Подробни инструкции за полагане на плочки на пода

Полагане на плочки на пода

Най-често за завършване на пода в банята и кухнята се използват керамични плочки. На предимствата на този материал вече е казано много, така че си струва да се разработят по технологията на подреждане на плочки на пода - видеото на тази страница илюстрира целия процес от началото до края.

Независимо полагане на плочки е възможно от всеки, който може да държи строителни инструменти и мечти, за да спести малко за ремонт. За начало трябва да се отървете от старото покритие и да проучите състоянието на субстрата. Важно е да разберете дали има някакви разлики във височините и сложните дефекти.

Подробни указания

След демонтирането на старото покритие е необходимо да премахнете остатъците от строителството и максимално да почистите мястото за бъдеща работа. Тогава въоръжени с ниво и да разберете дали има пристрастия. Ако не надвишава 5-6 см, могат да се използват саморазливни смеси. Елиминирайте по-големите закъснения, необходими при излагането на железни маяци и циментово-пясъчна замазка.

Подготовка на пода

Подравнете повърхността на пода по два начина:

  1. Изсипете циментово-пясъчна замазка, като инсталирате предблоки.
  2. Възползвайте се от изравняващата маса.

Подготовката на пода за полагане на плочки започва с избора на метода. Това зависи от характеристиките на разликата във височината. Ако те са незначителни, препоръчително е да използвате втория вариант. При голяма кривина цимент-пясъчни замазки не могат да бъдат избегнати. В продажба за тази операция има готови смеси. Лесно е да работите с тях, тъй като върху опаковката са посочени подробни инструкции, в които са посочени необходимите пропорции и времето за пълно изсушаване.

Морските къщи се закрепват с гипсови плъзгачи и се насочват по тях, като запълват замазката. Сместа се разрежда в кофа и се разбърква в сграда смесител и крайния разтвор се излива на пода между двете радиофарове, изравняване с дълга правило.

Запълването започва от най-отдалечения ъгъл от входната врата, като периодично контролира нивото на наклона. Преди да нанесете настилката, повърхността на пода е внимателно подготвена. Същото се прави, след като разтворът се изсуши.

Алгоритъм за полагане на плочки

Тези, които не знаят как да поставят плочките на пода, могат да гледат видеото, но без подробно дублирано описание е абсолютно необходимо.

Облицовката започва да се прави, когато ремонтът на стените и тавана е завършен. Предварително в банята или в кухнята маркирайте първия ред. Направете го така, че в най-изявените области да са твърди плочки, и всички "подрязване" отиде под ваната или шкафове.

Обърнете внимание! Ако сте начинаещ, е по-добре да нарисувате линия на пода, която ще се превърне в водач. Опитни майстори използват нишка, опъната от една стена в друга.

След като всички тези препоръки са изпълнени, можете да смесите лепилото за плочки. Изберете лепилни композиции от известни марки, чието качество е извън съмнение. За да се спаси на този етап е невъзможно, защото последиците могат да бъдат опустошителни.



След това продължете съгласно следния алгоритъм:

  1. В кофа подгответе сместа, разбъркайте я с вода и разбъркайте със смесител за строителството. Пропорциите са посочени на опаковката. Не се опитвайте да експериментирате по този въпрос. Просто следвайте стриктно препоръките на производителя и решението няма да плува и ще стане прекалено дебело.
  2. Преди да нанесете лепилото, вземете широка четка и, като го потапяте в основата, изобилно пропуснете първата линия, върху която ще се постави малка или голяма плочка. Грундът трябва да се абсорбира добре и да изсъхне малко.
  3. За да подобрите качеството на адхезията на плочките към замазката, нанесете специално лепило за плочката, което прилича на консистенцията на шпатла. Прилага се със специален гребен, който разпределя състава равномерно върху повърхността на пода. Това ще позволи инсталация без ниво на сградата. Вижте подробното видео в майсторския клас - и ще разберете как да поставите сами плочките.
  4. Нанесете лепилото върху пода и върху самата плочка. След това го сложете стриктно по линията, леко натискане и, като че ли, го завъртете на пода. Постепенно, стъпка по стъпка, преместете се от далечната стена към изхода, като полагате слой по слой.

Как да изрежете елементи

Процес на подрязване

Правила за полагане на плочки на пода

Плочките обикновено са размазани, така че последният елемент трябва да бъде подрязан. Това може да бъде направено със специален инструмент - резачки за плочки.

Процесът на подрязване имитира рязането на стъклото. Първо, материалът се изрязва, след това с две ръце плочката просто се счупва по линията на рязане. Малките ъгли и чипове се извършват с клещи, клещи или кърлежи.

Обърнете внимание! При извършване на тази операция е необходимо да се носят защитни очила.

Ъгловите елементи са изрязани от българин, който се поставя върху диск за рязане на камък. За да направите това, изрязани плочки се правят от предната част на частта, а след това се дублират от долната страна на българската. След това фрагментът лесно пада.

Довършителни работи

Положените плочки на пода със собствените си ръце ще изглеждат естетически само ако следвате чистотата на ставите. Не оставяйте прекалено лепило върху предната повърхност. Те трябва да бъдат незабавно почистени със шпатула и гъба, без да се изчаква пълното изсъхване.

Положената плочка трябва да бъде оставена, като лепилото е добре хваната и напълно суха. Точното време, което е определено за този процес, е посочено върху опаковката на лепилото. След като е изсъхнал, можете да започнете фугиране и фугиране на фугите.

посочващо

Керамични подови плочки

Брави са направени, за да направи ставите равномерни. За тази операция използвайте шпатула шпатула, заедно с премахване на кръстове.

Замазката се излива във водата, масата се излива върху пода и с помощта на гумена шпатула се вкарва много внимателно в шевовете. В този случай, движенията на шпатула трябва да преминават наклонени към шевовете, за да се направят по-малко фуги в тях.

След като пастата е напълно изсушена, измийте керемидата от петна.

Това завършва работата и ако всичко е направено правилно, резултатът със сигурност ще бъде удовлетворен.

Обобщение по темата

Технологията за полагане на керемида не е толкова сложна, колкото изглежда на пръв поглед. Основното е да подготвим основата. Не бързайте навсякъде, препрочетете статията няколко пъти, гледайте видеоклипа, оценявайте способностите си и отидете на работа.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Полагане на керамични плочки със собствените си ръцеПолагане на керамични плочки със собствените си ръце
Технология на полагане на керамични плочкиТехнология на полагане на керамични плочки
Как да премахнете плочката от върховете на таванаКак да премахнете плочката от върховете на тавана
Как да изберем апартамента на вашите мечтиКак да изберем апартамента на вашите мечти
Какво трябва да имате предвид при ремонт на кухнятаКакво трябва да имате предвид при ремонт на кухнята
Как да поставите плочката на пода в банятаКак да поставите плочката на пода в банята
Избор на керамични плочкиИзбор на керамични плочки
Как да изберем керамични плочкиКак да изберем керамични плочки
Как правилно да поставите плочкаКак правилно да поставите плочка
Как да поставите керамични плочки?Как да поставите керамични плочки?
» » Подробни инструкции за полагане на плочки на пода
© 2021 BggeHat.com