Устройство за подова настилка

Основа на почти всеки етаж е замазката. Неговото качество зависи от живота на покритието. Днес подовата замазка може да бъде направена с огромен брой различни методи. В тази статия ще говорим за подовата замазка на устройството.

Класическа мокра замазка

Традиционните замазки се класифицират в два типа: конвенционални бетонни или цименто-пясъчни разтвори и полимербетонови покрития, които обикновено се монтират в промишлени сгради.

Класическа мокра замазкаСъставът на класическата замазка включва: цимент, вода, фини фракции и големи частици пълнители. Освен това, тя е подсилена с метална мрежа или полимерни влакна.

На партерния етаж се монтира бетон на пода в конструкции с фундаментна лента. Това е студена основа. За помещения и помещения за обществени нужди такъв под е приемлив. В жилищната сграда замазката е допълнително изолирана.

Първо трябва да премахнете подложката. Тя трябва да бъде почистена от торф, трева, боклук от различни видове. След това се подреждат всички слоеве на пода. Първо, нивото на крайното покритие на покритието трябва да бъде отблъснато. Измерва се на входа. В зависимост от това, по целия периметър на всички стени на стаята се бива плътна линия. Тя ще служи като фар.

Надолу по-надолу от него дебелината се маркира:

  • покритие;
  • връзки;
  • хидро и топлоизолационен слой, равен на не по-малко от 10см;
  • междинно покритие.

Нивото на понижение ще показва най-ниската оценка. Всички слоеве на пода ще бъдат толкова видими, а оформлението няма да ви позволи да превишите дебелината на всеки отделен слой.

След това отидете на подложката. Най-добрият материал за изливане е кварцовият груб пясък, който се разпада с дебелина най-малко 30 см.

В случай, че не е, можете да приложите почвата, най-важното не е чернозем и торф. Стъпка по стъпка трябва да се поставят почва 10-15 см. Всеки слой трябва да бъде отделно изравнен, подложен и навлажнен с вода.

Поставете косата с глина като нагревател

Следва покривният слой, състоящ се от бетон 150, пясък или чакъл. Дебелината му е 6-10 см.

След това се монтира хидроизолацията. Най-добре е да използвате PVC или полимер-битумни мембрани за това, но можете да използвате и конвенционален полиетиленов дебел филм с дебелина повече от 200 микрона. Полага се на два слоя.

Наситен с глинаФилмът по стените се извива над нивото на последния етаж. Тя трябва да покрива хидроизолацията на външните стени. Краищата на лентите от този материал се припокриват и се залепват с лепяща лента.

Следващият етап е технологично важен и се състои в подреждане на топлоизолацията. Този материал, използван в този случай, трябва да бъде силен, да има ниска топлопроводимост и висока степен на пожарна безопасност. В този случай подходящата минерална вата, Субстрат "под ламинат">полиетиленова пяна и екструдирани Стиропор "за топъл под">експандиран полистирол. Изолационният слой се покрива отгоре с полиетиленово фолио.

Следва директно леене бетон Настилка "под">подови замазки. Но преди това, по периметъра на необходимостта да се направи разширение става, представени под формата на пяна полиетилен ленти подсилени материали могат да играят роля 10h10h0.3sm заварени размери на отворите. Тази замазка трябва да бъде не повече от 3-10 см.

В продължение на 4 седмици замазката се оставя, докато се излекува напълно. Но през първата седмица, замазката трябва постоянно да се навлажнява.

След този период, замазката се изравнява на грубо почистена от прах и мръсотия, грундирано и сухо покритие. За това се използва разтвор от цимент и пясък или се използва технологията на течния пилаф. Също така се произвеждат полиуретанови, епоксидни и метилметакрилатни подове под формата на покрития за довършителни работи.

Индустриален бетон

Тези изисквания се прилагат към тези подове с по-големи усилия. Такива подове отговарят само на конкретни. С използването на полимери или подсилен по някакъв начин.

