Подплата с топла вода с ръцете си

Много е трудно да монтирате самостоятелно подово отопляем под. Такъв етаж е вид отоплителна система, която се полага за отопление на цялата повърхност на пода или на отделните й сегменти.

Структурата на тази система включва армирани пластмасови тръби с диаметър 16-20 мм, разпределени в подходящ ред и затворени преди завършване на пода. Такава система е много сложна и изисква подробни предварителни изчисления при подготовката на грубия под и покритието.

Подово отопляемият под е разделен на следните типове:

  • бетон
  • паша
  • дърво

Бетонната система на подово отопляемия под е инсталирането на отопляемата система в бетонна замазка с предварително нанесена изолация и основа с изолация от влага.

Системата за подови настилки е монтирана без инсталиране на бетон, подовата система е монтирана в специални полистиролови плочи, където вече съществуват специални канали. Тези пластини се полагат върху грубната основа и се вкарват в жлебовете, които отразяват топлината, а нагревателните тръби се монтират отгоре. Горният слой е покрит с щитове, върху които е положено всяко подово покритие.

Системата от дървени подови настилки е разделена на два вида:

  • модулна
  • багажник

Ракетен тип на отоплителната система е такъв дизайн, положен върху подовото закъснение, в който са разположени жлебовете Дървен подотоплителни тръби. Тези канали се оформят при монтаж на плоскости, те се поставят на топлоотделящи се плочи и след това тръби. Между закъснението на пода е монтирана тънка топлоизолация.

Модулната система е специфичен дизайн на специализирани модули, където има канали и предварително инсталирани маркировки за монтаж на тръби. Обикновено тези модули са направени от ПДЧ с ивици с различни размери с дебелина повече от 20 мм.

Алуминиевите плочи се поставят в съществуващите канали в модулите. Тези плочи са топлинни разпръсквачи. Тръбата, която плътно се захваща на място и прилепва, дава топлина възможно най-много и поради своята висока топлопроводимост, алуминият излъчва равномерно топлината си.

От самото припокриване се полага топлоизолационен слой под отоплителната система.

монтиране

Тази работа е, както следва:

  • Първо изчислете процента на използване на топла вода за отопление на пода в стаята и се уверете, че поради връзката в водопровода няма да има проблеми.
  • След това те изготвят план за местоположението на тръбите от пропилей, което ще позволи надеждно да се правят изчисления, свързани с дължината на тръбите и броя на всички материали, които трябва да бъдат допълнени.
  • Също така се уверете, че максималната сила, относителната защита от влага и стабилността на основата, на която е инсталирана тази система. Ако има дефект в основата, ще бъде трудно да се поправи топъл под.
  • След това идва подготвителният процес: демонтирането на старата подова настилка, отстраняването на напуканата замазка, отстраняването на неподходящи закъснения и т.н. Основата на пода в края е плоска груба повърхност.
  • Монтирането на изолационни и топлоизолационни слоеве е много важно за тази отоплителна система.
  • Монтиране на избраното подово отопление.
  • Последната стъпка е да инсталирате чиста подова настилка и ентусиазма на цялото семейство за работата, извършена от вашите ръце.

Изчисления и дизайн

селищаПоради сложността на изчисленията в електрозахранването на помещенията е необходимо да се консултирате с отоплителния инженер по този въпрос. Също така, уверете се, че потупването във водоснабдителната система няма да го повреди.

При вкарване в собствената Ви водоснабдителна система трябва само да вземете предвид консумацията на топла вода предварително.

Планът се състои от изчисляване на основните изисквания за тази система. Показва местоположението на тръбите: спирала, змия, двойна змия и т.н., както и разстоянието между тръбите. Колкото по-малко е разстоянието между съседните тръби, толкова по-голяма е консумацията на вода и по-голямата консумация на енергия.

Най-добре е този проект да бъде изготвен върху графична хартия или тетрад лист с фиксирана скала. От точката на свързване на тръбата към колектора на листа, изгответе диаграма, като се вземе предвид факта, че тръбите са отделени една от друга на разстояние 10-35 cm.

Тръбите трябва да се намират на разстояние 7-10 см от стените.

Повърхността трябва да бъде разделена на сектори, всяка от които ще има отоплителна верига. Обикновено площта на сектора е максимум 40 кв.м. По-добре е тези сектори да са по-малки, тъй като са по-удобни за водоснабдителната система и няма да създават допълнителни товари.

Контурите на тръбите са разпределени равномерно, като се вземе предвид дължината (плюс още малко разстояние, което е необходимо за подаване към колектора).

Повърхността, върху която ще бъде инсталирана топлата под, се измерва и изравнява, нанася се замазката. За да се гарантира, че такъв дизайн е фиксиран и че няма пукнатини, той е подсилен.

С помощта на конкретна система от топъл под, съгласно схемата, която е изтеглена, телта е заварена или усукана под формата на решетка от метални пръти.

Тази решетка ще бъде рамката при полагане на контура и ще даде равномерно разпределение на тръбите. Клетката на такава решетка е квадрат, чиито страни са равни на разстоянието между тръбите.

Топлоизолация



Панталонна лентаСега можете да преминете към топлоизолация. Обикновено за тази цел се използва пяна. Но на нивото на свързване между стените и пода по целия периметър на стаята е необходимо да се постави една крайна лента.

