Как да изолирате пода в частна къща

Здравословният микроклимат е основата за комфортен живот във вашия дом, където няма студ от хипотермия или влага. Ето защо първият въпрос, който собствениците на домовете си искат, е как да изолират пода в частна къща.

Без правилната организация на хидро и топлоизолацията е невъзможно да се постигнат стабилно необходимите параметри за температура и влажност. През студения период на годината необходимите индикатори за комфортен престой на човек в къщата обикновено се осигуряват от инженерни системи за климатичен контрол, които изискват определени разходи за заплащане на електроенергия. И тъй като тенденцията на нарастване на енергийните разходи през последните години се разраства само, собствениците на собствени домове имат задачата да намалят разходите за електрическо отопление. Този проблем може ефективно да реши топлоизолацията на всички части на конструкцията. Ето защо, сменете старите прозорци, изолирате таваните и покривите и, разбира се, подът е изолиран. През пода, до 18 вътрешни топлинни изхода и студен въздух, проникващи през микрорезеите на подовата настилка, създават неприемлива разлика в ниските и горните температури в стаята. Това води до хипотермия на краката и е изпълнено с повтарящи се настинки.

За да се реши проблемът, свързан със студа, е достатъчно дори да се изолира пода в частна къща. Този вид работа е отговорна задача и изисква професионален подход и като се вземат предвид всички фактори - наличието на сутерен, дали основата е изолирана, какъв вид настилка. Следователно, тя трябва да бъде поета с пълна отговорност.

Сортове на топъл под

В днешно време има различни видове топъл под: филм, отоплителна мат, кабел, вода.

  1. Филм "топъл под">ципест. Устройството е специално plenochku, оборудвано с отоплителен кабел, който се свързва с електричество. Такъв филм няма да загрява въздуха, а обектите, които са на него. Тя може да служи както за основен, така и за допълнителен тип отопление. Той е лесен за инсталиране и гъвкавост. Тя може да бъде поставена под всякакво покритие, с изключение на подовите плочки. Сортове на топъл подПодходящ е както за вертикални, хоризонтални, така и за повърхности, които имат различен ъгъл на наклон.
  2. Отоплителни рогозки. Това е друг начин за изолация на електрически кабели. Кабелът обикновено трябва да бъде тънък, тъй като той е фиксиран към решетката. Този тип отопление изисква леко повишаване на нивото на пода. Като нагряващ елемент се използва въглероден прах.
  3. Кабел. Това е класически вариант, който прилича на отоплителни секции с определени размери.
  4. Водни "топла подове със собствени ръце">вода. Това затопляне се използва по-често в къщи или вили. Монтажът и свързването става чрез специална тръба за топлообмен. Основното му предимство е намаляването на разходите за електроенергия, липсата на вреда от електрическите и магнитните полета. Този метод на изолация може да се използва за всяко покритие.

Видове изолация за пода

За да изолирате пода в частна къща, използвайте различни материали.

Работата е възможна с използването на материали:

  • Бръснене на дървесина (шперплат, плочи от дървесни частици, чисти стърготини или материали, базирани на тях, по-специално - еко-вълна);
  • Минерални (разширена глина, минерална вата, циментови разтвори с модифициращи добавки);
  • Силикат (стъклена вата);
  • Пластмасови или полимерни материали. Използват се под формата на плоча нагреватели, а именно пяна и нейните производни.

И където е възможно и оправдано, прилага отразяващ изолация на полимерна основа, и течни полимери (Penoizol) изолационни бои или изолационни ролки върху една или две страни на фолио (penofol).

Затопляне на пода в частна къща със собствени ръце пяна

Колко правилно да се направи затопляне? Ще ви бъде предоставена голяма и ефективна помощ, ако решите да изолирате пода в частна къща, видео с подробни инструкции стъпка по стъпка.

