Ремонт на акрилни вани

Днес акрилни вани са станали доста популярен аксесоар за банята. Те заслужават достатъчно внимание, тъй като те притежават редица функции, които не могат да бъдат постигнати за други подобни продукти. Акрилни вани могат да бъдат представени в цялото разнообразие от форми и в широк диапазон от цветове. Те се отличават с изключителна лекота и възможност за възстановяване в случай на повреда. Това са дефиниращите качества, които правят възможно да се разграничат в този вид баня повече предимства, отколкото недостатъци.

След това ще говорим за това как да ремонтираме акрилни вани. Първо, помислете за най-разпространените видове "осакатяване", които могат да възникнат по време на експлоатацията на ваните.

Механични щети

Механични щети

Нарушаването на целостта на емайловото покритие възниква от безразсъдното използване на акрилни бани, а именно: сложни драскотини и всички видове пукнатини, твърди чипове или перфориращи дупки. Често, впоследствие фрагментирана стратификация се формират полупрозрачни разломи. Днес в специализирани магазини всеки може да си купи необходимия комплект, с който можете да ремонтирате акрилни вани у дома.

В този или онзи случай идва на спасение собствен избор на средства за ремонт

  • за да премахнете малки драскотини е достатъчно да имате шкурка с различна степен на зърнест, полиращ и полиращ плат;
  • за премахване на чипс и пукнатини, асортиментът на комплекта се състои от епоксидно лепило и втвърдител, полираща паста и кърпа, шлифовъчни кожи, специални скоби и защитни ръкавици;
  • през пукнатините при разкъсване и изисква ремонт комплект, състоящ се от епоксидна смола, втвърдител, стъклени влакна усилващи елементи, лепило, абразивна кърпа и специално оборудване за полиране.

Ремонт на малки чипове, малки пукнатини и по-дълбоки драскотини

Ремонт на малки чипове, малки пукнатини и по-дълбоки драскотини

Ремонтът на акрилни вани в такива случаи очертава следните маневри:

  • организиране на увредената повърхност, нейната дермабразия и последващо обезмасляване на пукнатини или стърготини;
  • покритие с рехабилитиращо съединение;
  • след абсолютното втвърдяване на акрилната маса, процедурата на шлайфане;
  • крайният момент е полирането на ремонтираната повърхност с полираща паста и специална тъкан от съответния комплект.

Струва си да си спомним, че ако пукнатината не е ясна, тренировката се извършва само в дълбините на брака. И пробиване на водопровод не е необходимо.

Корекция на малки драскотини и издрасквания

Процедурата за елиминиране на малки недостатъци, образувани по време на експлоатацията на санитарния уред, е трудно да се нарече - ремонт на акрилни вани. Тъй като в такива случаи, например, когато изтривате износени места, е достатъчно просто да полирате повърхността със специален лак за акрилни вани. За тази цел ние налагаме полиращото съединение върху наситен плат и с оперативни движения около кръга ние полираме дъното и страните на банята, преди да създадем безупречна гланцирана повърхност.

Когато дълбочината на каналите на 1 mm или повече, трябва да бъде изключително чиста "пациент" част това обезмасляване и сложи апликация от течната акрил, който е снабден в закупен пакет. След като изчакате момента на втвърдяване, пясък на района с шкурка и полирайте завършената повърхност.

В резултат на това, че не се отделя необходимото внимание на дълбоките стружки и пукнатини, образувани на повърхността на банята, може да има белене на някои места от акрилното покритие от основата.

Под засегнатата област се събират мръсотия или се натрупват мастни депозити, почти е невъзможно да се отървем от тях.

В този случай, ремонт на акрилни вани е въплътено по такъв начин: цялата увредената зона е отстранен напълно, като надежден лепене и нормален съединител няма да се налага да чакат, без това събитие. След това, след подготовка, почистване и обезмасляване на отстранената площ, реанимацията се запълва с течен акрил, с внимателно смилане на даденото място и полиране.

