Организацията на работното място на здравето на детето зависи от вас

Детето трябва да расте здраво. За любимите родители това е аксиома. И събирането на детето в училище, възрастните са длъжни да се грижат за работното място на ученика. Млад ученик трябва да има място, където ще бъде удобно и приятно за него да се подготви за следващия учебен ден.

Цената на безразсъдно закупени мебели - подкопава здравето

Според статистиката от Министерството на здравеопазването до края на 11 клас на броя на късогледите деца нараства с 30. А някои педиатри предлагат да се въведе понятието "училище сколиоза" в медицината. Нарушаването на позата и кривината на гръбнака за децата в училищна възраст е реален риск.

За да замени мебели и осветление в училище обикновените родители не могат да го направят. Но у дома да организираме работното място на учениците е прякото им задължение. Това е задача, която изисква сериозен подход, защото цената на грешката е здравето на детето.

До края на 11-и клас броят на децата с увреждания се увеличава с 30

До края на 11-и клас броят на децата с увреждания се увеличава с 30

Преди да отидете в магазина, е полезно да проучите профилната литература. Оказва се, че организирането на работното място на ученика не е лесна задача. Необходимо е да се вземат под внимание много нюанси, като се започне от типа маса, столове и завършва с тяхното местоположение. В края на краищата, дори и маркови ергономични мебели, инсталирани на неправилно място, ще навредят на детето.

Правилно подреждане на мебели

Когато организират работно място за ученик, родителите трябва да вземат предвид няколко фактора. Ако е възможно, опитайте се да дадете на учебното заведение определена тайна. Разбира се, най-добре е да дадете на детето отделна стая, но за много семейства това е лукс.

Докато се ангажира, детето не трябва да седи на гърба на главата до вратата

Докато се ангажира, детето не трябва да седи на гърба на главата до вратата

Създаването на място за учениците да практикуват, отчитат не само техническите характеристики на мебелите, но и препоръките на психолозите. Например, когато се ангажира, детето не трябва да седи на гърба на главата до вратата. Това създава психологически дискомфорт. Идеален - когато е зад стената. Осигурете на детето възможност да наблюдава стаята, където подготвя уроци. Ако някой отвори вратата, студентът не трябва да се обръща да го види. Е, ако може да погледне навлизащите, просто да обърне главата си. Не е лош вариант - местоположението близо до прозореца. Но само когато таблицата за ученика е поставена от него малко настрани. Това ще предотврати появата на отблясъци на екрана на компютъра и няма да позволи слънчевата светлина да заслепи детето.

Природното осветление в класната стая е задължително. Обмислете обаче някои функции. Ако детето е с дясна ръка, поставете масата така, че светлината да пада върху плота вляво. За лявата ръка, съответно, обратно.

Разбира се, не винаги е възможно да се следват всички препоръки, но има правила, които трябва да бъдат взети под внимание:

  • Работното място, организирано в центъра на стаята, е отлично решение за родителите. Те могат да контролират детето от всяка точка на стаята. Но да се работи едно дете в такива условия ще бъде неприятно. Той, като възрастен, се нуждае от лично пространство;
  • Не можете да създавате условия за работа в кухнята. В повечето случаи това е не само зона за готвене, но и място за срещи. Да не говорим за факта, че храната и проучването са несъвместими понятия;
  • Телевизорът трябва да е далеч от работното пространство, доколкото е възможно. Най-малко 2 метра - разстоянието е безопасно с телевизионното излъчване.

Ако е необходимо, можете да организирате маса за класове дори в обща стая. В този случай ще трябва да прибягвате до различаване на помещението в зони. За да направите това, можете да използвате екрани, рафтове, подиуми и т.н.

Таблица за класовете - "сърцето" на работното пространство

Ключовият елемент на кабинета е добро удобно бюро. Това правило работи за деца. Дизайнерите и дизайнерите на мебели внасят много изисквания към бюрото на детето. Основната му задача е да осигури на учителя удобство.

Ключовият елемент на стаята е добра удобна маса

Ключовият елемент на стаята е добра удобна маса

Правилната височина на масата се определя, както следва: детето, поставящо лактите си на плота, трябва да докосне слепоочията си в слепоочията си. При ниско обзавеждане ученикът ще бъде прекалено наклонен и в резултат ще има проблеми със стойката. Прекалената височина ще доведе до разтягане на детето, което ще доведе до преждевременна умора и загуба на внимание.

В допълнение, ширината на плота на масата също има значение. На него поставете компютъра, а препоръчителното разстояние от монитора до очите е 60-70 см. Обърнете внимание на ъгловите маси, където компютърът и работната площ са демаркирани.



Позата на детето се формира не само от височината на масата, комфорта на стола, но и от наклона на масата. Ако искате, можете да си спомните бюрото с лек наклон. Този дизайн намалява тежестта върху гръбначния стълб и осигурява правилно осветление при четене и писане. Добър вариант е една маса с регулируем наклон на маса.