Тези съединители са инсталирани за Етажи "на земята">подове на земята и на базата на конкретни. В първия случай почвата трябва да бъде внимателно подсилена, върху цялата площ, където ще се излива бетон.

Моля, обърнете внимание! Трамващите машини ще изпълняват тази работа качествено на големи площи.

Следващото е разположението на пясъчна възглавница, чиято дебелина зависи от вида на почвата. След като полагате, трябва също да пясък на пясък. Освен това, една възглавница се излива от развалините и също така се уплътнява.

Ако индустриалният под е поставен върху старата основа, то трябва внимателно да се подготви. В случай на пукнатини, те трябва да бъдат разширени, почистени и изляти с хоросан. Ако има разлика в надморската височина, трябва да бъдат изравнени. В случаите, когато ремонтът на старата база е невъзможен, той трябва да бъде демонтиран и нов.

След това се монтира хидроизолация от полимерни мембрани или битумни материали. Този процес е по избор и зависи от строителния проект и местоположението на помещенията. Например, в гаражи, мазета и сутерен, хидроизолацията е задължителна.

Големите размери са присъщи на складови, търговски и промишлени помещения. Ето защо за тези подове е необходимо да се отстрани кофражът и да се монтират водачите.

В този случай етажите са разделени на "карти" - определени размери на правоъгълни платформи, в зависимост от стъпката на колоната. Най-добрият вариант, когато размерът на картата е 6 метра.

На такава повърхност подсилващата мрежа е фиксирана, фиксирана с фиксатори. Тя се разпределя между картите с припокриване, закрепени заедно от сегментите с мека жица. Като се вземе предвид мобилността на разтвора, се излива бетон.



Индустриалните подове трябва да бъдат внимателно подравнени чрез вибрационни замазки. При извършване на тази работа трябва да се внимава да не се движат водачите. След уплътняването и изравняването на разтвора, той трябва да се прибави на всички необходими места и отново да мине през замазката.

Машина за изглаждане на бетон

След това повърхността се избърсва и върху нея се полага втвърдяващо покритие, като се използва машина за изглаждане на бетон. Първо, повърхността първоначално се втрива, след което се разпределят две-трети от подсилващото средство. Разпространение трябва да бъде равномерно.

Машина за изглаждане на бетонДруго грубо фугиране се извършва благодарение на факта, че покритието абсорбира вода, в резултат на което бетонната повърхност става по-тъмна. Тогава останалата част от покритието се разпределя бързо. След това се прави последната фугираща смес.

Полицията на индустриалния под се извършва след като човешкото отпечатък върху тази повърхност има дълбочина не по-голяма от 2-3 мм. За това се използват машини за изглаждане на бетон с наличие на довършителни ножове.

По време на работа тези остриета променят ъгъла на наклона. Работата е завършена, след като пода е блестеше. След 28 дни бетонната смес се втвърдява и след това се нанася полимерно прахово покритие. Монтажът на полимерни бетонни настилки е практически същият като подобните бетонни конструкции. Разликата е само в свързващия материал, представен в първия случай под формата на полимер, а не на цимент.

Плаващи платна

За да инсталирате плаващи замазки, използвайте огромен брой различни строителни материали. Основната им особеност е липсата на твърда връзка с основата и стените.

Какво тогава се нуждае от плаващ под, ако има огромно количество конвенционални технологии за замазки?

  • Поради независимостта по отношение на основата и стените, той има високи качества на звукоизолация.
  • Поради възможността за поставяне на топлоизолационен материал в подовите слоеве се подобрява и топлоизолацията.

Също така, ако е суха замазка, тогава този метод е много прост и удобен в инсталационния план, който не изисква мръсни и влажни работи.

плаващ Сухата подова замазка със собствени ръце с помощта на Knauf и GVL ">Подовете са сухи, и също така се класифицират с помощта на бетон.

Суха замазка от GVLV

Суха замазка от GVLVТози под не трябва да бъде само основата за покритието, но също така трябва да има висока звукова и топлоизолация. В зависимост от степента на значимост на тези характеристики се избира основният материал за изолация.

