Бетонният под в гаража и подовете с покривна система

Монтажът на пода е много важен елемент от изграждането на частен паркинг. Най-добре е да се направи бетонен под в гаража. Той е много издръжлив, устойчив на шок, влага, на въздействието на химикали като антифриз, гориво и други. Поради това е практичен, удобен и траен в експлоатация. Също така ниската цена на подовете от бетон играе важна роля. Тя може да си позволи всеки собственик на кола джоб.

Предварителният работен процес

Пясък и чакъл Възглавница

Всички етапи на предварителната работа са много прости и не са трудни за изпълнение. При монтажа на бетонен под в гараж, основаващ се на земята, тук е необходимо правилно да се изпълняват основните етапи от бетонирането, за да се гарантира, че замазката е възможно най-здрава.

Първо, преди запълване на пода с бетон, основата се приготвя. За да направите това, създайте пясък-чакъл или пясък-натрошени каменна възглавница, височина най-малко 15 см.

След това подложката е добре увита. Освен това хидроизолацията се полага с помощта на традиционен рубероид, дебел полиетиленов филм, разпространен в два слоя или хидроглуски.

След това, след като полагате хидроизолационния слой, поставете 5-10 см изолация от плоча, например екструдирана полистиролова пяна. Това е необходимо, особено при отопляеми подове. Топлоизолацията ще предотврати напускането на топлинната енергия от почвата.

Бетонният под в гаражаСлед това подсилването се извършва с укрепваща мрежа, което ще укрепи конструкцията на пода и няма да позволи да се напука.

Делът на решението зависи от марката на цимента. Марк 400 е смесена, както следва: 1 част свързващо вещество в три части пълнител, 500 клас - Част 1 от 4 на знака за пълнител 600: 1, своя дял napolnitelya.Esli 5 акции, които искате бетонния под в гаража е идеално равна, докато изравняване на повърхността Замазката е направена с циментова замазка, височината й не трябва да надвишава 2-3 см.

при Настилка "под">пълнене на замазки не трябва да забравяме за отклонението. Тя трябва да има приблизително 2, това е равно на 2 см на 1 м от дължината на повърхността. Подреждането на наклона на подовете е направено към решетката или гаражните врати.

Необходимо е да се помни и за компенсаторните шевове. Те се намират в близост до всички стени на тази стая, изпъкнали структури, стълбове, колони. Това е много важно, когато паркингът е повече от 50 квадратни метра.

Шевовете се правят както по време на изливането на замазката, така и след втвърдяването на бетонната повърхност.

Не оставяйте отворите за температурно разширение. За да ги предпазите от остатъци и замърсявания, използвайте разширяваща се лента, уплътнител или пластмасови профили.

Нанесете и нарязани ленти от полистиролова пяна с дебелина 0,5 см.

Полагане на бетон

Подсилване на окото

В зависимост от необходимата якост се използва подходящата дебелина на армировката.Ако е необходимо да се запълни голяма част от частния паркинг, използвайте укрепване от 12 мм и се полагат по-често. Обикновено, гаражни клетки трябва да бъде 15-20 см. Арматура изсипва груб циментов хоросан rastvorom.Tak като много голям размер на работа за получаване на сместа с помощта на малък електрически миксер.

Това оборудване е лесно да се движите около наводнения район. Днес можете да купите и наемете бетонов миксер за подово покритие. Тяхната купа за товарене и разтоварване е ниска, което е удобно при разтоварване на получения разтвор.

При малки обеми от подовата повърхност, например за гараж със стандартен размер 6х2,5 м, бетона се меси на ръка.

Преди да излее бетонния под в гаража, дайте фарове. За тази цел се използват готови алуминиеви промишлени маяци, чиято цена е малка. Светлите мъниста се използват за циментов разтвор или алабастър. Сместа на пода е изложена на линия, в местата на фарове, като се вземе предвид стъпката от 30-50 см.

Профилът е изложен с помощта на дълъг етаж на сградата.



Монтирането на маяци започва с възможно най-висока площ или се наричат ​​експерти - нулевата точка. В тази част на гаража бетоновият слой се излива с минимално количество. За автомобилите това е 6 см, за хората е 3 см. Когато се изравнявате на ръка, дължината на правилото определя разстоянието между водачите. Когато разтворът се изравнява, правилата се поставят по краищата на двата най-близки фара, разположени един до друг, и плътно се задържат върху тях, сместа се изтегля заедно.

От готов бетон бетон, ръб Морски къщи "за изравняване на пода">фарове трябва да изпълнява.

