Видове фасадни остъкления

Фасадата може да се нарече отличителен белег на сградата. На него човек първо обръща внимание. Поради тази причина в процеса на проектиране на високи офисни сгради архитектите все повече използват фасадни стъкла.

Каква е разликата между такава технология и материали от обичайното остъкляване на прозорци с метални пластмасови прозорци? Благодарение на иновативните индустриални технологии структурата може да бъде дадена почти всяка геометрична форма, която удря с яснота на линиите и хармонията.

Фасадни системи за остъкляване

Остъкляването на фасадите се състои от метален профил, двоен стъклопакет и аксесоари. От профила се сглобява рамка с вертикални стълбове и хоризонтални напречни носачи. Те са изработени от два вида метал: алуминий, неръждаема стомана. Алуминиевите рамки са много леки, така че не е нужно да полагате много усилия в процеса на инсталиране. Този метал е устойчив на промени в температурата и корозията.

Стоманената рамка е по-надеждна и издръжлива. В самата рамка са монтирани двойни стъкла. Те могат да бъдат еднокамерни и двукамерни, със слънцезащитен, цветен, огледален или антирефлекционен филм. В зависимост от предназначението на фасадите остъклението може да има функция за отразяване или енергоспестяване. Тези конструкции се препоръчват да бъдат инсталирани в изграждането на зимни градини, търговски центрове и офиси с пасивно отопление.

Остъкляването започва с измервания и структурен анализ, след това профилът, прозорците с двоен стъклопакет и всички компоненти се довеждат до мястото на инсталацията.

От профила е построена рамка, която е закрепена първо към стените на сградата, както и между пода и тавана. След това се монтират прозорци с двоен стъклопакет и се извършва пълно запечатване на всички стави и стави. В края на инсталацията декоративни елементи се закрепват от външната страна на сградата, придавайки на конструкцията завършен и чист външен вид. Предимството на това панорамно остъкляване е възможността за събиране на конструкцията директно на строителната площадка, като се акцентира върху действителните размери на помещението.

В зависимост от характеристиките на дизайна, се отличават рамки и рафтове и греди на сградите. Без рамки остъкление се нарича "паяк". Това е конструкция на профил и двоен стъклопакет без допълнителни декоративни елементи от външната страна на конструкцията. Прозорците с двоен стъклопакет са съединени със специални скрепителни елементи, които се монтират през пробит отвор в стъклото. Формите и размерите на тези части могат да бъдат различни, което дава възможност да се избере точно моделът, който ще съответства на техническите характеристики на конструкцията.

По този начин стената прилича на едно голямо стъклено платно. В големите метрополни области такива небостъргачи вече са забележителности, срещу които се получават красиви снимки. Spider остъкляване на фасади се използва не само за декорация на фасади, сенници и други елементи, но също така и за изграждане на структури във вътрешността на сгради - стълбища, офис преградни стени, входни групи. Системата за гребла и греда е по-сложна структура, затова ще я разгледаме по-подробно.

Система от твърди греди на фасадно остъкляване

Според вида на монтажа и наличието на декоративни ивици върху фасадата, системата на решетките може да бъде: затворена, полузатворена. Системата на затворената багажна и напречна греда е най-разпространената. Структурата, монтирана на тази система, се състои от вертикални лагерни рафтове, към които са прикрепени хоризонтални напречни ребра. Цялата носеща рамка е разположена отвътре.

За да се получат високи нива на шумоизолация и термична защита използва набор от твърди топлоизолация, удароустойчив поливинилхлорид с високи изолационни свойства и набор от уплътнения vlagoottalkivayuschey базата на етилен-пропилен каучук.

Панорамните фасадни остъкления на затворените сгради осигуряват наличието на декоративни профили с широчина 50 мм, които крият всички сглобяеми шевове и пролуки. Тези покривни покрития могат да бъдат с различни форми: плоски, кръгли, бадемовидни. С тяхна помощ можете да направите външния вид на сградата по-ярък и интересен. Ако е необходимо, в конструкцията могат да бъдат вградени всички видове врати и прозорци, скрити врати, прозорци, които не могат да се видят от външната страна на сградата.



Много клиенти се притесняват, че фасадното остъкляване може да поеме значителна част от бюджета, отделен за строителството. Има няколко начина за намаляване на тези разходи. Първо, вместо еднокамерен или двоен стъклопакет може да се инсталира обикновен обикновен стъкло. На второ място, поради наличието на специални жлебове, е възможно да се покрие нагревателя с евтин листов материал.

