Уплътняване на фуги между плочки съвременни методи за запечатване на фуги

Шлайфането е последната стъпка в дизайна на банята. След като завършите тази проста процедура, ще постигнете резултата, когато керемидата ще изглежда красива и подредена. Нека да разгледаме характеристиките на избора на състав и правила за самозалепване на фуги.

Важни критерии при избора на материала за фугиране

Уплътнението на пространството между плочките в банята се извършва, за да се защити лепилото, което се прилага, когато стенна декорация и други повърхности от замърсяване, инфилтрация на влага и образуване на вредни бактерии. Освен това те са необходими, за да придадат чист вид на стаята. Без тяхната употреба продуктите от керемиди няма да се задържат дълго по стените и под тяхна повърхност се образуват всички условия за появата на вредни за здравето микроорганизми.

С фугиране шевовете се запечатват между плочките

С фугирането шевовете са запечатани

За лесно, бързо и надеждно запечатване на шевовете между плочките, вашият избор трябва да попада върху състав, който има няколко важни свойства:

  • тя трябва да бъде еднакво, за да запълни изцяло пространството до плочката. Не купувайте смеси с твърди примеси, които образуват нежелани щепсели вътре! Те няма да позволят проникването на цялата дълбочина, оставяйки свободно пространство вътре в ставите;
  • композициите с висока еластичност ще помогнат за по-ефективното избърсване на лентата между плочките и банята, както и на декорираните повърхности на стаята. Те ще се разпространят бързо над всички съществуващи пукнатини и депресии;
  • внимателно проучете силните показатели. Продуктите, които избирате, не трябва да падат, да се разпадат или да се измият по време на процеса на измиване;
  • голямо значение има и хидрофобност след изсушаване. Лекарството не е задължено да абсорбира влагата, но бързо го отблъсква;

Не забравяйте и естетическия фактор на изсушения продукт. След работа ставите трябва да имат чист и гладък външен вид, а техният цвят трябва да бъде възможно най-хармонично с общия интериор на стаята.

Класификация на продуктите за запечатване

Като основа за съвременните пълнители производителите на марките използват:

  • цимент;
  • цимент и полимери;
  • пясък и цимент;
  • полиуретан;
  • фуран и епоксидни смоли;
  • силикон.

Някои методи се основават на ръчно месене на фугиращата смес. За тази цел експерти засадят гипс, пясък и цимент, глина, течно стъкло на основата на натрий и други материали на разположение на ръка.

Преди да направите сами материала, не забравяйте, че този метод води до известни рискове. Проблемът е, че всяко несъответствие с необходимата рецепта ще доведе до разпадане на фугиращата смес под влиянието на колебания в температурата и влажността. Много по-добре се показват маркови продукти, които се произвеждат с най-новите технологии, а сред техните компоненти задължително съдържат необходимите антисептици.

Циментови фуги - какви са примесите, използвани в производството?

Една от най-популярните за работа решения за ремонт с много цимент. Те са в асортимента на мнозинството от лидерите сред производителите на строителни продукти. Такива средства могат да бъдат от два вида - на циментова основа с и без примеси от пясък.

Когато между банята и стената се залепи широка връзка, се използват циментови материали с пясък. Те са проектирани да работят с големи ивици - широки повече от 4 мм. По-тесни линии трябва да бъдат запълнени с финозърнест материал, чието производство използва полимери. Във всеки случай, преди да запечатате пространството до плочките, непременно прочетете инструкциите за приложение. В него производителят трябва да посочи за кои зони се използват неговите продукти.

Циментовите фуги са най-популярни

Циментовите фуги са най-популярни

Поради използването на портланд цимент в производството, циментовият агент придобива еднаква структура. За да се подобри еластичността на марките, производителите го смесват с варовиковите компоненти.

За да запечатате фугите между банята и покритието на плочките е качествено, разбъркайте правилно разтвора. За да направите това, малко количество вода трябва постепенно да се добави към буркана с него, докато продуктът стане хомогенен.

Циментовите агрегати могат да имат различни нюанси. Най-често те вече имат правилния цвят, но понякога производителите предлагат да купят пигмента отделно. Също така на пазара има средства, при които при месене е възможно да се добави специален прах със сребрист или златист цвят. Те ще ви помогнат да направите стена декорация в банята много по-богати и по-елегантни.

Пълнители на основата на силикон - характеристики на производството и приложението

Силиконовите фуги са еднокомпонентен продукт. При производството се опаковат в специални пластмасови касети. Когато ставите са запечатани, те се монтират в конструктивен пистолет. Тези пълнители се състоят от силикон, в който се добавя киселинен втвърдител.

Силиконовите пълнители са удобни за употреба при проблемните фуги

Силиконовите пълнители са удобни за употреба при проблемните фуги

В повечето случаи се използват силиконови пълнещи разтвори в комбинация с други видове пълнители. Без смесване, най-често се използва силиконов материал за кратки ремонти. Например, ако вашата баня има проблемна връзка между банята и плочките, поставени на стената, можете да я напълните със силикон за кратко време. Когато работите с този състав, е много важно правилно да отрежете капачката, прикрепена към касетата.

Композиции на базата на епоксидна смола - кои опции предлагат на производителите?



