Как да изолирате пода върху лоджия

Топлата лоджия може да бъде чудесно увеличение в хола в малък апартамент. Един от ключовите моменти при създаването на топла стая е изолацията на пода. Има няколко метода на топлоизолационна работа, за вас трябва да изберете правилната: подово монтиране на трупи с нагревател или монтаж на една от системите на топъл под. Всички варианти с правилното технологично изпълнение са в състояние да задоволят своите собственици в продължение на много години.

Как да изолирате пода върху лоджия

Как да изолирате пода върху лоджия

Подготвителна работа

Преди да започнете основната работа, трябва внимателно да измерите разликата в грубия повърхнина. Ако разликата е по-малка от 10 мм, тогава трябва да видите пода и съседните стени. Всички пукнатини трябва да бъдат почистени и фиксирани с пяна. Големи пролуки или дупки могат да се полагат с чакъл и да се изливат с цимент.

Разпадащият се цимент на основата също трябва да бъде отстранен и напълнен с цимент. Особено внимание трябва да се обърне на външния ръб и ъглите на бетонната плоча. След като пяната или циментът се втвърди, е необходимо да се отстранят излишните издатини и изцяло да се почисти цялата повърхност.

Подготвителна работа

Подготвителна работа

Ако разликата е по-голяма от 10 мм, тогава е необходимо да подредите черна основа. За тази цел повърхността трябва да бъде внимателно почистена. След това, на стените, е необходимо да се отбележи нивото, на което подът ще бъде изравнен, и да се поставят маркерите със знаци по повърхността на цялата повърхност. Сега целият под трябва да бъде напълнен с течен цимент, определящ нивото на дебелината на сместа по протежение на маяците. След около 3-4 часа циментовата смес се втвърдява и е възможно допълнително да се полага хидроизолация (особено на първите етажи).

Изравняване на грубия под

Изравняване на грубия под

Сега можете да продължите директно с изолацията на пода. Ако възнамерявате да инсталирате система от топло подове, трябва допълнително да маркирате бъдещите електрически проводници и пробийте дупки за термостати, като вземете предвид бъдещото покачване на нивото на пода с 5-7 см.

Затопляне на пода върху дървените трупи

Затопляне на пода върху дървените трупи

Затопляне на пода върху дървените трупи

Лагерите са рамка, изработена от дебели греди, върху които се монтира по-късно готовият под. Баровете трябва да бъдат добре изсушени, така че в бъдеще конструкцията да не води и да се обработва с битумна импрегнация. Предпочитаният размер на гредите за добра топлоизолация е 50х50 мм.

Рамката е сглобена по периметъра на балкона с стъпка от напречни пръти от приблизително 40 см. Между тях и до бетона гредите се закрепват с помощта на дюбели. Облицовката на изолацията е в "джобовете" на рамката между гредите. Като нагревател е добре да използвате пенопласт, пяна, глина или минерална вата. Сред недостатъците на всеки от тези нагреватели трябва да се отбележи, ниска механична якост на пяна запалимостта Penoplex силен и чувствителност влага минерална вата и разширена глина.

Устройството на пода върху дървени трупи

Устройството на пода върху дървени трупи

Изолацията трябва да бъдат определени от край до край един към друг и барове в двата слоя (пристъп с краищата на изоставането), съвсем свободно, без никакви спънки, в противен случай тя ще се влоши качеството на работа. Натрупването на изолация трябва да се извърши с леко изместване на фугите и да се напомни за тухли. Слотовете между нагревателя и гредите трябва да бъдат запълнени с уплътнител, за да се избегне излишъкът от охлаждането на пода.

След втвърдяването на уплътнителя, възможно е да се покрие покривната плочка или дебелият шперплат, в случай че се избере друго покривно покритие. Свързването на паркетни плочи или шперплат и стени трябва да се залепят с мазилка върху дърво. Връзките на листовете от шперплат също заслужават да се избърсват с шпакла.

