Изчерпване на правилната инсталация

Екстракция: правилна инсталацияЗа да инсталирате нова качулка, можете да се свържете с специалистите за помощ или да направите сама тази инсталация.

Всяка инсталация е придружена от инструкция за инсталиране. Задължителното обучение е обект на обучение. Особено внимание трябва да се обърне на чертежа, който е приложен към него.

За да определите мястото, където ще бъде фиксиран качулката, трябва да вземете предвид неговия дизайн и модел. Качулките са разделени на: остров, вграден и стенен. Капакът на острова трябва да бъде прикрепен към тавана, стената - близо до стената, вграденият аспиратор е поставен вътре в кухненския шкаф.

В зависимост от типа табела се изчислява височината на качулката. Необходимо е да се вземат под внимание установените норми: към електрическата печка трябва да се фиксират на разстояние 50 см от газовия уред - от 65 см. Тези правила за монтиране на капака над плочата предотвратяват възможността за запалване на филтрите. Въпреки това, за да монтирате аспиратора твърде високо над печката - няма смисъл: ако разстоянието надвиши 85 см, захранването за смучене на въздух няма да бъде достатъчно.

Кухненските абсорбатори, които работят в режим на рециркулация, и качулките, които работят на изхода за въздух, имат различен монтаж. За фиксирането на първия тип качулка има място на стената за подреждане на дюбели. В зоните за маркиране дупките се отварят и дюбели се задвижват, към които се закрепва качулката към стената. Последната стъпка: на качулката остава да се поставят декоративни сменяеми панели и да се свържете към мрежата.



Моделите, които работят с отработените газове, изискват по-маловажна инсталация. За да се гарантира, че те осигуряват висококачествена собствена функционалност, те трябва да бъдат свързани към вентилацията посредством вентилационната тръба. Понякога е необходимо да се направи допълнителна вентилация, която да гарантира най-доброто изтичане на въздух. При монтажа на вентилационната тръба трябва да обърнете внимание на нейния диаметър. Колкото по-голям е диаметърът, толкова повече въздух ще изпусне изпускателната тръба. Най-добрият вариант е тръба с еднакъв диаметър по цялата му дължина. Ако внезапно се наложи (поради конструкцията на вентилационната система) намаляване на диаметъра на съществуващата тръба, тя трябва да се намали с адаптери с малък диаметър.

Материалът, от който е направена вентилационната тръба, също е важен. Най-предпочитани са гладки и гладки PVC тръби, а не извити и гъвкави гофрирани въздушни отвори. Между другото, ребрата на гофрирани тръби са виновници на допълнителен шум по време на работа на качулката и пречат на нормалната циркулация на въздуха.

Когато инсталирате вентилационната тръба, не забравяйте, че колкото повече завои и завои, толкова по-ниска е смукателната мощност.

Прикрепете въздушния отвор към стената със специални скоби, които по-късно са украсени с елементи от кухненски мебели.

Е, ако се интересувате от дървена спирална стълба - посетете сайта pragmatick.ru. Само там ще намерите всичко за функциите на инсталирането на спирално стълбище във вашия дом.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Схеми и чертежи на кухнята с оглед на размеритеСхеми и чертежи на кухнята с оглед на размерите
Вратовръзка за качулка как да го маскираш във вътрешността?Вратовръзка за качулка как да го маскираш във вътрешността?
Възможно ли е да свържете самата печка?Възможно ли е да свържете самата печка?
Как да инсталирате необходимите инструменти и процедура за свързване на съдомиялната машинаКак да инсталирате необходимите инструменти и процедура за свързване на съдомиялната машина
Свързването на аспираторите в кухнята с вентилацията неприятните миризми ще изчезнат завинаги!Свързването на аспираторите в кухнята с вентилацията неприятните миризми ще изчезнат завинаги!
Замяна на газмер в частна къщаЗамяна на газмер в частна къща
Как се проектира ролетните щори, закрепени към пластмасовите прозорциКак се проектира ролетните щори, закрепени към пластмасовите прозорци
Stretch таван байпас тръба - направете го заедноStretch таван байпас тръба - направете го заедно
Височината на инсталацията на капака над газовата печка избира оптималното разстояниеВисочината на инсталацията на капака над газовата печка избира оптималното разстояние
Телескопичните качулки са предимства и недостатъциТелескопичните качулки са предимства и недостатъци
» » Изчерпване на правилната инсталация
© 2021 BggeHat.com