Как да изберем вентилационна решетка за камина, ние разглеждаме основните правила

Определена част от хората се позовават на камини, що се отнася до конструкции, които изпълняват изключително декоративна функция във вътрешността на помещението. Тази гледна точка не може да бъде отхвърлена, защото не всички проекти са валидни.

Реалните горещи лехи с открит огън са едновременно елемент на творчество, декорации и също така отоплително устройство, което помага да се спести основното гориво, поддържайки комфортна температура в помещенията. В този случай собствениците трябва да разберат, че е необходима инсталирайте топлообменник Няма вентилационни решетки за камини.

Бяла версия в класически стил
Класическа бяла версия

Правила за подбор

В тематични строителни магазини или услуги, специализирани в нагреватели, можете да намерите широка гама от продукти за вентилация. Те се различават не само по отношение на стойността и марката, в която се произвеждат, но и по някои технически аспекти:

  1. Размерът и формата на самата решетка и нейните технологични дупки.
  2. Материал на производството.
  3. Повърхностното покритие може да отсъства или да бъде приложено.
  4. Допълнително оборудване с други елементи.

Що се отнася до формата, решетките са представени в такива варианти:

  • квадрат;
  • правоъгълник;
  • кръг;
  • овална;
  • без определена форма.
Модерен модел
Модерна версия

Това е последният вариант, който най-често поставя потребителите в задънена улица. Има продукти, които имат нестандартен вид и са представени в търговските мрежи само в едно копие, поради което те са рядкост. Те често се правят по поръчка, съгласно предварително предоставена скица от клиента.

Не е трудно да си представим, че цената на такава решетка ще бъде много по-висока от тази на масово произвеждания продукт. Работата е, че се прави в едно копие и това е трудоемък и финансово скъп процес както за производителя, така и за потребителя.

Що се отнася до отворите на камината решетки, те също могат да варират по форма и са:

  1. стандартни геометрични форми;
  2. прорез, тунел;
  3. Без определена форма.

Самата решетка за камината, както и нейните технологични дупки, могат да имат абсолютно всякаква форма, защото тези параметри не оказват абсолютно влияние и не намаляват функционалността на камината. Много е важно при покупката да се обърне внимание на размера на дупките, както и на площта, която заемат.

Щамповане с картина на елени
Оригинално щамповане с елен

Ако тези дупки няма да бъдат достатъчно големи, необходимото количество въздух не може да влезе на мястото на местоназначение, съответно, топлината в помещението не прониква, а с него и няма да се инсталира на температурата удобни за пътниците.

Не съществуват обаче конкретни параметри или формули, с които да е възможно да се определи подходящ размер на отворите във вентилационната решетка. Често потребителите прибягват до използването на стандартни параметри. Техните изчисления са направени от дълго време, но сега те се използват, защото те винаги вземат под внимание силата на пещта.

Материал на производството

В който и да е магазин купувачът отива зад камината, той не може да намери продукт, който да бъде произведен от пластмаса. Работата е, че температурата в камината може да достигне 150 градуса. Но ако се опитате, можете да намерите пластмасови решетки, които са няколко пъти по-евтини, но бързо стават безполезни.

В повечето случаи вентилационните решетки, които са монтирани в камерата на действащата камина, са направени от следните материали:

  • стомана;
  • чугун;
  • алуминий;
  • керамика.


Ако разгледаме дизайнерските характеристики, металните решетки са неразделна част от продукта, но някои производители предлагат заварени или подправени опции. Най-често първите два вида решетки се придобиват. Това е в тяхната широка наличност, защото те излязоха на масово производство, съответно, имат по-ниска цена.

Изключителна опция
Изключителен модел

Кованите решетки са специфични продукти, направени по поръчка или в малки обеми. Те имат по-висок естетически вид, но цената им е няколко пъти по-висока от цената на предишните продукти.

Разликата е и в декоративното покритие. Решетки, които отиват на масово производство, често по-скромни и стандартни елементи на бижута, но с фалшиви опции, не всичко е толкова прозаично. Такива декоративни решетки често са украсени с луксозни модели и къдрици, украшение и елементи от флорален дизайн.

