Рамкостни панелни къщи за изграждане на уютен дом от готовите панели за няколко месеца

Рамковите панели са сглобяеми жилищни сгради. Те са изработени от готови елементи, наречени комплекти за дома, които се произвеждат по индивидуални размери в специализирани мелници. Технологията на изграждане на такива къщи е проста и разбираема.

Фабрика къща комплекти - напълно готови да се съберат на сградата!

Технологията на изграждане на жилищни сгради от рамкови панели е разработена преди повече от половин век. В страните от ОНД дойде съвсем наскоро от Северна Америка и Европа. Вътрешните потребители са привлечени от евтината къща, изградена за тази технология, както и от високата скорост на изпълнение на всички строителни дейности. Монтажът на панелните конструкции се извършва директно на строителната площадка. Човек си поръчва къща с определени размери и получава на разположение комплект от щитове. Остава само да се съберат в една структура, ръководена от определени правила.

Щитите (панелите) са вътрешни (от които се правят прегради) и външни. Структурно те са разделени на врата, слепи и прозорци. Панелите, представляващи интерес за нас, изпълняват всички основни функции на конвенционалните продукти и материали, използвани за изграждането на частни къщи - товарни, топлоизолационни, облицовъчни. Щитите за рамкова сграда имат три елемента. Те са изброени по-долу:

  1. 1. Дървени греди - част от захранването.
  2. 2. Изолация.
  3. 3. OSB табела. Тя играе ролята на кожата - отвътре и отвън.

Щитите се правят на автоматично или полуавтоматично оборудване съгласно следната схема. Първо, една рамка е направена от дърво с необходимите размери. Изолационен материал се поставя в него. Тогава конструкцията с топлоизолатора е покрита с OSB плочи. В резултат на това се получава набор от щитове, от които се създават напълно изработени комплекти къщи. Обърнете внимание, че панелите се остъргват стриктно според размера, предоставен от клиента. Ако дъските са направени без точното съответствие с разпоредбите на съществуващия проект, при инсталирането им има голяма вероятност за образуване на пукнатини.

Технология на строителството на панелни жилищни сгради

Технология на строителството на панелни жилищни сгради

Технологията на сглобяване на панелните структури - всичко се мисли!

Къщите с рамкови панели са конструирани от готови панели съгласно прост алгоритъм. Последователността на действията е, както следва:

  1. 1. Оборудваме основите.
  2. 2. Поставяме щипващия лъч.
  3. 3. Задайте припокриване на мазето.
  4. 4. Монтирайте водещата дъска по периметъра на стените. Прикрепете го с винтове.
  5. 5. Направете горния колан.
  6. 6. Сглобяваме вътрешни дялове и външни стени.
  7. 7. Попълнете свързващите зони на панелите с монтажна пяна.
  8. 8. Монтирайте покрива и изпълнете неговата топлоизолация.
  9. 9. Правим монтажа на покрива.
  10. 10. Поставяме врати и прозорци.

След това можете да продължите с полагането на комунални услуги в построената къща, а след това да се справите с външната облицовка и интериора.

Моля, обърнете внимание! Проектът на жилищния щит е по-добре да бъде поръчан в специализирано студио. Можете също така да използвате стандартните решения. Оптималният тип фундамент за малка къща е колонен. Такава фундамент може да бъде издигнат от развалини, азбестоциментни тръби, дърво, стоманени тръби, тухли, стоманобетон, бетонни блокове. Когато сградата е планирана да бъде покрита с камък, или къщата ще има голяма площ, е необходимо да се подготви основата на лентата. Но смятайте, че такава фондация ще изисква големи финансови разходи.

Къщата с рамкови панели изобщо не се свива

Къщата с рамкови панели изобщо не се свива

Лентов панел - основа за монтаж на панели. Полага се върху основата, която преди е била хидроизолирана с рубероид. В бара правим специални канали. Те са предназначени за поставяне на изоставането на пода. На Съвета. Стъпалото на монтиране на дървения труп трябва да съответства на размерите на топлоизолационния материал, на който ще бъде изолиран подът.

