Устройството за циментово подово покритие стъпка по стъпка

Циментова подова замазка

Използването на съвременни материали за подови настилки изисква цялостен ремонт и изравняване на подовата повърхност. Най-често за извършване на твърдост, осигуряване на здравина, премахване на разликата във височината, се извършва циментова замазка. Нека да разгледаме по-подробно описанието на всяка стъпка.

Стъпка # 1 - получаване на основата

Полагане на циментова замазка

Цимент-пясъчна замазка

Преди началото на големи дела, за да се отървете от стария финала и отстраняване на цокъл, балатум руло и внимателно да проучи бетонната плоча. Не можем да позволим и най-малкото наличие на пилинг - всички пукнатини и дупки предварително грундирани и пълни с дебел решение. Изграждат се отломки и прах.

Повърхността на пода след почистване се обработва с проникващи смеси. Betonokontakt е най-доброто за тези цели. Той създава характерна груба повърхност, осигуряваща необходимата адхезия между основата и бъдещата замазка.

След изсушаване, грундовете са водоустойчиви. Достатъчно е да покриете пода със слой покривна хартия или просто да поставите пластмасов филм отгоре. Трябва да се направи така, че краищата по страните да излизат на 15-20 см и да затварят стените.

Обърнете внимание! Да направите голяма хидроизолация на този етап е невъзможно - това ще доведе до редица негативни последици. Хидроизолационният слой ще намали степента на сцепление между бетонната повърхност и замазката, така че тя бързо ще стане неизползваема.

Стъпка # 2 - дефиниране на линията на хоризонта на новата база

Преди да настроите маяците, е необходимо да тествате качеството на съществуващата база, да разкриете разликите във височините и да определите какъв слой трябва да покрие бъдещата замазка. За тези цели използвайте лазерно ниво или конвенционално ниво на водата в сградата.

На стената началната точка се бие, а лазерното ниво се прожектира върху целия периметър на стаята. В резултат на това се получават няколко марки, разположени по-скоро спрямо нивото на хоризонта, отколкото съществуващия неравен етаж. Отделни марки са свързани помежду си чрез плътна линия. Тя ще се превърне в ръководство за бъдеща работа.

Определянето на разликите във височината Ви позволява да изчислявате потреблението на материали. Можете да ги идентифицирате, отново въоръжени с владетел. Необходимо е да се измери разстоянието между нулевото ниво и пода и данните да се записват с молив върху стената. Колкото по-големи са тези измервания, толкова по-точни ще бъдат резултатите.

Най-малкият индикатор ще показва най-високото ниво на секс, а най-големият - най-ниският. Разликата в тези стойности е индексът на разликата във височината. Същата цифра ще ви помогне да изберете идеалния състав на материалите. Например, капка по-малка от 3 см може да бъде елиминирана със самонивелиращи се смеси, които в допълнение към цимента съдържат полимери.

Ако имате нужда от по-дебел слой замазка, купуването на такава смес е безсмислено. Готвенето от тях на по-дебела замазка е невъзможно - то много бързо се напука. Направете замазка на 7 сантиметра само с циментово-пясъчни смеси.

Стъпка # 3 - задаване на маяци

Класическото устройство на подовата замазка включва използването на маяци. Те помагат да се контролира качеството на работата. Замазката, направена "по видимост", не може да гарантира добър резултат.

В продажба могат да се намерят специални маяци за зидане на стени. Но можете да използвате обичайния алуминиев профил, който се използва за изграждане на гипсокартонни конструкции. Сигналите трябва да имат известна сила и здравина, да не се огъват и да се фиксират в правилната посока.

Обърнете внимание! Ако е необходимо да се изгради многоетажен под, специален кофраж от шперплат се използва за защита на решението от "проникване" в друга зона.

Настройване на маяците

Сигналите са инсталирани успоредно една на друга



Има много начини за настройване на сигналите. Някой разпространява дебели купчини от гипс по своето разположение и притиска към тях метална част. Някой използва гъсто лепило за плочки за тези цели. Той има вискозна структура, която не позволява на профила да се утаи и да се отлепи от крепежния елемент по време на изливането на разтвора.

Маяците се монтират успоредно един на друг и се определят от правилото, на което е монтирано нивото на водата. Краят на първия фар трябва да се постави в най-високата точка на основата. Всички останали профили са подравнени с горната част на първата част.

Разстоянието между профилите може да е различно. Обикновено между тях не се оставя повече от един метър, което прави лесно да се опирате на двамата близки фарове. Те са тези, които подравняват решението. И това, което излезе отстрани, току-що се отряза със шпатула и се върна обратно в контейнера.

Обърнете внимание! Опростяването на инсталирането на профили спомага за опъването между двете противоположни стени на цветната нишка.

Това приключва подготвителната работа и започва следващият етап от технологията за подова настилка.

