Как да изолираме правилно къщата отвън?

Затоплянето на селските къщи ви позволява да намалите разходите за електроенергия, подобряващи енергоспестяващите характеристики. Освен това не е необходимо да инвестирате допълнителни средства, за да инсталирате специални скъпи нагреватели. Ваканционният дом остава топъл през всеки период от годината.

Затопляйте къщата отвън с вашите ръце

Затоплянето на къщата отвън води до много по-голям ефект от вътрешната топлоизолация.

Най-новите материали, модерните технологии позволяват да се постигнат минимални топлинни загуби в почти всяка стая. За да изолирате къщата отвън самостоятелно, трябва да закупите необходимите материали и да се запознаете с технологичния процес на тази работа.

Характеристики на изолацията

С всеки ден се повишава качеството на живот, новите технологии радикално променят цялата ситуация. Построеният дача с лекота се превръща в ваканционен дом, в който се поддържа комфорт независимо от времето на годината. Специалните материали са с намалени топлинни загуби, енергоспестяването значително се е увеличило. С настъпването на студеното време много хора напускат дачата, тъй като тя изисква много гориво и електричество, така че къщата е топла. Много е трудно да се затопли къща, в която топлината не може да се задържи дълго време. Следователно, въпросът за затоплянето излиза на преден план. Извършвайки работа по затопляне на селските къщи, е необходимо да се вземат предвид няколко важни характеристики, чиято сметка ще помогне за спестяване на пари:

Затопляне на външни и вътрешни стени

Затопляне на външни и вътрешни стени.

  1. Направената външна изолация винаги дава много повече ефект, отколкото вътрешната термична защита.
  2. Положената изолация вътре в къщата намалява нейната полезна площ.
  3. За да се намалят топлинните загуби, е необходимо да се запечатат всички проблемни зони.
  4. Високият резултат е само универсален подход.

За подобряване на работата е необходимо да се извърши топлоизолация на всички къщи. Например, ако изолирате ваканционен дом само навътре, без да се засягат прозорците и вратите, тогава цялата работа ще бъде безполезна. Все пак винаги трябва да се запомнят, че прекомерното уплътняване ще доведе до слаба ефективност на вентилацията. Стаята значително ще намали количеството чист въздух. Във връзка с това такава работа трябва да бъде не само рационална, но и компетентно изпълнена.

Материали, необходими за изолация

За извършване на изолационни работи е необходимо да има подходящи материали. Най-често се използват:

  • стъклена вата;
  • минерална вата;
  • полистиролова пяна.

Към групата пяни има различни видове експандиран полистирол, който има отлични характеристики на топлопроводимост. От групата на нагревателите с минерална вата най-често се използват базалтови плочи. Стъклена вата се използва под формата на изолация на рула.

Таблица на разликите между стъклена вата и минерална вата

Таблица на разликите между стъклена вата и каменна вата.

Минералната вата е много популярна сред изолационните материали. Най-важната характеристика е пожарната безопасност. С такова високо ниво на огнеустойчивост, тя се е превърнала в най-популярната сред подобни материали. В допълнение, минералната вата може да създаде отлична вентилация в сградата. В такъв материал не се появява мухъл, материалът не гние, не съдържа вредни микроорганизми. Положителните качества на минералната вата са:

  • ниска топлопроводимост:
  • висока топлоизолация;
  • хигроскопичен.

Но дори такъв забележителен материал има своите недостатъци:

  1. Оригиналната форма се променя.
  2. Вата бързо бръчки.
  3. Външната изолация е краткотрайна. Една година ще изисква замяна.

Как се прави външна изолация?

Всички работи трябва да се извършват в съответствие с технологичния процес:

  1. Изгражда се скелет, който служи за монтаж на нагревател.
  2. Стените са обработени с антисептик.
  3. Нагревателят е прикрепен към рамката.
  4. Паровата бариера е инсталирана.
  5. Къщата е сайдинг.
Схемата за затопляне на къщата под сайдинг от минерална вата

Схемата за затопляне на къщата под сайдинг от минерална вата.



Ако се използва полистирол за работа, е необходимо да сте готови. Ако желаете, можете да направите по-оригинален завършек, всичко зависи от нуждите на собственика на ваканционния дом. Стандартната изолация за работа на открито отдавна е:

  • експандиран полистирол;
  • минерална вата.

Има много други материали, но тяхната цена е много по-скъпа.

За външна изолация е монтиран скелет.

Обикновено се вземат метални вертикални стойки, които се монтират на стъпки от 50 см. Такава рамка е изпълнена с топлоизолационен слой. На върха на изолационния капак с ветроустойчив филм. Този филм играе ролята на супердифузионна мембрана. Основната му цел е да защити селската къща. Става непреодолима пречка пред атмосферните влияния. Тази къща няма да се страхува от дъжд и силен вятър. Този нагревател предпазва дървените стени от водни пари, което увеличава живота на селската къща. За фиксиране на топлоизолационния материал се използват специални пластмасови дюбели.

https://youtu.be/26LNUWcmIvg

Дизайн на вила

Осъществяване на външната изолация на къщата, можете да проектирате. Много добре изглеждащи стени като сгради с половин дърворезба. Такива къщи са построени в Бавария. Те се отличават с тъмни трупи, разположени по стените. За да симулирате половинкаметрова рамка, можете да излезете с много различни опции. Например гладката стена може да бъде украсена с тъмен лъч.

