Вентилационните анемостати повишават ефективността на вентилационните системи!

Дупките на дупките традиционно са покрити с дифузори и вентилационни решетки. Алтернатива на тези устройства е анемостатът - специален елемент за отделяне на въздух.

Анемостат - може да се използва вместо дифузьор

Структурно интересен за нас елементът е изпълнен под формата на малка дължина на тръба, вкарана в изхода на вентилационния канал. Анемостатът е фиксиран към поддържащата повърхност посредством специален монтажен фланец. Тази част е плосък кръг, монтиран върху парче тръба отстрани на стаята. Фланецът се закрепва с винтове за самозатягане. Разделителят е монтиран от вътрешната страна на тръбата. Необходимо е да държите регулиращия винт, в края на който има кръгъл щит. Обикновено се нарича табела. Щитът е подвижен елемент. Той може да се движи (назад и напред) през тръбата и също така да се върти по отношение на последната в перпендикулярна равнина.

Анемостати за вентилация - повишаване на ефективността на вентилационните системи!

Анемостатът е малка дължина на тръбата, която се вкарва в изхода на вентилационния канал

Ако въртите съда срещу движението на часовниковите ръчички, тя започва да се изплъзва. Това води до увеличаване на свободата между стените на тръбата и щита, при което въздушният поток прониква по-интензивно в помещението. Когато пластината се върти по посока на часовниковата стрелка, се наблюдава противоположният ефект. Пропастта намалява и с него въздушната пропускливост намалява.

Всъщност описаните вентилационни елементи - анемостати, са аналози на стандартна регулируема решетка, но с малко по-различен дизайн. Nuance. Решетките (дифузорите) не позволяват регулиране на обема на въздушния поток. Анемостатите лесно се справят с тази задача. Друга важна точка. Тялото на анемостатите винаги има кръгла форма. Дифузорите могат да имат квадратна конфигурация.

Някои въздушни сепаратори имат два щита наведнъж. В такива случаи една плоча (по-малка по размер) става вдлъбната, а втората (поставена вътре в кръга) - обичайната форма. Анемостати с два щита по-интензивно разпределят въздушния поток. Но много експерти казват, че ефективността на такива устройства не е много по-висока от устройствата с една табела.

Области на приложение и видове елементи за разделяне на въздуха по материали

Анемостати се използват във вентилационните системи, климатичните и климатични мрежи, инсталирани в обществени, промишлени, жилищни, санитарни помещения. Функциите на описаните устройства са следните:

  1. 1. Основно - ефективно разпределение на въздуха в помещението.
  2. 2. Декоративно - покриване на вентилационния канал.
  3. 3. Допълнително - гладко регулиране на обема въздух, влизащ в стаята.

Малкият размер на анемостатите (напречното им сечение е 8-20 см) прави възможно да се монтират почти незабележимо. Обикновено въздушните делители се поставят в горната част на повърхността на стената или на тавана. Визуално сглобената структура изглежда като чист кръг, който не разваля вътрешността на стаята. Повечето анемостати имат бял или метален цвят. Но ако е необходимо, можете да закупите дизайни със сребърно или златно оттенък. Също така не е трудно да се купи обикновен бял продукт и да се боядисва в цвета, от който се нуждаете (за декора в стаята).

Материалът за производство на въздушни сепаратори е метал (стомана-неръждаема стомана) и пластмаса. По принцип стоманените уреди се инсталират в системи за отопление с въздух. Такива анемостати се характеризират с дълъг експлоатационен живот и повишена издръжливост. Но цената им е достатъчно висока. Пластмасовите конструкции са по-евтини. В същото време те са издръжливи, устойчиви на корозия, лесни за поддръжка. Необходими са пластмасови изделия вентилация на баните, кухни, санитарни помещения, душове и обществени басейни.

Ако човек се нуждае от елемент за отделяне на въздух за монтаж в сграда (къща) с вътрешна дървена облицовка, може да се закупи конструкция от дърво. В изграждането на магазини такива устройства се продават много рядко. Те трябва да бъдат предварително поръчани от каталозите. Има обаче по-проста версия. Табела от необходимите размери от едно дърво до вас лесно ще направи във всяко мебелно студио.

Плочките са различни!

