Как да си направите висококачествена хидроизолация на пода

Когато правите основен ремонт на подове, е много важно да направите висококачествена хидроизолация, вместо просто изравняване на повърхността. Погрешно е да се приеме, че тази процедура се извършва изключително в помещения, където нивото на влажност се увеличава. Всъщност, хидроизолацията на пода с вашите ръце е необходима навсякъде, за да се предпази покритието от унищожаване и бързо износване.

Защо се нуждая от хидроизолация?

Основната функция на тази мярка е да предпази материала от помещението и подовата настилка от прекомерна влага и разрушителна кондензация.

Водата може да проникне навсякъде и да доведе до изпаряване (кондензация), което води до бързо унищожаване на всякакви материали, до разпадане на дървени подове и разрушаване на цимента.

Към днешна дата съществуват няколко оптимални методи за хидроизолация, които са особено подходящи в случаите, когато се приема, че всички работи трябва да се извършват самостоятелно. Така че, хидроизолацията на дървен под не се различава много от циментовия под. Като подходящ материал подходящ покривен материал, помага да се осигури достатъчна защита за по-дълъг период от време. В случаите, когато се изисква временна защита срещу прекомерна влажност, плътният полиетилен също се справя добре със зададените задачи.

Техника на основните творби

Независимо от това, какъв материал се използва (рубероид или полиетилен), той трябва да покрива цялата повърхност на пода, леко опакован по-близо до стената. Между лентите е по-добре да се закрепят. Отлично за лепило - мастика, и ръбовете, които са по-близо до стената, приложени с помощта на боя лента.

В случаите на стоманобетонни подове е необходимо да направите обичайната замазка отгоре, след което да е достатъчно просто да отсечете изпъкналите ръбове.

В случай на дървен под, най-добре е незабавно лежаха ламинат, използване специален субстрат. В този случай няма други опции. В този случай се изискват специални грижи със самозатягащи се винтове, които са достатъчно лесни за шиене на покривен материал, след което не може да има проблем с достатъчна и висококачествена хидроизолация.

Уплътнявате хидроизолацията

Мастика за пода

Мастика за пода

Много труден и трудоемък начин е хидроизолацията. Тя прекарва повечето от експертите, но ако сте решили по принцип да изпълни себе си, трябва да се отбележи, че цялата работа изисква максимална точност, тъй като самата процедура участват горещ асфалт мастика или повишена температура. Ако подът е водоустойчив на земята, този метод е най-подходящ.

Самият процес е както следва. Повърхността, която ще се използва при работа, е екранирана с плоскости, за да се разпространи разтвора в желаната посока. Подът е предварително изсушен със специална сешоар или фурнир. След като се подготвят всички подготвителни процедури, битумът, нагрят до желаната температура, а именно до 140 градуса по Целзий, се излива и се разпределя равномерно върху повърхността.

Още веднъж трябва да се отбележи, че работата трябва да се извърши много внимателно, тъй като става въпрос за забранителни температури и реална заплаха за самонараняване или нараняване.

Боядисване на изолация

Боядисване на изолация

Боядисване на изолация

Друг вид защита срещу висока влажност на пода е хидроизолацията на боята. Този вид защита е предназначен предимно за дървения под, но хидроизолацията на бетонния под не е изключена по този начин. Извършва се с битум или полимерен лак. Трудно е да се нарече издръжлив, но като временна опция тя се вписва перфектно. Приблизителният живот на такава защита е приблизително пет години.

За да се извърши такъв процес независимо, е необходимо да се подготви повърхността и да се почисти. С помощта на наземен разтвор, нанесете два слоя върху самата повърхност и след това може да бъде боядисан.

Мазилка изолация

Прилагането на хидроизолацията на мазилката, повърхността на самия под е покрита с няколко слоя полимерни добавки или цимент. Надеждността на този метод е няколко пъти по-голяма, но директно ще зависи от твърдостта на самия дизайн. Благодарение на простия процес на инсталиране, този метод често се използва за осигуряване на защита срещу влага за дървения под, особено в случаите, когато се увеличава заплахата от разлагане на подовата настилка.

Как да направите хидроизолационен под с вашите ръце по този начин?

Достатъчно просто. След като са извършени всички необходими препарати, се приготвя циментова смес, в която може да се добави пясък. Съотношението между тях ще бъде приблизително 1 до 2. Нанесете първия слой възможно най-равномерно и с малък слой.

Времето за сушене на първия слой трябва да бъде най-малко 15 минути. След нанасяне на няколко слоя, през деня хидроизолацията се навлажнява активно и след това се оставя да изсъхне напълно, като се изключат всички възможни механични ефекти.

Дъбова изолация

Материали за хидроизолация

Хидроизолации. материали

С този метод, както и в други случаи, активно предпазваме пода от бързо застаряване и разрушаване от влага. Този метод включва създаването на цялостен многослоен килим от листове и рулони от различни материали.

Неговата инсталация започва с подготовката на повърхността, след което върху нея се полага мастика, а след това и материалите се полагат постепенно в слоеве. Завършване на работата може да се счита shpaklevku ръбове.

Независимо от конкретния метод, който предпочитате, трябва стриктно да спазвате всички правила за безопасност и да следвате всички указания и препоръки.

Само в този случай е възможно да се осъществи процесът на инсталиране на качествена хидроизолация, която за много години надеждно ще предпази от прекомерна влага и преждевременно унищожаване на пода. Ако знаете всички основни препоръки и технологии, тогава можете да направите тази работа, както и всеки специалист.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Хидроизолация на пода под замазкатаХидроизолация на пода под замазката
Хидроизолация на пода със собствените си ръцеХидроизолация на пода със собствените си ръце
Етаж хидроизолация преглед на съществуващата гама от материалиЕтаж хидроизолация преглед на съществуващата гама от материали
Хидроизолация на основатаХидроизолация на основата
Колко дълго изсъхва циментовата настилка?Колко дълго изсъхва циментовата настилка?
Хидроизолация на пода преди замазка в къщата и апартаментаХидроизолация на пода преди замазка в къщата и апартамента
Хидроизолации Tehnonikol за основаХидроизолации Tehnonikol за основа
Хидроизолация на основата със собствените си ръцеХидроизолация на основата със собствените си ръце
Хидроизолационни хидроизолационни материалиХидроизолационни хидроизолационни материали
Водоустойчива за пулверизиране Течна гумаВодоустойчива за пулверизиране Течна гума
» » Как да си направите висококачествена хидроизолация на пода
© 2021 BggeHat.com