Таблица за сравняване на изолацията под сайдинг

Таблица за сравнение на нагреватели за сайдинг.

Плътна оцветена лента може да се фиксира директно върху тухличката. Всички пукнатини трябва да бъдат запълнени с мека изолация. Тя може лесно да се затвори с финишни плочи, размерите на които съответстват на пролуките между дървените трупи. Много впечатляващи са къщите, където са били използвани базалтови рогозки като пълнител, които след това са били измазани. Такава имитация под сградата с половин дърво изглежда много красива. Укрепване на това възприятие на възрастен лъч с неравномерни ръбове. Отрицателната страна на тази опция е наличието на пропуски, които трябва постоянно да се затварят и ремонтират. И как да облечем фасадата? За да защитите всяка дървена конструкция, например, ваканционен дом, идеалната употреба е използването на сайдинг. За самозатваряне на стените на къщата трябва да следвате определени действия:

  • къщата трябва да бъде измазана отдолу, постепенно да се издига;
  • сайтът е фиксиран с винтове;
  • между панелите трябва да има интервал от 10 мм.

Затопляне с полистирол: препоръки

Схема на сайдинг изолация с пяна

Схема на сайдинг изолация с пяна.

Може би този тип изолационен материал остава днес най-лесният и най-евтиният. Работата с него не изисква специални допълнителни устройства. Няма нужда да се разработва специална технология. Но тъй като пластмасовата пяна е запалим материал, е необходимо да се вземе предвид този нюанс.

Затоплянето се извършва в определен ред. Първо, стените са подготвени. Те трябва да имат абсолютно равна повърхност. Факт е, че пяната има формата на плоча. Ако повърхността е неравна, между плочата и неравната повърхност ще се появи празно пространство. Ако товарът се приложи на това място, то просто ще се спука. В допълнение, в такова изолирано пространство винаги се натрупва влага, ще се появят различни микроорганизми. Гладката повърхност на стената трябва да бъде грундирана. Без това, ако на стената има остатъци от варовик, лепилото за пяна просто няма добра адхезия към стената. Ето защо стената трябва да бъде напълно измита и грундирана. Външните прозоречни первази се монтират. Те са подравнени хоризонтално, за които се прилага нивото на сградата. Създава се фондация, т.нар. Начална плоча. Тя държи плочата да се подхлъзне. Складирането на пяна плочи започва от дъното. Правилността на реда зависи от монтажа на долната плоча. Плочите са фиксирани с лепило. Когато къщата е направена от дърво и изработена от дървен материал, е необходимо да се затварят всички пролуки и пукнатини преди затопляне. За да направите това, можете да използвате:

  • минерална вата;
  • монтажна пяна.

Майсторите съветват след няколко дни, когато лепилото е добре захваната, да извърши допълнително закрепване с обичайни нокти. Тези нагреватели няма да позволят да тече в къщата и студения въздух. За да се даде вила къща (след затопляне) красив външен вид, тя е покрита с сайдинг и фиксирани с винтове. Желателно е закопчалката да има поцинкована повърхност. Това ще спести винтовете срещу корозия, която може да се дължи на атмосферни влияния. Независимо украсете ваканционния дом под властта на абсолютно всички.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Затопляне на рамката къща навън с екологична изолацияЗатопляне на рамката къща навън с екологична изолация
Как мога да затопля стара селска дървена къщаКак мога да затопля стара селска дървена къща
Как да изолирате и отрежете дървена къща отвънКак да изолирате и отрежете дървена къща отвън
Как да изолираме тухлени външни стени с пластмасова пянаКак да изолираме тухлени външни стени с пластмасова пяна
Топлоизолация на тухлена къща отвън с теория и практика от минерална ватаТоплоизолация на тухлена къща отвън с теория и практика от минерална вата
Външна изолация за стени, затопляне на стените на къщата отвън със собствените си ръцеВъншна изолация за стени, затопляне на стените на къщата отвън със собствените си ръце
Външна изолация на външни стени от минерална вата, пенопласт, пеноплексВъншна изолация на външни стени от минерална вата, пенопласт, пеноплекс
Как мога да изолирам дървена къща отвътре и навън?Как мога да изолирам дървена къща отвътре и навън?
Как да изолирате водопроводните тръби в частна къщаКак да изолирате водопроводните тръби в частна къща
Всички видове вътрешна изолация в дървена къщаВсички видове вътрешна изолация в дървена къща
» » Как да изолираме правилно къщата отвън?
© 2021 BggeHat.com