Иглолистен субстрат за ламинатни елементи от естествен материал

Ламинатът отдавна е един от най-популярните настилки. Това се дължи на редица предимства, сред които отличието на издръжливост, устойчивост на износване, както и естетически външен вид. Въпреки това, характеристиките на изпълнение на ламината са силно повлияни от допълнителни фактори, включително правилно подбран и монтиран субстрат. В тази статия ще говорим за основата, която е направена от иглолистна дървесина, по основните предимства и недостатъци на това покритие, както и на това, което компаниите са ангажирани в производството си.

Какви свойства трябва да бъдат субстрат за ламинат

Някои, за да спестят и ускорят ламиниран монтаж Не поставяйте основата. Това не се препоръчва стриктно, тъй като външният вид, физическите параметри, както и полезният живот на ламината зависят до голяма степен от субстрата. Ламелите са много чувствителни към повърхността, на която са монтирани. Ако използвате субстрат, всички дефекти могат да бъдат изравнени и елиминирани.

Правилно подбран и монтиран субстрат може да удължи живота на ламината

Правилно подбран и монтиран субстрат може да удължи живота на ламината

Когато купувате субстрат, трябва да обърнете внимание на следните фактори:

  • качествени показатели на базовата база;
  • материал, от който е направен грубият под;
  • дебелина на субстрата;
  • наличието или липсата на инсталирана система от топло подове.

В повечето случаи производителите предлагат покрития от изкуствени материали, които се превръщат в логична последица от развитието на химическата промишленост. Въпреки това, екологичните материали се произвеждат от естествени суровини с минимален брой добавки. Иглолистният субстрат за ламинат се отнася до тази категория.

Иглолистни субстрати са дадени стандартни изисквания:

  1. 1. Термална проводимост - този фактор е от голямо значение в случай, че е инсталирана системата на топъл под. Субстратът трябва да прави топлината перфектно, така че ефективността на нагряване да не намалява и топлинната енергия да не се губи.
  2. 2. Подравняване на повърхността - този параметър, както вече бе отбелязано по-горе, има пряк ефект върху живота на ламината. Тя може да бъде значително разширена, ако основата е правилно положена, като същевременно се крият всички дефекти и грапавост на грубия повърхнина.
  3. 3. Звукоизолация - Субстратът има необходимите индикатори за мекота и дебелина, което осигурява пълна изолация от съседите от долните етажи.

Предимства и недостатъци - какво е преодоляно?

Подложката от иглолистна дървесина е сравнително нов вид груба подова настилка, но вече е спечелила любовта на публиката. Производителите го произвеждат под формата на плочи, които след това се използват за ремонт на стари бази, както и за полагане в ново поле. Потребителите отбелязват следните основни предимства на субстрата:

  • Звукоизолацията - иглолистните плочи значително потискат всички звуци, включително достатъчно силни колебания. Последствието от това е да се създаде уютна и акустично удобна атмосфера в стаята, тъй като съседите няма да могат да ви притеснят.
  • Добро представяне в областта на запазването на топлинната енергия. В допълнение, такъв под предотвратява проникването на студен въздух, така че когато полагате субстрата от иглите, можете да се откажете от системата на топъл под. Особено, ако не живеете в най-студените райони на страната.
  • Субстрат иглолистна разполага оптимална плътност на структурата на материала, което води до завършване прикриване на недостатъци и неравности на основата на базово ниво. В резултат на това ламинатът ще лежи върху идеално равна повърхност, без никакви деформации, склонове и вдлъбнатини.
  • Процесът на полагане е много прост, дори и начинаещите могат да извършват инсталацията. Освен това няма да има нужда от допълнителни инструменти или устройства, включително лепило, филми и други.
  • Екологична безопасност на продуктите - подовото покритие е направено от естествено дърво без добавка на модификатори, добавки, лепила или други токсични вещества. Това прави възможно използването на иглолистна мат в различни помещения, дори и в детските стаи, тъй като по време на употреба не се използва вредно изпарение.
Иглолистен субстрат се предлага под формата на плочи

Иглолистен субстрат се предлага под формата на плочи



Естествено, такъв материал има някои негативни качества. Изборът на иглолистен субстрат, отчитайте факта, че:

  1. 1. Когато поставяте плочите в помещение, може да се появи неприятна характерна миризма, която ще се разпадне само след няколко дни.
  2. 2. Поставянето на основата не се препоръчва в помещенията, където нивото на влажност е над средното. Способността на материала да устои на влагата е много ниска, поради което при продължително излагане на течност съществува огромен риск от плесени.
  3. 3. Висока цена - предимствата на материала значително надвишават отрицателните моменти, така че разходите за производство са подходящи.