Полузатворената система от стъклопакети и стъклопакети на фасадите се различава от затворената система, тъй като използва само един тип декоративен профил - вертикален или хоризонтален. При тези монтажни връзки, при които не се използват капаци, се използват структурни силиконови или уплътнени уплътнения. При разработването на тези проекти бяха взети предвид следните важни системи за безопасност:

  1. слънцезащита;
  2. вентилация;
  3. дим отработени газове;
  4. пожарогасене;
  5. мълниезащита.

Предимството на фасадното остъкляване също е в лесната инсталация на конструкцията. Съществуват няколко типа връзки за колони и болтове: задния край, припокриването и задния край с канал в стелажа. Няколко варианта на профила на съединенията, осигурява възможност за монтаж на фасади майстори с различен опит rabotyispolzovaniya оборудване на различна сложност, а също така да се прилага за обекти от различни нива на трудност и най-удобните съвременните методи на съединение във всеки отделен случай.

Модерни остъкляване на сгради, фасади, оранжерии и витрини се състоят от решетки и стелажи. Болтът действа като твърда, носеща конструкция. Ако зоната на остъкляване е прекалено голяма или прозорците с двоен стъклопакет се състоят от две стъкла, производителите препоръчват използването на напречен профил (система с болтове и болтове) вместо вертикални рафтове.

В самото начало на операцията на фасадите германските майстори забелязаха външния вид на края на стъклената единица на мухъл, което нарушава целостта на уплътнителя. В резултат на това се натрупа конденз вътре в опаковката, очите се потеха.

Ето защо модерната структура на профила на релсата и напречната греда първоначално включва канали, които са необходими за източване на кондензат и отвеждане на водата.

Конструктивни решения на фасади

Дизайнът на профила след траверса позволява да се създадат различни преходи и опори на фасадни елементи към стените на сградата. С тяхна помощ е възможно да се полират зони с фрактура, като се използват вертикални наклонени стелажи. В равнината на витражите, стелажите могат да се въртят под различни ъгли. Новите системи за остъкляване на фасадите позволяват да се създаде наклонена конструкция в съседство с основата на сградата или да се стои отдалечено с наклонена връзка към тавана.

Прозрачният покрив е друг вариант за използване на профили и прозорци с двоен стъклопакет. Препоръчва се прозрачен покрив в помещения, където се изисква повишено ниво на осветеност. Такива структури могат да имат различна площ и форма: атриум, пирамида, купол, наклон или фронтон. Не само молове и офис небостъргачи позволяват такъв архитектурен деликатес, днес стъклени покриви могат да се видят в спортни съоръжения, индустриални сгради и учебни заведения.

Една от най-новите системи за фасадна декорация на сградата е елементарните или модулни фасади. Това включва използването на готови стъклени блокове и частичното им инсталиране във фасадата на сградата.

Такива прозрачни стъклени блокове могат да бъдат направени от алуминий, стомана или дърво. Като пълнене се използва огледално, многослойно, енергоспестяващо стъкло. За производството на фасади с нестандартен, креативен дизайн, материалът е смлян (наклонен) стъкло.

Друг нестандартен вариант на дизайнерските елементи на фасадата е страталитът. Това емайлирано стъкло се характеризира с високи характеристики на якост, устойчивост на резки промени в температурата. Получаване на такъв материал чрез нагряване, при което върху листа се полага керамичен емайл с цветен пигмент.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какви са най-добрите пластмасови прозорци или дървени?Какви са най-добрите пластмасови прозорци или дървени?
Елитни без рамки остъклени прозорциЕлитни без рамки остъклени прозорци
Витражните стъкла са идеалното решение за довършване на фасадатаВитражните стъкла са идеалното решение за довършване на фасадата
Външно покритие на снимки на фасади на къщаВъншно покритие на снимки на фасади на къща
Характеристики на остъкляването от плъзгачите на компаниятаХарактеристики на остъкляването от плъзгачите на компанията
Характеристики и предимства на фасадните термопанелиХарактеристики и предимства на фасадните термопанели
Защо пластмасови прозорци са толкова популярни и техните предимства?Защо пластмасови прозорци са толкова популярни и техните предимства?
Алуминиеви конструкции за предимствата и недостатъците на прозорците и вратитеАлуминиеви конструкции за предимствата и недостатъците на прозорците и вратите
Топлинни фасадни стъклаТоплинни фасадни стъкла
Какви са предимствата на пластмасовите прозорциКакви са предимствата на пластмасовите прозорци
» » Видове фасадни остъкления
© 2021 BggeHat.com