Видеоклип на минутата: Топлоизолация в селска къща


Основни етапи:

  1. Подравняване. Както и при други строителни работи, повърхността е първоначално подготвена, а именно изравнена. Бетонът или готовият бетон са подходящи за тази цел. Самонивелиращи се "подови смеси">самонивелиращи се смеси, които могат да бъдат намерени на всеки строителен пазар. Настилка "под">Покриващ слой трябва да бъде около 3-4 см.
  2. Затопляне на пода в частна къща със собствени ръце пянаХидроизолации. След като подготовката е подготвена, започва хидроизолацията на бъдещия етаж. Това ще изисква специален хидроизолационен материал. Традиционно е възможно използването на хидроизолационен филм.
  3. Изолационни работи. На този етап се предполага да се полагат пяна листове на хидроизолация. Препоръчва се използването на PPT35, защото поради своята висока плътност за тази цел, тя се вписва безупречно, без да се замразява. Профилите, образувани между плочите, се препоръчват да бъдат запълнени с устойчива на влага монтажна пяна.
  4. Укрепване. На положения слой пяна бавно се прилага приготвеният разтвор за замазка. Дебелината му е около 2 см. И след това, върху нея се поставя укрепваща мрежа.
  5. Довършителни замазка. Последното докосване е приложението на още един състав на пода. Но в този случай, дебелината на слоя трябва да бъде малко повече, дебелината може да бъде от 5 до 8 см.

Обобщавайки, може да се отбележи, че този процес е съвсем прост. И топлоизолацията, направена по този начин, ще помогне да се запази топлината в стаята. Предимството е, че подът, изолиран по този начин, е в състояние да осигури икономия на разходите за отопление през зимата и да поддържа необходимия микроклимат през цялата година.

Затопляме бетонния под в къщата



Бетонните подове, независимо от сезона, остават достатъчно готини. Ето защо, поради топлообмен, те могат значително намалете температурата на цялата стая. Ето защо изолацията на пода от бетон е много спешна задача за повечето собственици на къщи и вили. Това помага да се намалят загубите на топлина в помещението, като се поддържа постоянна комфортна температура.

Как да изолирате бетонен под в частна къща?

Ниската топлопроводимост и устойчивостта на механични влияния са основните характеристики на топлоизолационния материал. Отличните изброени технически характеристики са характерни за пенопластите. Как да изолираме бетона на пода? Най-рационално е използването на една и съща пяна. Ето защо, ако днес не можете да решите как най-добре да изолирате пода в частна къща, пясъчните пластини ще бъдат печеливша и евтина опция. Това е най-оптималната опция както за характеристиките, така и за разходите.

Най-добрите характеристики на пяната:

  1. Лесна и лесна инсталация.
  2. Евтинията.
  3. Надеждност. Този материал се характеризира с високи звукоизолационни свойства, устойчивост на огън поради примеси на забавители на горенето и самозагасване.
  4. Оптимални ползи.

Видеоклип на минутата: Топлоизолация на пода


Затопляне на пода с пластмасова пяна

Този метод на затопляне е прост и не изисква специални умения, така че е лесно да го направите сами.

Важно! Дебелината на плочата за пяна за топлоизолация на подовете на земята трябва да бъде най-малко 10 см.

Последователност на работата по изолация на бетонни подове с полистиролова пяна:

  1. Ясно подова повърхност от отломки, цялата повърхност на изолацията прилага хидроизолация дебел филм, който е поставен "обиколка" (10 cm) в зоните на ставата, и след това се запечатват с тиксо. Използва се за хидроизолация на пода, а при плоски подови повърхности могат да се използват и сухи смеси като хидроизолационни материали.
  2. Пенополистиролът е покрит с бандажен метод (най-малко 30 пъти по-дълъг от пяната). Материалът е поставен възможно най-гъсто. Тя трябва да бъде в непосредствена близост до съседните стени.
  3. Наложеният основен материал се полага върху слой от дебел филм.
  4. След това много внимателно, така че филмът да не се разкъсва, трябва да инсталирате метална рамка. И ако има дупки, можете да ги лепете с водоустойчива лента.
  5. В последния етап се прави циментова замазка (не по-малко от 3 см).
  6. Ако помещението вероятно е с висока влажност, върху дъската се нанася хидроизолационен слой. В други случаи това не се изисква. На изолираните по този начин на подовата повърхност може да се постави някакъв капак.

