Въздушно отопление на производствените помещения

Както всеки ден конкуренцията на вътрешния пазар расте, производителите са принудени да обръщат внимание на всички елементи на разходите. Ако погледнете този списък, далеч не заключителната позиция ще бъде заемана от разходите за отопление на различни промишлени помещения. Тъй като цената на енергоносителите се е увеличила, процентът им на разходите е нараснал.
въздушно отопление на производствените помещения
Въздушно отопление на производствените помещения

Ако преди такъв въпрос, как да изберете най-икономичният вариант все още не е толкова остър, но сега тя се позиционира в категорията на най-неотложните. Въздушното отопление в производствена зала в тази ситуация често се възприема като най-ефективния и в същото време най-икономичния вариант.

Принцип на действие

Въздушното отопление на производствената зала е разположено от топлообменник и линия, през която се транспортират маси на горещ въздух. Тези маршрути водят до помещения като работилници, кабини, складове и др. Горещият въздух, който преминава през термичните пътища, е под високо налягане. Впръскването на въздух се постига чрез вентилатори, които се монтират пред топлинния генератор. В допълнение към отоплителната мрежа, въздухът се разпространява и по отделни магистрали.

отопление на промишлени помещения
Схема на отопление на въздуха

Това се дължи на механичните капаци или на разпределителните механизми, които работят в автоматичния режим. Често се случва така, че отоплението на промишлени помещения се представя като мобилно устройство. Такива устройства се наричат ​​топлинни оръдия - един от начините в категорията на видовете отоплителни производствени съоръжения.

Чрез термични пистолети е възможно да се затопли всяка производствена зала в най-кратки срокове, независимо дали става дума за въздушно отопление на работилницата. Въздушното отопление има своите предимства, тъй като позволява да се реши проблемът с рециркулацията на въздуха.

отопление на промишлени помещения и предприятия
Дизелов топлинен пистолет

Плюсове на въздушно отопление

Сред предимствата, които въздушното отопление на индустриалните сгради предлага, има такива неща като:

  • Коефициент на ефективност, който достига стойност от 93. За да се организира въздушното отопление на промишлени помещения и предприятия, няма нужда от междинни отоплителни уреди.
  • Такива системи могат лесно да се интегрират със системи като вентилация. Благодарение на това е възможно да се поддържа точната температура в помещението, което е необходимо.
  • При нагряването на въздуха нивото на инерция е минимално. Температурата в помещението ще започне да се увеличава веднага след пускането в експлоатация на оборудването.
  • Поради факта, че подобно отопление е най-ефективно, е възможно да се увеличат икономическите показатели на производството.
  • Разходите за производство са малко по-ниски.

Дизайн на системата

За да се организира въздушното отопление на помещенията, е необходимо да се съберат всички необходими проектни документи. Най-добре е да поверите това на специалисти в тази област. В противен случай, грешната организация е изпълнена с факта, че помещенията ще увеличат нивото на шума или ще има дисбаланс на топлинните условия.

отопление на помещенията
Проект за въздушно отопление на производствената зала

Организирането на такъв въпрос като отопление и вентилация на промишлени помещения трябва да реши следните въпроси:

  • Идентифицирайте предварителното ниво на топлинните загуби, които ще бъдат присъщи на конкретната стая.
  • Изчислете мощността на топлинния генератор, като вземете предвид непродуктивните разходи за отопление.
  • Изчислете количеството въздух, който ще се отоплява, както и необходимия температурен режим.
  • Определете размера на диаметъра на тези канали, през които навлиза въздух, както и да установите възможни загуби на главата от отрицателните характеристики на магистралата.


След като се изчисли отоплителната система на една промишлена сграда и се изготви такъв проект, е възможно да се закупи необходимото оборудване.

Отопление на въздуха

Монтаж на инсталацията на системата за въздушно отопление на складовете може да се извършва както от служители на предприятието, така и от служители на специализирани фирми. След като поръчате оборудването да нагрява въздуха на склада или другата стая, ще получите от производителя капаци, въздуховоди, вратовръзки и други стандартни компоненти.

отопление на съоръженията за съхранение
Отопление на въздуха

Освен това ще трябва да купите материали като:

  • Алуминиева шотландска лента;
  • автобусни линии от гъвкав тип;
  • касета за монтаж и нагревател.

Някои области са изключително важни за изолацията, тъй като това ще предотврати образуването на конденз в проблемните области. За тази цел върху стените на тръбопроводите може да се постави изолационен слой от фолио. Дебелината на такъв самозалепващ нагревател може да варира, но най-често се използва фолио с дебелина от 3 до 5 мм.

Линиите могат да бъдат твърди или гъвкави, всичко зависи от геометрията на помещението или от плана за проектиране. Между тях някои части от мрежата могат да бъдат свързани посредством подсилена лента и скоби, изработени от пластмаса или метал.

За да се извършат монтажни работи по организирането на отоплението на въздуха в промишлени помещения, ще са необходими следните действия:

  • монтаж на магистрали, през които се подава топъл въздух;
  • инсталиране на разпределителни ракети;
  • монтаж на монтаж, който генерира топлина;
  • Полагане на слой за топлоизолация;
  • инсталиране на допълнителни устройства и оборудване.

В помещения с промишлена или складова природа отоплителните системи на промишлени помещения са пълни и много ефективни, те осигуряват пространство с топлина. Не е за нищо, че такива системи се използват за организиране на отоплението на търговски центрове, броят на които се увеличава от ден на ден. Основните предимства на такава система са максимална ефективност и икономичност. Използва се и газово инфрачервено отопление на производствените мощности - също доста ефективен вариант.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Възможност за електрическо отопление на селски къщиВъзможност за електрическо отопление на селски къщи
Въздушното отопление на частна къща е икономично и наистина ефективно отоплениеВъздушното отопление на частна къща е икономично и наистина ефективно отопление
Видове отоплителни системиВидове отоплителни системи
Системи за отопление на въздухаСистеми за отопление на въздуха
Газови топлинни генератори за отопление на въздухаГазови топлинни генератори за отопление на въздуха
Отопление на въздухаОтопление на въздуха
Въздушно отопление на селска къща и гаражВъздушно отопление на селска къща и гараж
Камини за отопление на къщатаКамини за отопление на къщата
Котлите за отопление с течно гориво са плюсове и минусиКотлите за отопление с течно гориво са плюсове и минуси
Слънчево отопление на домаСлънчево отопление на дома
» » Въздушно отопление на производствените помещения
© 2021 BggeHat.com