Замазка върху дърво

Замазка върху дърво

Подгрявайте подове

За системи от топло подови покрития се отнася водоотопният, кабелният и филмовият инфрачервен под. За да инсталирате тези системи изисква идеално равна повърхност, така че по време на подготвителната фаза, трябва внимателно да подравните груповата основа.

Електрически системи за захранване

Електрически системи за захранване

Електрически системи за захранване

Тук можете да разграничите две системи: кабелен под и инфрачервен филм. Безспорните предимства на тези подове са, че те не претеглят силно дизайна на балкона и, противно на общоприетото схващане, електричеството се консумира по-малко от каната.

Топъл под на лоджията

Топъл под на лоджията

Преди инсталирането на тези системи е необходимо да планирате бъдещата конструкция на вашата лоджия, тъй като елементите на електрическия под са нагрети равномерно и тяхното предаване може да доведе до затваряне на системата. Ето защо е необходимо да се разбере къде ще стоят тежките мебели, които могат да повредят нагревателните елементи.

Също така, за да инсталирате тези системи, е необходимо да повдигнете основата до нивото на пода. Това може да стане чрез увеличаване на дебелината на бетонната замазка, която е равна на пода.

Кабелен под

За да инсталирате електрически под, трябва:

  • отоплителен кабел (комплектът може да включва подсилена мрежа);
  • свързващи проводници;
  • комплект скоби за закрепване;
  • термостат;
  • Система за защита на RCD;
  • заземяващ кабел.

Подготовка и монтаж

Подготвената основа трябва да бъде обработена с битуминозен мастик и да се полага слой от хидроизолация и изолация. Това може да бъде пенополиетилен или всяка друга изолация на ролките. Отгоре на нагревател се закрепва подсилващата решетка, към която се закрепва кабелът. Необходимото количество кабели може да се намери в таблицата на производителя.

Хапчета под топъл под

Хапчета под топъл под

Хапчета под топъл под

Хапчета под топъл под

Кабелът се поставя "охлюв" или "змия" от студената стена с вдлъбнатина на поне 150 мм от другите отоплителни уреди и стени. Преди да запълните конструкцията с цимент, трябва да скицирате полагането на жицата и съединителите. Особено внимание при циментирането трябва да се даде на циментовата маса - въздушните мехурчета в нея трябва да се сведат до минимум.

Затопляне на лоджията

Затопляне на лоджията

След втвърдяване на бетона можете да поставите покритието.

Инфрачервен под

Инфрачервен под

Инфрачервен под

Характеристика на инсталацията на този тип подове е категоричната забрана за използването на фолио и метални елементи, мрежи и други.

Комплектът за монтаж на инфрачервения под трябва да включва:

  • контактни терминали;
  • изолационен комплект;
  • термо филм;
  • свързващи проводници;
  • термостат.

Подготовка и монтаж

Монтажът на тази система започва с монтажа на термостата, ако отворите, необходими за монтажа, не са предварително пробити, преди почистване на боклука.

Инсталиране на термостата

Инсталиране на термостата

Приготвената повърхност трябва да се третира с битумна мастика, хидроизолация и всякакъв изолационен материал с незначителна дебелина. На горната част на нагревателя филмът трябва да се постави с нагревателни елементи. Полагане е от студената стена. Подложките са поставени с ръцете на ставата в ставата и са закрепени заедно с лепяща лента. Към подгревателите подложките се закрепват също и с обикновена лента за шотки.

Ако искате да се намали на тепиха, а след това трябва да се направи на място, където няма нагревателни елементи и отрязаните ръбове и откритите медни части трябва да са добре изолирани и поставени в изолатор на топлина. Във втората се изрязват подходящи разделителни раздели за тази цел.

