Нюанси на свиване на тухлена къща

Преди започване на строителните работи е необходимо да се направи геодезическа оценка на почвата, върху която ще бъде построена къщата. В зависимост от резултатите от тези проучвания се взема решение кой материал да бъде използван като основен. В крайна сметка, зависи от този избор до голяма степен зависи от експлоатационния живот на къщата, нейната цялост и безопасност.

Отрицателно влияние на неравномерността на промяната в обема на циментовия камък по време на втвърдяването му върху тухли и стени в ламинирани тухлени стени на нискоетажни жилищни сгради

Отрицателният ефект на неравни промени на обема замазка по време на втвърдяване на блокчето и стената на слоести тухлени стени на къщи малко покачване: 1 - външен слой от тухли, 2 - на вътрешния слой от тухли, 3 - средния слой от бетон, 4 - свиване зона 5 - зона "студени" стави 6 - ексцентричен предаване площ натоварване, 7 - подуване зона 8 - изви сили унищожаване захващащото 9 - пукнатини.

Модерни строителни материали са много, сред които пяна блокове, газ блокове, дървен материал, но най-често се използва за изграждане на стените на къщата е тухла. Той има редица неоспорими предимства, обаче, когато изграждате къща, трябва да се има предвид, че свиването на тухлена къща ще бъде неизбежно. Процесът на свиване на зидарията е естествен процес, поради което по време на цялото строителство е необходимо да се предприемат мерки, които да го накарат да се отрази минимално върху дизайна на къщата.

Нюансите на процеса на свиване вкъщи

Свиването на къщи от тухли е възможно в резултат на 2 действия:

  • разширяване (компресия) на строителни материали поради температурни разлики;
  • сушене (навлажняване) на материала, този процес се нарича "свиване".

След геодезист ще оценява всички почвата на строителната площадка за изграждане на къщи трябва да се избере да се облича най-солидната основа, където няма натрупвания на дъждовна вода и подпочвените води, ако има такива, са на максималната дълбочина. След като е направен анализ, и избра на мястото на къщата, трябва да изберете вида на фондация, която да отговаря на изискванията за сигурност.

Схемата за изграждане на тухлена стена

Схемата за изграждане на тухлена стена.

За да се избегне силно свиване на къщите от зидарията и да се предпазят от пукнатини, по време на зидарията на стените на къщата се правят деформационни фуги. Тези шевове позволяват увеличаване на съпротивлението на температурните промени и също така намаляват натоварването на елементите в конструкцията на къщата, където най-възможно е появата на деформация.

Такъв шев е специфично изрязване на тухлите в къщи, през които стената е разделена на отделни сегменти. Това създава еластичността на цялата структура. Запечатването на такъв шев е осигурено от изолационен материал.

Термичните разширителни фуги не трябва да докосват основата, но трябва да преминават през цялата зидария: от нивото на покрива до нивото на земята. Шевовете се правят на такова разстояние, че ефектът от резкия спад на температурата се свежда до минимум. Такива разстояния са посочени в регулаторните документи, в зависимост от местоположението на конструкцията на къщата, като се вземат предвид средните температури в района.

При зидарията се извършва устройство за разширяване на смачкванията, устойчиво на възникване на пукнатини, ако структурата осигурява наличието на 2 или повече етажа.

Антисеизмични разширителни фуги са необходими за изграждане в райони, където има повишена сеизмична опасност. Такива шевове увеличават стабилността на сградата.

Какво определя свиването на къщите?

Специална схема на особеностите на зидарията на колоните, ъглите и стените

Специална схема на характеристиките на зидарията на стълбовете, ъглите и стените.

Съществуват редица характеристики на материалите и условията, от които къщата се свива:

  1. Избрана е тухла, която има подобрени характеристики на абсорбция на водата.
  2. Не се спазват условията за съхранение на строителни материали преди извършването на работа и се нарушават правилата за подготовка на хоросан за къщички за полагане.
  3. Неблагоприятни климатични условия по време на строителните работи.
  4. Грешен избор на местоположението на къщата, който не е съгласен с данните от геодезията.
  5. Видът на строежа, неговият етаж не съответства на издигнатата основа, поради това, което натоварването на основата се увеличава и се свива, като се свива до къщата.
  6. Некомпетентност на строителите, които не са осигурили деформационни шевове при извършване на зидария. И зидарията, която изпълняват, не отговаря на стандартите, изискванията и строителната технология.

Фундаментът е основният елемент на устойчивото свиване на къщите

Тухлената къща, поради тежестта на самия материал, в комбинация с зидария за зидария, дава значителна конструктивна тежест, отколкото например къща от дърво. В къща, изработена от по-лек материал, свиването не засяга цялата структура на къщата толкова много, например, че стените не се пукат.

При изграждането на тухлена къща е необходимо да се изгради здрава, солидна основа. В същото време е необходимо да се вземе предвид увеличеният товар след довършителните работи, вътрешното оформление. Ето защо основата е изградена с граница на силата.

Фундаментът може да потъне с 10-15 см, което причинява значителна деформация на стените и покрива.

Пукнатини в зидарията

Методи за ремонт на пукнатини в зидарията: а - обикновен заключване, - замък с "котва", 1 - нова зидария, 2 - "котва" на I-лъч, 3 - бетон.

Решете този проблем, като поставите пясъчна възглавница под основата. В същото време, такова просто и евтино решение ще позволи да се изгубят сериозни проблеми в бъдеще. Въпреки това, за да се избегне измиването на пясъка от възглавницата, е необходимо да се осигури отводняване на основата.