Ако площта на акрилното отделяне не е много голяма, ремонтът на засегнатата зона може да се извърши по такъв начин:

  • върху ексфолираното място леко, на дълбочината на покритието, пробийте дупки, така че по-късно би било удобно да поставите лепило под него;
  • Използвайте спринцовка, изплакнете работната зона с обезмаслител и изсушете напълно. За да ускорите операцията, можете да използвате сешоар за изсушаване на косата. Сешоар, използван в строителството, не се препоръчва, тъй като високата му температура може лесно да повреди акрилната повърхност;
  • също вмъкнете спринцовка в образуваните отвори и като натиснете нещо тежко, ние довеждаме структурата до замръзване;
  • ние прилагаме аплика от акрилна маса и произвеждаме шлайфане.

Ремонт на проходни отвори и пукнатини

Ремонт на проходни отвори и пукнатини

Процесът на изкореняване на дупките в банята е както следва

  • внимателно почистваната зона за ремонт обезмаслява с алкохолен разтвор;
  • на повредената зона, от външната страна на банята, залепваме подсилващата лента на три слоя;
  • ние повдигаме ремонтните смеси съгласно инструкциите и ги нанасяме върху повредената зона от вътрешната страна на продукта. Ако дупките се оформят върху страничните стени на устройството, мястото на нанасяне на акрила се укрепва с помощта на лепилна лента;
  • след пълното втвърдяване на акрила, ние полираме ремонтираното място. В този случай възстановеният обект трябва да бъде леко погребан в сравнение с нивото на повърхността на самата баня. Това е необходимо, за да се запълни полученият канал с финалния декоративен слой от акрил.

Когато работите върху елиминирането на пукнатини, направете следното

  • По краищата на пукнатината, направете дупки, които ще позволят да запазите оригиналния си размер;
  • в процеса на почистване на пукнатината малко увеличаване на размера му с тренировка. Процедурата ще позволи проникването на адхезивния състав възможно най-дълбоко;
  • с помощта на подсилваща лента укрепване на засегнатата зона. И тогава всички като с дупка.

Химическо увреждане



Химическо увреждане

Химическите повреди са дефект под формата на т.нар. Изгаряния (непрозрачност, загуба на цвят, петна), причинени от влиянието на несравнимо избрани почистващи препарати, които се грижат за банята. Неприятното може да се случи и поради неправилния процес на накисване на прането - образуването на реакция в процеса на взаимодействие на акрила с някои съставки на праха от препарата. Такива дефекти лесно се отстраняват чрез полиране на акрилната повърхност.

В по-сериозни случаи, като последици след контакта на акрила с нитро разтворители, причиняващи големи щети на структурата на акрила, не може да има проблем с ремонта.

Ако прочетете отзивите за възстановяването на баните, можете да научите много полезна информация за резултатите от ремонта на акрилни санитарни устройства у дома.

Събрахме за вас следните изразени мнения на хора

  • Съществуващите чипове на пръв поглед бяха възстановени доста качествено, но с подробен преглед бяха забелязани малки нередности. Като цяло стана много по-добре, отколкото беше;
  • в края на шест месеца след ремонта (в къщата) и работата на банята, няма оплаквания относно външния вид на устройството, само няколко драскотини в границите на нормата;
  • много доволен от липсата на химически мирис по време и след възстановяване;
  • в сравнение с емайла на старата проба, акрилното покритие има идеално гладка повърхност и е приятно усетено;
  • полученият ефект напълно оправдава очакванията;
  • един от евтините методи за възстановяване на банята;
  • не изисква разглобяване на старото устройство и тръбопровода;
  • отрицателна точка - можете да използвате банята само една седмица след ремонта;
  • акрилният емайл е доста устойчив на "рани";
  • има малки неравности в покритието - където слоят от течен акрил е удебелен и са намерени ленти под формата на гънки;
  • В случай на повреда на акрилното приложение, той може да започне да се отстранява от слоя;
  • се грижи само за меки меки средства, без да се включват абразиви. Безгрижното приложение на миещия препарат за баните "Frosch" става изпълнено с факта, че банята е покрита със светло жълти петна, които не се отстраняват по никакъв начин.

Актуализирайте ваните с течен акрил

Актуализирайте ваните с течен акрил

В някои случаи, например, при безскрупулни ремонти, няма друга алтернатива, освен възстановяването на ваните с течен акрил. В този случай акрилните вани се възстановяват чрез нанасяне на покритие със специално съединение или, алтернативно, с течен разтвор на течен акрил.

