Засаждане на пипер на разсад през 2015 г. функции и грижи

Всеки градинар знае, че е ирационално да засаждат пипер директно в земята, особено когато се наблюдават непредвидени промени в климата годишно. Ето защо, често, за да се увеличи производителността, кълнове от черен пипер се култивират и след това се засаждат в почвата. И като се има предвид, че метеорологичните прогнози прогнозират силните дъждове и температурните промени тази пролет, засаждането на чушки за разсад през 2015 г. е оптималното решение.

Характеристики на засаждане пипер

Засаждането пипер разсад трябва да се извършват в продължение на 60 дни през 2015 г., преди планираната деня на засаждане в земята, което обикновено се пада в първите дни на лятото. Ако имате намерение да засаждане на разсад в земята на територията, която е с временен подслон под формата на филм или lutrasila, след засаждане в земята там е някъде в средата на миналия месец на пролетта, с насадени от разсад все още се извършва от два месеца преди тази дата. Е, ако пипер е личен парникови, датата на кацане в земята, както и датата на разсаждане, може да се премести в преди две седмици, т.е. на 1 май.

Засяване на семена от пипер

Първоначално семената се засаждат в разсад, а след появата на първите издънки всяка сонда се трансплантира в отделна чаша.

Грижа за разсад на пипер

Разсадването на пипер не толерира студено, защото не принадлежи към студения перваз на прозореца, много по-малко към течението. За да предпазите разсад от студеното издърпване от перваза на прозореца, е необходимо да покриете повърхността му със слой пяна от пластмаса. Необходимо е също така да запомните, че всички разсадчета обичат светлината, така че може да е необходимо да се осветяват издънките с флуоресцентни лампи.

Видео за засаждане на пиперки:

Пръскане на разсад

Изсипването на разсад на пипер се извършва на малки порции, докато земята изсъхне.

Допълнителното оплождане на разсад от пипер се извършва ежеседмично със сложни торове, разредени съгласно инструкциите.

Повече информация за засаждането на пипер

Засаждането на марули е неразделна част от всяко домакинско стопанство. И на практика всички фермери се опитват да не засаждат семената на пипер директно в земята, тъй като това е ирационално поради редица причини и преди всичко непредвидени промени в климата. Поради тази причина семена от черен пипер се засаждат поотделно и вече отглежданите разсад се прехвърлят на земята. Според прогнозите за метеорологичните прогнози началото на 2015 г. обещава да бъде неблагоприятно за директното засаждане на семена от черен пипер в почвата поради силни дъждове и резки температурни промени.

Друга особеност на засаждането на черен пипер

Както вече казахме, най-добрият вариант за 2015 г. е засаждането на семена от пипер 60 дни преди засаждането им директно в почвата. Този период по правило пада в началото на летния сезон. В случай, че имате намерение да подсилят разсад, засадени на открито място в специален приют lutrasila или филм, периода на засаждане, в този случай трябва да pripadat средата на май. Но дори и в този случай, семена за разсад трябва да бъдат засадени отделно за няколко месеца преди планираната дата. Ако на парцела има оранжерия, тогава разсадките от пипер могат да бъдат засадени в земята още през първите дни на май.

Процесът на засяване

Обикновено за засаждане на семена от чушки използвайте една кутия, където всички семена са засадени. Веднага щом се появят първите издънки, те трябва да бъдат засадени в отделни чаши или саксии. Преди засаждане семената на пипер трябва да се третират, да се съхраняват в топла вода в продължение на 5 часа. След това семената се прехвърлят на влажна кърпа и там остават 2-3 дни за кълване при стайна температура. Благодарение на тази подготовка ще получите първите издънки още на първия или втория ден след засаждането на семената в субстрата.

Препоръка! Изберете само цели и качествени семена за сеитба, които ще ви осигурят добра реколта.

Грижа за разсад

Моля, имайте предвид, че разсадът на пипер не харесва студа, поради което при съхранението му върху перваза на прозореца първо е необходимо да поставите слой пяна от пластмаса под кутията. Ако светлината не е достатъчна за нормалното покълване на разсад, е необходимо да се монтират допълнителни флуоресцентни лампи.

Ние водните кълнове



Най-добрият начин е да напоявате на малки порции, гледайки как земята изсъхва. За да натопите разсад, можете да използвате сложни торове и да ги добавяте на малки порции дневно.