По отношение на метода за преработка на продукти, често се практикува прилагането на боя на тяхната повърхност, устойчиви на високи температури, но е възможно и галванично покритие. В последната версия продуктът ще бъде покрит със слой от мед, хром или никел, а по индивидуални поръчки е възможно покритието да се покрие с разпрашване на скъпоценни или полускъпоценни метали.

Незначителни компоненти

Всеки елемент, инсталиран в камината, задължително трябва да бъде почистван и правилно поддържан. Решетките не са изключение и поради това производителите предлагат цели комплекти, които включват:

Стандартни цветове
Стандартни цветове
  1. Люк, чрез който е възможно да се плъзга решетката, ако е необходимо (може да се плъзга или да се люлее).
  2. Бариерната мрежа, която не позволява проникването в решетъчните клетки на различни насекоми.
  3. Слепи щори, с тях можете да настроите силата на потока на топъл въздух.

Всъщност, в зависимост от дизайна, тези продукти могат да бъдат интегрални или разглобяеми. Тези решетки за камината ще се различават в зависимост от начина на инсталиране. Тя може да бъде неподвижна, без възможност за премахване, но все пак е по-удобно, когато различните елементи могат да бъдат премахнати, което ще позволи по-задълбочена проверка на продуктите и тяхното почистване.

достойнство

На първо място, производителите отбелязват, че ако вентилацията е настроена правилно, нивото на ефективност се увеличава с 15-25. Финалната цифра зависи пряко от нивото на изолация на цялата къща, както и от площта на конкретната стая, където е необходимо да се нагрява.

В допълнение, можете допълнително да украсите вашето огнище с друг елемент, с който ще се съчетаете перфектно различни аксесоари, ако те се изпълняват с едно единствено стилистично решение.

От техническата страна, вентралната скара ще предотврати прегряване на горната част на камината. В зависимост от това колко високо е качеството на натоварването в пещта с камина, температурата може да се повиши с повече от сто градуса, но кутията се загрява вече на 150 градуса. Достатъчно високите температури не могат да носят всички материали, от които е изградена камината, което води до тяхната бърза деформация. Ако има налична вентилация, това може да се избегне.

Не много хора знаят, че във всяка камина е възможно да се създадат условия, при които ще има естествена циркулация на въздушните течения. За да се постигне това, трябва да бъдат инсталирани две решетки.

  1. В този случай първият елемент е монтиран в максималната възможна долна зона (той ще изтегля студения въздух, който се простира на пода).
  2. Втората решетка е монтирана на върха, там горещият въздух се издига, което ще задейства процеса на конвекция.

Вентилационните решетки за камината ще помогнат за извличане на максималната топлина от активния източник, като цената на запалването ще бъде значително намалена и нивото на ефективност, напротив, ще се увеличи.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Камини във вътрешността на селска къщаКамини във вътрешността на селска къща
Какъв вид камини за дачата саКакъв вид камини за дачата са
Камините за печки за къщи се избират по-често от потребителитеКамините за печки за къщи се избират по-често от потребителите
Отопление на къщата с каминаОтопление на къщата с камина
Как да използвате ъгловата камина в интериора, прости правилаКак да използвате ъгловата камина в интериора, прости правила
Аксесоари за камина 5 основни атрибутиАксесоари за камина 5 основни атрибути
Огърлица камина модерна тенденция на модерен дизайнОгърлица камина модерна тенденция на модерен дизайн
Дневна с камина, изработена в модерен стил, дизайнерски елементиДневна с камина, изработена в модерен стил, дизайнерски елементи
Типове и приложения на вентилационните таваниТипове и приложения на вентилационните тавани
Как да напиша камина във вътрешността на хай-тек стил, прости препоръкиКак да напиша камина във вътрешността на хай-тек стил, прости препоръки
» » Как да изберем вентилационна решетка за камина, ние разглеждаме основните правила
© 2021 BggeHat.com