Схеми за инсталиране на подовата настилка от филм

Схеми за инсталиране на подовата настилка от филм

Следващото е инсталирането на кабели, в които основното нещо е да не се нарушава тяхната цялост. Всички кабели трябва да се движат успоредно един към друг спрямо терморегулатора. По-горе, цялата система трябва да се полага с хидроизолационен филм. Това е всичко. Можете да започнете подова настилка на покритието.

Хидравлична система

Подово отопление на балкона

Подово отопление на балкона

Тази система за изолация не е най-доброто за балкона, защото прекомерно по-тежка конструкция, но е най-икономичната от всички системи за подгряване на подове. Също така, разрешение за инсталация от този тип трябва да се консултира в управляващото дружество, тъй като тръбите за отопление на балкона ще бъдат изрязани директно в отоплителната система на цялата къща.

Необходими елементи за монтаж на водния под:

  • подсилени мрежи и пластмасови скоби за закрепване или специална изолация за водния под;
  • хидроизолация;
  • тръбопроводи;
  • тръби за полагане върху подовата повърхност.

Подготовка и монтаж

Предварително подготвената и подравнена основа за зидане трябва да бъде поставена със слой изолация, за да се предотврати по-бързо охлаждане на водата в тръбите. Най-подходящ за хидропода е специалната изолация, която се продава в строителни магазини, в които вече са нарязани водачи за тръби. Но ако не можете да купите такъв нагревател, тогава можете да използвате пяна.

Листовете за изолация са затегнати плътно. Местата на ставите могат да бъдат просто фиксирани с лепяща лента, а местата на ставите на нагревателя и стената могат да бъдат запълнени с уплътнител. На върха на нагревателя е необходимо да се постави ролков хидроизолационен материал (с изключение на полиетилен). Краищата на хидроизолацията трябва да се припокриват и да се залепват заедно.

За да изолирате фугите на хидроизолацията и стените, се нуждаете от амортизационна лента, която трябва да бъде укрепена около периметъра на помещението. Над хидроизолацията се поставя подсилващата се мрежа, която се използва по-късно за затягане и фиксиране на тръбата.

Следва инсталацията на хидравличната система. Топлинната тръба се полага от най-студената стена чрез "змия" или "охлюв". Най-популярни са безшевните полиетиленови тръби, но могат да се използват полипропиленови влакна със импрегнации от стъклени влакна, въпреки че при нагряване се разширяват повече от полиетилен. Завоите на "змията" или "охлюва" трябва да се поставят с куха тръба, така че налягането да не изтича.

Топъл под на лоджията

Топъл под на лоджията

След това трябва да тествате системата. Ако то премина без излишъци, системата може да се излива с бетон. Хидропроцесорът е готов.

Но без значение колко добре е изолиран подът, трябва да се помни, че без добро стъкло и отлична топлоизолация на стените няма да има уютна, топла лоджия.

Видео - Топъл под на лоджията

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изберете нагревател за топъл под плочкатаИзберете нагревател за топъл под плочката
Знаете ли как да изолирате правилно пода в дървена къща?Знаете ли как да изолирате правилно пода в дървена къща?
Павел на лоджия или балкон със собствените си ръцеПавел на лоджия или балкон със собствените си ръце
Топъл под с ръцеТопъл под с ръце
Затоплянето на пода върху лоджията ви гарантира уют и комфортЗатоплянето на пода върху лоджията ви гарантира уют и комфорт
Какво е по-добре да изолирате балкона и балкона?Какво е по-добре да изолирате балкона и балкона?
Как да изолирате пода на балкон или лоджия?Как да изолирате пода на балкон или лоджия?
Какво и как да изолирате пода на балкона възможни опции и материалиКакво и как да изолирате пода на балкона възможни опции и материали
Затопляне на пода в странатаЗатопляне на пода в страната
Как да изолирате балкон или лоджия с пластмасова пяна?Как да изолирате балкон или лоджия с пластмасова пяна?
» » Как да изолирате пода върху лоджия
© 2021 BggeHat.com