Ние събираме стени и покрив - ще споменем детската игра на дизайнера

След като инсталирахме направляващата дъска в ъглите на сградата, поставихме рамковите рамки на лагерите. Те трябва да бъдат фиксирани с ботуши, а отгоре да инсталирате още една лента. След това монтираме допълнителни стени. Обикновено те се намират в разстояние от закъснението на пода. Закрепването на всички стелажи се осъществява чрез винтове и метални ъгли.



След това монтажът на конструкцията се извършва като часовник. Поставихме готови панели на местата, предназначени за тях. Ако проектът беше правилно подготвен, няма проблеми с монтажа на щитове. Панелите са свързани помежду си в шаблона. Някои кошници са прикрепени една към друга с метални пластини. Но такива системи са редки.

Събираме рамката

Събираме рамката

Издухвайте шайбите от пяна между панелите и продължете с разположението на покрива. Има много възможности тук. Но повечето жилищни сгради от скелетен панел са покрити покрив от дъб. За неговото изграждане ще е необходимо да се инсталират мауерлат и решетка, да се направи каса и след това да се извърши хидроизолация.

Ако проектът на къщата има таван, покривът е изолиран.

Избираме покрива на Вашия вкус и бюджет. Подходящи и традиционни шисти, профилирани листове и в търсенето от съвременни частни предприемачи на метални плочки.

Външна и вътрешна работа - практична и елегантна декорация

Извън стените на рамката къщи обикновено са изправени с сайдинг - винил или метал. Първият бавно се нагрява под влиянието на слънчевата светлина, като държи къщата приятна прохлада. Желателно е металните продукти да се третират със слой антикорозивен състав. Блок хаус също е популярен. Този финиш материал е визуално подобен на скъп кръг лог. Той украсява стените на сградата и елиминира риска от навлизане на студен въздух. Блок къщата има специална връзка (заключване). Той осигурява бърз и лесен монтаж на финала. Важна точка! Сглобената блок къща трябва да бъде обработена с огнеупорни разтвори, които защитават дървесния материал от пожар.

Външно покритие на дограма

Външно покритие на дограма

За да украсите панелните къщи навън, се използват други материали:

  • Декоративна мазилка. С неговата помощ, на стените може да се даде почти всяка текстура.
  • Имитация на дървен лъч. Такива продукти са изработени от добре изсушена дървесина и специални добавки.
  • Изкуствен камък. Довършителни материали за любителите на необичаен и в същото време евтин дизайн.

Вътре стените на рамковите панели са украсени с плоскости, дървени изделия. Можете просто да нарисувате повърхността, да ги покриете с тапети или да украсите къщата с оригинална живопис. Но преди да завършите стените с някой от тези материали, всички повърхности, които ще бъдат покрити, трябва да бъдат изолирани с високо качество. Тази процедура се извършва най-удобно с помощта на полистирол или минерална вата. Тези топлоизолатори се монтират на предварително подреден водоустойчив слой. Последният е направен от пергаментна хартия (материалът се препоръчва от производителите на комплектите за дома, които обмисляме) или от обикновени полиетиленови фолиа.

Изграждането на панелни жилищни обекти, както виждаме, е в рамките на властта на всеки домашен майстор. Основното нещо е стриктното спазване на препоръчителната технология за извършване на всички работи и ще получите надеждна и удобна къща за живеене.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Новите технологии в строителството изграждаме къща по-бързо и по-евтиноНовите технологии в строителството изграждаме къща по-бързо и по-евтино
Монолитна конструкция Какви са основните функции на кофража?Монолитна конструкция Какви са основните функции на кофража?
Канадска къща технология печеливша строителствоКанадска къща технология печеливша строителство
Изграждане на къща бързо и евтино!Изграждане на къща бързо и евтино!
Изграждане на комфортни къщи от дървоИзграждане на комфортни къщи от дърво
Предимства на сандвич панели и техните недостатъциПредимства на сандвич панели и техните недостатъци
Технология на изграждане на рамкови къщиТехнология на изграждане на рамкови къщи
Канадски сандвич и неговите предимства в процеса на строителствоКанадски сандвич и неговите предимства в процеса на строителство
Строителна технология с 3D панелиСтроителна технология с 3D панели
Селска къща вече е евтинаСелска къща вече е евтина
» » Рамкостни панелни къщи за изграждане на уютен дом от готовите панели за няколко месеца
© 2021 BggeHat.com