Вентилация в къщата

Вентилация в къщата

Основното състояние на комфорта в идеалния дом е добра вентилация. Проблемът с вентилацията е сравнително нова тема, тъй като доскоро в къщите имаше стари прозорци, благодарение на които имаше въздушен поток отвън.

Новите технологии, запечатаните прозорци и врати, както и изолацията, доведоха до значително влошаване на естествената вентилация. Поради това в момента основният принцип е добрата вентилация и енергоспестяването, а впоследствие благосъстоянието в домовете на хората и ликвидирането на влага, което може да разруши строителството на къщата.

Климатикът ще реши проблема с липсата на вентилация? Той има една задача - да поддържа подходящи физически параметри и обикновено не влияе на състава на въздуха. Благодарение на системата за двойна филтрация можем да премахнем и да неутрализираме праха или органичните замърсители. Това е особено важно за страдащите от алергии, както и за пушачите, защото можем да се отървем от миризмите на тютюнев дим.



Производителите на запечатани прозорци са измислили така наречената микро-вентилация, която не е нищо повече от снижаване на налягането на прозорците и се състои в изпълнението на специални дупки в тях. Това решение не решава целия проблем с вентилацията, тъй като не гарантира достатъчно въздух на жителите. Както показва името му, тя е вентилация в микроскопичен обем, така че въздухът е достатъчен само за къщата, а не за нейните жители.

Видове вентилация

притегляне

Работи върху принципа на падане на налягането вън и вътре в къщата. По този начин интензивността на въздушния обмен ще зависи от атмосферните условия. Неговите предимства са прости и евтини в строителството и в експлоатация, отсъствието на механични елементи. Недостатъци - работи в зависимост от метеорологичните условия, не работи, когато улицата е по-топла от тази в сградата, контролът на капацитета е силно ограничен, през зимата причинява значителна загуба на топлина.

механичен

Приемът на въздух се извършва по обичайния начин чрез прозорците или вентилаторите на стената. Предимства - не се нуждаят от значителни финансови разходи, ефективността не зависи от времето и температурната разлика, позволява ви да контролирате интензитета на въздушния обмен. Недостатъци - необходимостта от отваряне на прозорци или инсталиране на вентилатор. Изисква диск, консумира електричество, може да се повреди. През зимата тя причинява голяма загуба на топлина.

Механична вентилация в комбинация с възстановяване

Предимства - осигурява обмен на въздух в необходимата сума, докато няма зависимост от времето. Използваната автоматизация може да контролира ефективността. Малки оперативни разходи. Възможно е филтриране, предварително нагряване или охлаждане на свеж въздух. Недостатъци - високата цена на инсталацията. Изисква механично задвижване.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите ефективна звукоизолация на апартамент?Как да направите ефективна звукоизолация на апартамент?
Как и кога да проверявате и ремонтирате вентилацията в апартамента?Как и кога да проверявате и ремонтирате вентилацията в апартамента?
Вентилация в гаража как да нарисувате качулката самиВентилация в гаража как да нарисувате качулката сами
Монтаж на вентилация в апартамент с пластмасови прозорциМонтаж на вентилация в апартамент с пластмасови прозорци
Вентилация в котелното на частна къщаВентилация в котелното на частна къща
Защо на пластмасови прозорци се нуждае от микро-вентилацияЗащо на пластмасови прозорци се нуждае от микро-вентилация
Вентилация salda в УкрайнаВентилация salda в Украйна
Какво е вентилацията в къщата?Какво е вентилацията в къщата?
Вентилацията в опъната тавана е устройствоВентилацията в опъната тавана е устройство
Правилен избор на пречиствател на въздухаПравилен избор на пречиствател на въздуха
» » Вентилация в къщата
© 2021 BggeHat.com