна от три категории: A, B, C. За нас категория A е най-добрият вариант, защото няма възли и пукнатини.
Дървеният масив е по-скъп от другите материали

Дървеният масив е по-скъп от другите материали

Материалите за производство на мебели трябва да бъдат безопасни, издръжливи и устойчиви на износване. В края на краищата компютърната маса, за която трябва да се харчат много приятни минути, не се произвежда за една година. Допълнително предимство ще бъде, ако изберете покритие, устойчиво на абразивни вещества. В края на краищата рано или късно масата ще трябва да се почисти.

Компютърните бюра са сложна мебел за монтаж, не можете да получите само с самобръснати винтове. Ще определим детайлите на конструкцията с ъглите с метални мебели, Eurovint / Confirmates, ламели с ролки и др.

Видове компютърни бюра и техните дизайнерски характеристики

Преди да съберем мебели за нашия компютър, ще се опитаме да научим колкото е възможно повече от съответната литература. Това е страхотно, когато има близък магазин и можете да разгледате модела, който ви интересува. Вероятно извадката, изложена в магазина, ще ви помогне да съберете компютърната маса сами.

Масата в ъгъла заема по-малко пространство

Масата в ъгъла заема по-малко пространство

Като цяло, всички чертежи на компютърните бюра се свеждат до три основни типа и вариации по темата:

  • Класически директни продукти, подобни на бюра, и обикновени бюра за писане. По правило те се монтират по прозорци и стени;
  • Ъглова маса. Той има компактни размери и по този начин заема малко място. Особеността на тези продукти е малко количество материали, необходими за тяхното създаване;
  • Комбинирани маси - комбинирайте предимствата на предишните опции.

Независимо кой модел сте избрали, в неговия дизайн ще бъдат включени следните подробности:

  • Настолната стойка за монитора е правоъгълна или ъглова. В зависимост от модела, на който пребивавате;
  • Рафтът за клавиатурата е задължителен елемент на такова обзавеждане. Тя ви позволява да пестите място на масата, осигурява лесен достъп до входните устройства (клавиатура, мишка);
  • Рафт за системния модул.

Ако е необходимо, можете да добавите нощни шкафчета, шкафчета, рафтове. Малките размери имат ъглови структури - те заемат малко място. Често въз основа на тях, те произвеждат комбинирани модели.

Линейна компютърна маса - от прости до сложни



Можете да опитате и да създадете ъгъл на компютъра маса със собствените си ръце. Но докато ние просто учим, ще отложим скици на сложни продукти настрана. За пръв път е по-добре да се съсредоточите върху линейни проекти.

Най-лесният начин да направите линейна таблица

Най-лесният начин да направите линейна таблица

В специализираната литература се дават формули, които ви позволяват да изчислите оптималните размери на обектите в ситуацията, в зависимост от индивидуалните характеристики на лицето. Всъщност, дизайнерите на фабрики за мебели отдавна изчисляват размерите на всяка мебел, включително за масата:

  • За плотовете средната дължина е 60-70 см;
  • Стойка за системния модул. Размерите на този елемент варират от 22 до 30 см;
  • Дълбочина на продукта - 65 см. Това ни позволява да включим в конструкцията на нощни шкафчета за различни дреболии и стойка за монитора;
  • Рафт за клавиатура: дълбочина - 40 см, дължина - 65 см;
  • Височина на масата 75 см - стандартната стойност за мебели от този тип;
  • Поставка за монитора. Височината е 12 см, ширината е -50 см, дълбочината е 30 см.

Въз основа на тези средни параметри, ние ще съберем компютъра маса със собствените си ръце. Чертежите могат да бъдат взети от онлайн ресурсите и адаптирани за себе си или да се проектират бъдещите мебели сами. За предпочитане е да използваме готовия проект - това е първият ни продукт от този тип.

Отличен материал за производство на мебели - шперплат "А" категория, с дебелина 1-1,2 см. За цената не е много по-различна от ПДЧ, но много по-надеждна. И при правилна обработка външният му вид не е по-малък от чертежа на естествено дърво или ламиниран MDF панел. Разбира се, те могат да издържат на високи температури и да издържат на влага. Компютърното и офис оборудването на тези условия обаче са изключително отрицателни и не се препоръчва да се изхвърля оборудването на такива места.