Ако централната точка е подово отопление, а след това тя може да бъде изолирана с помощта на пяна или стиропор, тъй като тези материали притежават най-добрите характеристики на всички изолационни материали.

Минералната вата има добра звукоизолация. Podsypka е една от най-евтините и лесни варианти за монтаж на сухи подове.

В този случай схемата на тортата е, както следва:

  • Основата.
  • Podsypka от експандирана глина или кварцова песа.
  • 1 слой от GVLV, т.е. устойчив на влага гипсокартонен лист.
  • 2 слоя от GVLV.
  • Опорен пръстен, изработен от минерална вата или полиетиленова пяна.

Той се прави podsypka на конкретна основа. В случай, че влажната или студената стая е по-ниска, бариерата за пара трябва да бъде предварително разпределена. Пясъкът се отслабва и се изравнява от фаровете. Около периметъра на стаята се фиксира лентата на ръба, дебелината на която е 2 см.

Уверете се, че ширината на лентата е с марж, който по-късно се премахва след инсталирането на замазката. След това поставете листата на GVLV със стена от стените, равна на 1 см. Те се залепват заедно с PVA лепило. Листовите фуги не съвпадат, поради което вторият слой е подреден, като се вземе предвид изместването. С помощта на самонарязващи винтове замазката се фиксира още веднъж.

Специфична особеност на този метод е малката дебелина на целия подов пай.

При монтаж на пода на балкон, лоджия на първия етаж трябва да бъде монтирана подсилена топлоизолация:

  • фундамент
  • постеля
  • Екструдиран пенополистирол.
  • GVLV
  • Edge band.

В този случай изолацията се добавя. В зависимост от условията се избира дебелината на изолацията. Ако това е грунд или бетон. Тогава дебелината трябва да бъде от 6-10 см. В случай на сутерен, неговата дебелина може да бъде 3 см.

В зависимост от предпочитанията на всеки човек, който избирате, можете да изберете друга опция за сухи подове. Някой предпочита евтиността и някой ще даде предпочитание към силата на цимента и т.н.

Плаващ бетонен под

Плаващ бетонен подТози етаж е инсталиран в помещения, където има натоварвания върху подовата настилка, например гараж, склад. Тази замазка, за разлика от суха, издръжлива.

Топлоизолационният слой се полага върху основата. Първият етаж е монтиран и хидроизолиран. Линията на ръба е фиксирана около периметъра на помещението, а бетонната замазка е пълна с влакна или армировка или метална решетка по дължината на фаровете.

Също така, за добра топлопроводимост на грубо покритие, този етаж е приложен. Тези условия са необходими при монтаж на топъл под на лоджия, балкон, покрита веранда и т.н.

В същото време е необходима много ниска топлопроводимост на изолационния слой, за да се предотврати загубата на топлина. свързани с разпространението му. С тази задача, плаващите бетонни подове са най-добри.

Тези подове имат следната торта:

  • osnovanie-
  • полистирол или минерална базалтова вълна -
  • бетонна замазка-
  • Опъваща лента лента -

Нивелиращият слой от подлежащото запълване се използва в случай на голяма разлика в надморската височина в основата.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите подова настилкаКак да направите подова настилка
Дебелина на подовата замазкаДебелина на подовата замазка
Самонивелиране на подаСамонивелиране на пода
Бетонна подова замазкаБетонна подова замазка
Всичко за това как да направите бетон подова настилка и монтаж себе сиВсичко за това как да направите бетон подова настилка и монтаж себе си
Колко дълго изсъхва циментовата настилка?Колко дълго изсъхва циментовата настилка?
Устройството на топла подова настилкаУстройството на топла подова настилка
Укрепване на подовата замазкаУкрепване на подовата замазка
Как да подготвим подовата замазка за професионалистиКак да подготвим подовата замазка за професионалисти
Разбираме как да направите подова настилка със собствените си ръце основните етапи на технологиятаРазбираме как да направите подова настилка със собствените си ръце основните етапи на технологията
» » Устройство за подова настилка
© 2021 BggeHat.com