Как да изгладите линолеума на пода, изправяне на корицата и нейното правилно полагане

Линолеумът е гъвкаво и гъвкаво подово покритие. Лесно е да се работи с него, но много хора се сблъскват с някои трудности при инсталирането му. По-специално, при неправилно полагане на линолеумното покритие се образуват бръчки, които не са толкова лесни за отстраняване.

Съхранението в ролка е основната причина за формирането на "вълни"

За да изправите капака, трябва да разберете причините за неговата деформация. Най-често срещаните от тях - материалът се съхранява в складове в плътно опаковани ролки, а след като са разположени върху него, се формират "вълни". Друга е деформация в процеса на транспортиране. Нивелирането на покритието се изисква и след неправилно залепване на пода. Лошо приготвената повърхност за довършване също води до деформация на продукта. Нека да разгледаме особеностите на премахването на нередностите във всеки конкретен случай.

За да завърши линолеумът, трябва да се разстила на пода и да се остави да се уталожи

За да завърши линолеумът, трябва да се разстила на пода и да се остави да се уталожи

Всяка закупена хартия има нередности. Преди да го извадите от стаята, ще трябва да извадите всички мебели. След това продуктът трябва да се нарязва на ленти според размера на стаята, да се разстила на пода и да се оставя да се утаи.

Често жителите нямат време да изчакат изправянето на продукта. В такива случаи деформираният линолеум може да се изглади, както следва. Най-простият вариант е да го превъртите в тесни ролки, но вече в обратната посока. По този начин покритието ще се оправи след един ден. Въпреки това е много важно да не се преекспонира в такава позиция, че да не се образуват нови "вълни".

Друга лесна опция е да поставите линолеума на повърхността със задната страна нагоре. Така че ще ви трябват много повече време, но можете също така да се отървете от неприятната миризма на "фабриката".

И в първия и втория случай, не забравяйте да почистите пода от мръсотия, така че да не се надраска и замърси предната страна на тъканта.

Ако не можете да изчакате цял ден, тогава ще можете да изгладите закупения линолеум правилно, когато го инсталирате. Първо го поставете на пода и натиснете едната страна на основата. След това изгладете продукта с гладка дъска и го издърпайте като поставите чанта от цимент или друг тежък предмет отгоре. После фиксирайте срещуположния край на острието с цокъл.

В процеса на работа между платното и стената оставете разстояние от сантиметър. Необходимо е, за да не се подуе продукта поради промени в влажността и температурата.

Как да премахнете нередностите, дължащи се на деформация?

Подравняване на деформиран линолеум на практика е най-трудно. Най-добрият начин да се предпазите от ненужната работа е внимателно да проверите закупеното платно.

Материалът и плътността на бельото влияят върху тенденцията на линолеума да образува гънки

Материалът и плътността на тъканта оказват влияние върху тенденцията да се образуват гънки

Ако все още купувате продукт с дефект, опитайте да отоплите и изправите повредената зона с сешоар или желязо. Основното нещо, когато работите с желязо - поставя между него и довършителни плат. В допълнение, изглаждане на сайта, трябва да премахнете деформация не само в повреденото място, но и в близост до него.

Обърнете внимание - свойството да се образуват гънки се влияе от материала и плътността на тъканта. От гладкостта и грапавостта на повърхността зависи не само характеристиките на работа и външния вид на продукта.

Как да се отървете от "вълните" поради неправилно подреждане?

Изправете листовете и мехурчетата на неправилно поставен линолеум е съвсем проста. За да направите това, продължете по следния алгоритъм:

  1. 1. Ако на платното се образува балон, трябва да се пробие с тънък щифт;
  2. 2. След това балонът е натиснат, за да се отърве от въздуха в него;
  3. 3. След това използвайте спринцовка, за да нанесете лепило под линолеума;
  4. 4. След това трябва да изправите линолеумния валяк.

Този метод работи най-добре, когато върху покритието се образуват големи мехурчета. Ако на повърхността се образува малка "вълна", тя трябва да бъде премахната постепенно с помощта на желязо. Преди да направите това, трябва да се уверите, че има разлика между продукта и основата. За да направите това, махнете бордюра. Ако платното е поставено близо, тогава трябва да изрежете тънка ивица близо до стената и след това да се отървете от дефекти.

Преди да започнете да изравнявате линолеума с желязо, между стената и кърпата трябва да изрежете малка празнина

Преди да започнете да изравнявате с ютия, между стената и лентата трябва да се изреже малка междина

Ако положите линолеум върху слабо подготвена повърхност, трябва да разглобите продукта. Това ще отнеме много време, затова е най-добре да подготвите подовата настилка предварително предварително, за да спестите малко повече караница.