Необходими инструменти и етапи за създаване на таблица за компютърно и офис оборудване

С правилния подход, сглобената компютърна маса със собствените си ръце няма да отстъпи място за фабричните мебели и ще зарадва окото дълго време. В много отношения резултатът зависи от инструментите. Нуждаем се от:

За начало е необходимо да подготвим набор от инструменти

За начало е необходимо да подготвим набор от инструменти

Разбира се, моторът може да бъде заменен с резачка, отвертка с отвертка и шкурка с шкурка. Въпреки това е по-добре да работите с комфорт и качеството ще бъде по-високо.

При проектирането на линейния продукт задължително трябва да има задна стена - напречна греда с размери 1/3 от височината на масата. Това ще даде на продукта допълнителна здравина. От отворените рафтове за поставяне на периферни устройства (принтер, факс и т.н.) в долната част на дизайна е по-добре да ги откажете веднага - те могат да бъдат изпуснати случайно, като ви ритат краката.

Ще създадем таблицата на няколко етапа. Първата е подготовката на шаблони и тяхното прехвърляне на шперплат. Подробности за очертаните граници се изрязват с електрически монтажен трион. Краищата са запечатани с PVC фолио или подобни материали.

Работата на компютър ще бъде по-удобна, ако включите нощно шкафче и рафтове в дизайна на масата. Те ще усложнят продукта, но не и фатални. Ламперия е монтиран под формата на шперплат за потвърждение, а по-късно в него ще инсталираме рафтове или чекмеджета. За втория имате нужда от ламели с валяци, а под втората ще трябва да спрете остатъците от шперплат. Шеви рафтове могат да бъдат евро винтове или ъгли, но този дизайн не се различават по надеждност. Поставката за системния модул е ​​сглобена по същия начин. Разликата в размера.

Рязане, изрязване на страничните стелажи и задната лента са лесни стъпки за сглобяване на компютърната маса. На плота с постове ще се присъединяват нагъви, тъй като потвържденията излизат настрани и ни пречат да работим. В получената рамка на таблицата зададохме стойката за монитора и нощницата. Прикрепете ги към ламелите с ролки - те ще лежат на рафта за клавиатурата.

По-късно нощното шкафче може да бъде модернизирано, като се добавят каси към неговия дизайн. По-добре е да направите това, след като са подготвени всички основни детайли (маса, рафтове). Факт е, че кутиите не трябва да излизат от предната част на масата. Ето защо се препоръчва да бъдат сглобени, когато проектът е готов и нощното шкафче е вписано в общия му състав. Ясните измервания ще гарантират нормалното функциониране на кутиите. Дръжките към тях прикачат последния.

Всъщност, след подготовката на подробностите за бъдещата маса и крепежни елементи, които да ги съберат в едно цяло, това не е толкова трудно. Основното нещо е да не бързате и да наблюдавате точността, може да има проблеми при пробиване на дупки за потвърждения - тяхното несъответствие ще доведе до изкривен дизайн. Таблицата може да се подобри, ако е необходимо, като се създаде добавка. Той се събира отделно и се фиксира върху масата с помощта на nagel или eurovint.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Коя таблица за компютър е по-добре да изберете?Коя таблица за компютър е по-добре да изберете?
Как да оборудвате офис в обикновен апартаментКак да оборудвате офис в обикновен апартамент
Видовете компютърни бюра избират правилнияВидовете компютърни бюра избират правилния
Как да изберем офис мебелиКак да изберем офис мебели
В коя стая да поставите компютъраВ коя стая да поставите компютъра
8 Съвети за подобряване на децата8 Съвети за подобряване на децата
Как да организираме проучване в апартамента?Как да организираме проучване в апартамента?
Елитни мебели скъпо или високо качество?Елитни мебели скъпо или високо качество?
Как да направите място за студентКак да направите място за студент
Обзавеждане на мебелите и трансформаторите в интериораОбзавеждане на мебелите и трансформаторите в интериора
» » Как да съберем компютърно бюро или удобство, направено от собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com