Трябва да се отбележи, че микроорганизмите, включително мухъл и гъби, се развиват активно при условия на висока влажност и температура. Самият дървен материал е отлична среда за тяхното възпроизводство, тъй като има способността да натрупва влага.

Поставете основата върху напълно суха повърхност, за да предотвратите появата на плесен върху иглолистна материя.

Подкрепа от игли - популярни производители

В нашата страна производството на тези продукти все още не е установено. Ако имате нужда от иглолистен субстрат за ламинат, първо обърнете внимание на стоките, произведени под марката Steico. Това е добре известна компания, базирана в Полша, която произвежда материал, който е търсен в много страни не само в Европа и ОНД, но и в останалата част на света. Продуктът се характеризира с добра звукоизолация, така че ще е абсолютно необходим, ако подът е доста шумен.

При продуктите на Steico изкуствените химикали не се използват дори като лепила

При продуктите на Steico изкуствените химикали не се използват дори като лепила

Steico използва собствени производствени технологии. По този начин употребата на каквито и да било изкуствени химически вещества не е абсолютно разрешена, дори като лепила, тъй като това може да породи съмнение за екологичната безопасност на субстрата. Иглите в първия етап се подлагат на изпаряване, след което се образуват плочки от получената маса в резултат на тази операция. Свързването на материала се извършва за сметка на дървесната смола, съдържаща се в състава на дървото. достойнство Steico:

  • Висок коефициент на поглъщане на звукови вибрации, достигащи стойности над 200 dB.
  • Субстратата не изпъква и не изсъхва по време на продължителна употреба.
  • Специална пореста структура, която предотвратява образуването на мухъл и натрупване на влага.
  • Възможност за отстраняване на дефекти на грубия под, без използването на специални инструменти, инструменти и материали.
  • Увеличаване на шума и топлоизолацията на довършителната база.

Втората компания, чиито продукти са търсени, е Isoplaat. Иглолистният субстрат под ламинат на този производител намери приложение при полагане върху дървен под. Продуктът се радва на приятни цени в сравнение с продуктите на своите конкуренти. Полагането се препоръчва да се извършва на суха, твърда основа, която в крайна сметка ще постигне максимална експлоатационна продължителност и износоустойчивост на ламинираното покритие.

Основните предимства на иглолистните плочи Isoplaat:

  1. 1. Механична якост - основата е много здрава и здрава. Той е в състояние да носи дори много големи товари без никакви деформации и промени, включително на кръстопътя на ламелите. Дългосрочното натоварване не влияе върху външното състояние на основата, което запазва първоначалния си вид, както и всички свои потребителски характеристики за целия полезен живот.
  2. 2. Безопасността на околната среда - производствената технология предполага използването на изключително естествени и безопасни вещества без химически добавки и свързващи компоненти.
  3. 3. Пореста структура - допринася за повишена звукова и топлоизолация, а също така предотвратява разпространението на мухъл и други гъбични образувания.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Иглолистен субстрат за ламинатИглолистен субстрат за ламинат
Как да изберем подходящия субстрат за ламинатКак да изберем подходящия субстрат за ламинат
Възможно ли е да се използва линолеум за ламинат вместо подложкаВъзможно ли е да се използва линолеум за ламинат вместо подложка
Как да поставите топлата под ламинат със собствените си ръцеКак да поставите топлата под ламинат със собствените си ръце
Полагане на топъл под ламинат съвети за избор на отоплителна система и ламинатПолагане на топъл под ламинат съвети за избор на отоплителна система и ламинат
Полагане на ламинат със собствените си ръцеПолагане на ламинат със собствените си ръце
Разберете кой субстрат под ламинат е по-добър преглед на съществуващите видовеРазберете кой субстрат под ламинат е по-добър преглед на съществуващите видове
Субстрат под ламинатСубстрат под ламинат
Не е лесно решение, което подложката да избере под ламинатНе е лесно решение, което подложката да избере под ламинат
Какво да изберете подложка под ламинат за какво да обърнете вниманиеКакво да изберете подложка под ламинат за какво да обърнете внимание
» » Иглолистен субстрат за ламинатни елементи от естествен материал
© 2021 BggeHat.com