Таванът на лоджията със собствените си ръце - уют и уют



Монтирането на тавана на лоджията не е лесна задача, но благодарение на този вид работа е възможно да се направят няколко допълнителни квадратни метра за удобно живеене. За довършването на таваните се използва материал, който не само има външна привлекателност, но има висока устойчивост на температурни промени и висока влажност. Без съмнение, най-лесният начин да се изработи таван на лоджия е неговата живопис, но защо се използва остарели методи, ако е на разположение на потребителите днес, нови материали, които ви позволяват да създадете очарователен копринен помещения, като по този начин я предпазва от студ, шум и влага.

Материали за изолация на тавана

Преди да подредите тавана на лоджията със собствените си ръце, трябва да решите дали е необходимо да изолирате стаята. Ако е така, тогава всички пукнатини трябва да бъдат запечатани и да са монтирани допълнителни стъкла. Благодарение на по-голямата защита от температурната разлика изолираната лоджия позволява използването на повече покрития.
Изолирайте тези пространства с различни видове топлоизолатори.
Сред тях са:
  • минерална вата;
  • penoplex;
  • полистиролова пяна;
  • полиетилен с покритие от фолио.
от какво да направи тавана на лоджията
Тъй като фолиото се напасва достатъчно лесно, не трябва да имате никакви въпроси относно това как да подрежете тавана на лоджията. В този случай е достатъчно да се спазва основното изискване за монтаж на такава изолация - листовете материал са фиксирани преди монтажа на рамката. Топлоизолацията се притиска с U-образни профили към тавана, а за бетон се прилага първо със силиконов уплътнител.
Използва се пенопласт изолация на тавани на лоджията, които след това ще бъдат боядисани или измазани. За такива довършителни панели с плътност 25 kg / cm3 се използват. м. Те са прикрепени към лепилото и след това са допълнително фиксирани с дюбели. Завършването на тавана на лоджията с такъв топлоизолатор изисква организирането на допълнителна защита срещу кондензация.
Минерална вата се използва за окачени тавани. Изолаторът се предлага под формата на ролки или плочи. Има стъклена, каменна и шлакова вълна. Освен това може да има фолиен слой. Подходящият материал е много прост. Този изолатор предпазва добре не само от студ, но и от шум. Минералната вата не се страхува от влагата, тъй като след изсъхването тя има оригиналната си форма.
ремонт на тавана на лоджията
Освен това, за затопляне на тавана на лоджията може да бъде penokompleksom. Материалът е подобен на разширените полистиренови пластини, но е фиксиран със специални канали и гъби. Благодарение на този подход е възможно материалът да се фиксира по-надеждно, а монтажът му е много по-бърз от обикновените плочи. Penoplex се използва за довършителни работи с боядисване, мазилка и др. Материалът има много добри технически параметри (прочетете преди работа:Затопляме тавана със собствените си ръце - процесът на действие").

Как да направим таван на лоджия

Материалът за довършване на тавана на лоджията трябва да бъде избран много внимателно. Трябва да се вземе предвид възможността за температурни разлики. Ето защо, за неизолирани лоджии трябва да се използват материали, които са устойчиви на топлина, замръзване и висока влажност. Оптималните опции са пластмасови панели, облицовки, фасадни бои. И за висококачествена изолация на помещенията можете да подредите окачените тавани от гипсокартон (вижте също: "Затопляме тавана със собствените си ръце").
Надежден и красив таван може да бъде направен от метални релси. Това е един от видовете окачени тавани. Този материал има отличен външен вид и инсталирането му е много лесно, така че дори и непрофесионалистите ще се справят с тази задача без никакви проблеми.
как да се определи тавана на лоджия
Предимствата на таван метален таван включват:
  • практичност, минимална повърхностна грижа;
  • издръжливост и стабилност дори при екстремни условия на работа;
  • възможността за завършване на тавана на всяка форма;
  • устойчивост на влага и температурни промени.

Завършване на тавана на балкона с подплата

Таванът на лоджията със собствените си ръце може бързо и лесно да бъде завършен с помощта на подплата (повече:Облицовка на тавана със собствените си ръце: дизайн и монтаж"). Това може да се използва като пластмасова или дървена вид материал. Дървена дърво е по-евтино, но в същото време тя е много по-привлекателна. Пластмасовите панели са по-устойчиви на конденз и влага, въпреки че те не са толкова скъпи, външен вид ,
Дървената облицовка е обвивка от специална дървена дъска. Често се използва бор, който има много достъпна цена, висока устойчивост на влага и приятна миризма.
декорация на тавана на лоджията
Предимствата на тази подплата са:
  • Простота на инсталацията;
  • висока топло- и шумоизолация;
  • екологична съвместимост;
  • Устойчивост и устойчивост на различни метеорологични условия.
За покрив на тавана, се препоръчва да се използва облицовка със специални дупки, които са предназначени за изтичане на кондензат. След снасянето се препоръчва дървото да се покрие със специално съединение, за да се предпази от висока влажност и гъби.
Пластичната облицовка е по-икономична опция. Въпреки това, материалът има качество, сравнимо с дървото, и от някои параметри дори го надминава. Пластмасите могат да имитират различни повърхности, като дърво и камък. Също така такъв материал не изисква оцветяване (виж също: "Как да отрежете тавана с сайдинг: технология").
монтиране на тавана на лоджията със собствените си ръце
Предимствата на пластмасовата облицовка са:
  • дълъг експлоатационен живот, устойчивост на неблагоприятни условия;
  • проста и бърза инсталация;
  • лесна грижа. Достатъчно е да изтриете корпуса с влажна кърпа;
  • екологосъобразност. Пластмасата, която се използва за производство на довършителни материали, не отделя в атмосферата вредни вещества, така че е напълно безопасна за човешкото здраве.