Стъпка # 6 - попълнете разтвора

Изливане на хоросан върху експандирана глина

Изливане на вече завършена смес от цимент и пясък

Доскоро разтворът на замазката се приготвя на ръка. Днес инструментите са помогнали за опростяването и ускоряването на този отнемащ време процес. Качеството на пълнежа е станало много по-високо, а замазката е по-силна. Ето защо, всеки, който иска да извърши сами ремонтите, е препоръчително да наемете смесител за строителството.

Вече има готови цименто-пясъчни смеси. Производителите добавят пластификатори в тях, които позволяват да се намали количеството вода в разтвора. Но в същото време да увеличи техническото си представяне. Въпреки това, експертите все пак препоръчват сами да смесват сухите съставки, за да бъдат сигурни в състава на разтвора. В допълнение, купуването на съставки поотделно може значително да спести пари.

За да подготвите замазката, ще ви трябва:

  1. Качествен циментов клас 400M.
  2. Сух пясък без глина.
  3. Вода.

Пропорциите са 1х3х0.5. Първо, сухите съставки се смесват добре. След това те се изсипват във водата, а не обратното. Разбърква се добре със смесител, оставя се да "диша" в продължение на 5 минути, отново се смесва и се излива на пода между два маяка.

Обърнете внимание! Нормалният цвят на сухата циментова смес е чист сив (ако сместа стане кафява или червена, тогава количеството пясък е превишено или в пясъка има глина). За окото, приготвеното с качеството решение има консистенция на много дебела заквасена сметана. Не се допускат бучки. Използвайте повече количество цимент, отколкото е посочено в пропорции, също е неприемливо. Това ще влоши свойствата на замазката.

Попълнете пода в стаята, от която се нуждаете, за един ден. Не можете да отложите този процес и да го проточите в продължение на два дни, така че трябва да изчислите собствените си силни страни и да започнете да работите от самото сутрин. Решението е много добре разпределено в нишите по правилото, без да се прехвърлят маяците по едно и също време. Решението се движи над нивата на фаровете.

Започнете пълненето от най-отдалечения ъгъл на входа, постепенно се придвижете до изхода. След края на работата, замазката изсъхва за един или два дни. След това маяците се изваждат и шевът се запълва със същия циментов пясъчен разтвор. Замазка готов, сега той трябва да бъде правилно изсушен.

Стъпка номер 7 - суха замазка

Сушене на замазката

Разтворът се излива на пода и се изравнява

Неправилното сушене на замазката е основната причина за брака, което се допуска, когато технологията не е известна. Следователно планът за действие е следният:

  1. След като разтворът се излива на пода и се изравнява с правилото, той трябва да изсъхне 2 дни. След това изваждат маяците и запълват пукнатините.
  2. Замазката е плътно навлажнена с вода и покрита с пластмасова обвивка. Експертите препоръчват да се напълни с мокри стърготини или пясък. Можете да премахнете филма само след 2 седмици. През това време бетонът ще получи само 90 от силата си. За процесите, които се появяват през това време вътре в замазката, е необходима вода. Цимент-бетонна замазка трябва да замръзне, но да не изсъхне, така че не можете да пренебрегнете поливането с вода.
  3. В този случай е неприемливо да бързаме. Замазката ще изсъхне поне за 28 дни. Всички действия, които съкращават определения период, ще доведат до оплакващ се резултат - той ще се счупи или отлепи от земята. Тогава всичко трябва да се направи отново.

Обобщение по темата

Циментовата замазка ви позволява да преразпределяте товарите през слоеве с топлина и шумоизолация, да скривате тръби, да осигурявате нормално разсейване на пода. Но това не са най-важните предимства на технологиите. Той също така има ниска цена на материалите, включени в разтвора.

Резултатът е силна повърхност с водоотблъскващи свойства. Замазката дава минимално свиване, така че ако всичко е извършено по план, появата на пукнатини е малко вероятно. Устойчивост и издръжливост - допълнителни бонуси, които са много ценени при създаването на модерен интериор.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да подредите етажа със собствените си ръце Преглед на съществуващите технологииКак да подредите етажа със собствените си ръце Преглед на съществуващите технологии
Самонивелиращ се самонивелиращ се подСамонивелиращ се самонивелиращ се под
Изравняване на пода за ламинатИзравняване на пода за ламинат
Как да изравним конкретен подКак да изравним конкретен под
Попълване на пода със собствени ръцеПопълване на пода със собствени ръце
Самонивелиране на подаСамонивелиране на пода
Как да изравняваме бетонен под с ясни инструкции за занаятчиите в домаКак да изравняваме бетонен под с ясни инструкции за занаятчиите в дома
Подравнете пода с линолеум със собствените си ръцеПодравнете пода с линолеум със собствените си ръце
Как да направите топъл под в частна къща и да инсталирате подово отопляема настилкаКак да направите топъл под в частна къща и да инсталирате подово отопляема настилка
Имам ли нужда от балатум подложка?Имам ли нужда от балатум подложка?
» » Устройството за циментово подово покритие стъпка по стъпка
© 2021 BggeHat.com