Когато използвате замазката, разстоянието между фаровете трябва да бъде същото като дължината. Masterkom или метален поплавък Изравняване на "подовата на ръка - сухи смеси за изравняване на пода">ниво на етажите до стените.

След полагане на бетон, ще бъде невъзможно да се стигне до тях. Бетонният под, излят в гаража, вече грабва след няколко часа. В края на този интервал подовете се раздробяват. За тази цел използвайте алуминиева ренде с пенопласт или дървен флоат. С голяма площ от гаража използвайте малка машина с една роторна машина.

Процесът на втвърдяване на бетонния под в гаража

Бетонният под в гаражаБлагодарение на температурните разлики на бетонните подове се появяват микроструктури от колелата след определен интервал от време на отвора, прахът и мръсотията се образуват върху подовете.

В по-голяма степен свойствата на такъв под може да се подобрят с помощта на специални формулировки.

В последния етап тези покрития са покрити с полимерни смеси, импрегнации, специални бои. Това може да се направи 28 дни след изливането.

Изцяло сухият бетон се покрива с течни втвърдители, за да се отстрани. Най-горният слой абсорбира по-голямата част от течността. Порите в този случай са затворени, а от подобрената абразия покритието е защитено.

Импрегнирането служи и като хидроизолационен слой.

Но втвърдяване на бетонни подове с помощта на импрегнации и бои има кратък експлоатационен живот, поради това, че този процес трябва да се повтаря след 1-2 години. Но картината на бетона играе много важна роля.

Подове с топинг система

Сега много по-надеждни материали се използват за повишаване на защитата и здравината на бетона. Топинг системата е един от най-простите и най-евтините такива материали. Залепете повърхността със сухи смеси, когато изливате бетонния под.

Покритията силно променят декоративните и поддържащи свойства на основата.

Те се състоят от висококачествени цимент, добавки за пластификатори, пигменти и агрегати, което дава на подовете подобрена устойчивост на физически и механичен стрес и разнообразие от цветове.

Плюсове за втвърдяване на най-горния слой от бетон с помощта на система за покриване:

  • леко намаляване на образуването на прах;
  • устойчивостта на износване е по-добра;
  • сила на удар;
  • средна устойчивост на въздействието на агресивни химикали;
  • естетически подобрени характеристики;
  • формирането на секс, годен за обслужване по време на един цикъл на работа;
  • простота при почистване и поддръжка;
  • увеличаване на експлоатационния срок на бетона.

Подове с топинг системаНяколко думи и правилното изливане на бетонния под с топинг система. Той е направен след 40 минути, след първоначалната настройка на бетонната смес, веднага след zatirki.Ravnomerno разпръсна 2/3 смес от желания обем вече е попарен бетонна повърхност и се приведе. В този случай дебелината на покритието трябва да бъде равномерно изравнена в пода. В началото покриването се прилага на местата до стълбовете, стените, колоните, на вратите. В същото време разширяващите се фуги са подсилени.

Грундирането се извършва след накисване на вода от разтвор на цимент. Фугата импрегниране да топинг "цимент мляко" и пълно смесване на защитен покривен слой от горната операция betona.Zatirochnye се изчислява така, че повърхността на субстрата не е необходимо допълнително навлажнена с вода.

След първия фугиране е направена последната третина на заливката, също така е в състояние да се накисва "циментово мляко" до изпаряването на най-горния слой на цимент разтвор vlagi.Posle предварителните контракции след 4-6 часа да завършат с мистрия машина с нож-хеликоптер. Без него укрепването на покритието няма да бъде ефективно. Следователно тя трябва да бъде закупена или наета. Betonozatirochnoy машина правя някои сериен obrabotki.Ee острие вдигна постепенно и го направил в гаража бетон етаж имаше красива лъскава повърхност.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да попълните пода в гаражаКак да попълните пода в гаража
Подът в гаража със собствените си ръцеПодът в гаража със собствените си ръце
Етажи на земятаЕтажи на земята
Бетонният под в гаражаБетонният под в гаража
Как да запълним пода в гаража с бетон, без да прибягваме до специалистиКак да запълним пода в гаража с бетон, без да прибягваме до специалисти
Бетониране на пода в гаражаБетониране на пода в гаража
Бетониране на пода в гаражната последователност на строителните работиБетониране на пода в гаражната последователност на строителните работи
Как да направите бетонен под в гаражКак да направите бетонен под в гараж
Дебелина на бетонния под в гаражаДебелина на бетонния под в гаража
Кой етаж е най-добре да постави в гаража и на балконаКой етаж е най-добре да постави в гаража и на балкона
» » Бетонният под в гаража и подовете с покривна система
© 2021 BggeHat.com