Какво трябва да бъде училището стол?

Когато работите, ръбът на масата трябва да бъде на нивото на слънчевия сплит на детето. Но децата, както знаете, растат. Ежегодно закупуване на таблици с необходимата височина, макар и некритично, но бие на бюджета на семейството. Най-добре е да си купите добър анатомичен стол с регулируема височина.

Един ученик по-добре да си купи добър анатомичен стол с регулируема височина

Един ученик по-добре да си купи добър анатомичен стол с регулируема височина

Разбира се, не е нужно да купувате първия стол с надпис "анатомичен", но този, създаден специално за деца. За да купите такава мебел не е трудно, трябва да знаете няколко препоръки, които са лесни за запомняне:

  • Височината на седалката и наклона на облегалката трябва да са регулируеми. Днес това не е проблем;
  • Необходимо е да се определи височината на стола. Идеална е опцията, когато краката на детето, седящи на един стол, се огъват под ъгъл от 90 °. Остър ъгъл и високи повдигнати колене - височината е недостатъчна, тъпият ъгъл е прекомерен;
  • Не бъркайте мебели за студенти с офис и игри. Стол с инвалидна количка или висок стол от детската стая няма да е подходящ за дете. Мебели за класове и се нарича училище, с покупката му се ръководи от теглото на студента. По правило средната стойност варира от 40 до 50 кг;
  • Общото изискване за всички мебели е безопасността. Това не е само за надеждността на конструкцията, но и за материалите, използвани при нейното производство. Най-лесният начин да се уверите, че обзавеждането не навреди на детето, е да поискате сертификат за качество.

Друго изискване за училищния стол - трябва да е красиво. Това не е шега - детето трябва да се развива в хармония. И красотата в това не е на последно място. Между другото, вие и детето имате различни идеи за красивата. Опитайте се да намерите компромис.

Видението на детето зависи от осветлението

Миопията е бич на съвременната младеж. Ако погледнете статистиката, се оказва, че страдат 37. средната за всеки четвърти руски изпитват проблеми със зрението сред учениците късогледство университети. Оптометристи и офталмолози прекарват много изследвания за опасностите от компютри, телевизори и т.н. Но всички те потвърждават едно правило - .. За визията, което трябва да се грижи за дете. И това е невъзможно без подходящо осветяване на работното място на ученика.

Родителите трябва да осигурят подходящо осветление на работното място на детето

Родителите трябва да осигурят подходящо осветление на работното място на детето

Децата рядко правят домашни уроци, когато идват от училище. Много от тях се занимават с избираеми класове, посещават спортни отделения или просто ходят навън. По правило подготовката за следващия учебен ден започва вечер. Ето защо родителите трябва да осигурят достатъчно покритие на работното място на детето.

Горната светлина присъства във всяка стая, но в стаята на ученика има високи изисквания към нея. Например, масивните кристални и стъклени полилеи с техните акценти ще създадат ненужно натоварване на очите на детето. Отличен вариант - халогенни лампи, придаващи мека дифузна светлина.

Настолните лампи се избират с не по-малко стриктност. Силата на лампата не трябва да надвишава 60 W. В противен случай, светлината ще отразява от бялата хартия и гумата на очите на ученика.

Какво друго си струва да се обърне внимание?

Когато изграждате ъгъл за класове, не забравяйте за близкото бъдеще. Децата растат бързо, така че предпочитайте мебели, чийто размер може да се промени. В противен случай първоначално ще трябва да залагате на стандартни мебели или да променяте ситуацията в детската стая всяка година. В първия случай рискувате здравето му във втората финансова година.

Взимайки мебели за детското заведение, обръщайте внимание на полезни неща: магнитни дъски, допълнителни рафтове и специални контейнери. За разлика от обикновените кутии, те винаги са на разположение. Когато детето е на предучилищна или младост, се препоръчва да се съхраняват важни неща на очевидно място. В противен случай той може да забрави за тях. Отличен вариант - прозрачни модули или контейнери, фиксирани в зоната на работния плот.

Както виждате, не е толкова трудно да се подготви ученик с работно място за домашна работа.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Детски пъзели килими за пълзящи развиват бебеДетски пъзели килими за пълзящи развиват бебе
Интериор на разсадникИнтериор на разсадник
Имате ли нужда от английски за деца?Имате ли нужда от английски за деца?
Детето на детето ви, как най-добре да се оборудва?Детето на детето ви, как най-добре да се оборудва?
Детски бюра в домашния интериорДетски бюра в домашния интериор
Детски столовеДетски столове
Удобни детски легла в детските стаиУдобни детски легла в детските стаи
8 Съвети за подобряване на децата8 Съвети за подобряване на децата
Осветление в детската стая какво да вземем предвидОсветление в детската стая какво да вземем предвид
Как да оборудвате детска стая, където живеят няколко децаКак да оборудвате детска стая, където живеят няколко деца
» » Организацията на работното място на здравето на детето зависи от вас
© 2021 BggeHat.com