След като сте изолирали бетонния под, вие съществено нормализирате температурния режим, създавайки всички условия за комфорт, необходими за дадено лице.

Как да изолирате етаж в частна къща: как да изолирате съединителя

Известно е, че най-евтиният под е замазка. Въпреки това, въпреки очевидната икономика, той има голям недостатък - той е студен (на тази повърхност не е безопасно да се яде без обувки). Решете този проблем е много проста - просто трябва да поставите изолацията под замазката. Не толкова отдавна за тези цели се използват материали като експандирана глина или гранулирана шлака. Днес често използвайте отново пластмасова пяна. Топлата замазка, която днес е много популярна, е представена от така наречения плаващ под, чийто долен слой е изолиран, а горният слой е направен с помощта на подсилена подова замазка.

Така че, направете топла замазка:

  • Преди работата по изолацията на замазката е необходимо да се тревожите за хидроизолацията, тъй като влагата, проникваща от земята, може да създаде проблеми. Една от тях са мухъл плесени. За хидроизолация в този случай е възможно да се използва полиетиленово фолио като специална водоустойчива бариера, която се полага с използването на битумен мастик.
  • как да изолирате съединителяОсвен това е необходима компенсационна връзка. Необходимо е да се гарантира, че замазката, която е разположена върху пяната, не се пропуква при температурни промени. Тя е изработена много прост - по периметъра на стените на височина 15 см от земята, е необходимо да се залепи мек, порест материал от клетъчен винил, който ще бъде разширяване става.
  • Монтаж на изолация (пяна). Тя трябва да бъде здраво опакована заедно. Когато се появят слотове, фугите се издухат с монтажна пяна.
  • Укрепване. Тъй като това значително увеличава продължителността на мазилката. Без подсилване много скоро ще се появят много кратки пукнатини, а през 10-12 месеца. тя вероятно ще бъде разпръсната. Без използването на армировка или специална метална мрежа процесът няма да се счита за ефективен.
  • Работете върху замазката, която трябва да бъде с подходяща дебелина, а именно не по-малко от 50 мм. В допълнение, съставът играе много важна роля - препоръчва се решението да стане по-силно - не 1: 4, както е традиционно, но 1: 3. Също така, за да се избегне напукване на разтвора поради излишния цимент, се препоръчва добавяне на пластификатор.

Този метод на затопляне, разбира се, заслужава внимание, въпреки че не може да се очаква голям ефект от него. За най-добър резултат се препоръчва използването на електрически и водни отоплителни системи.

Обобщавайки, може да се каже недвусмислено, че компетентната работа по изолацията е не само от голямо значение, но и просто в изпълнение. Качествено изпълнените работи ще ви осигурят топлина през студените периоди на годината.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Възможност за електрическо отопление на селски къщиВъзможност за електрическо отопление на селски къщи
Изолация на тавана в частна къща - методиИзолация на тавана в частна къща - методи
Инсталиране на електромер в частна къщаИнсталиране на електромер в частна къща
Тогава за затопляне на тавана в частната къща - справкиТогава за затопляне на тавана в частната къща - справки
Консумация на електроенергия за отопление на къщатаКонсумация на електроенергия за отопление на къщата
Отопление на ток Оценка на разходите и разходиОтопление на ток Оценка на разходите и разходи
Парно отопление в частна къщаПарно отопление в частна къща
Пластмасови прозорци от енергоспестяващ типПластмасови прозорци от енергоспестяващ тип
Дистанционно управление на отоплението на селска къщаДистанционно управление на отоплението на селска къща
Как да изолирате водопроводните тръби в частна къщаКак да изолирате водопроводните тръби в частна къща
» » Как да изолирате пода в частна къща
© 2021 BggeHat.com