Как да направите пода на дъските в гаража нюанси на процеса на изграждане

Етаж от дъските в гаража

Гаражът в провинцията е една от най-необходимите сгради, така че ние се отнасяме към него с голямо внимание в процеса на ерекция. И ако няма проблеми със стените и покрива (опитваме се да ги направим надеждни и издръжливи, като обръщаме внимание на дизайна), а след това с половете често има проблеми, свързани с техния избор. Какъв е разговорът? Фактът, че можете да поставите подовете на дъските в гаража, но можете да ги направите конкретни. И тук идва въпросът - какво е по-добре да се направи? Да го разберем по-внимателно.

Бетонни подове в гаража

Като начало, много от тях предпочитат. Това се дължи на два фактора. Първо, бетонните подове са издръжливи и надеждни. Те ще служат десетилетия, ако се използват правилно. На второ място, процесът на пълнене е толкова просто, че новак непрофесионален може да го направи. Можем да добавим, че бетонният под е по-евтин от дървото, но всичко зависи от дебелината на нанесения материал. И колкото по-дебел е, толкова по-скъп е. Освен това, след изливането, такъв субстрат трябва да изсъхне най-малко двадесет и осем дни, през който бетонът събира своята реколта. Така че има нужда да мислим.

Няма да се впуснем в джунглата на процеса на редактиране, ние просто определяме етапите:

  1. Земята се изравнява и се захващат. Всичко това се прави с лопати и гребла.
  2. Плосъкът на пясъка е напълнен на поне 15 сантиметра. Той също е овлажнен.
  3. Петнадесет сантиметра слой от развалини.
  4. След това можете да излеете конкретен разтвор.

На последния етап можете да използвате бетон, направен сам от себе си и да вземете крайния продукт - ползата от тази услуга се предлага днес. Но има един нюанс. Ако подовата площ на гаража е малка, тогава целият миксер ще бъде много за вас. Така че, трябва да купите или да наемете малък бетонен смесител. Лопатите месят решението ще бъде трудно, трудно и ще отнеме този процес дълго време.

От какво се състои конкретното решение? По принцип това е стандартно, но много ще зависи от марката цимент, която използвате. Колкото по-висока е маркировката, толкова по-малка ще бъде необходима в количествен еквивалент. Най-добрият вариант е циментът M400. И сега рецептата - един обем цимент, три обеми пясък, четири обема на развалините, половината от обема на водата. Омесването се извършва по следната технология - първо цимент и вода, след което пясък постепенно се добавя към получената смес и натрошен камък. Всичко е доведено до хомогенно състояние.

Обикновено бетонът се излива в предварително инсталирани маяци. Те могат да бъдат дървени ламели или метални водачи. Те са изложени в една хоризонтална равнина, а горните им краища са референтна точка. Между маяците се излива разтвор, след което правилото се простира над фаровете. По принцип нищо не е сложно.

Има и друга версия на бетонната основа (ние се връщаме към въпроса какво да направи подовете в гаража) - това е плочата на тавана. Тук можете да използвате крайния продукт или да го направите сами. Обикновено тази опция се прилага, ако има нужда от монтаж в гаража на мазето.

Дървена покривка в гаража

Дървени подове в гаража не могат да бъдат намерени много често. Това се дължи на трудолюбието на инсталационния процес и използването на материал (дърво), който под влияние на различни фактори бързо се провали. Ще добавим и изисквания за пожарна безопасност, които имат висок индекс в помещенията, в които могат да се съхраняват продукти от петролни продукти. Но, както показва живота, такива подове се използват. Ето защо ние ще се занимаваме с тях по-подробно.

На първо място, трябва да изберете дърво. Тя трябва да бъде с добро качество. Не позволявайте дъските и дървения материал да се сушат или имат висока влажност - този материал ще започне да се деформира след няколко дни. Предпоставка за това е липсата на пукнатини, тъй като подът на дъската ще бъде подложен на тежки товари (тегло на автомобила). Но сега няколко важни условия:

  • Всички дървени елементи задължително се третират с огнезащитни и антисептични средства. Първият ще създаде защитни качества от последиците от пожара (това е изискването на органите за противопожарна безопасност). Втората защитава дървото от вредните ефекти на микроорганизмите (мухъл и гъбички).
  • Препоръчително е да купувате само полиран дървен материал.
  • Вземи артикули със склад - при работа с дървесина винаги ще има отпадъци.

Сега, що се отнася до самата дървесина. Ясно е, че за дъската на борда ще са необходими дъски. Изберете основа на критериите, описани по-горе, но имайте предвид, че в гаража ще се зареди дюшеме достатъчно голямо тегло, така че дебелината на избраните дъски, не трябва да бъде по-малко от петдесет милиметра. Във всеки случай тази дървена конструкция ще бъде сглобена върху трупи. Така че оптималният размер на тези елементи е 100 × 100 милиметра.

Монтиране на изоставането в гаража

Регулируем дървен лаг

След това помислете как да изградите фондация под дъските или по-скоро структурата на забавяне. Тук трябва да вземете предвид размера на основата, особено височината на мазето, което е разположено над нивото на земята. Можете да слагате дневници по два начина:

Ако сутеренната част на мазето е с достатъчно висока височина, тогава краищата на изоставането са най-добре поставени върху него. Тоест, фондацията трябва да стане част от подкрепата. В този случай закъсненията са разположени в цялата стая, без да се провалят, допълнителни подложки се монтират под всяка маса под формата на нощни шкафчета или стълбове.

