Изпълнение на работи по инспекция на техническото състояние на водоснабдителните системи

комплекс инженерство включва редица проучвания на инженерните комуникации в съоръженията. В процеса на проучванията се оценява техническото състояние на водоснабдителните системи, канализацията, отоплението, газификацията и др. инсталиране на инженерно оборудване вместо текущата, е необходимо да се следи техническото състояние в съответствие с изискванията на GOST R 53778-2010 и да се идентифицират съществуващите дефекти и неизправности.

При провеждането на проучване състоянието на инженерните системи се оценява, като се вземат предвид нормативните жизнени времена на мрежовите елементи. Проверката на водоснабдителните системи включва извършване на работи за определяне на корозионното състояние на тръбопроводите и устройствата за отопление на водата.



Разглеждайки техническото състояние на системата за захранване с гореща вода, на първо място е необходимо да се даде точно описание на системата, като се посочи нейният вид и разположение. При анализиране на състоянието на тръбопроводите е необходимо да се определи дали има фистули в метала, повреда на тръбите чрез корозия, нарушения на топлоизолацията и дефекти. Освен това проверете състоянието на измервателните уреди, циркулационните помпи и спирателните и контролните клапани.

За да се получи точна информация за състоянието на системата за топла вода, проведено инструментални измервания на температурата на водата в различни точки в системата. Необходимо е също така да се измери температурата на повърхността на кърпа поставя в контролните пунктове и да определи наклон podvodok уплътнението на в мазето. На инспекция системи трябва да произвежда HVS инструментална измерване на свободното главата поставен на по-горните етажи в сградата кранове, както и измерване на налягането на входа възел в тръбопровода за доставки.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Закон за водоснабдяването и канализациятаЗакон за водоснабдяването и канализацията
Инженерно и геодезическо проучванеИнженерно и геодезическо проучване
Изчисляване на водоснабдителната системаИзчисляване на водоснабдителната система
Договор за водоснабдяване и управление на водитеДоговор за водоснабдяване и управление на водите
Налягане на отоплителната системаНалягане на отоплителната система
Видове системи за отопление на къщиВидове системи за отопление на къщи
Наемането на строително оборудване е по-добре, отколкото да го купувате?Наемането на строително оборудване е по-добре, отколкото да го купувате?
Защо извършват инженерни и геоложки проучванияЗащо извършват инженерни и геоложки проучвания
Проверка на носещите конструкции на сградитеПроверка на носещите конструкции на сградите
Как правилно да управлявате сграда или сградаКак правилно да управлявате сграда или сграда
» » Изпълнение на работи по инспекция на техническото състояние на водоснабдителните системи
© 2021 BggeHat.com