Sheer баня реконструкция акрилова операция самонивелиране състои от действия, които са процес спокойно приложение акрилен втвърдител сместа и цялата повърхност на ваната. Добър поток, гъвкавост и повишен период на втвърдяване течен акрил му позволява да увеличите потока и дълбоко проникне през порите и дефекти, затегнете малки драскотини и малки чипове, формирани на повърхността на ваната. Равномерният слой покритие създава силна връзка между основната и предишната основа. Обикновено ликьор технология не изисква полиране, създава перфектно гладък слой по стените и дъното на ваната, има безупречно устойчивост на удар. Акрилната маса не съдържа киселини и ацетон, е екологично безупречен продукт и няма мирис.

При правилното възстановяване, това покритие не става жълто и е гарантирано, че ще работи за около 10-15 години.

Много често, когато става дума за акрилни вани, много объркват самия акрилен материал и продуктите от стъклени влакна, покрити с компонент на базата на полиестерни смоли (gelcoat).

С видимата идентичност такива бани имат значителна разлика в състава на покритието, така че възстановяването на акрилни продукти и вани от гелокера се извършва по различни начини и средства.

За да се разграничи визуално акрилната вана от фибростъкло, достатъчно е да се сравни дебелината на нанесения слой на отрязването на страничния шелф или на шийката на мивката. В този случай, акрилното покритие е с дебелина 5-6 mm, а за покритието с гел покритието е с дебелина не повече от 1 mm.

Отзиви за възстановяване на бани с течен акрил

  • При подготовката на банята имаше лек химически мирис за възстановяване и по време на процеса на нанасяне на покритието. Но доста бързо (след един час) след извършените работи миризмата на практика изчезна;
  • след покритие с насипни акрилни вани стана лъскава - не по-лоша от новата;
  • цветът има приятен леко жълтеникав кремав цвят;
  • при пълнене на банята шумът от изливащата се вода е много по-тих, отколкото при използване на стоманени или чугунени вани;
  • изпълнението на ремонтната процедура е много по-удобно и по-лесно от инсталирането на нова баня;
  • Малки зърна от пясък са видими, какъвто е случаят с ръчно рисуваните автомобили. Разбира се, домашните условия далеч не са фабрики;
  • Процесът на смилане е един от неприятните моменти;
  • желателно е да се предпази повърхността на ваната от падане на тежки предмети в нея и ако е необходимо да се поставят предмети във ваната, е необходимо да се поставят специални килими на дъното;
  • лошата термична стабилност и от много гореща вода може да загубят своята оригинална форма;
  • предимствата покриват недостатъци с интерес;
  • с времето става жълто в областта на слива;
  • ако не следвате инструкциите и не бързайте, тогава приложените слоеве няма да имат време да изсъхнат и след това покритието ще се разпадне;
  • водата в банята след възстановяване с акрил запазва топлината три пъти по-дълго от температурата в старото устройство.

В крайна сметка, като се имат предвид всички предимства и недостатъци на акрилните вани, можете да направите окончателно заключение. Цялата получена информация и информация за възможните видове повреди и възможности за ремонт на водопроводни тела могат да бъдат полезни на обикновения човек на улицата. Всеки потребител иска да направи правилния избор - ремонт на стара баня или закупуване на нова. В този случай, не е необходимо да се лишава вниманието от алтернативна възможност - реконструкция на бани с насипен акрил.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Методи за почистване на акрилни ваниМетоди за почистване на акрилни вани
Избор на вана чугун, акрилИзбор на вана чугун, акрил
Как да избера подходящата ванаКак да избера подходящата вана
Основни форми на баниОсновни форми на бани
Акрилна боя и нейното приложениеАкрилна боя и нейното приложение
Къде да купя качествена баня?Къде да купя качествена баня?
Монтаж и характеристики на акрилната ванаМонтаж и характеристики на акрилната вана
Предимства на чугунните бани от фирмата квадратураПредимства на чугунните бани от фирмата квадратура
Как да изберем най-добрата акрилна баня?Как да изберем най-добрата акрилна баня?
Възстановяване на ваните качествено и на разумни цени от вана реставраторВъзстановяване на ваните качествено и на разумни цени от вана реставратор
» » Ремонт на акрилни вани
© 2021 BggeHat.com