Какъв е най-добрият начин за оформяне на поддържащите постове? Има много опции. Можете да поставите една тухла или камък, можете да излея бетон в кофража, където е вградена подсилваща рамка за армиране, е възможно да се направи от трупи или греди. Тук друг критерий е важен: колкото е по-дълго забавянето, толкова повече е необходимо да се инсталират колони за поддръжка за всеки от тях. Опорите са предварително инсталирани и са изложени по протежение на един хоризонтален ръб на основата. Но дори и в този случай, установените забавяния ще трябва да бъдат изравнени.

Ако сутеренната част има не много голяма височина, тогава трупите могат да бъдат инсталирани директно върху земята. Разбира се, по-добре е да не ги монтирате на голата земя, така че има нужда от леко прецизиране. Най-простият вариант - той е равен, покриване на пясък и трошен камък база (вместо чакъл може да се използва разширена глина - един вид затопляне на пода), и се изсипва върху циментова замазка пясък. Такава основа, на първо място, ще бъде много силна и, второ, съвсем равномерно, така че няма да отнеме много време, за да се изложи структурата на изоставането.

Моля, обърнете внимание! При този закъснение се препоръчва да се покрие хидроизолационния материал. Тя може да бъде рубероид на няколко слоя или горещ битум, помазан над замазката.

Бих искал да отбележа, че вторият вариант на инсталиране на дневника се използва изключително рядко. Да, това е много по-лесно и по-евтино, но земята под изоставането не е абсолютно солидна основа, която не може да издържи на тежки товари. Дори гъстата бетонна замазка може да се провали. Експертите твърдят, че такова устройство на пода в гаража няма да трае повече от две години, след което непременно ще стане неизползваем. Така че си струва риска и да инвестира в този дизайн пари?

Полагане на дървени дъски

Поставяме дървени подови на дървени трупи

Дървени подове в гаража

Така че, изоставането е инсталирано, фиксирано и можете да продължите с изграждането на самия под. Разбира се, гаражът не е основната къща. Никой няма да живее в нея, но качеството на фондацията трябва да е на върха. Следователно, технологията за инсталиране на елементите е точно същата като в основната къща. Къде започва стилът? С предупреждението, че плочките за подова настилка трябва да бъдат положени в помещенията.

Сега самият процес на инсталиране. Стартирайте устройството на дървен под от далечния ъгъл на гаража. Поставете първата дъска върху дървените трупи, успоредно на стената и закрепете с няколко винта. Сега вземете дървена релса със същата дължина като дъските, я монтирайте и я прикрепете към трупите на разстояние по-голямо от ширината на плота с пет до шест сантиметра. Между първа дъска и летва стека втория борд, а сега между нея и багажник на различни места вложка предварително подготвени дървени клинове (ги правят от всички дефектни дъски). С леки удари на каяк или чук, ударете клиновете равномерно по дължината на дъската, така че втората плътно да се плъзга плътно срещу първата. Остава само да се определи втория паркета, винтове, премахване на скарата, да го преместите на необходимото разстояние, за да се консолидират и да проведе следващата фаза на строителството на дървения под, по същия начин.

Вие сами може да сте сигурни, че няма нищо сложно в този процес. Ако следвате всичко точно както е описано, тогава не би трябвало да възникват проблеми. И последният етап в устройството на дъската на дъската в гаража. Какво би било желателно да отбележим? В тази ситуация основната повърхност ще бъде подложена на много големи натоварвания на абразия. За да се увеличи експлоатационния срок, е необходимо повърхността на дъската да се обработва с масло от ленено семе и бои. Особено важна роля тук ще играе изсушаващото масло. Колкото повече е, толкова по-добре. Народният постулат - не можете да разваляте овесената каша с масло - в този конкретен случай има пряка цел. И, разбира се, боя. Подът трябва да бъде боядисан задължително. Този завършен материал ще го запази и ще направи външния вид видим.

Заключение по темата

В тази статия се опитахме да отговорим на въпроса как да изработим дървен под в гаража. Необходимо ли е да решавате, както винаги, себе си. Но имайте предвид, че дървената база ще служи с вяра и истина на пет или шест години, не повече. Тя задължително трябва да се ремонтира, боядисва, актуализира и почиства. Но такъв етаж принадлежи към категорията "топло", а ако построите затоплен гараж, тогава тази опция ще ви е най-подходяща.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Дървен под в гаражаДървен под в гаража
Как да покрием бетонен под в гаражните методи, материали и технологииКак да покрием бетонен под в гаражните методи, материали и технологии
Бетонният под в гаражаБетонният под в гаража
Бетониране на пода в гаражната последователност на строителните работиБетониране на пода в гаражната последователност на строителните работи
Бетонният под в гаража и подовете с покривна системаБетонният под в гаража и подовете с покривна система
Кой етаж е най-добре да постави в гаража и на балконаКой етаж е най-добре да постави в гаража и на балкона
Модерни подови настилки за гаражни новости в областта на подовата настилкаМодерни подови настилки за гаражни новости в областта на подовата настилка
Как да запълни бетонните подове в гаражаКак да запълни бетонните подове в гаража
Как да направите пода в банятаКак да направите пода в банята
Правим правилния бетонен под в гаражаПравим правилния бетонен под в гаража
» » Как да направите пода на дъските в гаража нюанси на процеса на изграждане
© 2021 BggeHat.com