Гипсокартон таван или живопис?

Окачените тавани от гипсокартон се използват не винаги за довършителни логарии. Използвайте този дизайн е възможно само ако помещението е остъклено и изолирано. Това е предпоставка, тъй като конвенционалната гипсова шпакловка не е устойчива на влага и следователно, ако въздухът в помещението е мокър, материалът просто се деформира (прочетете "Какво да направите тавана на балкона").
Инсталирайки самостоятелно таваните от гипсокартон, трябва да запомните някои от функциите им. На балконите често се поставя сушилня за дрехи, фиксирани на тавана (повече:Сушилня за таван - характеристиките на избора".) Крепежни елементи за такива съоръжения трябва да са надеждни и способни да издържат на тежки тегло на мокро пране Ето защо е необходимо да се изчисли местоположението монтаж на крепежни елементи и сигурни в тези области към основата таван вградени дъските допълнително инсталиране на GCR не се различава от стандартния метод Вижте също: ..."Затопляне на тавана на балкона".
от които е по-добре да се направи таван на лоджия
Боядисването на тавана е необходимо само с помощта на фасадни бои, които имат висока устойчивост на неблагоприятни условия на работа. Такива бои са устойчиви на топлина и студ, не се страхуват от кондензация, имат отличен вид. Повърхността, боядисана с такава боя, може да се измие с вода (да се чете:Боядисваме тавана със собствените си ръце").
Прилагането на такава боя е много проста. Основното е да се изравни повърхността на тавана и да се залепят всички шевове. Нанесете материала с пистолет или ролка. Често достатъчно ще бъдат 2-3 слоя. Цветът е избран в съответствие с общия интериор на лоджията, така че не е задължително да е бял.
Монтаж на PVC панели, подробно за видеото:

Плочи от стиропор

По време на довършването и затоплянето на тавана за лоджията често има проблем с кондензата. За да се разреши този проблем, прибягвайте до използването на различни материали, сред които специални мембрани с нисък коефициент на пропускливост на парите. Но в същото време, можете веднага да създадете съвместно покритие, което ще предпази както от студ, така и от влага. За тези цели полистирените плочи са отлични.
Оптимален избор е дебелината на плочите от 30-60 мм. Те са закрепени към повърхността със специално лепило, а след това допълнително фиксирани с дюбели. Над плочите, армировката е направена с фибростъкло окото. Той просто се залепва към повърхността на материала.
ремонтирайте тавана на лоджията със собствените си ръце
Ремонтът на тавана на лоджията се различава от работата в други помещения, тъй като е важно да се изберат подходящите материали и да се използва правилната технология за набиване. Факт е, че през зимата, в лоджия ще бъде наблюдаван много силни температурни разлики и ако не се затопли пространството правилно, въздуха и повърхността, която се охлажда рязко през зимата и топла на слънце през лятото. Ето защо материалите за довършване на помещението трябва да бъдат устойчиви както на силни студове, така и на високи температури.
Особено внимание трябва да се обърне на тавана на лоджията. Тук също трябва да се вземе предвид сигурността на помещенията. Тъй като в зависимост от това дали е отворен или остъклен, може да се използват тези или други материали. Освен това, ако имате таван върху лоджията, трябва да затворите всички пукнатини и водоустойчивите повърхности.
Говорейки по принцип, ремонтът на лоджията по същество не се различава от ремонта в обикновените стаи. Ако имате правилно изолирани стени, подове и тавани, не трябва да се появяват проблеми с кондензацията и температурните промени. Поради това ще получите добре проектирана лоджия, подходяща не само за съхраняване на различни боклуци, но и за ролята на малка стая. Често в лоджията създава проучване. Снимки на такива решения можете да видите в нашия каталог. Благодарение на изобилието от светлина е възможно да се постигне по-голяма производителност на труда, освен това отличното виждане за улицата допринася за по-плодотворна дейност.
завършвайки тавана на лоджията със собствените си ръце
Надяваме се, че тази статия ви е помогнала да разберете какво да направите тавана на лоджията. Ако имате поне минимален опит в строителството или ремонтните работи, тогава тези операции не би трябвало да ви създават трудности. За тези, които са нови в тази област, препоръчваме да прочетете още няколко статии, публикувани на нашия портал. Успех.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Павел на лоджия или балкон със собствените си ръцеПавел на лоджия или балкон със собствените си ръце
Кухненски бокс с балконКухненски бокс с балкон
Как да направите фалшив таван със собствените си ръце по време на инсталациятаКак да направите фалшив таван със собствените си ръце по време на инсталацията
Какво е по-добре да изолирате балкона и балкона?Какво е по-добре да изолирате балкона и балкона?
Затопляне на тавана на лоджията - препоръкиЗатопляне на тавана на лоджията - препоръки
Плюсовете и минусите на панорамното балконно стъклоПлюсовете и минусите на панорамното балконно стъкло
Декорация на тавани от гипсокартон оригинални решенияДекорация на тавани от гипсокартон оригинални решения
Как да изолирате балкон или лоджия с пластмасова пяна?Как да изолирате балкон или лоджия с пластмасова пяна?
От какво и как да се направи таван на балконаОт какво и как да се направи таван на балкона
Отопление на балконаОтопление на балкона
» » Таванът на лоджията със собствените си ръце - уют и уют
© 2021 BggeHat.com