Тази лента се нарича амортисьор. Това е специализирана микропореста лента, която компенсира добре различни линейни и нелинейни разширяващи се пълнежи с температурни колебания. Също така се подрежда на кръстовището между секторите.

След това целият под е поставен с полистиренови плочи, които са плътно прилепнали една към друга. На върха поставете полиетиленов дебел филм, чиито фуги са залепени с лепяща лента.

След това вече бе поставена предварително подготвена решетка от метал, която се фиксира на някои места. Въз основа на схемата, тръбите са прикрепени към мрежата.

Тръбите са леко закрепени със специални скоби или тел.

Вместо метална мрежа, можете да вземете завършени полистиролови слоеве с пластмасова повърхност под формата на профил, в който тръбите могат лесно и просто да бъдат монтирани. Тези плочи често се използват за подгряване на подове в домове и апартаменти.

Инсталиране на тръби

За да се създаде тръба в решетка или в профил започва от гребена - местата, където контурът е свързан към водоснабдителната система. На базата на плана тръбата се подрежда стъпаловидно, радиусът е пружината, която е поставена върху тръбата, която при силно огъване не позволява тръбата да се счупи.

Всеки контур има дължина, не по-голяма от 60 м. Ако този параметър е превишен, секторите трябва да бъдат добавени. Началото и краят на контура се свеждат до гребена, след това следващият контур се изтегля оттук и така нататък, докато цялата повърхност се напълни.

Важно: Не подреждайте топлинната верига под мебелите.

Важно: Ако между секторите разширителната връзка на тръбата се пресича отгоре, тогава е необходимо да се постави гофрирана тръба върху тръбата, за да се предпази от разширение.

Сега можете да се спукате във водоснабдителната система, така че веригите да участват в циркулацията на водата. Тази работа е по-добре да се повери на професионалисти. След това можете да тествате. За тази цел водата с по-високо налягане се доставя на топъл под с 1.2-1.5 пъти. След този етап, ако системата работи без повреди, се изработва замазка отгоре.

Дебелината на замазката не трябва да е по-голяма от 30 мм. По-добре е да го направите от композиции, предназначени за устройство на топло подове или от фабрични смеси за изравняване на пода. Но често се прилага циментово-пясъчна замазка поради своята евтиност.

След изсъхване на подложката се извършва допълнителна работа.

Монтиране на други видове подово отопляеми подови системи

Подово отопление от полистиролПо-малко проблеми възникват при инсталирането на полистирол, благодарение на предварително подготвените канали и маркировки. Основата за този тип отоплителна система се подготвя по същия начин, както при бетоновата отоплителна система, а термичната бариера е вече в резервоарните модули.

Пластините се поставят на базата на изтеглена схема, те монтират алуминиеви плочи и върху тях тръба, като се вземат предвид горните параметри. На върха на поставения финал. Докато този процес е по-евтин, това не може да се каже за финансовата страна на проблема.

Дървената система е много трудоемка. Обикновено се използва в частни дървени къщи. Базата се изравнява, между изолиращите лагери се полага топлоизолационен слой. Отоплителната система вече е монтирана отгоре.

С модулна дървена система дъските от ПДЧ са изоставени с вече готови процепи - канали за тръби. Според каналите, тръбите се полагат на основата на горния метод.

В системата за стелажи тези жлебове са направени самостоятелно. Листове от ПДЧ се поставят върху дървени трупи, така че между тях да има разстояние от 15-30 см. Освен това се закрепват алуминиеви специални плочи. В тези канали се постави тръбата. Отгоре след това се монтира полиетиленова подложка от пяна и се полага довършителният под. Така че етажът е готов.

Важно: Преди полагане, например, килим или плочки е необходимо да се проведе теста. Съответният диаметър на тръбата се избира въз основа на работното налягане на водоснабдителната система. Необходимата тръба ще ви помогне да изберете продавача.

В тази статия ви разказах за основните аспекти на инсталирането на подово отопляем под с вашите ръце. Има и електрически тип отопление за такава система, но ще говорим за това в друга статия. За да избегнете промени и различни неприятни дреболии, когато инсталирате система за топла вода със собствените си ръце, трябва да се обърнете към специалист. Пожелаваме Ви успех!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Подгряване на пода с вашите ръце Монтаж на системи от топъл под. Етапи на монтажПодгряване на пода с вашите ръце Монтаж на системи от топъл под. Етапи на монтаж
Как да инсталирате самостоятелно подово отоплениеКак да инсталирате самостоятелно подово отопление
Воден под с ръцеВоден под с ръце
Как да направите подово отопляем под себе си начини за монтаж и някои нюансиКак да направите подово отопляем под себе си начини за монтаж и някои нюанси
Топла технология на подаТопла технология на пода
Монтиране на водния под с вашите ръцеМонтиране на водния под с вашите ръце
Устройството на топла подова настилкаУстройството на топла подова настилка
Топло подово отоплениеТопло подово отопление
Топъл под в банята, който да изберем?Топъл под в банята, който да изберем?
Ремонт на подово отоплениеРемонт на подово отопление
» » Подплата с топла вода с ръцете си
© 2021 BggeHat.com