Преди изливането на основата в бетона се извършват следните действия: в изкопания изкоп се полагат слой от натрошен камък, натрошен, сложен слой от пясък. В същите развалини може да се използва средната фракция, а пясъкът не е много плитък.

За да се извърши дренажна система, е необходимо:

  • натрошен камък;
  • дренажна тръба;
  • геотекстил;
  • скоби за закрепване;
  • контейнер за съхранение на вода.

В изкопания изкоп поставете геотекстила по такъв начин, че неговите ръбове да са навън. Ако дължината на този материал не е достатъчна за целия изкоп, то се вписва в скута. След това се изсипва над него смачкан камък и се разпределя равномерно върху цялата повърхност на окопа.

Сега поставете дренажната тръба. Тъй като може да се използва за тази цел тръба, цената на която е значителна. Но можете да го направите сами, като закупите евтина тръба и пробийте дупки по нея по дължината й в права линия. Разстоянието между дупките е 5-10 см, а диаметърът не надвишава 0.5 см. Такъв диаметър и такава честота на отворите е достатъчно, за да изтегли вода в контейнера.

Схема за затваряне на проходна пукнатина с тухлена брава с котва

Схема уплътнение чрез крак заключване котва тухла 1 - амплифициран участък стена, 2- крак, 3 - заключване тухла, 4 - "котва" сплескани, 5 - болтове равенството.

На тръбата се излива слой от натрошен камък, за да се фиксира в тази позиция. След това покрийте останалия слой геотекстил. След това трябва да фиксирате краищата. За тези цели използвайте строителна сепаратор и скоби. Всички положени тръби, които обграждат къщата по периметъра, трябва да са под лек наклон, което ще осигури потока на водата в резервоара. Освен това всички тръби се закрепват заедно, образувайки затворен пръстен с един изпускателен отвор за отводняване.

Като контейнер за събиране на вода могат да се използват пластмасови контейнери и капацитетът му може да бъде малък. Въпреки това, той трябва да има свободен достъп за възможността да го изпразни ръчно. В този резервоар можете да направите няколко дупки близо до дъното, което ще позволи на малко количество натрупана вода да избяга в земята, без да се компрометира основата, върху която стои къщата.

За да фиксирате резервоара, изкопайте дупка с необходимата дълбочина и широчина малко по-голяма от самия резервоар. Дъното на ямата е покрито с чакъл, контейнера е поставен и тръбата трябва да влезе в него под ъгъл и да не се набива нагоре, така че изтичането да е правилно.

След монтажа пространството между стените на ямата и контейнера е покрито с натрошен камък. Това ще го поправи, ще го предпази от въздействието на почвата и ще позволи на водата да избяга през страничните отвори. Освен това външният отвор е покрит с мрежа или материал, който предотвратява навлизането на отпадъци в резервоара за вода от дренажа на фундамента.

Такава некомплицирана конструкция не само ще помогне на къщата да се предпази от излишната влага в мазето, но и ще запази стените в къщата от пукнатини в резултат на свиване.

Методи и методи за борба със свиването в тухлена къща

Подреждане на пукнатина близо до тухлена стена

Схемата за запечатване на пукнатина близо до тухлена стена.

Свиването в тухлена къща е неизбежно, но съществуват редица методи и методи, които ще сведат до минимум вредните въздействия върху къщата:

  1. Ако къщата е на няколко години, тогава няма нужда да извършвате скъпи ремонти, тъй като поне 3 години зидарията ще се свие. Положените керамични плочки в процеса на свиване може не само да се пукнат, но също да падне от стените. За да изгладите ставите и стените, е необходимо да използвате подсилена мрежа. В допълнение. Като завършващи материали в началния етап след завършване на строителството е необходимо да се използват материали с добра еластичност (мозайка, винилови плочки).
  2. За нискоетажна къща, изработена от тухли, е възможно да се улесни изграждането на цялата къща поради факта, че зидарията ще бъде частично направена, например от пореста тухла или плоча.
  3. Ако зидарията е останала поне 3 години и не е напукана, ремонтът може да започне, след като съседите в къщата са убедени в трайността си в примера си.

Ако свиването в дома не може да бъде избегнато, опитайте се да защитите сградата и да не позволите на къщата да се деформира напълно до силата на всеки мъж.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Цената на блоковете пяна на парче, ние оценяваме изграждането на стените на частна къщаЦената на блоковете пяна на парче, ние оценяваме изграждането на стените на частна къща
Стойността на цената на мозайка на квадратен метър и кубичен метър зидарияСтойността на цената на мозайка на квадратен метър и кубичен метър зидария
Как да подсилим пяната блоковеКак да подсилим пяната блокове
Броят на тухлите в 1м3 зидария се счита за оценка на строителството на тухлена частна къщаБроят на тухлите в 1м3 зидария се счита за оценка на строителството на тухлена частна къща
Тухлена къщаТухлена къща
Мазилка от пяна блоковеМазилка от пяна блокове
Как да изчислим потреблението на тухли за зидарияКак да изчислим потреблението на тухли за зидария
Предимства на изграждането на къщи от тухлиПредимства на изграждането на къщи от тухли
Основаване на къщатаОсноваване на къщата
Предимства и недостатъци на тухлени сградиПредимства и недостатъци на тухлени сгради
» » Нюанси на свиване на тухлена къща
© 2021 BggeHat.com