Всички продукти за разделяне на въздуха се състоят от тяло, регулиращ клапан, съединител, преграда, крайна капачка и висяща скоба. Между тях, анемостатите се различават само в дизайна на щита, който определя тяхната цел. Устройствата, които обмисляме, са:

  1. 1. Изчерпване.
  2. 2. Доставка.
  3. 3. Доставяне и изпускане.


Продукти от първия тип имат изпъкнала плоча. Изпъкналата част на тези щитове е насочена към помещението, в което е монтирано устройството. Изпъкналите устройства осигуряват ефективно извличане на въздух от помещението във вентилационния канал.

Според конструкцията на щита е възможно да се определи предназначението на анемостата (отработени газове, захранване или захранване и отработени газове)

Според конструкцията на щита е възможно да се определи предназначението на анемостата (отработени газове, захранване или захранване и отработени газове)

Дифузорите за подаване на въздух се характеризират с вдлъбнат щит.

Този дизайн гарантира най-високото качество на въздушния поток в помещението отвън и интензивното му разпределение по тавана или стената. Захранващите и изпускателните плочи имат заоблени ръбове и абсолютно плоска форма. Те могат да бъдат монтирани в всмукателните и изпускателните вентилационни системи.

Основните параметри на всички видове плочи:

  • диаметър;
  • ходът на щита;
  • размер на празнината.

Анемостати се произвеждат за въздуховоди с различни размери. Диаметърът на плочата, както вече беше отбелязано, варира в рамките на 8-20 см. Най-често срещаните раздели на щитовете са 12,5 и 10 см. В хода на плаката се определя разстоянието до което може да се движи. Този индикатор е равен на 1-23 мм. Изключителната зона е важна характеристика. Зависи от това колко въздух може да премине през отвора. Разстоянието може да достигне 90 квадратни метра. см.

Инсталацията на анемостата е самоизпълняваща се

Устройства за разпределение на въздушния поток са монтирани на стена или таван в конструкция, изработена от гипсокартон. Монтажът се извършва на етап основен ремонт или конструкция. Монтирането на анемостата може да се извърши по много начини. Най-лесно е да го инсталирате с помощта на гъвкав въздуховод. Последното трябва да доведе до вентилационния канал, скрит под гипсокартона.

Устройството обикновено се монтира по време на ремонт или строителство

Устройството обикновено се монтира по време на ремонт или строителство

Работната схема е дадена по-долу:

  1. 1. Изберете анемостат от напречното сечение на съществуващата вентилационна тръба
  2. 2. Пробийте кръгла дупка в гипсокартона (където трябва да се свърже гъвкавият тръбопровод).
  3. 3. Пъхнете гъвкавата тръба от отвора към главния вентилационен канал.
  4. 4. Поставете тръбата за дебита на потока в отвеждания тръбопровод.
  5. 5. Прикрепете към гипсовата плоскост (използвайте самобръчкови винтове) външния кръг на устройството.

След това е необходимо да се затвори отворът на анемостата с конструктивна лента и да се завършат планираните довършителни дейности. След това можете да монтирате носещата част в тръбата на въздушния сепаратор, да инсталирате плоча с винт и да я свържете с декоративното покритие (кръгче). Обърнете внимание! Опората в тръбата трябва да бъде монтирана върху специални канали. Инсталацията е завършена. Използвайте анемостата за тази цел!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Разположение на вентилацията на мазето в частната къща на схемата, монтажРазположение на вентилацията на мазето в частната къща на схемата, монтаж
Реверсивният вентил за вентилация се демонтира в устройството и ние го правим самиРеверсивният вентил за вентилация се демонтира в устройството и ние го правим сами
Вентилацията в сауната изгражда правилната въздушна обмяна без никаква помощВентилацията в сауната изгражда правилната въздушна обмяна без никаква помощ
Как вентилационните канали са изработени от тухлиКак вентилационните канали са изработени от тухли
Какъв е основата за фондацията, каква е тяхната важност и как да я направите?Какъв е основата за фондацията, каква е тяхната важност и как да я направите?
Типове и приложения на вентилационните таваниТипове и приложения на вентилационните тавани
Засилен полипропиленЗасилен полипропилен
Зададохме релсата за майсторския клас на кухнятаЗададохме релсата за майсторския клас на кухнята
Монтаж на радиатори на отоплителни системиМонтаж на радиатори на отоплителни системи
Рязане с кислородно копиеРязане с кислородно копие
» » Вентилационните анемостати повишават ефективността на вентилационните системи!
© 2021 BggeHat.com