Сред компонентите на епоксидни разтвори основата се състои от два компонента - епоксидна смола и втвърдител. Масата на смесване се изисква непосредствено преди работа. Чрез свързването на двата компонента ще получите вискозна маса, което го прави малко трудно да се ремонтира с нея. Поради тази причина новодошлите често имат доверие в запълването на шевовете на опитни майстори.

Този инструмент се характеризира с висока якост и устойчивост на външни фактори - капки влага и температурни колебания. Има много дълъг експлоатационен живот - ако се приложи правилно, може да продължи около 30 години. Агентът лесно прониква във всички кухини и, втвърдявайки се, придобива почти същата плътност като самия финиш.

При добавяне на метален прах към епоксиден разтвор е възможно да се постигне оригинален дизайн на шева

При добавяне на метален прах към епоксиден разтвор е възможно да се постигне оригинален дизайн на шева

За да направите ивиците след вграждане на естетически външен вид, ще трябва да изберете идеално пропорционално покритие със същите равномерни краища. В противен случай, решението не само не крие, но и изолира своите дефекти.

Когато смесвате някой от епоксидните разтвори, можете да добавите метален прах. Този дизайн ще бъде доста оригинален, особено ако работите с широки шевове.

Характеристики на работа с фуран и полиуретанови мистрия

Запечатайте шева между банята и стената с плочки може да се направи и с пълнител на базата на фуран смола. Той включва фуранол и фуфилов алкохол. Изцяло суха, тя става много твърда и устойчива на излагане на ултравиолетова светлина, домакински химикали, температура и влага. В състава му няма вода, така че няма никаква възможност да го абсорбира отвън.

Важно е да запомните, че е доста трудно да изтриете ставата на вана и плочки с помощта на фуранов печат. Основните проблеми могат да възникнат при подготовката на работната повърхност. Изпълнявайте строго работите според инструкциите на производителя.

Избършете ставата на ваната и плочките с най-добре завършената паста от водна дисперсия и полиуретанови смоли

Избършете ставата на ваната и плочките с най-добре завършената паста от водна дисперсия и полиуретанови смоли

Най-удобно в употреба е вече приготвена паста от водна дисперсия и полиуретанови смоли. Не изисква специална подготовка, продава се като напълно завършен еластичен разтвор.

Най-често те се използват за декориране на фуги 2-5 mm широки в близост до плочки или стъклена мозайка. Тези пълнители се разпределят бързо и равномерно вътре. След пълно изсъхване те могат да бъдат измити с вода и домакински перилни препарати.

Подготовка и самозалепване на ставите

Запечатването на шевовете между плочките по стените и пода в банята изисква подготовката на всички необходими инструменти. За работа ще ви трябва:

  • шпатула за нанасяне на материала, желателно е да се закупи инструмент от каучук;
  • 2 контейнери - за чиста вода и за смесване на състава;
  • Остър нож за почистване на фуги преди пълнене;
  • Тесен четка за почистване на ставите;
  • тясна стоманена шпатула;
  • Мека кърпа и гъба за измиване на керемиди;
  • гумени ръкавици;
  • защитна маска за тъкани.

Първо ги подгответе, преди да ги напълните. След като лепилото за стайлинг е напълно суха, вземете ножа и почистете лентите между плочките от остатъците от състава на лепилото. След това започнете да изтривате остатъците от лепилото с четка, така че да не пречат на запълването на пространството.

След подготовката трябва да започнете да мехтените. Изливайте праха или течността в съда с вода при стайна температура и разбъркайте, докато се получи равномерна композиция. След това пръскайте лентата с вода от пистолета и започнете внимателно да нанасяте материала. Попълнете пространството бързо и точно.

Избършете ставите с гумена шпатула. След това завъртете инструмента и започнете да натискате материала в съединението. След това отново завъртете шпатула и вървете покрай лентата, като събирате излишния материал.

Без да отстранявате остатъците от смесеното решение навреме, ще срещнете факта, че той ще изсъхне и премахването на петна ще бъде доста трудно. В допълнение, повърхността ще бъде помия.

Хроматът за вграждане се използва и за работа със стави около гнезда и стенни лампи. След като завършите дейностите с плочките по стените, отидете да работите на пода в банята.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Полагане на плочките сами - инструкции стъпка по стъпка!Полагане на плочките сами - инструкции стъпка по стъпка!
Какво представлява мистрия?Какво представлява мистрия?
Полагане на плочки със собствените си ръцеПолагане на плочки със собствените си ръце
Епоксидно фугиране как да се използва за стени и подове?Епоксидно фугиране как да се използва за стени и подове?
Санитарен уплътнител за банята ние избираме влагоустойчив състав с добра адхезияСанитарен уплътнител за банята ние избираме влагоустойчив състав с добра адхезия
Как правилно да мистрия плочките в банятаКак правилно да мистрия плочките в банята
Уплътнителните шевове между отделните панели предпазват дома ви от студ и теченияУплътнителните шевове между отделните панели предпазват дома ви от студ и течения
Полагане на подови плочкиПолагане на подови плочки
Уплътняване на шевовете на таванните решения на проблемаУплътняване на шевовете на таванните решения на проблема
Кои да изберете един разтвор за плочки в банята на плюсовете и минусите на различни композицииКои да изберете един разтвор за плочки в банята на плюсовете и минусите на различни композиции
» » Уплътняване на фуги между плочки съвременни методи за запечатване на фуги
© 2021 BggeHat.com