Ако на пода има незначителни нередности, преди да поставите линолеум, трябва да поставите тънък слой подкрепа. Цената за това е малка - средно 150 рубли. на m2. Този продукт не само помага за равномерното слагане на бельо, но също така осигурява допълнителна топло- и шумоизолация.

Полагане на линолеум със собствените си ръце - функции

За да не мислим как да изгладим линолеума, изучавайте особеностите на неговото поставяне на пода. Познаването на правилната технология ще ви спести време и енергия.

Първо трябва да подготвите повърхността. Ако поставите платното върху бетонен под, то трябва да бъде напълно равномерно. За да направите това, отстранете всички съществуващи изпъкналости, запълнете циментовата замазка с цимент. След като разтворът изсъхне, повърхността трябва да бъде почистена от прах и остатъци от бетон. След това на пода се полага грунд, който ще подобри адхезията на повърхността с лепилото и ще ви помогне да се освободите от появата на прах под линолеума.

При дървена повърхност ще има по-малко проблеми. Когато го подготвяте, трябва да проверите за стабилност. Ако има нужда - да се отървете от "играещите" зони, като осигурите по-сигурно дъските. След това премахнете пукнатините между плочките за подова настилка, като ги напълните с мазилки или ги вмъкнете. След това трябва да се отървете от старата боя, която пречи на лепилото и дървото. Също така ударите шапките на самозатягащи се винтове и гвоздеи - те не трябва да бъдат над повърхността на дъските.

След това продължете да слагате линолеум. Преди всичко трябва да се поддържа подходяща влажност и температура. Не стартирайте работата, ако стаята е хладна, тъй като тъканта няма да има необходимата еластичност. Недопустима и твърде висока температура - оптималната стойност ще бъде +20 ° C.

Излишните части на линолеума при изглаждане могат да се опират на стените

Излишните части могат да се поставят върху стените при изглаждане

Поставете платното на пода и поставете няколко тежки предмети върху изправения продукт. Ако линолеумът е твърде голям, тогава можете да поддържате излишните му части по стените. В същото време не трябва да има отоплителни акумулатори, ниши и первази на последните.

Ако планирате да поставите 2 рула в една стая, а след това ги подредите така, че шаблонът им да съвпада. Веднага след като листата са легнали, можете да преминете към подрязването им. Първо, отсечете излишните части в ъглите им. В този случай винаги се опитвайте на позицията на платното по отношение на стените.

След изрязване на излишните части, преминете към окончателното опаковане на продукта. Има няколко начина да направите това. Първата е да използвате двустранна лента за скантване. Лентата е залепена до долната част на бельото, след което линолеума е спретнато на пода. Изгладете продукта с широка ролка.

Вторият начин е да се фиксират первазите. За да направите това, изключете ремъците и поставете капака. След като се уверите, че е правилно позиционирана, започнете да закопчавате основата. След като сте завършили около една стена, издърпайте линолеума и залейте подложката от другата страна. Ако вършите строго тази работа, не е нужно да мислите как да премахнете "вълните" и другите нередности на линолеума.

Най-оптималният начин за експертите да обмислят полагането на лепилото. За да направите това, част от платното трябва да се обърне навътре и да се постави шпатула със шпатула. Разстилайте равномерно лепилото, след това положете третираната площ на пода. Елиминирайте мехурчетата с помощта на дъска или ролка. В този случай инструментът трябва да се премести от центъра към краищата под формата на "коледно дърво".

По същия начин се поставят и други части от платното. В крайна сметка ще е необходимо ръбовете на продукта да бъдат фиксирани с первази и да изчакате лепилото да се прилепи към повърхността.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Лепила за линолеумЛепила за линолеум
Как да изгладите линолеума на подаКак да изгладите линолеума на пода
Полагане на линолеум върху бетонен подПолагане на линолеум върху бетонен под
Как да се определи дупка в линолеумКак да се определи дупка в линолеум
Линолеум върху дървения подЛинолеум върху дървения под
Как да поставите линолеум със собствените си ръце няколко прости технологииКак да поставите линолеум със собствените си ръце няколко прости технологии
Инсталиране на линолеум от собствени ръцеИнсталиране на линолеум от собствени ръце
Как да инсталирате правилно подови настилки от балатум в апартаментКак да инсталирате правилно подови настилки от балатум в апартамент
Подови настилки от търговски линолеумПодови настилки от търговски линолеум
Разбираме как да слагаме правилно линолеумаРазбираме как да слагаме правилно линолеума
» » Как да изгладите линолеума на пода, изправяне на корицата и нейното правилно полагане
© 2021 BggeHat.com