Контейнер с поточна и поточна сърцевина за полуавтоматично заваряване

Използване на полуавтоматичен заваряване в сравнение с конвенционален апарат ръчно електродъгово заваряване и повишава качеството на геометрията на заварка, която осигурява автоматично подаване на заваръчната тел действа като електрод. При заваряване с прости кабелни знаци е необходимо допълнително оборудване с газ-цилиндър, за да се създаде защитна среда от въглероден диоксид в заваръчната зона. Когато полуавтоматичното устройство е закупено за битови нужди, не е много изгодно да се вземе газов цилиндър с всички необходими ленти. Вместо това е по-лесно да си купите специална прахообразна или поточна заваръчна тел.

Прахообразен проводник

За операции по заваряване, телта с циркулиращ поток се използва сравнително напоследък, но мащабът на нейното използване нараства постоянно. В допълнение към високата ефективност, важен фактор е спестяването на заваръчния материал, когато се работи с тел с обработен с поток материал.

Поради своите качества този тип тел за полуавтоматични машини е широко използван в машиностроенето, корабостроенето и много други индустрии.

Прахообразният проводник за полуавтоматични машини без използване на газ се нарича самозащита. Защитата на заваръчната вана се дължи на компонентите, които съставят праха. За заваряване на различни степени от стомана се произвеждат съответните степени на тел с обработен поток и с различни напречни сечения.

Филтърна тел



В структурата си потокът проводник за полуавтоматична машина не се различава от потока с жична жица. Съставът му включва железен прах, който участва в образуването на заваръчен шев. Изгарянето в процеса на заваръчен поток освобождава въглероден диоксид, така че не се изисква допълнително захранване с допълнителен газ в заваръчната зона.

Дори и в поточната жица в заряда, специалните добавки значително намаляват разпръскването на метала по време на заваряване.

В допълнение към ефикасността и икономичността на заваряване материал може да се спомене и възможността за правене на заваръчни работи по открит терен, дори и с доста силни ветрове, тъй като облакът се получава въглероден защитава заваръчната вана.

Технологичният процес, използващ прахообразни и поточни проводници, е подобен на заваръчните шевове с конвенционална тел

Осъществява се тел от различни диаметри, започвайки от 0,6 мм. Необходимият диаметър се избира в зависимост от тока на полуавтоматичното устройство и дебелината на заварения метал.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Заваръчна телЗаваръчна тел
Технология на заваряванеТехнология на заваряване
Заваряване с аргонова дъгаЗаваряване с аргонова дъга
Газова заваркаГазова заварка
Електромагнитно заваряванеЕлектромагнитно заваряване
Заваряване под водаЗаваряване под вода
Оборудване за заваряванеОборудване за заваряване
Заваръчни полуавтоматични машиниЗаваръчни полуавтоматични машини
Избор на машина за заваряванеИзбор на машина за заваряване
Заваряване на лентови триониЗаваряване на лентови триони
» » Контейнер с поточна и поточна сърцевина за полуавтоматично заваряване
© 2021 BggeHat.com