Последователност на ремонтите в апартамента

Ремонт в апартамента повдига много въпроси, особено сред тези, които за пръв път решиха да поемат такъв отговорен бизнес, разчитайки на собствената си сила. Нашите препоръки ще ви помогнат да планирате правилно работата си, за да не поправите грешките по-късно.

Подготовка за ремонт - планиране и избор на проекти

Правилно подбраните ремонтни последователности в апартамента ще ви помогнат да го направите за кратко време, без ненужно вълнение. Първоначално е необходимо да решите какъв вид ремонти са необходими. Може би ще бъде козметична: ще бъде ограничена до промяната на тапети, боядисване и други индивидуални операции. Ако имате нужда от основен ремонт, не можете да правите, без да планирате. В края на краищата той може да докосне прозорците, вратите, допирните стени, пода и тавана. Може би искате да направите реконструкция на помещения, премахнете дяловете.

Преди да започнете, направете планове за всички помещения

Преди да започнете, направете планове за всички помещения

Задълбоченото разглеждане изисква планиране и проектиране на помещения. За всяка стая помислете какъв материал ще бъде необходим на стените, таваните, подовете. Може би ще променяте прозорците или искате да подредите мебелите. Не можете да задържите всичко в главата си, така че трябва да направите план. Измерваме всички стаи и правим чертежи на отделни листове. За всяка стая има нужда от шест: един за пода и таван, четири за всяка стена отделно. В плана се посочва разположението на прозорци, врати, контакти, ключове, лампи.

На всеки лист запишете какви материали ще се използват. Например, подът в кухнята: линолеум с нагревател - 12 m2, цветът е кафяв. Таван: 12 м2, боя на водна основа, бяла. Първата стена: 6.1 м2, подравняване - начало, завършване, грунд. Боядисване: водна емулсия, праскова, цвят, грунд. Вратата е заменена с нова, а завършването е оставено. Препоръчително е да се посочи колко материал е необходим, въз основа на процентите на потребление, би било добре да се посочи цената. Ако за някаква работа, която не предприемете, ще включите специалист, посочите го в плана. Това е само примерно планиране, можете да поправите всичко, което според вас е необходимо. Началото е поставено - работата е планирана.

Продължава подготовката - мебелите се движат, ненужните елементи се демонтират

Идеален вариант, ако за ремонта има възможност напълно да се освободи апартамент от мебели, интериорни елементи. Но най-вероятно ще трябва да се премести в една от стаите, за да не се намесва в работата. Стъпкваме го компактно, опаковаме го с разтегателен филм. Обновяването започва с други стаи. Когато най-малко една стая е готова, мебелите се придвижват там, подреждайки помещенията.

Следващата стъпка е да разглобите елементите, които ще бъдат заменени. Ако ремонта е козметичен, премахнете слоя стар линолеум, премахнете тапета. При основен ремонт може да се наложи да се отстранят вътрешните врати, да се премахнат преградите, да се промени инсталацията на вратите, да се създадат специални ниши по стените, да се премахнат водопроводните инсталации и т.н. Ако няма да променяте пода, а само да го актуализирате, не забравяйте да го покриете с филм, за да не го повредите.

Време е да демонтирате старите прозорци, ако искате да инсталирате нови. След като монтирате прозорците, не сваляйте защитното фолио от тях. Нека остане за времето на ремонта и да предпази стъклото от драскотини, мръсотия, прах, неизбежно по време на ремонта. Ако реконструкцията е замислена, има желание да започне от нулата, разрушаване на неносещи дялове.

Вода, отопление, електричество - ремонт, инсталиране на нов

Завършено демонтаж, стъпка по стъпка продължете да ремонтирате. Започваме с комуникационни системи. Времето за ремонт е най-подходящо за подмяна на електрическото окабеляване, отоплителните радиатори, тръбите, абсорберите, климатичната инсталация. Съобщението трябва да се планира предварително, особено окабеляване. Ако възнамерявате да изграждате нови дялове, трябва да се работи преди да поставите кабелите, тръбите, така че не е нужно след това да се пречупвате и прекроявате. В кабелната инсталация на корпуса на корпуса е по-добре да скриете тръбите по стените. На стените на друг материал правят бръмбари, където кабелите са скрити.

Ако трябва да замените кабелите, трябва да започнете да ги поправяте

Ако трябва да замените кабелите, трябва да започнете да ги поправяте

Жителите на панелните къщи трябва да имат предвид, че е възможно само да се строят стени в такива къщи във вертикална посока. Окабеляване се отглежда под тавана или на място, където стените и пода са свързани. Скриваме кабелите под окачен таван или зад платформата. Не забравяйте да кабелите кабели за интернет, телевизия, интерком, едновременно с окабеляването. Ключове, контакти, лампи не се инсталират веднага, само ние подготвяме места за тях. Монтажът на устройствата се извършва след завършване на цялата работа.

Занимаваме се с водопровод: инсталираме тръби за подаване на вода в пералната машина и поставянето й в канализационната система. Предлагаме и магазини за миксери, баня, душ, миялна машина, тоалетна. Сега е важно да знаете размера на банята и душ, мястото на свързване на вода и канализация. Е, когато те вече са закупени, но можете също да намерите спецификациите в магазина, където ще закупите оборудване.