Подготовка на почвата за засаждане на разсад

Най-добрият начин е да се подготви почвата за годината. За да направите това прави биологичното време спестяване тор е 5-10 кг на 1m² и есента мотивира поташ торове и почвени преди изкопаване фосфор в съотношение от 60 г на 1 m². В началото на пролетта горните слоеве на почвата се третират с амониев нитрат със скорост 40 грама на 1 м².

Важно! Разсад на пипер не може да понесе калиев хлорид.

Течен тор на базата на органични торове ще бъде оптималното решение.

Липса на торове:

  • Ако листата на разсадите започнаха да се въртят или изсъхнали ръбовете на сушенето, това означава, че в почвата липсва калий.
  • Ако листата са малки и леки, стомана със сивкав оттенък или мат, това означава, че в почвата липсва азот. Ако азотът е излишен в почвата, пиперторът започва да изхвърля яйчниците и цветята.
  • Когато една от страните на листата стана лилава или те започнаха да се изкачват на върха, това означава, че в почвата няма достатъчно фосфор.
  • Ако листата са станали мраморни, тогава в почвата няма достатъчно магнезий.

Важно! Не се препоръчва да се засаждат черен пипер след фалит, патладжан, домати, картофи и чушки.

Грижа за разсад

Пипер обича навременното поливане, плевене. Разхлабете обаче разсадките наоколо със специални грижи, тъй като цялата кореновата система е на повърхността.

Според мнението на опитни производители на зеленчуци, за да се увеличи добивът, трябва да бъде изрязано централно цвете, което расте от първото разклоняване на растението.

Ако пипърът е засаден в оранжерия, предварително поставете клечки близо до всяко растение, за да изключите в бъдеще щети на кореновата система.

За образуването на растението, най-добре е да се използват 2-3 стебла, а останалата част се отстраняват заедно с долните листа и нечисти.

За по-добър процес на опрашване на разсад от пипер, първо трябва да се обработи с разтвор на борна киселина (2 g) и захар (100 g), смесени в 1 литър гореща вода. Някои градинари използват висящи буркани от мед, който се разрежда в съотношение 1 чаша вода на 1 чаена лъжичка мед. Във вегетативния период не е необходимо да се пръска с отровни химикали, за да се избегне отравяне на опрашващи насекоми.

През летния горещ сезон се препоръчва да се покрие пиперът от пряко излагане на слънчева светлина. Пасинковането (премахнете страничните издънки) е правилното нещо, което трябва да направите, когато времето е мокро и горещо. При горещо и сухо време не се препоръчва да се засаждат растенията, тъй като масата на листата надеждно защитава почвата от изпарението на влагата.

По време на вегетативния период растението трябва да бъде нарязано трайно, скъсявайки дългите издънки и премахвайки засенчващите листа. Надолу от главната вилка на стеблото, премахнете всички процеси, също така трябва да се направи вътре в короната. Обикновено подрязването се извършва на всеки 10 дни или непосредствено след прибирането на реколтата. След подрязване почвата незабавно се третира.

Пиперът е най-добре преплетен с слама от миналата година, чийто слой не трябва да надвишава 10 см. Благодарение на това ще можете да намалите броя на напояванията до 1 път в рамките на 10 дни.

Кориците на растенията се извършват непосредствено след мулчиране и заливане.

Процесът на събиране на реколтата пипер правилното нещо да се извърши, тъй като се развива, не позволявайте на зрели плодове остават на растението, тъй като той не само забавя развитието на младия плодове, но също така и допълнителна тежест за разсад. Най-добрият начин е да се отсекат узрелите плодове и да не се чупят от храста.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Строителство на оранжерии, материали и примери за строителствоСтроителство на оранжерии, материали и примери за строителство
А жив плет от върба как да създадете зелена ограда в селската къща със собствените си ръце?А жив плет от върба как да създадете зелена ограда в селската къща със собствените си ръце?
Оранжерия със собствени ръце от дървоОранжерия със собствени ръце от дърво
Оформлението на модерна оранжерияОформлението на модерна оранжерия
Популярни рецепти от грахова супа с пушени ребраПопулярни рецепти от грахова супа с пушени ребра
Варианти на парцела 8 хектараВарианти на парцела 8 хектара
Планиране на сайта 20 хектараПланиране на сайта 20 хектара
Вкусни и полезни супи от пушени продуктиВкусни и полезни супи от пушени продукти
Тайните на марината и саламура за пушене месоТайните на марината и саламура за пушене месо
Рецепти от супи с пушена рибаРецепти от супи с пушена риба
» » Засаждане на пипер на разсад през 2015 г. функции и грижи
© 2021 BggeHat.com