Как да направите топъл под на лоджията със собствените си ръце

Топъл под на лоджията

Кой не мечтае да има топъл балкон или лоджия до след престоя един ден в един стол с чаша чай и да се насладите на красотата на родния си град, дори и през студения сезон? Такива хора просто не съществуват. Ето защо по време на ремонта в апартамента си струва да се мисли за това как да се оборудва отопляемият етаж на лоджията.

Като се има предвид, че в тази малка квадратна стая, и няма непосредствена близост отоплено помещение от дъното, отстрани и отгоре на икономически най-изгодната ще организира източник на топлина на пода и по този начин да се създаде допълнителна удобно място за почивка.

Сортове на топъл под

Ако вашият лоджия или балкон има достатъчно пространство, и да решите да я глазура / него, за да се създаде модерна дограма, извършване на финала и изолират стените, разположението на подово отопление е задължително. В този случай можете да сте сигурни, че по всяко време на годината и дори при най-студеното време температурата на въздуха няма да падне под +20 градуса. Разбира се, подреждането на топъл под на лоджия не е скъпо удоволствие, но има много предимства.

Обърнете внимание! Към днешна дата, производители на отоплителни системи могат да предложат на потребителите, които искат да се създаде топъл под в лоджия, модерна система вода, електрическа или инфрачервено отопление, което сили да се справи с тази задача и да се осигури комфорт.

За да решите кой е подходящ за вас, трябва да се запознаете с нюансите на всяка система и да направите най-добрия избор.

Воден под

Качественият подово отопляем под на балкона е в състояние ефективно да загрява стаята дори при най-силна студ. Друго важно предимство на този вид отопление е прост инсталационен процес, който включва подготовката на помещението, последващото полагане на тръбопровода и замазките.

Основните етапи са:

  • почистване на пода от строителни отпадъци;
  • Премахване на нередностите чрез изливане на циментова замазка;
  • маркиране на бъдещи температурни фуги;
  • подова изолация с плочи от минерална вата или пяна;
  • подсилване на мрежата за осигуряване на стабилността на тръбопровода;
  • инсталиране на контролна група;
  • изпитване на хидравлични системи;
  • поставяне на вторична армировъчна мрежа, което осигурява безопасността на тръбопровода при натоварвания на пода;
  • изливане на замазката, което се извършва само когато отоплителната система е под работно налягане;
  • Полагане на крайното покритие на пода, в идеалния случай - това е плочка.

Важно! Когато полагате водния под, не забравяйте, че всички изрезки от централното отопление ще бъдат незаконни. Следователно, без изключение, манипулация с тях е необходимо да се издаде голям брой разрешителни. В противен случай ще бъдат наложени глоби.

Инфрачервен под

Съвременен начин на отопление

IR филм под линолеум



Дизайнът на тази отоплителна система е направен в две версии - пръчка и филм. Основата на нагревателния елемент в инфрачервената система е графит или въглеродна паста, която е херметично запечатана в полимерен филм. Отоплителните елементи са свързани последователно, което позволява да се продължи отоплението на стаята, когато едната от тях не успее - което е изключително рядко. Дебелината на тази отоплителна система е само 0,4 мм, а широчината на произведените ролки може да бъде от 30 до 120 см с дължина 10-150 см.

В продажба инфрачервени отоплителни системи могат да се появят под различни имена - термо филм, резистивен или отоплителен филм, инфрачервена или въглеродна. Но принципът на работа за всички от тях е един и същ.

От гледна точка на инсталацията и сигурността, инфрачервената настилка е идеална възможност. Предимствата му включват:

  • достъпни разходи в сравнение с други системи;
  • топлината, излъчвана от инфрачервената система, не гори кислород;
  • с помощта на регулатори на температурата е лесно да се контролира температурата;
  • тя може да бъде монтирана почти под всяка подова настилка без устройството за бетонна замазка, което е много важно за балкони и лоджии в стари къщи. В края на краищата носещата способност на плочите намалява с течение на времето.

Като основа за инфрачервения под се използват специални нагревателни елементи, които излъчват топлина в инфрачервения спектър. Те затоплят не само пода, но и стените, както и всички елементи, разположени на балкона или лоджията, като същевременно създават най-комфортната температура.

IR-подовете са добре комбинирани с всички подови настилки - плочки, ламинат и линолеум, което прави тази система просто универсална и много удобна. След като поставите филмовата отоплителна система и покритието, можете да започнете да го използвате.

Кабелна система

Начин на полагане на кабели

Кабелът е зигзагован

Ако желаете, можете да използвате кабелна отоплителна система. Но той трябва да се използва само след като горната замазка е напълно изсушена, а този период е най-малко 28 дни. Етапите на инсталиране на кабелната система са както следва:

  • площта се изчислява;
  • подовата повърхност на балкона е подготвена;
  • нанася се топлоизолационен материал;
  • Поставя се монтажна лента, върху която впоследствие се монтира нагревателният кабел;
  • На една от стените е монтиран термостат;
  • се прави кабел и се свързва термичен сензор;
  • нанася се подовата замазка, чиято дебелина не трябва да бъде по-малка от 30 mm;
  • годни манто - често на леки материали, тъй като се има предвид теглото на замазка, керамични и други плочки, че е възможно да се намали значително носещата способност на котловани с балкон или тераса.

Отоплителни рогозки

Комплект за подово отопление

Отоплителна мрежа

Има и отоплителни системи, чието използване е възможно без изливане на замазката - това са отоплителни рогозки. Тези конструкции значително намаляват натоварването, което се намира върху подовите лагери.

Отоплителните рогозки се предлагат в едноядрени и двуядрени версии. Едножилната отоплителна мат е много по-евтина от дву-тел за отопление. Това се обяснява с факта, че едноядрената версия образува електромагнитно излъчване. Поради това не се препоръчва да се използва в помещенията, където хората постоянно са, въпреки че отговарят на санитарните стандарти. Освен това, за разлика от двупроводна блокирани кабел се състои от факта, че двата края на връзката се прави в една точка, а два проводника могат да бъдат свързани в единия си край.

Топлинните подложки се поставят както върху бетонната повърхност, така и върху старата плочка. В същото време всички видове подови настилки могат да се използват като завършващи довършителни работи.

заключение

Собствениците на апартаменти, които се използват за ефективно използване на цялото пространство в домовете си, често си мислят за това, как да оборудва топло етаж в лоджия или балкон, създавайки по този начин допълнително семейство и уединени места за почивка. Но в същото време е необходимо да се изчислят всички натоварвания, които допълнително се генерират от устройството на определена версия на топъл под.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Павел на лоджия или балкон със собствените си ръцеПавел на лоджия или балкон със собствените си ръце
Кухненски бокс с балконКухненски бокс с балкон
Как да изолирате пода на балкон или лоджия?Как да изолирате пода на балкон или лоджия?
Ние заменяме студеното остъкляване на фасадата с топлоНие заменяме студеното остъкляване на фасадата с топло
Направяме ли подовата настилка на балкона?Направяме ли подовата настилка на балкона?
Препоръки за изолация на балкони и лоджии от penokleksomПрепоръки за изолация на балкони и лоджии от penokleksom
Какви трябва да бъдат пластмасовите прозорци за балкона?Какви трябва да бъдат пластмасовите прозорци за балкона?
Отопление на балконаОтопление на балкона
Какво трябва да изглежда балконът или лоджията по отношение на предложените работи?Какво трябва да изглежда балконът или лоджията по отношение на предложените работи?
Повторно оборудване на лоджията в бараПовторно оборудване на лоджията в бара
» » Как да направите топъл под на лоджията със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com