Довършителни работи - пространство за полет на фантазия



Довършителните работи се извършват от горната страна - от таваните до стените и подовете. С тази последователност повредените части се отстраняват при работа с други хора. Опън тавани са изключение: те са направени последно. Ако искате да направите пода, започнете с изравняваща замазка. Използваме икономичен метод - смес от цимент и пясък. Ако е възможно, използваме самонивелиращи се подове. Те са по-скъпи, но резултатът си заслужава. Ако ще инсталирате система за подово отопление - е време.

Продължаваме да изравняваме стените. Продължителността на работа, количеството материал зависи от състоянието на повърхностите. Това може да отнеме няколко слоя, но можете да го направите. Стените са изравнени, най-вече със собствените си ръце. Използването на машинно подравняване в обикновен апартамент е непрактично. Ръчното подравняване се извършва по два начина: визуален и по фарове. Стени, които са подготвени за боядисване, приравнени към фарове, което осигурява по-добро качество.

Довършителните работи се извършват отгоре

Довършителните работи се извършват отгоре

След завършване на мазилката преминаваме към крайната работа - шпакловка. Shpaklevat трябва внимателно да ремонтира всички нередности, места за публикуване на съобщения. Накрая подгответе повърхността за довършване. Важно е да изберете грунд - качествен, който да избягва проблеми при шпакловане, боядисване, поставяне. Ако възнамерявате да инсталирате декоративни елементи като шпакловане, направете го сега.

След това пристъпете към плочката. Важно е да планирате коя плочка ще използвате. Ако е възможно, ние правим диаграма на инсталацията на компютър или рисуваме на хартия. Ще знаем точно колко плочки ще са необходими, колко ще трябва да се режат, за да планираме разумно планирането на покупката на акциите. Разнообразие от цветове, модели, декоративни материали ви позволява да направите апартамент уникален. В допълнение към керамичните плочки, на този етап се използват декоративна мозайка, бамбукови плочки, 3D елементи и много други.

Ние сме близо до финалната линия - последните важни щрихи

Ние инсталираме ВиК - всички колички са направени преди - и се пристъпи към полагане на подови настилки или декорация на стените. Повечето строители предпочитат тази поръчка: първо да поставят довършителния етаж: ламинат, паркет, балатум. Освен това се занимаваме с монтаж на интериорни врати. Избираме вратата предварително, за да подготвим, ако е необходимо, врати с необходимата височина и ширина. Монтирайте кутиите, окачете листата на вратата. Затваряме чистия под с филм и се занимаваме със стените. Опции за Ваша преценка: боядисване, тапет.

Един от последните етапи е монтаж на интериорни врати

Един от последните етапи е монтаж на интериорни врати

Не е необходимо да закрепвате перото веднага, по-добре е да го направите след боядисване на стените или нанасяне на тапети.

Завършваме процеса, като инсталираме лампи, ключове, гнезда, фиксиращи дъски.

Обобщаване - последователността на действията

Така че, обобщаване на всички съвети, ние ще очертае последователността на ремонтните работи в апартамента:

  1. 1. Помислете какви ремонти са необходими: козметика или капитал, изберете дизайн. Чертежи чертежи, уточнете материалите.
  2. 2. Изваждаме, изваждаме мебели и всичко, което ще пречи на ремонта, премахваме ненужните елементи на пода, стените.
  3. 3. Занимаваме се с прашна работа: премахваме старите прозорци, инсталираме нови, разграждаме пасажерите и инсталираме нови. Доставяме комуникациите - електрически кабели, тръби, свързващи битови уреди и санитарен фаянс.
  4. 4. Довършителни работи: изравняване на тавана, ние замазваме стените, правим груб под. Shpaklyuem, ние земята, ние поставяме плочки. Изработваме довършителен под, украсяваме стените.
  5. 5. Ние инсталираме ВиК и уреди, окачим вратата. Поставяме первази, платформи.

Ремонтът започва от най-отдалечената стая, така че боклук, мръсотия не се прилага в обновените помещения. Коридорът ремонтира последния. Чрез него те носят боклук, строителни материали и съществува голям риск, че стените, подът и таванът ще бъдат повредени случайно. Обновената стая е затворена, вратата е окачена със строително фолио. По този начин ще предотвратим навлизането на прах, боклук, строителни материали в помещенията, където ремонтите продължават.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Преструктуриране на жилищните помещенияПреструктуриране на жилищните помещения
Как да започнем ремонт в апартамента на жилищен комплекс?Как да започнем ремонт в апартамента на жилищен комплекс?
Няколко съвета за ремонтНяколко съвета за ремонт
Евтини ремонти на апартаментиЕвтини ремонти на апартаменти
Как да направите ремонт до ключ до ключКак да направите ремонт до ключ до ключ
Ремонт в апартамента Какво да решите преди стартаРемонт в апартамента Какво да решите преди старта
Полезни съвети за ремонт на апартаментиПолезни съвети за ремонт на апартаменти
Как да започнете качествен ремонт в стаята?Как да започнете качествен ремонт в стаята?
Как да направите ремонт в апартамента?Как да направите ремонт в апартамента?
Ремонт със собствени ръцеРемонт със собствени ръце
» » Последователност на ремонтите в апартамента
© 2021 BggeHat.com